הוורטקס הפולארי

• פותח הנושא natyh
  • פורסם בתאריך

natyh

New member
הוורטקס הפולארי

לכל המאמינים באיצטגנינים .... קוראים בקפה מאמינים בלחות בסטרטוספירה וביובש בגרבים לא טרמיות .....( גנבתי את המינוחים מאיש יקר ומוכשר להחריד בפורום ....) או סתם כאלו שטסים לאיים לה פלאן ב 3 לחודש פברואר ( כתבתי נכון ...? ) הנה מאמר מלבב על הוורטקס הפולארי והקשר בינו לגלי רוסבי , ומה קורה כאשר הוורטקס הפולארי נשבר ....., לא אמתח אתכם כאשר זה קורה .... זה סוף העולם ולאחרונה הדבר קרה ב 2005 2006 2008 2010 ומאז לא קרה כלל .... התוצאה היתה תמיד גלי קור נוראיים באירופה , אז כל מי שטס לצרפת בתחילת פברואר הנה זה המאמר בשבילכם ....

http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_vortex

איל שחר

New member
יש משהו ששמתי לב אליו -לחלוטין לא מבוסס מדעית

שגם כשיש גלי קור קשים באירופה, כאלו המלווים בשלגים רבים, לא בהכרח שזה המצב בפסגות האלפים. לא חם שם באותו זמן, נכון, אבל לא בהכרח שיורד הרבה שלג.
גם הקור החריף באירופה למטה לא בהכרח משתקף בהרים באותה העצמה. הסברים? לא חיפשתי ולא חיפשתי. נתי?
גם הגדרת "קור" בחופשת סקי היא דבר סובייקטיבי. אני לא מת על טמפ' בטווח של 5- ועד 10- לטעמי, השלג חביב יותר באזור ה15- ועד 20-.
מתחת לזה (כשחם יותר כוונתי) , כשיש שמש כבר יש המסה מעצבנת וכשקר מאד, 25- והלאה, השלג לא כל כך נמס מתחת למגלשים וההחלקה פחות יעילה.
אבל, יש מי ש 15- עבורם היא בחזקת "גוואלד!"

ואה, כן, כתבת נכון

לפי מה שאתה אומר

כיוון שהשבוע הקרוב בלה פלאן הולך להיות חם רצח, כדאי אפילו שלא לשכור ציוד...

איל שחר

New member
למה? יש הרבה שלג. אז בראשון שני תהיה גלישה

אביבית משהו ואחר כך הטמפ׳ שוב יורדות.

איל שחר

New member
לא כתבתי שיירד עוד שלג השבוע, רק שעל פי

סנו-פורקסט הטמפ' נופלות ביום רביעי.
מאחר ולא חסר שלג, נראה לי שלא תהיה בעיית גלישה גם עם הטמפ' אביביות משהו.

יש דקויות...

ברור שלא חסר שלג.

אבל המגע עם השלג עלול להיות מבאס במקרים שהטמפרטורה בחוץ 5-6 מעלות בפלוס, שזה אומר שהשלג קצת נמס ואחר כך הופך לקרחי...

marceloros

Member
מנהל
אני קורא לשלום ושקט איזורי !

נו די רוב החופשות נסעתי בלי לדעת כלום, בעבר גם לא היו מצלמות ו/או דיווחים מדוייקים ברשת.

חורף - יהיה שלג לגלוש בכל מקום.

מעלים לי את הדופק עם התחזיות המבהילות האלה לכל כיוון.

נ.ב. סיפור ידוע: בפעם ההיא שפגשתי את דני רופ במעלית בלה-פלאן זה היה אחרי שהוא חזה סופה נוראית בארץ, הבהיל את אשתי שהתקשרה לבקש שאחזור קודם כי אח"כ לא אוכל לעלות לי-ם...ואחרי יום התקשרה שוב להודיע על ביטול.

איל שחר

New member
אין לנו טלביזיה ולכן אבקש את עזרת הציבור,

באיזו שעה אמורה הסופה בארץ להתחיל? שלא יהיה מצב שנימנמתי קצת והפסדתי אותה. זה היום, נכון? בין שתיים לארבע או משהו?
בבוקר טיפטף אז נצמדתי לחלון בנשימה עצורה. אבל כנראה שזו לא היתה הסופה.
אולי בפעם אחרת?
עכשיו אפילו השירות המטאורולוגי חוזים רוחות סוערות בימים שני ושלישי, אבל אולי הם התייחסו למושב הכנסת (120 מתחת לאפס!) או למושב הליכוד או משהו?
ילדים, עזרו לאיל המבולבל למצוא את הסופה
לפני שיגיע סופה

natyh

New member
מתפלא עליך ....

כאשר בפורום מזג אויר מדברים על סופת השנה זה הזמן לתלות כביסה כי הם אף פעם לא טועים ...
השיטה מוכחת ועובדת .

בעניין גל קור גל קור עובד בצורה הבאה :

אויר קר פולש לתחומו של אויר חם מאחר והקר צפוף יותר החם נדחף בכוח למעלה על כן הלחת בו מתעבה ויוצרת משקעים , התיאור הזה מתאים למה שקרוי חזית קרה .

ההתעבות תיצור ענני ערמה קומולוס גבוהים שימטירו בעוצמה אך לתקופה קצרה ואחרי שהאויר החם יעלם מה שקרוי רוחב החזית 60 ק"מ בקירוב לא יהיו יותר משקעים לא יהיה להם מהיכן להגיע .

ככל שקר יותר יש פחות לחות .

במידה וקיים גל קור חזק וסופות שלגים ככל שלח יותר בסיס ענן יהיה נמוך יותר ואז אם הענן לא עלה על ההר בדרך כלל הרוח תירצה לעקוף את ההר והענן אם ההפרש בין בסיס לפיסגה נמוך אז השלג יהיה נמוך לא תמיד .

כפי שכתבת אין בסיס מדעי מכאן צריך לערוך מחקר , אם זה מעניין מישהו ולהבין סופות מסוגים שונים והתרומה הסטטיסטית של כל אחת .

למעלה