הווי הפורום...

ויצמן j

New member
למנהלים של הפורום ולכל השאר...

אולי לא שמתם לב לתופעה הזו... אבל אותי היא די מטרידה! הפורום כיום מתחלק לשני סוגי שירשורים: שירשור נושא ושרשור off מישום מה הודעות כמו "משינה 2" ,פרדות ארוכות שלא רלוונטיות לתנועה עצמה (כלומר משויכת לקטגורית האוף) או שרשור שעוסק בסוף החופש הגדול... הופכים להיות שירשורים ראשיים. אלו לא נושאים מרכזיים דחופים וראשיים... ולעומת זאת ישנם שירשורים שבהם כן יש פאן שפונה וקשור לתנועה הם נעלמים אחרי יומיים בגלל שנדחפו לשירשור האוף... כל הכתיבה הארוכה הזאת באה רק כדי להביא את האנשים פה לתשומת לב לבעיה הזו והיא לא מיועדת רק למנהלים אלה גם לכותבים... תודה ויצמן

זה לא חדש שזה ככה...

אממ.. הבעיה היא שאם מחברים את כל הדברים שלא קשורים לתנועה לשרשור אוף אחד - הוא ארוך מדיי! ובגלל זה השארנו לדג' את "משינה 2" ועוד כמה שלא קשורים... אתה צודק בהחלט! רב הדברים שמדובר עליהם פה הם לא הכי קשורים לתנועה... אבל מה לעשות? גם כשאתה מדבר עם חברים שלך מהתנועה אתה לא תמיד מדבר על התנועה... אני צודקת? ככה שבפורום יש שרשורים כאלה ויש שרשורים כאלה... הייתי (ואני בטוחה שלא רק אני) מאוד שמחה אם בפורום לא היו מדברים רק על דברים שהם "אוף" [מה שנקרא]... אבל ככה זה... רוצה להעלות נושא לדבר עליו? אתה מוזמן! תמיד!! אבל אתה לא יכולה סתם ככה להגיד את הדברים (שאני בטוחה שכל מי שפה בפורום רואה אותם וזה ברור כשמש לרובינו) בלי להציע דרך לשנות את זה... סתם ככה לבוא בטענות... תחשוב על זה
עדי

ויצמן j

New member
בגלל זה....

הוספתי את השורה שאומרת שהכתוב מופנה לא רק למנהלים אלה גם לכותבים, כלומר:... אנחנו, החברים בפורום צריכים לעשות הבדלה ומיון במה שאנחנו מעלים... עם כל הכבוד למשינה ולחברים פה זה הבחור היה בהופעה והחליט על זה 10 דקות לפני שהוא יצא ממש לא מעניין אותי ובשביל דברים כאלו יש שרשור אוף... להבא פשוט אל תעלו נושאים כאלו כמו שאני לא מספר על המופעים שאני הייתי בהם או סדר יום משעמם שהיה לי סתם כי אין לי מה לעשות בשביל זה יש אי סי קיו אז בואו כולנו נתחיל לשים לב למה שאנחנו מעלים ונסנן קצת

kedeman

New member
אני לא לחלוטין מסכים איתך

זה נכון שלרוב ההודעות בפורום הן על אותו סגנון "אוף" אבל כשאתה מדבר עם אנשים אתה מדבר רק על התנועה? הפורום אמור לתת ביטוי (כמו שאני רואה אותו) לשני דברים 1. מקום "מפלט" לאנשי תנועה - שבו אפשר לדבר עם המד"בים הלא מתפקדת, הבעיות שלי עם הקבוצה והמדריך שאיתי, מי בא לטיול ומה צריך להביא ואחר כך איך היה. 2. מקום להווי התנועתי - אין אף אחד שמסוגל לטחון 24 שעות דיונים ערכיים. אז גם אם מישהו פה היה בהופעה של משינה והוא רוצה לספר על זה או שמישהו נותן פה חוויות מהטיול המשפחתי שלו או שסתם בא לו לשלוח שאלון שיקח לכולם 5 שעות למלא. זה עדיין משהו שנראה לי מקובל - כל זמן שעדיין כשמישהו כן רוצה לדבר על משהו ערכי יותר וחשוב יותר עדיין יהיה לזה מקום פה.

ויצמן j

New member
נכון...

הפורום לא נועד רק בשביל התנועה אבל בעיקר! בשביל זה יש שרשור אוף- בשביל דברים שלא קשורים לתנועה אבל אי אפשר להפוך את הפורום לפורום אוף... אם מישו רוצה לדבר עם האנשים פה על דברים ארוכים שיציפו את הפורום בשטויות אז יש אי סי קיו ומסנג'ר אי מייל ומערכת מסרים אישית...

kedeman

New member
לא חובה

הפורום הזה הוא לא פורום מקצועי הוא פורום חברתי מה זה אומר? שגם השיחות האלה שלא קשורות ממש לתנועה באופן ישיר מכיוון שהן חלק מהעולם של מי שקשור לתנועה הן עדיין שיחות שרלוונטיות לפורום אז דברים שממש לא קשורים לשום דבר (קניתי כלב חדש/קיבלתי ציון 0 בכל הבגרויות/לסבתא שלי יש גלגלים) כן צריכים להיות תחת שרשור אוף אבל דברים שכן קשורים איכשהו אלינו יכולים להיות בפורום הופעה למשל יכולה להיות קשורה פה להרבה אנשים (ובאמת הרבה אנשים מפה היו בהופעה של משינה והגיבו על ההודעה ההיא) אני מסכים איתך שהגבול בין מה שצריך להיות באוף ומה שלא חייב הוא טיפה מטושטש.... אבל עד עכשיו מסתדרים כשהגבול הכי חשוב לדעתי שצריך לשים זה שלא יהיו על הפורום שיחות פרטיות שמנוהלות רק על ידי שניים/שלושה אנשים

ASHY

New member
חצי מסכים איתך שי...

נכון, הפורום צריך שיהיה בעל הווי תנועתי והודעות בסגנון אוף בפורום הזה זה מעולה. אבל יש פה בעיה רצינית לפי דעתי של השתלטות על הודעות. כלומר מישהו, נקרא לו א' בא לשאול משהו/לעלות נושא וכו. מישהו, נקרה לו ב' אחר נורא נחמד עונה לו. עכשיו ג' חשב שב' לא אמור להיות בבית אלא במקום אחר, אז הוא מעלה הודע שהוא לא ידע שב' בבית ולמה הוא לא באותו המקום. הם מתחילים לדבר, מעלים זיכרונות ואז באים ד' ה' ו-ו' וכולם מדברים. ובנתיים א' לא מבין מה קרה, למה לא עונים לו על ההודעה...למה משנים את התוכן... ח'ברה, נכון זה פורום תנועתי, ונכון אני לא מרבה לבקר פה, אבל זו באמת תופעה מעצבנת שקוראת פה הרבה. אז בואו ננסה להציב גבולות, ואם יש כבר שירשורים בעלי נושא, להשאירם ככה (ככה א' לא יוצא מתוסכל אלא עם חיוך
)

למעלה