הווה

deep ocean

New member
הווה

העבר לא קיים העתיד גם לא רק ההווה קיים. כאן ועכשיו. האם אתם חיים בעבר, בעתיד או בהווה?! כנסו לכאן ולעכשיו. להווה. אם יש דאגות אז הן קיימות רק לגבי דברים מהעבר או מהעתיד. אנחנו נותנים לעבר קיום על ידי המחשבות והרגשות שלנו כלפי דברים שקרו, אבל העבר כבר לא קיים! זהו...אין...הוא כבר לא קיים!!!! העתיד? העתיד עדיין לא התרחש... כל מה שמטריד אותכם לא נמצא כאן ועכשיו. כנסו להווה
נ.ב.: כמובן שאם יש כאבים רגשיים מהעבר (למי אין או לא היו?), מומלץ לטפל בהם, כי לחיות בעבר זה לא כיף אם רוצים להיות מאושרים

MsPiggy

New member
יש לי כאן בעיונת...

לזהות דברים שנשארו לי מהעבר - הנחות, רגשות - אני מזהה אותם כשהם באים, אבל עבר כל כך הרבה זמן ואני כל הזמן חושבת שזהו, זה נגמר אבל זה לא מסתדר לי. איכשהו אני מרגישה שיש חלק בתוכי שעדיין נשאר מאחורה, הוא מאוד קטן... אבל נראה לי שהוא שמה. וגם אחרי שנפטרתי מהעבר שלי - יש כל מיני דברים שדווקא מראים לי שלא נפטרתי ממנו, ואני ממש לא מבינה ממה עוד יש לי להיפטר... אז הנה שאלה קטנה - איך אני מזהה את זה? איך אני מזהה שאני חיה בעבר? או את דפוסי ההתנהגות שלי והמכשולים שלי מהעבר?

אורלי_ל

New member
הי פיגי ../images/Emo24.gif

הצעה: תנסי לתפוס את עצמך בכל מיני מצבים, תבדקי אם ההתנהגות שלך או התגובה שלך הן קשורות באופן טהור למצב, או שזה בא ממקום אחר.

MsPiggy

New member
אה, תודה ../images/Emo22.gif../images/Emo24.gif

עצה טובה... אני אשתמש בה.

misty10x

New member
MsPggy, נשיקה לקרמיט ../images/Emo8.gif

הדרך לשחרר את העבר, היא לשבת עם עצמך, תדליקי לך נר וקטורת לטיהור האוירה עם עצמך. שבי בשקט, עם מוזיקה רגועה ברקע, דף ועט לידך... התרכזי במקרה שמציק לך, שלא רוצה לעזוב... תעצמי עיניים, תחיי מחדש את המקרה, את המחשבות באותם רגעים וכן את הרגשות. גם אם את "שונאת" את עצמך באותו רגע, אל תפחדי להרגיש, התמודדי עם הרגש, הביאי אותו למקסימום עוצמה. פקחי עיניים, רשמי את החוויה הרגשית ואת המחשבות, שעוברות לך בראש. הניחי שוב את העט והדף בצד. עצמי עיניים, הרפי את השרירים, השקיטי את הסערה, חיזרי שוב למקרה המציק ונתחי אותו באופן הגיוני: מה קרה שם בדיוק? האם יש באמת מקום לרגשות שאת חשה לגבי המקרה? אולי הכל היה חוסר-הבנה? אולי דברים לא נעשו במזיד, אלא בתום-לב...? מי או מה נתפס בעינייך כאשם במצב? אחרי שנתת את הדין-וחשבון לעצמך, זה הזמן לכתוב, כל מה שאת מרגישה צורך להוסיף, למה שכבר כתבת על הנושא. שכבי פרקדן, כשהגוף רפוי, ידיים לצידי הגוף והעיניים עצומות. נשמי עמוק ועלייך לספור 10 נשימות עמוקות, כשאת האויר את משחררת לאט-לאט. דמייני את האשם במצב קשור לעמוד מעץ, כשפיו חסום. צעקי עליו בדמיונך, עשי לו מה שאת רוצה בדמיון (גם אם הנאשמת זו את). השתוללי כאוות-נפשך. נשמי שוב, 10 נשימות עמוקות, כנ"ל. אמרי לנאשם בקול רם: "בזאת תם המשפט, אני סולחת לך." (גם אם הנאשמת זו את). התירי את הנאשם מהחבלים, שחררי אותו לחופשי, בדמיונך. וכשהוא חופשי אימרי לו בקול: "סלחתי, לך." נשמי שוב 10 נשימות, כנ"ל. תני לעצמך את הזמן להתאושש, פקחי עיניים לאט, קומי. קחי קופסאת שימורים (כדאי להכין מראש, של מלפפונים חמוצים, זיתים או כאלה, קופסא רחוצה ומנוגבת), קחי את הדף שכתבת, גלגלי אותו, הציתי את הדף והניחי לו להשרף בקופסאת השימורים. תאווררי את החדר מהעשן. וזהו. ספרי לי איך הרגשת אחרי. בהצלחה לך

מאמעניו

New member
היי מיס פיגי

מה זה עבר נחות העבר לימד אותך את ההבנה של היום עבר חכם. אין צורך להפטר מהעבר הוא ממילא עבר וההווה הוא החג האמיתי.

קרני

New member
העבר הוא מי שאנחנו כיום

לא צריך לחיות אותו אבל בהחלט צריך לנצור אותו ולקחת אותו איתנו הוא ממילא שם... לא?

misty10x

New member
העבר הוא השיעור ההווה הוא היישום

עלינו לקחת את לקחי העבר ולהמשיך קדימה בביטחה. לא לפחד, לחיות בהווה, בראש מורם. לא לחטוא כלפי אחרים, ובטח שלא לחטוא כלפי עצמנו. פשוט לחיות את החיים בביטחה, ללמוד את השיעורים ולהנות כמה שיותר. העתיד ממילא עוד יהיה להווה, כשהווה יהפוך לעבר. אז בשביל מה לדאוג כבר עכשיו?

למעלה