הווה

Mist2

New member
הווה

כמה נפלא הוא ההווה, וכמה נפלא שיש בידינו האפשרות להציץ לתוכו ולשהות בו. היה לי קשה לחדור לתוכו, אך בחסר פעילות, אחיזתי בו הייתה איתנה. היו לו מתנגדים רבים, אחד מהם ניסה למוטט את הרגע בעזרתו של גל חום אשר נוצר במרכז גופי. מתנגד אחר החל לנתח את המתרחש, ושותפו יצר תסריטים הקשורים בעתיד דמיוני. מעדתי, וחזרתי לתוך ההווה, מעדתי שוב וחזרתי שוב. כאשר הוספתי פעולה, אחיזתי נחלשה; תשומת לבי זרמה אל הפעולה וההווה ואני עמו חמקנו… נדרשו ממני מאמצים גדולים יותר לחזור ולצעוד לצידו של ההווה. קשה לתאר את התחושה/הרגשה/קיום בהווה, דומה הדבר לתנועה במקום, הזמן נהפך לדבר מה אחר ונראה שאינו מתקדם כלל. ובכל זאת ישנה תנועה…ישנו אני, ישנו כאן וישנו עכשיו.

lightflake

New member
כן, והכי אבסורדי פה

שאין באמת זמן אחר מלבד ההווה ומעולם אף אדם לא באמת יכול לברוח מההווה ועם זאת... המשחק נמשך...

neophile

New member
גם זאת בריחה מההווה

זה שאתה לא חושב על פילים וורודים לא אומר שאתה לא חושב על פילים וורודים ...

lightflake

New member

Mist2

New member
רגע אחד

ישבתי על הנדנדה שבחצר שלי, ועישנתי מקטרת. ניסיתי להיות ברגע ולחלק תשומת לב. היה נדמה לי שאני מצליח. טיפת גשם נחתה על האף שלי, ובאותו רגע קרה משהו והבחנתי עד כמה שאני רדום, עיף, מזוהה ורחוק מלהיות ברגע. כאשר התעוררתי שוב לרגע או שניים, הבחנתי בכך שנרדמתי רגע לאחר שנחתה על אפי אותה טיפה חביבה, וישנתי שינה עמוקה עד ההתעוררות הזו. הבחנתי בכך ונרדמתי... כאשר התעוררתי שוב....

lightflake

New member
הערה

ההתנסות הזו מעידה על כיוון נכון אבל שים לב שכל עוד אתה משתמש במילה "אחיזה" אתה עדיין פועל מתוך אגו, מישהו המנסה לשלוט, המנסה לאחוז ברגע ההווה, דבר זה אינו אפשרי כיוון שאגו חייב קיום של זמן וברגע ההווה אין זמן לחלוטין. בהצלחה!

למעלה