הוד קדושתך

הוד קדושתך

במסגרת המאבק נגד מצעד הגאווה בירושלים, הרב הראשי שלמה עמר כתב השבוע לאפיפיור כי "אנו מבקשים מהוד קדושתך להוציא קריאה רגשית, חזקה וחד משמעית נגד התופעה הנוראית, בתקווה כי מיזוג המחאות המושמעות על-ידי מנהיגים דתיים ימנע מחורשי הרעה הזדוניים להזיק ולהשחית את דרכי האנושות". ואני שואל : האם האפיפיור קדוש בעיני הרב הראשי? מה יותר גרוע - לקרוא לרב רפורמי רב, או לאפיפיור קדוש? האם כדי להלחם בהומואים ה"טמאים" ראוי לקדש את המנהיג הנוצרי?

גנגי

New member
זה רק עיקוף הלכתי נוסף

על אלה שהובאו כאן אתמול באישון ליל
. (
מסורתי - לא מתנכלים לחולי סרטן! שיהיה ברור! אניא אביא עליך את כל המחלקה האונקולוגית אם רק תעז להמשיך מאיפה שהפסקת אתמול!)

יוסי ר1

Active member
תשמע, כשצריכים להלחם בשחיתות

מוסרית, אין גבול למה שהנואשות יכולה להתיר. והרב עמר יודע טוב מאד מאד מה שחיתות מוסרית יכולה לגרום. (והמבין יבין)

mucool2

New member
לפני שמתחילים לטפל בשחיתות המוסרית

כדאי אולי לבדוק מצב השחיתות הממסדית שעליה מופקד כבוד הרב.

אטיוד5

Active member
הוד קדושתו האפיפיור

קדוש בעיני הנוצרים. נראה לי שלזה התכוון הרב. אם הוא יפנה למלכת אנגליה הוא יכתוב הוד מעלתך.

ויפה עשה הרב, ומאותו נימוק

בדיוק ראוי הנשיא שיפנה לרבנים רפורמים בתואר רב. אני משוכנע שגם הנשיא יפנה לאפיפיור בתואר הוד קדושתו...

ובעיקר צריך לזכור

שמדובר במכתב רשמי שנכתב בשפתו של הנמען. ודאי שהוא ייקרא בכינוי שבו נהוג לפנות אליו. כאן קיבלנו את תרגומו של התואר. אני מניחה שכשלא מדובר בפנייה אישית רשמית הרב הראשי לא יכנה את האפיפיור בכינוי הזה.

כלומר כשהם משחקים בצ'כונה

אז הרב יגיד לו "תעשה טובה תביא תכדור" ולא "מסור נא הוד קדושתך, אני לבד!!!" כשהנשיא לבד עם הרב הרפורמי שיקרא לו איציק.

giulietta

New member
בכניסה לשגרירות הישראלית לותיקן

ברומא, כתוב באותיות עבריות: "הכס הקדוש". זה תמיד מאד צרם לי.

למה זה צורם?

הכבוד שהעניק כבוד הרב הראשי לאפיפיור ראוי בעיני. אני גם מכבד את המנהג לכנותו בשם "הראשון לציון" למרות שבעיני אינו ראשון בשום מובן שהןא. מה שלא מכובד בעיני היא המטרה הלא ראויה שלשמה פנה אל האפיפיור.

אלי ו.

New member
זה צורם מכיון שיש בכך הכרה

בקדושתו של הכס. לפעמים יש שפה שכופה עליך לומר דברים שאינך מתכון להם וזה קצת צורם ואפילו מעצבן. למשל "פלאפון". בעיני זה שילוב של ארכאיות וחוצפה לקרוא למותג "פלא". הטלפון הסלולרי אינו פלא או קסם ממש כפי שהטלוויזיה אינה "קופסת הנפלאות". או למשל, איך קוראים לחלק החדש בביבליה הנוצרית? נכון, "הברית החדשה" אי אפשר לדבר על הקנון הנוצרי בלי לומר בעברית "הברית החדשה". אבל באמרך, "הברית החדשה" אתה למעשה מקבל את הפרשנות הנוצרית לפסוקים מירמיהו ל"א. ל הִנֵּה יָמִים בָּאִים, נְאֻם-יְהוָה; וְכָרַתִּי, אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל וְאֶת-בֵּית יְהוּדָה--בְּרִית חֲדָשָׁה. לא לֹא כַבְּרִית, אֲשֶׁר כָּרַתִּי אֶת-אֲבוֹתָם, בְּיוֹם הֶחֱזִיקִי בְיָדָם, לְהוֹצִיאָם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם: אֲשֶׁר-הֵמָּה הֵפֵרוּ אֶת-בְּרִיתִי, וְאָנֹכִי בָּעַלְתִּי בָם--נְאֻם-יְהוָה. לב כִּי זֹאת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֶכְרֹת אֶת-בֵּית יִשְׂרָאֵל אַחֲרֵי הַיָּמִים הָהֵם, נְאֻם-יְהוָה, נָתַתִּי אֶת-תּוֹרָתִי בְּקִרְבָּם, וְעַל-לִבָּם אֶכְתְּבֶנָּה; וְהָיִיתִי לָהֶם לֵאלֹהִים, וְהֵמָּה יִהְיוּ-לִי לְעָם. לג וְלֹא יְלַמְּדוּ עוֹד, אִישׁ אֶת-רֵעֵהוּ וְאִישׁ אֶת-אָחִיו לֵאמֹר, דְּעוּ, אֶת-יְהוָה: כִּי-כוּלָּם יֵדְעוּ אוֹתִי לְמִקְּטַנָּם וְעַד-גְּדוֹלָם, נְאֻם-יְהוָה--כִּי אֶסְלַח לַעֲו‍ֹנָם, וּלְחַטָּאתָם לֹא אֶזְכָּר-עוֹד. גם אני אומר "פלאפון" ו"ברית חדשה" ולא מנסה לשנות את העולם, רק קצת קצת מתעצבן לפעמים.

יש מוסכמות לשוניות...

כשהפקיד בבנק אומר לך "אדוני" אתה חושב לרגע שאתה אדונו? האם אתה חש אפילו לרגע כי זוגתך שתחיה היא קניינך? האם הרב הראשי מכיר בקדושת האפיפיור? האם לא ידוע לכל כי ה"שוק החופשי" מבוסס בעיקר על שעבוד? האם הדמוקרטיות העממיות היו דמוקרטיות או עממיות? האם "חזרה בתשובה" כוללת חזרה של מישהו? הלשון , כל לשון, בכל תרבות, כופה עלינו מסגרות שאיננו רוצים בהן, ןאנו מתוך נוחות ואי רצון להצטייר כתמהוניים, משתעבדים למוסכמות הלשוניות. הבעיה היא שהשעבוד למוסכמות הלשוניות, יוצר במוחנו התניות מחשבתיות המשפיעות על תודעתנו. זה קורה יום יום לכולנו, יהודים וערבים , דתיים וחילוניים, אמירנים ואיראנים, מועסקים ומעסיקים. אדם שמכיר כמוך בתופעה מסוגל, לפעמים, באופן חלקי, להמעיט בהשפעתה על עצמו.

מוגג

New member
הוד קדושתך

הוא מעקף לשוני נהדר - מצביע על הסובייקטיביות של קדושת הנמען בשונה מביטוי כמו "האב הקדוש" שבו מוכרזת קדושה שאין עליה חולק. "קדושתך" ולא קדושתנו. (מן הסתם, לא זו היתה כוונת הרב אבל בכל זאת מצא חן).

יוסי ר1

Active member
יתכן שהשמיטו לו את הפחחח?

אולי הוא כתב "הוד? קדושתך?! פחחחחח!!!". אגב, עגמת נפש נעגמתי מרשעותו של הגוגל. חיפשתי אחר הודעה היתולית שהופיע פעם בפורום פרי רייד ודאון היל בתפוז, הודעה על האפיפיורים הקופצים אורבן או עושים מנואל. ההודעה הופיע בזמנו עם דיסקלוד קל, במקום אפיפיור נרשם אופופיור, או משהו דומה. אשמח אם מישהו יאיר את עיני ויעזור לי למצא מחדש את ההודעה.

נץ666

New member
ואני שואל מדוע הרב עמר לא הוציא

מכתב לבן לאדן, לאחמנדיג'אד ושאר האייתולות שהוא חלק מהם?!

אלי ו.

New member
מה הופך את הרב עמאר לאייתולה?

האם גם אני אייתולה או רק מי שיש לו זקן גדול?

למעלה