הודע מהנציבות

הודע מהנציבות

ב בכל 14 דקות פורצת שרפה בישראל יום שלישי, 27 במאי 2003, 18:22 מאת: מערכת וואלה! ירידה של 2% במספר השרפותכך עולה מהדו"ח המסכם את פעילות שירותי הכיבוי ב-2002; במהלך השנה פרצו 38,467 שרפות, בהן נספו 22 בני אדם; הכבאים טיפלו בעוד 45,459 אירועים, בהם פיגועים, חילוץ ודליפות גז בכל 14 דקות בממוצע פורצת שרפה בישראל - כך עולה מהדו"ח הסטטיסטי המסכם של פעילות שירותי הכבאות וההצלה לשנת 2002, המתפרסם היום. מהדו"ח עולה כי בסך הכל טיפלו הכבאים ב-83,925 אירועים בשנה שעברה, מתוכם 38,467 שרפות. שאר האירועים, 45,459 במספר, מתייחסים לטיפול בנושאים כגון חילוץ, טיפול בנפגעי תאונות ופיגועים, דליפות גז ועוד. במהלך 2002 נספו בשרפות 22 בני אדם, לעומת 28 ב-2001 ו-29 ב-2000. "מספר ההרוגים הנמוך נובע מתוספת תחנות לשירותי הכבאות, מה שצמצם המידה ניכרת את זמן ההגעה לאירועים", הסביר נציב כבאות והצלה, רב טפסר שמעון רומח. פרסומתמנתוני הדו"ח עולה כי בישראל פורצות בכל יום 105 שריפות בממוצע, וכי שירותי הכיבוי מתמודדים עם עוד 125 אירועים אחרים ביום. לפי הנתונים חלה עליה של שני אחוז במספר האירועים הכללי, ואולם במספר השרפות חלה ירידה של שני אחוז. הנתונים מוסברים בירידה החדה של 24 אחוז במספר השרפות במבנים – מ-6,935 ב-2001 ל-5,271 בשנת 2002. על רקע הפיצוץ שגרמה דליפת הגז במסעדת הג'יראף בתל אביב, לפני כשבועיים, יצויין כי הכבאים הישראלים טיפלו ב-1,808 אירועים מסוג זה בשנת 2002. רב טפסר רומח סיכם את השנה החולפת: "2002 התאפיינה בירידה קלה בשרפות, אך בעלייה חדה באירועים אחרים ביחס לשנת 2001". רומח הוסיף, כי "ניתן לייחס עלייה זו בחלקה למצב הביטחוני, עקב השתתפות וסיוע שירותי הכבאות כחלק ממערך החירום בכל הפיגועים והאירועים הבטחוניים ברחבי הארץ".

fireman

New member
השאלה מה יהיה בסוף השנה

לפי הקצב שבו התחיל הקיץ נראה לי שתהיה עליה חדה מאוד בכל הקשור למספר האירועים בכדי לסבר את האוזן באיגוד ערים באר שבע בחודש האחרון טיפלו הכבאים בכ1150 אירועים, מספר אירועים חודשי חסר תקדים. נראה מה יהיה בהמשך......

חבר'ה תגידו

מה הם לא קולטים שאתם זקוקים לתקציב במחוזות? ככה לדעתי עובד השכל אצל השרים 1- המוח מקבל מידע 2- עד שהוא קולט אותו 3- עובר שוב פעם על זה בעין- 4- מנסה לפענח מה שכתוב- 5 עובד לשלב-של כתיבה 6 ------------------------ <---- פה נעצר- "הכל כתוב על הדף חבל חבל שזה ככה לדעתי אם יכולו לשנותמשו זה היה מצוין

אני מחפש סטטיסטיקה יותר מקצועית

קודם כל תודה לחי זוהר שהזדרז לפרסם. ביננו, אני חושב שכאן בפורום אנחנו ראויים למידע יותר מקצועי ומפורט מהפרסום בוואלה. למשל: כמה הצתות? כמה שרפות עקב קצר חשמלי? כמה ת.ד. וכמובן - השוואה של הפרמטרים לשנים קודמות. בחו"ל ניתן לראות סטטיסטיקות אלו ברשת, עם גרפים, ותחנות מסויימות אף מעדכנות את הסטטיסטיקה ON LINE! אגב, לפי הנתונים שבידי, שמבוססים על פרסומים בעיתונות, אז היתה דווקא עלייה של כמה מאות שרפות משנה שעברה ולא ירידה של 2%... מה שאומר - שאנחנו צריכים לקבל נתונים מדוייקים ומפורטים יותר. האם הדובר יכול לסייע בנדון?

fireman

New member
אהלן אמיר

כל נושא פרסום סטטיסטיקה יכול להיות מאורגן היטב במידה ונפנה לנציבות הכבאות וההצלה בכדי לקבל את הנתונים תכלס בפורום יש נציגים ממספר מועט של איגודים שישמחו להביא את הסטטיסטיקה הזו אבל שוב, מעט מאוד ולא יוכל לשקף את הסטטיסיקה בקנה מידה ארצי אלא לגבי איגודים לפי מה שאני רואה בחודשיים האחרונים באוגדו ערים באר שבע בהשוואה לשנת 2002 יש עליה של בין %60 ל 120%

אמיר אתה צודק

אבל תאמין לי כמה זמן לוקח להם להוציא דברים ב"פועל" עצמו זה אני לא מבין מה שכתבתי ככה זה מה שאני מרגיש הכל משיכת זמן =תקציב=הצלת חיים תבין תראש שלי - זה מה שחבל יום נעים רועי

fireman

New member
כאן לשמחתי דווקא

אין את הבעיה הזו. אני אפנה לגורמים המתאימים בכדי לנסות לקבל את הנתונים הנ"ל, בשביל לתת נתונים לא צריך תקציב (לשם שינוי)

למעלה