באם לא תחדול מן המנהג המטופש להוסיף גרש במקום שאינ' שייך, אחתוך לך את ה-ז'. די! נמאס מהשטות הזו בס"ד. היא מעוררת בי פריחה באיזור הגב התחתון. בכבו' רב, בברכת לילה טו' ובברכת חוד' טו', אבז'
בן צבי אינו מעוניין לכתוב את שם יהוה בשום צורה שהיא. לא כאליהו לא כבתיה ולא כהללויה. ונמצא שם שמים מתקדש אמן סל'ה החשיבות הזו שמייחסים לאותיות ולצירופיהן כה לא ברורה. האם אלוק' ממש ממש יכעס אם חלילה תכתוב את הצירוף הנורא של י' ו ה'?
זהו מנהג שקיבלתי על עצמי עוד בכתה ז`. (כאן הפסיק גם מיותר? אולי אף מרגיז?) ראיתי שיש מקפידים על זה, ביניהם גם אדמו``רי חב``ד, ולכן התחלתי לנהוג כך גם. אמנם בדפוס לא ראיתי שנוהגים כך, אבל התרגלתי.
הגזמת, בחיי. תראה אבזץ, אתה הרי בן אדם נורמלי.. חשוב רגע. איך אני כלפי עצמי, לא כלפי אחרים. ברגע שיש משהו בו אני נוהג כבר תקופה ארוכה, אני צריך סיבה טובה מאוד בכדי להפסיק עם זה. שוב, כלפי עצמי בלבד, בלי קשר לאף אחד אחר.
היהודי הזה הלך בשביל הברית שלי 3 קילומטר ברגל, בחום של תמוז.. (יחד עם הרב אצלו הוא התארח באותה שבת, הרב ישעי` (ככה הוא עצמו כותב את שמו!) הרצל, כיום רבה של נצרת עילית.)