הודע' לבן הצבי' שליט'

אבזץ

New member
הודע' לבן הצבי' שליט'

באם לא תחדול מן המנהג המטופש להוסיף גרש במקום שאינ' שייך, אחתוך לך את ה-ז'. די! נמאס מהשטות הזו בס"ד. היא מעוררת בי פריחה באיזור הגב התחתון. בכבו' רב, בברכת לילה טו' ובברכת חוד' טו', אבז'

אינך מבין?

בן צבי אינו מעוניין לכתוב את שם יהוה בשום צורה שהיא. לא כאליהו לא כבתיה ולא כהללויה. ונמצא שם שמים מתקדש אמן סל'ה החשיבות הזו שמייחסים לאותיות ולצירופיהן כה לא ברורה. האם אלוק' ממש ממש יכעס אם חלילה תכתוב את הצירוף הנורא של י' ו ה'?

בן הצבי

New member
לא נוגע לי אם יכעס או לא.

זהו מנהג שקיבלתי על עצמי עוד בכתה ז`. (כאן הפסיק גם מיותר? אולי אף מרגיז?) ראיתי שיש מקפידים על זה, ביניהם גם אדמו``רי חב``ד, ולכן התחלתי לנהוג כך גם. אמנם בדפוס לא ראיתי שנוהגים כך, אבל התרגלתי.

אבזץ

New member
את זה דווקא הבנתי.

את הכותב הקפדן לא כ"כ... בן צבי יקר, חדל יה' ! מילא לאמץ שטויות במיץ גזר לשימוש עצמוני, אבל להפיץ אותם במסיונריות עקשנית ומודעת ?!?

בן הצבי

New member
מסיונריות?

הגזמת, בחיי. תראה אבזץ, אתה הרי בן אדם נורמלי.. חשוב רגע. איך אני כלפי עצמי, לא כלפי אחרים. ברגע שיש משהו בו אני נוהג כבר תקופה ארוכה, אני צריך סיבה טובה מאוד בכדי להפסיק עם זה. שוב, כלפי עצמי בלבד, בלי קשר לאף אחד אחר.

אבזץ

New member
נו שוין...

אבל!!! את ה-ז' אחתוך לך. כל אחד והקפידות שלו... לא סומך על המוהל המועל (נהנה מהקדש במציצה). שנ' טוב'

בן הצבי

New member
קצת כבוד למוהל שלי..

היהודי הזה הלך בשביל הברית שלי 3 קילומטר ברגל, בחום של תמוז.. (יחד עם הרב אצלו הוא התארח באותה שבת, הרב ישעי` (ככה הוא עצמו כותב את שמו!) הרצל, כיום רבה של נצרת עילית.)

אבזץ? בנאדם נורמלי??

אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותו בנאדם?

אבזץ

New member
למען הדקדקנין - תיקון:

אין צורך בכל סימני השאלה. אפשר להוריד לפחות ארבע. חג שמח ושבת שלום

מחממנוע

New member
ז' זה- ז'הירות ז'וועה

ז'ה שיש ז'ליפת "אחלה גרש" מהמקלדת ז' לא 'ומר שח''ב'ם להשת' בז' !!! %$$#&$^$@$%&^&^%%^$%^$&^&^%^&*)(_()*&^%$#@#$%^&*)(_+|_()*&^%$#$%^&*)(_

admor

New member
מה זה??

%$$#&$^$@$%&^&^%%^$%^$&^&^%^&*)(_()*&^%$#@#$%^&*)(_+|_()*&^%$#$%^&*)(_

מחממנוע

New member
ז' כל מיני' סימ'

במקו' מילי' שא' א' לכתו' בפו' כמו: ז' ב' ז' ח' מ' מ' מ' וכו' וכו'

admor

New member
עכשו הבנתי

אם אלף זה לא בית וגימל זה לא דלת והא זה לא וו אז המסקנה המתבקשת: זין זה לא חטא