הודעת שוויץ

הודעת שוויץ

בלחם כוסמין המהמם שיצא לי - הטעם משובח, במראה קצת טעון שיפור
מי שקונה את הקמח של "מנחת הארץ" זה המתכון שבגב האריזה ומי שלא נהנתה עדיין מהקמח המשובח, הנה המתכון 1 קילו קמח כוסמין 6 כפות סוכר 1 כף מלח 1.5 כפות שמרים 3/4 כוס שמ"ז 3 כוסות מים פושרים. מערבבים את היבשים ואח"כ מוסיפים שמן ומים (בהדרגה), לשים כ 10 דקותץ מכסים להתפחה עד להכפלה. לשים שוב, יוצרים צורות ונותנים התפחה שנייה. אפיה - בתנור שחומם מראש ל 250 מעלות. ל12-15דקות בלבד, זהירות שלא ישרף. הערות: את הכמות הזו הכנתי מחצי קילו עם כף אחת של שמרים. ופחות מכוס וחצי מים הכנתי במיקסר ונתתי לו ללוש במהירות הכי נמוכה, כדאי לתת הרבה שעות התפחה ראשונית (לי היו בערך 6) - הוא תופח מקסים! את הוראות האפייה ראיתי באיחור ואפיתי ב 180 מעלות כ 3/4 שעה. בפעם הבאה אני אכין לפי ההוראות.

D X 9

New member
סחטיקה

ועוד הודעת אוכל מתגרה כזו ואני מתעופפת מפה

קלי קלות

3 דקות לשים הכל במיקסר אח"כ הוא לש לבד התפחה עיגול גדול מכל המסה התפחה שניה בתבנית וזהו אפייה חיסלנו חצי...

מקוקה1

New member
וואוו.איזה יופי!

קניתי קמח כוסמין אבל עוד לא עשיתי איתו כלום יש לי גם שאור במקרר שמחכה שיהיה לי כח לעשות משהו...

rnavina

New member
נראה נהדר! אולי אאפה בקרוב.

בזכותך גיליתי שיש להם דף בפייסבוק

שאלה בקשר לכוסמין

אני אופה מאד מעט - בעיקר לחמניות בעבר איפיתי עם קמח לבן וקמח שיפון קנית קמח כוסמין וקצת מפחדת להשתשמש בו אין הוא מתנהג בהשוואה לקמח רגיל ? צריך כמויות מים אחרות? זמן התפחה ארוך יותר?

h 3

New member
הוא ממש דומה לקמח רגיל...

אני אפיתי איתו (אמנם לא לאחרונה, אבל תקופה די ארוכה) ם מתכונים רגילים לגמרי ויצא אחלה. את יכולה לשלב בהדרגה - להתחיל עם חצי חצי ולהעלות לאט לאט. רק לשים לב שבאפיה הצבע שלו מן הסתם כהה יותר, אז לא תמיד כשזה נראה מוכן זה באמת מוכן... H

rnavina

New member
אם כבר הקפצת, אז אני המרתי 1:1

הכנתי קלתית לקיש של בצק פריך ויצא מעולה עם כוסמין. h צודקת שהצבע יותר כהה ולדעתי הכוסמין מעט מתקתק לעומת חיטה. בהצלחה

למעלה