אפרת ???? (ארוך)
הפורום אותו פורום, המנהלות אותן מנהלות בתוספת אורין שהתווספה כי זמננו קצר ומתקצר בשל שינויים בחיינו ובתעסוקתנו - אולם הדבר היחידי שהשתנה נמצא מחוץ לפורום, לטעמי. המדיניות לא השתנתה ולו בפסיק ואף נהיינו הרבה יותר תולרנטיות למבקרים ומבקרות לא קרואים ו/או בעייתיים וכלי הניהול כאן טוב יותר ומאפשר שירשור, מחיקה וחסימה יעילים וקלים לביצוע כך שאין צורך בפעולות "גורפות". השתנתה החברה הישראלית, עלה סף העצבנות, ירדה הסבלנות, הצטמקה הסובלנות, עלה סף הפחד והזעם, הדיונים בכל הפורומים נעשים קצרי רוח ועצבניים והשינוי הנוסף כאן (מלבד עניין ה"אמהות ופמיניזם" של אורין - שהועלה לא כמדיניות אלא כעמדתה הפרטית של אורין) הוא בנסיונות לרכך את מצוקות העיתים בדפוסי דיון סבירים. התפתחנו. הוצאנו מגזין. אנחנו עובדות על אתר. אין ספק שהמפגש עם החיים עצמם "דוקרני" יותר מהדיון האינטלקטואלי ואף שיערתי שיהיו כמה ש"יפלו" בקו התפר הזה. החדשות הופכות את הדיון הפמיניסטי ל"פחות חשוב" וזה עובד "כמו שעון" בתת מודע של כולנו. רק שצריך לזכור שכך היה מימים ימימה. תמיד פעל הסוכן הפנימי שלנו ואמר ש"בשמנים כאלו יש דברים חשובים יותר". האומנם ? את עושה משהו מאוד לא הוגן, אפרת. היות ולא השתנתה המדיניות, והיות ואולי קרה כאן או נראה מעיניך משהו שאינו נראה מעינינו - תסבירי את עצמך... יש הרבה דרכים להשאיר חממה אינטלקטואלית כחממה אינטלקטואלית. עניינן בדיוק מה שלא נעשה כאן וזה בדיוק יופיו של פורום פמיניזם - הדרכים הללו הן הן "סתימת הפיות" שבהפוך על הפוך מאשימים אותנו בה מדי פעם. זה מה נחתור אליו ? אולי. פורטל תפוז נתן לנו בית וגב שלא קבלנו ביואל. פרחנו כאן, שגשגנו כאן וכמידת החשיפה כן מידת חשיפתנו לעולם האמיתי שבחוץ. וזה עולם לא טוב בימים אלו. הייתי שמחה לראות אותנו כאן - לא נותנות לנשים לרדת מסדר היום של כולנו (ולכן מסדר היום הציבורי) בזמן שבחוץ סוערות הרוחות בחברה גברית מאוד, קשה מאוד, לוחמנית מאוד. אז גלי לי, אפרת - במה השתנתה המדיניות ? מה מאפייני השינוי ? מי בישרה על השינוי ? איך הוא בא לידי ביטוי? מה בדיוק הוא גורם לך להרגיש ? עזבתי פורומים בעבר (לא מזמן אפילו פורום ששתינו גלשנו בו) - מסיבה אחת בלבד, שדעותי לא היות בם לגיטימיות. האם יש לך תחושה כזו ? אני רק רוצה להאיר את תשומת לבכן לויה-דולורוזה הקטנה שאנו עוברות כדי לשמור על צביונו של הפורום למרות ההפרעות, שקיימות תמיד בפורומים. זכורים לנו למשל המטרידים של יואל וההצפות הגדולות...כאן השתכללו הכלים ומטרידים משתמשים בשיטות אחרות, פורצים למשל למחשבינו, שומרים על לוג של כל הודעותינו ומשתמשים באיומים בוטים על גבול הפלילי. לי אישית יש תחושה של נטישה, אפילו בגידה כשאני קוראת הודעה סתמית ואולי אף יוהרנית ומלגלגת שכזו. בשביל זה אני קורעת את אחורי ?