הודעת פרידה (זמנית)

הודעת פרידה (זמנית)

גבירותי ורבותי, זה עתה קיבלתי הודעה שהספר "משתה לעורבים" בדרך לביתי. אי לכך ובהתאם לזאת אני עוזב את הפורום המצוין הזה, כמו גם כל אתר הקשור באופן ישיר או רופף לסדרת "שיר של קרח ואש", עד ליום בו אסיים לקרוא את הספר, כדי לנטרל כל חשש לספוילרים. אתם אחלה של אנשים, ואני מקווה לראותכם שוב בקרוב ולספר לכם בדיוק מה דעתי על הספר החדש. מי שיתגעגע מאוד יוכל לפגוש אותי בכנס הקרוב. להתראות, עידו

אפשר לקבל את הספר כשאתה מסיים איתו?

|מתחנן| מוכנה למכור את ילדי (לו היה לי) למען המטרה... שיפ, תרגעי, את שוב מגזימה. נרגעתי, תהנה מהספר

esfe

New member
תישרף.

אני רציתי להיות הראשון שמקבל את הספר ואומר לשאר הפורום לקפוץ. ניחא. עוד שישה ימים. תהנה.

לגוטל

New member
כבר רשמית יצא ?! ../images/Emo12.gif

טוב, אז לא צריך לספור יותר ימים לאחור... תהנה ! אני אעשה את ההזמנה מחר.

shachar333

New member
אני כל כך מקנא...

הייתי אומר "תהנה", אבל זה די ברור מאליו. ולמנהלים- יש כבר חוקי ספויילרים קבועים?

לגוטל

New member
כן

כל הודעה עם תוכן ספויילרי על המשתה חייבת להיות מסומנת בספויילר בנושא, עד איזה חודש לאחר שהתרגום בעברית יצא, או משהו כזה... כלומר הרבה זמן.

Giantsbane

New member
לדעתי

אפשר בכיף לסמן בראש השרשור שהוא ספוילר לספר הרביעי והדבר יחול על כל השרשור. מי שלא רוצה לגלות ספוילרים על הספר אין לו מה לחפש בשרשור.

לגוטל

New member
אבל לפעמים מדיון שהוא לא ספויילר

יכול להיווצר הודעות שהן כן עם ספויילר. אז צריך לקבוע שבהודעות עם ספויילר בנושא לא צריך לכתוב בפתיל גם שזה ספויילר, אבל בהודעות עם ספויילר שקשורות לשרשור בנושא אחר חייבים להודיע על ספויילר, אפילו אם זה בתגובה לספויילר אחר. מוסכם על כולם ?

כריכרכה

New member
יש לכך כמה סיבות

א. שרשור של עשרות סימני ספוילר הוא מאוד מכוער. ב. האמוטיקון תופס מקום בשורת הכותרת. ג. עשרות אמוטיקונים מיותרים מכבידים מאוד על שרתי תפוז וטעינת הדף. ד. זה מיותר, באותה המידה אתה יכול לדרוש שכל משפט המכיל ספוילר בגוף ההודעה יסומן, מעבר לסימון כל שרשור וכל הודעה. דומה שסימון בראש השרשור מספק ביותר ואין שום סיבה הגיונית להצטרך ליותר ממנו.

לגוטל

New member
אכן

ודיי ברור שמתחת להודעה ראשית שעוסקת בספר הרביעי, יהיו הודעות שקשורות אליה וגם בהן יהיו ספויילרים.

מנמוסין

New member
אתה שם לב ש

1. אני בת. 2. הגבת על שאלה רטורית. 3. היית מאוד לא קשור תוך כדי. מה הייתה הפואנטה של התגובה הזו? אתה חושב שעכשיו אני אתמוך בזה? כי זה לא הולך לקרות. בנוגע למה שאמרת א. לדעתך. ב. | ספוילר | 8 תוים, זה לא יהרוג אותך. ג. *מבט מפקפק* אני חושבת שתפוז לא יקרוס בגלל זה. ד. אני לא מסכימה, לפי דעתי זה ממש לא מיותר. אני מאמינה שזו השיטה הכי טובה. שירשורים של ספוילרים נוטים לגלוש לאוף כמו כל שרשור אחר. אני לא דורשת כלום. מה קרה אין לי זכות לא להסכים? לגוטל שאל אם זה מוסכם על כולם, ותנחש מה אם אני נגד הרעיון זה לא מוסכם על כולם. ה. אני יודעת שלא היה סעיף כזה, פשוט רציתי לומר לך שאני לא מחבבת אותך. זה עדיין נורא משעשע: קשה לך לסמן, כי זה מכוער. יופי, מאוד קשור מצדך. נועה

esfe

New member
התגובה הייתה במקום.

2. שטלה רטורית - "שאלה מליצית שיש בה מן התשובה, והוצגה כדי להבליט רעיון מסוים או כדי להרשים את השומע". השאלה ששאלת אינה עונה על ההגדרה הנ"ל, וגם אם היא כן הייתה שאלה רטורית, השתדלי להמנע משאלות כאלו בעתיד. זה סתם מעצבן. 3. כריכרכה נתן מספר סיבות התומכות בסימון ספוילר רק בראש הודעה. הקשר ביניהן היה "למה כדאי לסמן ספוילר רק בראש הודעה". קרי היה קשר. הרעיון הבסיסי שעליו בנוי קונספט הפורום הוא דיון. אלמוני רושם את דעתו ופלוני רשאי להסכים, להוסיף או לחלוק עליו. את השאלה "מה הפואנטה של התגובה הזו" את יכולה בעצם להפנות לכל הפורום. עם כל הכבוד, אם את רוצה לכתוב את דעתך מבלי שאף אחד יחלוק עליה את מוזמנת לפתוח בלוג. בנוגע למה שהוא אמר: א. גם לדעתי. ואני חושב שגם לדעת רוב הפורום. ב. 8 תווים יכולים להיות קריטיים מתוך 35. לפעמים נגמר המקום בכותרת באמצע המשפט (לרוב בדיוק באות האחרונה), וזה סתם מעצבן. ג. לא, תפוז כנראה לא יקרוס, אבל זה יכול להאט בצורה משמעותית את טעינת הדף ולהפוך כל ביקור בפורום למייגע. ד. נכון, זה לא מושלם, אבל זו השיטה הטובה ביותר. נאלץ לסמוך על חברי הפורום שלא יכניסו OFF רשמיים, ובשאר המקרים נאלץ לסבול. רוב הסיכויים ששרשורים אלו יכללו חומר מ"משתה", ואז או שזה לא יסומן בספוילר ויהרוס לך את הספר, או שיסומן בספוילר ואז תאלצי לדלג על ההודעה וזה יהרוס לך את כל השרשור. את ההערה האחרונה אני ממש לא מבין. כריכרכה לא כפה עליך להסכים איתו ולא אמר שאסור לך לחלוק עליו. הוא רק הציב טענות משלו כניגוד לההערה הסתומה (סתומה במובן של לא מפורשת) "מה כל כך קשה לסמן כל הודעה?". את לעומת זאת התנפלת עליו ותקפת את זכותו הבסיסית להגיב למה שאמרת. ה. לא יפה. אני לא מבין מה משעשע. זה גם קשה, גם מכוער וגם מאט. הוא אפילו טרח והפריד אותם בשורות וסימן א, ב, ג. אני הייתי מסתפק בפסיקים. מיכאל

מנמוסין

New member
אני קראתי את ההודעה שלך

ואני חייבת לציין שאני לא מבינה למה אתה מתערב? אתה מנסה להחריף את המצב? (לא שהוא חמור או משהו, אבל ניחא) תבין, אני לא חדשה בתפוז, אני יודעת מהם ספוילרים, ועד כמה אפשר לסמוך על חברי פורום שונים, ואני בניגוד לרוב חברי הפורום חושבת שסימון כל הודעה שזה פשוט(פורום ה"פ עובדים עם זה מצויין), יפה(אמרתי לדעתי) ואני לא יודעת איך זה אצלך, אצלי הדף נטען מהר תמיד(אין פה ציניות למקרה שאתה חושב לרוץ לחפש את ההגדרה בויקיפדיה). אני לא פתחתי דיון, אני לא השתתפתי בדיון. לגוטל אמר אמירה ושאל אם מסכימים, עניתי לא, זכותי. כל ההודעה של כירכרה הייתה מציקה למדי(ואל תגיד לא זה מאוד הציק לי), והייתה צריכה לבוא בשינוי קל במקום אחר בשרשור(שהתחיל מנושא אחר. השרשור הזה הוא דוגמה מושלמת לשרשור גולש.). "הוא רק הציב טענות משלו כניגוד לההערה הסתומה" אם זה לא ברור איך הגעת למסקנה שזה מנוגד? 2. תודה רבה על ההגדרה. אולי תקרא אותה גם? להקליד 8 תווים זה לא קשה. עובדה אתה הקלדת הרבה יותר בהודעה הזו, אז איך 8 תווים יכול להיות קשה בשבילך? למעשה אני בטוחה שהקלדה של 8 תווים לא קשה לאף אחד פעיל בפורום הזה. אני לא אשתדל להימנע משאלות כאלה, ואני גם לא אדחף אותם לכל מקום, דיון ו/או ריב שאינו שאינו ענייני. 3. כן, הוא נתן סיבות למה צריך לסמן רק בהודעה הראשית. לא למה זה קשה לכתוב את 8 התווים האלו בכותרת. קרי ההודעה שלו עצבנה אותי(ושלך גם, ואם השימוש ב'קרי' במשפט זה הוא לא לגמרי מתאים, לא אכפת לי). א', ב', ג' וד' למה בכלל מגיבים את זה אלי? יש דיון על הנושא, שלגוטל התחיל. לא הצגתי סימוכין לדעתי ולא העלתי נקודות חדשות. אני מילאתי את תפקיד של הפלוני במקרה זה, ולא הסכמתי לרעיון שאמוני הציג. זה ברור שיש עוד דעות. אך גם לי יש אחת, וברגע שפוסלים אותה בצורה כלשהי, גם מרומזת, אני נוטה להיפגע. "דומה שסימון בראש השרשור מספק ביותר ואין שום סיבה הגיונית להצטרך ליותר ממנו." אם אין סיבה הגיונית למשהו אחר אז הסיבה/ות שלי לא הגיוניות, וכך גם דעתי בעצם. העובדה שלא הרחבתי את סיבותי או הצגתי אותן אינה קשורה. אני לא באתי וטענתי שחזירים מעופפים להם באוויר.. דעתי הגיונית ביותר ויש פרומים שמשתמשים באותה שיטה. ה. איך זה עניינך? ואגב "אני לא מבין מה משעשע. זה גם קשה, גם מכוער וגם מאט. הוא אפילו טרח והפריד אותם בשורות וסימן א, ב, ג. אני הייתי מסתפק בפסיקים." זה לא נכון, למעשה הוא אמר שזה גם מכוער, גם תופס מקום, גם מכביד וגם מיותר. אם הוא היה אומר קשה אז זה היה קשור. אני אפילו לא אגיב על העיניין של הסימון. אמרתי את דעתי, זו החלטה של ההנהלה, ואני אכבד אותה. תחשוב על הקבלה בעולם הרגיל, אתה אומר שאתה תומך במפלגה Z, ואז בא מישהו ואומר לך שמפלגה Z מכוערים, גם תופסים מקום, גם מכבידים וגם מיותרים. וחוץ מזה יש רק מפלגה אחת עם מצע הגיוני וזו לא מפלגה Z. ובאותה מידה במקום מפלגה זה יכול להיות קבוצת כדורגל או זמר אופרה. אז בסדר לא אנלוגיה משהו, זה מה יש כשמנהלים דיון עם אדם לא הגיוני. נועה
המטרה היחידה של החתימה הזו, שבאה רק אחרי שורות תוכחה, היא להעביר שאני לא מייחלת למותם של אלה שפנית עליהם, וגם אם אני לא כועסת(אם אפשר לקרוא לזה כך), זה יחלוף.

nedisrael

New member
באמת מצטער להתערב..

אבל בדיוק כמו שאמרו לך קודם, זה פורום, זכותו של כל אחד להגיב. הערות כמו "ואני חייבת לציין שאני לא מבינה למה אתה מתערב?" הן לא לחלוטין לא במקום כי כל המטרה בפורום היא דיון בין אנשים. אף אחד לא שאל אותך ספציפית לדעתך על שרשור הודעת הספוילר, אך את בכל זאת הגבת, נכון? זכותם של כל חברי הפורום להגיב להודעות שלך לשלילה או לחיוב, ולך אין זכות להגיד להם לא להתערב. ומתנצל מראש על שגם אני מתערב, פשוט כנראה התבלבלתי וחשבתי שזה דיון פתוח

מנמוסין

New member
ארג.

יש חופש דיבור גם בעולם, ובכל זאת כאשר יש ריב נהוג לתת לשני הצדדים לפתור את זה בינהם.

כריכרכה

New member
התנצלות

אני מתנצל על שטעיתי במגדרך. אני מתנצל על שפרשתי את דברייך כטיעון נגד לדברי לגוטל. איני מתנצל על שכתבתי שלמיטב הבנתי אין סיבה הגיונית להצטרך ליותר מסימון הנושא. שימי לב, לא כתבתי שאת אינך הגיונית וגם לא כתבתי שדברייך אינם הגיוניים. אולי יכולתי לעדן את הניסוח ולכתוב שאין סיבה הגיונית לא פחות, כלומר שסימון הנושא בלבד הוא הדרך ההגיונית ביותר ולא היחידה, אבל סבורני שקשה מאוד לפרש זאת כפגיעה אישית (מה שאי אפשר לומר על סעיף ה' בתגובתך), ואני אדם שמקפיד מאוד על תרבות דיון נאותה. יכולתי כמובן להוסיף מהשפה ולחוץ "אני מתנצל אם נפגעת" אך זו אינה דרכי. מכל מקום, לא התכוונתי לפגוע ולזה את יכולה להאמין. לגופו של עניין, אין ספק ששרשורים שמתחילים בספוילרים עשויים לכלול הודעות שאינן מכילות ספוילרים, אבל בדיוק באותה המידה אין ספק שהודעות המכילות ספוילרים יכולות להכיל משפטים, פסקאות שלמות ואף מגילות ארוכות שאינן כוללות ספוילרים כלל. ואכן יש גם הרבה פורומים בהם נהוג לסמן ספוילרים בתוך תוכן ההודעה. אני חושב שגישה זו מיותרת ומכבידה ודורשת בעצם מכל כותב בפורום להיות מעין צנזור שעובר על כל מלה בשבע עיניים ומסמן ספוילרים, לא זה מה שהיינו רוצים שיהיה פורום פתוח. אני מוכרח לציין שמדיניות הסימון של פורום הארי פוטר נכשלה באופן נחרץ וכל עמוד בפורום לפחות בימים לאחר צאת הספר האחרון כלל לפחות כמה עשרות הודעות המכילות ספוילרים אך לא מסומנות, ומנהל הפורום בחר ובצדק להשלים עם כשלון מדיניותו ולא למחוק הודעות ושרשורים בסיטונאות. וזה אגב טיעון נוסף נגד הסימונים הקפדניים, הם מכבידים מאוד על מנהלי הפורום.

למעלה