הודעת פיטורים

joke man1

New member
הודעת פיטורים

שלום שמי גיל ואני בן 28
אני נגד בצה"ל בתקן ראשוני ורציתי לשאול
אני חתום קבע עד 1 לאוקטובר רק אתמול נודע לי שלא מחדשים לי את החוזה בגלל איזה תיק שהמפקד שלי תפר לי רציתי לדעת האם חייב במצב כזה גם להודיע מראש ואם כן כמה זמן לפני האם ניתן לעשות משהו כדי לאפשר את הזמן הדרוש למעבר בין הצבא לאזרחות? משיחה עם מפקד היחידה נודע לי כי ישנה אפשרות לשחרר אותי ללא הודעה מוקדמת אך בצורה שמלכלכת את שמי והאופציה השנייה היא להתפטר ואז לחתום חודש קבע כדי לקבל את החודש "מעבר" רציתי לדעת את הזכויות ומה החוק אומר לגבי זה
תודה מראש וחג שמח

deathcaster

New member
תגובה

הזמן הדרוש בכדי לעבור מהצבא לאזרחות הוא הזמן הדרוש בכדי לעבור מעבודה אחת לשנייה - וזה ע"פ חוק 30 ימים התראה מראש בהנחה ועבדת.

ישנה אפשרות לשחרר אותך מידית אבל זה רק אם ביצעת עבירה שיש עימה קלון (למשל.. גנבת ציוד צבאי ונתפסת.... קיבלת שוחד מאיש מילואים שעבד אצלך וכד').

להתפטר ואז לחתום חודש קבע? זה קשקוש מארץ הקשקושים.

ההערכה שלי היא שגם מפקד היחידה שלך אינו יודע על מה הוא מדבר ואם לא רצחת מישהו או אנסת את אחת הפקידות, לא ניתן לשחרר אותך "מהיום להיום" ואתה תקבל הארכת שירות בכדי שיהיה לך חודש הסתגלות לפחות.

שאלה אליך- אתה בן 28, אתה על קו הגבול של תנאי פרישה לגילאי הביניים, לא דיברו איתך על זה?

גילוי נאות: אני שוחררתי מצה"ל גיל 28 והחיים המשיכו. והמשיכו טוב יותר.

joke man1

New member
הודעת פיטורים

לא דיברו איתי על קו גיל הביינים מה הכוונה?
ומי יכול לאכוף את העניין של החודש ?
תגיד אני יכול לקבול על זה ?
כי דיברתי עם מספר גורמים בצבא שלא נותנים לי על זה תשובה
תודה!!

deathcaster

New member
תגובה

מפוטרים מצה"ל בחתך הגילאים 28-38 משוחררים בתנאי פרישה מועדפים. תתקשר למדור פרישה במקשל"ר ותברר מה קורה איתך, יד גם לא מעט מידע על כך באתר אכ"א בצהלנט.

"מי יכול לאכוף את העניין של החודש ?"- צה"ל.

"תגיד אני יכול לקבול על זה ?"- אם הייתה לך עילה לקבילה הייתי עונה כן, אבל מדוע אתה חושב שיש לך עילה.

"כי דיברתי עם מספר גורמים בצבא שלא נותנים לי על זה תשובה"- אתה צריך לדבר על כך עם קצין השלישות היחידתי שלך, זו העבודה זלו ונראה כי הוא לא עושה אותה.

joke man1

New member
הודעת פיטורים

לקבול על זה שהמפקד שלי נתן אפשרות לשינוי אך הוא הפר את מה שאמר
ורוצה להביא מישהו במקומי גם בחווד שהיה לי בחודש אפריל הוא כתב לא ממליץ להמשיך בשירות

deathcaster

New member
תגובה

א. הבנתי שהנושא שעליו אנו דנים זו הודעת פיטורים, לא צריך לרשום את זה בפעם השלישית

ב. "לקבול על זה שהמפקד שלי נתן אפשרות לשינוי אך הוא הפר את מה שאמר "- ועל איזה סעיף בחש"ץ המפקד שלך עבר או חרג ממנו שזה הופך להיות עילה לקבילה? אני אענה לך- על אף סעיף.
האם זה נחמד מה שקרה לך? בוודאי שלא. האם יש כאן משהו לא חוקי מבחינת מה שעשה המפקד שלך? לצערך- גם לא.

ג. "רוצה להביא מישהו במקומי גם בחווד שהיה לי בחודש אפריל הוא כתב לא ממליץ להמשיך בשירות"- נו? אז מה אתה מתפלא? כנראה שמישהו למעלה קרא את ההמלצה שלו וקיבל אותה. אז לא פלא שלא מאריכים לך חוזה... זה מבאס ולא נעים... אבל ככה זה בחיים. לא מרוצים ממך... אל תצפה שישאירו אותך מעבר למה שצריך.

ביום ראשון, תלך למשרד השלישות ביחידתך ותברר מה בדיוק קורה איתך... אין לך על מה לקבול, חבל על המאמץ.

למעלה