הודעת פטירה.

Steezo

New member
הודעת פטירה.

לאחר תקופה קצרה זו (לצערי) אני מודיע על פטירת פורום Fאנק. כשאני אומר זאת, אני לא מדבר בשביל כולם, אבל לפחות מבחינתי, וחבריי הנאמנים ראפטור בייס וגושי. סיבת הפטירה למעשה, יש כאן תסמונת שקוראים לה: תפוז. התסמונת מורכבת מכמה דברים: א)מניפולטיביות. ב)רדף בצע. ג)אינטרסנטיות. כיצד הדבר התבטא? אני וחבריי, גושי ורפטור באס, כולנו אגב Fאנקיסטיים מזה זמן מה, הצענו להקים את הפורום הזה פעמיים. בפעם הראשונה תפוז דחו את ההצעה בטענה שיש פורום Pאנק בתפוז. מילא, חפפנות מחפירה של אשת הפורומים (לאחר שכתבנו במפורש בהקדמת המנהל וברקע הפורום מאמרים שלמים על Fאנק והדגשנו שזהו לא Pאנק). מילא. בפעם השניה, נאמר שאין צורך בדבר - דבר זה נבע תו לא מהחוסר ידע של גברת הפורומים שלא מכירה את הנושא... היא אפילו לא טרחה לברר או לשאול את כל אחד מהממליצים (שחלק מהם מוסיקאים ברמה עולמית) או אפילו סתם אנשים על העניין. מילא. בפעם השלישית - חברנו אסף (אגב חבר טוב, אבל לא איש עם ידע בFאנק גם מבחינת מאזין, וגם מבחינת מוסיקאי - לא שזה רע, הטענות לא נגדו) שכבר ניהל בתפוז, הציע להקים את הפורום בשבילנו ובשבילכם, חובבי הFאנק. הרעיון היה שאסף, מכיוון ניסיונו כמנהל, (אגב, עוד פעם המנהלת לא האמינה בקישוריי כמנהל, למרות שהייתי מנהל בכמה פורומים משגשגים בעבר, אך היא התעצלה לבדוק זאת) היה אמור להריץ את הפורום ולמסור את הניהול לנו, לאחר חודש (במדוייק) של עבודה ומאמרים מצידנו. דבר זה נועד לבדוק שני דברים - אם יש מעוניינים לפורום, ואם אנחנו רציניים ובעלי ידע בנושא מספיק כדי לעזור. כך החלה תקופה של ניסיון. במשך חודש זה הפורום היה פעיל, היו מאמרים, והייתה פעילות. אגב, כל הפעילות הזאת משתלמת כלכלית לתפוז (הם מרוויחים פרסום גם לפי מספר האנשים בכל פורום). החודש עבר יפה, ופנינו לתפוז. התעלמות. הדבר נמשך, ואנחנו התחלנו לפקפק. ככה נוצר מצב שתפוז הרוויחו כסף עלינו ואנחנו תרמנו מזמננו כדי לכתוב ולענות בפורום. מילא. לאחר שהזכרנו כמה פעמים לתפוז (אשת הפורומים, THAT IS) על העניין, היא באה בטענה שמכיוון שדיברתי לא יפה באחד הפורומים בעבר הרחוק, איני וחבריי אינם ראויים לנהל. עד כאן, מילא... טיפשי למדיי מכיוון שרוב מנהלי תפוז (אם תבדקו) יורדים ואף מנבלים פה כלפי משתמשים שונים... לא שאני מצדיק זאת, אבל גם רבים מהם בכלל לא בעליי ידע, ככה שאין באמת טעם להחזקתם. מילא. אבל לאחר שתפוז באו בדרישה שנביא להם עוד מאמרים ותנועה (כסף כסף) הם אולי ימנו אותנו... עכשיו, הדבר נשמע מגוחך לגמרי, אבל לא די בכך. מכיוון שתפוז מחזיקים בפורום זה במנהל וותיק, הם גם חוסכים כסף, מכיוון שמנהלים מקבלים הטבות שונות ומשונות (ואף משתלמות) מתפוז... וכך הם גם חוסכים בזה. אני וחבריי החלטנו שזה מספיק לנו, ושאם כך היחס בתפוז, עדיף כבר לא להשקיע בכך. אמנם זה בזבוז מסויים, מכיוון שזה תורם לסצנה, ויש כאן אחלה אנשים. לא די בכך, אלא שגם כתבנו מאמרים כדי שיווצר לנו "מחסן" קטן כדי שנוכל לפרסם בעתיד. אבל לאחר חשיבה, הגענו למסקנה שתפוז פורומים מנוהלת על ידיי אינטרסנטיים אידיוטים בעלי ראש קטן. למעשה, בגלל זה הפורום עכשיו (סביר) שימות וככה הם יקבלו פחות (קצת פחות) כסף. לפחות כך יש נחמה כלשהי... שיהיה לכולכם בהצלחה, ושהאחראיים לכך יקבלו סרטן. אמן. אגב, אם אני וחבריי נועף מהפורומים של תפוז בעקבות זאת, תוכלו לדעת שצדקנו.

team ns

New member
אנשים תעשו משהו זה לא יתכן...

שיסתמו לנו את הפה תעלו הצעות תכתבו תריבו (דוגמת rpb ואני) תעשו משהו אי אפשר לגמור את הפורום הזה זאת סתימת פיות ותו לא.

Kaplan3

New member
אחי אני מקווה שעדיין יש תומכים

לפורום. מצער אותי לדעת שמינו בנאדם לנהל פורום שבכלל אין לו עניין בו, עוד יותר מצער אותי שההנהלה בכלל לא עובדת כאן על אף שזה אמור להיות כביכול "מקצועי" ולא ענייני. אני בטוח שיש אנשים שמסתכלים פה מדי פעם כמוני, אני משתדל לתרום אבל בלי חבר'ה שנוטלים חלק בהנהלת הפורום(מנהל ו"אדומים") אז זה פשוט בלתי אפשרי לביצוע. אפילו לירון תאני שהוא איזה מן דמות סלבריטאית שהיא בפורום לא ממש הצליח להחיות את המקום. אז לכל האנשים שרואים את התגובות האלה(ולכל האנשים שטורחים להיכנס לפורום רק כדי לדחוף איזה פרסום למשהו במקום לכתוב משהו קצת יותר נורמלי) אז בבקשה תגיבו כדי שתפוז יראו שהפורום הזה עדיין חי ובתקווה שהפורום הזה יקבל הנהלה ראויה. יונתן קפלן

yschwarz

New member
"שהאחראים לכך יקבלו סרטן"?

סטצו יקר ! נכנסתי לפורום הזה לפני פחות מחודש ומייד הבנתי שהוא בגסיסה איטית. ייתכן שהסיבות שציינת נכונות(ואני אף משוכנע שכך הם הדברים,מנסיון) אבל,לצאת בהכרזה כזו כבר מצביע על בעיה חמורה אצלך: הבעת רגשות מיידית מהבטן מבלי לספור עד עשר לפני(אולי תעדיף לספור כבשים) וחוסר בגרות משווע ! בעצמך ציינת שהמנהלת אמרה לך כי היא תפסה אותך מתבטא לא יפה והנה,הוכחת זאת. כך לא נשמע ומתנהג מישהו שמעוניין לנהל פורום !! אז למרות שנהנתי לקרוא ממיטב ידיעותיך במוזיקה,הייתי מעדיף שתתנצל על האמרה ההיא(רק עליה,כל השאר מקובל מאוד)ושלפחות תשאיר טעם טוב לשאר הפורומיסטים שמתייבשים כאן. בכבוד רב שוורץ

שבלוז

New member
אני השתתפתי תקופה מסויימת בפורום

ואני יכול לומר את דעתי, מספר סיבות לדעתי מנעו מהפורום להתרומם : 1. תופעה של פרסומות להופעות של סגנונות אחרים שהופיעו פה והוציאו את החשק לכתוב. 2. כל מיני אנשים מסגנונות אחרים שבאו במטרה להרוס והוציאו הודעות כאלו. 3. הקונטקסט של ה Fאנק צר מידי במיוחד בישראל. ההתחלה היתה סוחפת, אבל ברגע שנידונו ה 10 אמנים העיקריים בעצם זה די נגמר, יש עוד הרבה אמנים אבל 90 אחוז מאוהדי הFאנק לא מכירים אותם. לדעתי ראוי לשקול פורום שיכול להקרא R&B/Soul/Funk שהוא פורום יותר נרחב שכולל את המוזיקה של האפרו-אמריקאים מאמצע שנות ה 40 ועד עידן ההיפ הופ. בפורום כזה ניתן למשל לדון ב : Jump Blues,Rocknrol,Soul,Funk כבסיס שאליו אפשר תמיד להוסיף קצת רגאיי או דאב או אפילו את תחילת הראפ והברייקדנס. וכמובן שיש עוד הרבה דברים שנמצאים בין כל הסגנונות. צר לי שתפוז ואתם לא הסתדרתם ואני בטוח שתפוז שיש להם כישרון לחסל את כל מי שתורם לפורומים שלהם, יסתמו את הפיות ברגע שפורום כזה יעלה לאוויר. רק מה , צריך להעיף את ההודעות המטומטמות של סגנונות אחרים שפשוט באים לפה כי רואים שהולך פה טוב ומנסים להוציא את החשק. לדעתי היה כאן צוות טוב במיוחד בהתחלה זה הלך טוב.

שבלוז

New member
בנוסף...

אפשר להוסיף גם בלוז. נכון שיש פורום שנקרא גאז ובלוז אבל הגיע לשם מנהל חדש שלפי הודעת הפתיחה שלו הוא הפשיט את הפורום מהבלוז והפך אותו לגאז בלבד. אפשר להגיע למצב של פורום שייקרא : Blues/R&B/Soul/Funk שיתעסק במוזיקה של האפרו-אמריקאים. משום מה בכל הפורומים של תפוז מנסים "להלבין" את המוזיקות הללו שחס וחלילה לא ידברו על מוזיקה שחורה אמיתית.

Kaplan3

New member
זה רעיון לא רע, אבל..

החבר'ה בפורום "מוזיקה שחורה" כבר סגרו את עניין הR&B, וגם די מיצו את ענין הSoul(באופן די שטחי לטעמי), אז קצת קשה להוכיח להנהלת תפוז שבאמת יועיל לעשות פורום כזה ורסאטילי..

שבלוז

New member
יש להם את הקטע של ההיסטוריה

כלומר באים להם אנשים ושואלים איפה מה ומי אז הם כתבו כמה מילים על כמה אמני סול. להגיד שהם כיסו את הסול ? לא ממש. להגיד שהם יודעים לספר לאנשים מה זה סול ? בדף שלהם על סול הם כתבו "כולם יודעים מה זה סול" ובזה פתרו את הבעייה. הם מתעסקים בקטע של ההיפ הופ. הם גולשים קצת לתחום שלנו. וזה נכון לעשות לדעתי. אנחנו פה יכולים להתמקד ב R&B לדורותיו אפילו משנות ה 1920 ועד ההיפ הופ ואפילו מידי פעם להכנס קצת להיפ הופ. אפשר להפוך את הפורום הזה לפורום R&B לדורותיו , ויש לנו את הסגנונות המוזיקליים הכי עוצמתיים שכל הסגנונות האחרים נובעים או מושפעים מהם. אלה מהמוזיקה השחורה יבואו לפה לגבי דברים שלא יבינו וגם אלו מהרוק ומהפופ ומכל סגנון מוזיקלי של המאה ה 20 כי הכל התחיל פה.

שבלוז

New member
בקיצור אני ממתין אם כן אני לפחות

אשתדל לפתוח כל יום נושא אחד או שניים ולהגיב לנושאים שאחרים יפתחו.

Kaplan3

New member
בדיוק, לכן אמרתי שהם כיסו את

הצדדים האלה באופן לא מספק לטעמי, ומסתבר שגם לטעמך. אני מאד ישמח אם הפורום הזה יהפוך למשהו יותר מגוון ואטרקטיבי, אבל זה הכל תלוי בהנהלה, אם היא תסכים לתת לנו חסות להרים כזה פורום..

שבלוז

New member
אם תפתח קומונה אני איתך.

מבטיח להכנס כל יום ולשים שתי הודעות חדשות וגם לענות לאחרות.

Kaplan3

New member
אממ קומונה זה לא כזה רעיון טוב..

לדעתי לפחות.. זה מבולגן, ולרוב קומונות מוצגות כאחת ממיליון, שלא כמו פורומים כאן.. לטוב ולרע.. קומונות כאן מזכירות לי את הייד פארק, ששמה אתה יכול לפתוח פורום שמוקדש לציפורניים של החתול שלך, וזה פשוט חסר טעם.. אבל תודה רבה על הכוונה, כי זה גם דבר שהיה חסר כאן. בקיצור, לכל מי שיש רעיון פרקטי איך להחיות את הפורום נשמח לשמוע!

שבלוז

New member
אם הבעייה זה תפוז תמיד אפשר לפתוח

קומונה. אם לא אז הבעייה אחרת. למה לא להפוך את הפורום ל R&B/SOUL )שזה כולל גם פ'אנק) ? פ'אנק לבד פשוט לא הצליח. תחשוב על פורום שמדבר על סאם קוק וגיימס בראון וסליי סטון ומרווין גיי ואוטיס רדינג ... זה לא נהיה יותר טוב מזה. תוסיף קצת ליטל ריצארד וצאק ברי, בו דידלי. על זה אתה יכול לבנות אפילו רגאיי והגקסונים וסטיבי וונדר, זה הכל קשור. יש לך פה מספיק חומר לדבר כל החיים. ומה עם הנקוק ואנשי הגאז שעסקו בשילוב של פ'אנק וסול בגאז ? ומה עם אלברט קינג ולוול פולסון ששילבו פ'אנק עם בלוז ? ולזה אתה מוסיף את מה שקורה היום בפ'אנק ובסול, המוזיקות הללו עדיין קיימות. הפורום הזה יחזיק מעמד רק בזכות כאלו שמוכנים לפעול ללא תנאים ולא בזכות אגו ולא בזכות תפוז.

Kaplan3

New member
אין ספק שאתה צודק,

וגם כל עולם הדיסקו נכנס שם(אדמה אש ורוח, בי ג'יס והג'קסונים בין היתר), השאלה היא איך תשכנע את תפוז שלצרף את כל הרעיונות האלה לפורום אחד יהיה יעיל ותורם לקהילה הנוכחית. אם ההנהלה של תפוז קוראת את זה, בבקשה תגיבו במסרים או בשרשור הזה כדי שנדע אם הרעיון פרקטי(למרות שמה הסיכוי שהם קוראים שרשורים כאלה בכלל?..) אני מעדיף להימנע מקומונות, פשוט עניין של טעם אישי זה הכל.

FunkyGiraffe

New member
המנהל החדש קורא וכותב גם פה.

זה לא שהפשטתי אותו לג'אז אחי, מצטער אם ככה הרגשתי. כמעט שכחתי שזהו גם פורום בלוז בין השאר, וג'אז זו ההתמחות הגדולה שלי. מצער אם גרמתי לך להרגיש לא בנוח, אני אתקן את הכל בהקדם האפשרי. חלילה, אל תרגישו שאני מונע מכם לדבר על בלוז. אני סתם לא מבין בנושאים האלה ממש.

שבלוז

New member
אין בעייה פשוט לדעתי למרות שהרבה

פעמים מחברים את הבלוז לגאז אני חושב שבאותה מידה הבלוז מתחבר ל R&B, למעשה הבלוז היה ה R&B עד ה SOUL , מה שקרה שבשלב מסויים חיברו אותו לג'אז , דבר שאיננו מופרך כמובן אבל זה לא סותר את הקשר של הבלוז ל R&B.

שבלוז

New member
ההודעת פתיחה

שלך מדברת על גאז ופה מדובר על משהו קצת שונה, על משהו שקשור יותר ל R&B. נשמח לעבוד עם הפורום שלך במקביל וחוץ מזה, אולי אתה תהיה מוכן להרים את הכפפה ולנהל את הפורום ?

למעלה