הודעת התמרמרות

genzer100

New member
הודעת התמרמרות

אז ככה, כואב לי. לא מפתיע בהתחשב בעובדה שאני כותבת לכן (או לכם). ואני גם חולה, זאת אומרת אני מצוננת, אבל בגלל הפיברו אני לא מסוגלת לקום מהמיטה כי הצינון מרגיש כמו שפעת בינונית. ואני גם ממש עייפה. הלוואי והייתה תרופת קסם או לפחות כדור שירגיע את הכאבים ואת המורפיום אני משתדלת לא לקחת, הוא מטשטש אותי- אני שונאת להיות מטושטשת. בדיוק ראיתי תוכנית בערוץ המדע (אני כל היום שוכבת בבית ורואה טלוויזיה, זה התירוץ היחידי שלי לזה שאני רואה ערוץ המדע) והיה תוכנית על קנאביס וההשפעות שלו וכמובן שלא באמת הייתה דעה מוחלטת לא רעה ולא טובה אבל הדבר היחידי שכן היה מוחלט זה העזרה לחולים עם כאב, ואני יודעת שזה נשמע כמו משפט של נערה מתבגרת מסוממת אבל ממש פינטזתי שיאשרו לי קנאביס רפואי בשביל ימים כאלה, כדי שלא כל צינון קטן יגרום לי לקרוס למיטה ולראות את ערוץ המדע. כדי שיהיה לי קצת שקט מהכאבים.
לפני שבוע יצאתי למסיבה (שלא כהרגלי- אני יותר בחורה של סרטים ומפגשים מצומצים) ודווקא היה נחמד מאוד, רקדתי המון (הפתעה) אבל המון ביחס למה שאני בדרך כלל עושה, אני פרשתי הרבה יותר מוקדם מהמסיבה כי פיזית לא יכולתי יותר וכמובן שעברו 6 ימים עד שהכאבים התחילו להירגע (ואז הצינון הטיפשי הזה קפץ). הלוואי שיכולתי להשאר ולרקוד או לפחות לפרוש הביתה מתי שאני רוצה ולא בגלל הכאבים, ואם להגיד את האמת הלוואי והיה לי קנאביס רפואי שהיה נותן לי כמה שעות של שקט מהכאבים (ושלא תחשבו לרגע שאני מנסה לברוח מהעולם האמיתי, אני 99% לא שותה בחיים לא השתכרי ולא הייתי קרובה לזה ובאופן כללי אני לא בורחת מהבעיות שלי בחיים). אפילו לנסות להכנס לכושר אני לא יכולה בגלל שלא משנה מה רמת הפעילות הגופנית או איזו פעילות גופנית אני עושה (הידרו, הליכה קלה, יוגה, אימון כושר) אני פשוט יוצאת גמורה, לא יכולה לזוז שבוע. אם היה לי משהו שהיה מרגיע את הכאב אולי הייתי יכולה לצאת ממעגל הכאב הזה. אבל ביינתים מעדיפים לתת מורפיום במקום קנאביס, כי "את צעירה מאוד" או "לא מאשרים לפיברומיאלגיה קנאביס רפואי", כן כי מורפיום מאוד עדיף על קנאביס (חרטא כולשהי). אז אני שואלת אותכם חבריי וחבורתי לפורום- לא מגיע לי לרקוד בכיף בלי לחשוב על הנזק שיהיה לי מחר בבוקר, לא מגיע לי לצאת בערב רעננה אחרי 12 שועות שינה נורמליות? לא מגיע לי לנסות לעצב את הגוף כמו כל בחורה בת 18? לא מגיע לי להתגייס לצבא מבלי כל כך הרבה דאגות (במילא יש את הדאגות הרגילות של איך יהיה ואיך יהיו החברה אני לא צריכה את הדאגות של האם הגוף שלי יקרוס באמצע משמרת)? לא מגיע לי להסתובב ברחוב ושאני ארגיש באמת בסדר ולא רק אעשה את עצמי בסדר- כאילו כלום לא כואב לי? לא מגיע לי חיים בלי כאב?
המחשבה שאולי אני אוכל לעזור לעצמי יותר אחרי שהכאב ירד (בעזרת המריחואנה הרפואית), שאולי אני ממש אוכל לחיות את החיים שאני רוצה לחיות, המחשבה הזאת הורגת אותי ולכן המשפטים של "אבל את כל כך צעירה" מטמטמים אותי. דווקא בגלל שאני כל כך צעירה, דווקא בגלל שנשאר לי המון שנים שאני יכולה להעביר עם או בלי כאב, דווקא בגלל זה צריכים לאשר לי מריחאונה רפואית. אני רוצה לחיות חיים טובים ומאושרים, וחיים עם כאב כזה מקשים מאוד על השגת המטרה הזאת.

אממ..

יש לי הרבה מה לומר בנושא. בעיקר על העניין של ה"מגיע".

אבל זה יחכה ליום צלול יותר

genzer100

New member
רק לשם הדגשה

אני לא מתעסקת בשאלה למה דווקא לי "מגיע" המחלה הזאת או מה גרם לה, אני מאמינה שלפעמים אין הסבר לדברים ולפעמים דברים פשוט קורים.
השאלה שלי היא למה מגיע לי לסבול כשיש משהו שיכול להקל על הכאב (כששום דבר אחר לא עוזר), למה לא מגיע לי לחיות את החיים שיכולתי לחיות בלעדי הכאב (כי אני מאמינה שברגע שהכאב ירד אני אוכל לעזור לעצמי להוריד את הכאב עוד יותר או אפילו להעלים אותו בעזרת ספורט) והכל בגלל "את צעירה" או "לא נותנים לפיברו"

חיה קרן

New member
כי זה לא כל כך פשוט.

וכל תגובה שלי יוצאת קצת זועמת, קצת כועסת,
ולא זו כוונתי.

לכן אני אצטרף לכלנית ואחכה קצת עם התגובה שלי, ולא רק לגבי ה"מגיע לי", אלא גם להתייחסות הספיציפית שלך לקנאביס.

כי לפעמים אני אעדיף ששאלה תישאר ללא מענה ישיר, על פני מענה לא נכון מכל מיני סיבות, ניסוחים וגם..פוגי מידי...

genzer100

New member
מנהלות יקרות

זה כבר זמן דיי זמן רב רציתי להגיד לכן את זה, ולמען האמת אפילו שקלתי לעזוב את הפורום פעם או פעמיים בגלל זה. יש לי תחושה שכל פעם שאני מעלה דרך כולשהי למציאת פתרון או לפחות תקווה קלושה ומנסה לשתף את חברי לפורום אני תמיד זוכה לתגובה משתיכן, תגובה ספק ממורמרת ספק כועסת ולא פעם אתן מוסיפות משפט ספקני על כל מה כתבתי, אני לא אוהבת את זה, אמרתי לכן שאני לא אוהבת את זה אבל כפי שאמרתן (ואני מקבלת את זה לגמרי) זה פורום וזכותו של כל אחד להגיד מה שהוא חושב מבלי לפגוע באחר.
אני מקווה שאתן מכבדות אותי מספיק בשביל שלפחות תסבירו (כפי שאמרתן שתעשו) מדוע זכיתי שוב פעם לתגובה ספק ממורמרת ספק כועסת משתיכן

חיה קרן

New member
אני חושבת שכדאי שנעבור למסרים

ורק נבהיר כאן דבר אחד- אין לי שום דבר אישי נגדך, ממש לא.
הייתי בעצמי בת העשרה שהסתכלה מהצד ורצתה "להיות כמו כולם",
וכלנית גם הביאה לכאן את הרשומה שלי עצמי מלפני כעשרה ימים על התחושות השונות.

על הקושי שלי עם ההודעות שלך אני מעדיפה קודם לדבר/להתכתב איתך בפרטיות, כדי שנוכל ללבן את הקשיים שלנו בנחת ועם פחות מחיצות.

היות ואנחנו בתחילת סוף השבוע, אחרי שלכלנית ולי יחד היה שבוע מאוד קשה, אני מניחה שלא תקבלי מאיתנו מסר הערב, ואולי גם לא מחר, אבל אני מבטיחה לך, כמו שהבטחתי בתחילת השבוע שתקבלי תגובה ומענה לכל השאלות שלך.

חיה

genzer100

New member
אמרת שנעבור למסרים אישיים...

ואני עדיין מחכה למסר אישי בנושא משתיכן, לא רק בקשר לנושא שהעלתי אלא גם בקשר להרגשה שלי בנוגע לניהול שלכן, זאת הרגשה שקיימת לא רק אצלי אלא אצל עוד אנשים ששלחו לי מסרים אישיים

דניאל יקרה,

קודם כל - נורא חשוב לי להבהיר שחיה ואני לא מתואמות בינינו בנושא של מה מגיבים ולמי. אם תקראי קצת אחורה אולי תיזכרי שאנחנו גם לא תמיד מסכימות על הרבה נושאים, ושיטות הניהול שלנו בפורום די שונות.
לכן לומר לנו משהו כמו "כל פעם שאני כותבת כך וכך אני מקבלת תגובה משתיכן" זה פשוט לא פייר כלפינו, כי אנחנו באמת לא נוטות להגיב אותו דבר.
זה דבר ראשון.

דבר שני, אני חושבת שברור לכל בר דעת שאנחנו לא רק נשמח על מציאת פתרון אלא גם נעשה כל שביכולתנו כדי שכל העולם יידע על זה.
זה בהנחה שבאמת מדובר על פתרון. פתרון אמיתי. כזה שלא מוטל בספק, מעלה תהיות, מרים גבות או שנוי במחלוקת.
וזה כרגע עוד בלי לדבר על מה שאת כתבת.
אני יכולה לומר בשם עצמי שאני עוד לא נתקלתי בפתרון בר-קיימא, יציב, אמיתי, שאין לו תופעות לוואי כאלו או אחרות. כי למצוא פתרון שמעלה בעיות אחרות זה, מבחינתי, להחזיר מת לחיים רק כדי לתלות אותו. זה לא פתרון. זה להחליף בעיה בבעיה.
ועוד דבר שנורא חשוב לי לומר - התגובות שלנו כאן הן ממש, אבל ממש לא ממורמרות, ולגבי כעס - כשאני אכעס אני חושבת שזה יהיה די ברור לכל מי שיקרא אותי. לא יהיה שום "ספק כעס". כשאני כועסת (וזה נדיר) זה עד הסוף המר.
עד כאן לגבי התגובה שלנו לפתרונות או לתקוות - מכאן ואילך כל התנצחות או ויכוח או אי הסכמה - רק במסרים.

לגבי ההודעה שהבטחתי לענות עליה:
אני חושבת שבאופן כללי גישת ה"מגיע לי", בעולם כולו וכלפי כל אדם בעולם, מעולם לא הוכיחה את עצמה. מסתבר שלאף אחד לא "מגיע" שיקרו לו דברים שהוא לא רצה, ובתגובה, לאף אחד לא "מגיע" שמישהו אחר ידאג לו לתיקון הבעיה.
השאלה שלך "למה מגיע לי לחיות עם כאב כשיש פתרון לכאב" היא שאלה, מבחינתי, פילוסופית. לא משהו מעשי. והסיבה לכך היא שאף אחד לא גרם לכאב שלך ולכן לאף אחד אין אחריות לקחת אותו ממך.
וכן, אני יודעת שזה נשמע חריף, אבל אם תחשבי על זה - זה נכון.

ומבחינתי, קשה לי לנהל שיח עם אנשים שמדברים במושגים של "מגיע לי". זה פשוט לא שיח שמקדם אותנו לשומקום. כל אחד יכול לטעון שמגיע לו.

וזו הבעיה המרכזית שלי עם מה שכתבת.
לא כעס, לא מרמור ואפילו לא ספקנות. סתם חוסר הבנה בנוגע לטיעון שאת מציגה.

genzer100

New member
זה באמת דיון פילוסופי שבו אנחנו ממש לא מסכימו

ת.
אני בהחלט חושבת שלכל בנאדם מגיע רמת חיים בסיסית (אם מדברים על כלכלה או אם מדברים על בריאות) בגלל היותו אדם. זה שאף אחד לא גרם לכאב שלי לא אומר שאסור לי להרגיש שמגיע לי יותר טוב, ולא רק להרגיש אלא ממש לפעול למנען זה.

בקשר לשאר ההותגובה שלך, אני בהחלט אמשיך את השיחה בפרטי למרות שאני חייבת להגיד שכבר אמרתן לי לא פעם שזה פורום ושלכולם מותר להגיד כל מה שהם חושבים (כמובן מבלי לפגוע).
ובקשר לביחד, תופתעי לגלות שכמעט כל הודעה שבה כתבתי שיש לי תקווה למציאת פתרון או שכתבתי שאני מחפשת פתרון שתיכן הגבתן וכמעט באותה דעה ולכן הרגשתי שבעניין הזה זה בהחלט בסדר לשים אותכן באותה קטגוריה.

ריפנזל

New member
הלוואי והעולם היה מקום של צדק

אני מסכימה, זה לא פייר ומגיע לנו *קצת* יותר טוב מזה, ובמיוחד כשקיימים האמצעים שיש סיכוי שיביאו לנו את הקצת יותר טוב הזה. מתסכל ברמות.

כל פעם שאומרים לי שכל אחד מקבל רק מה שהוא יכול להתמודד איתו אני נזכרת שיש גם אנשים שמתים מרעב, ומקור, ויש שמתאבדים. הם כולם קיבלו הרבה יותר ממה שהם יכלו להתמודד איתו. וזה מחזק את דעתי שכלום לא מכוון כאן, אין מישהו מלמעלה ששומר עלינו. וגם הממשלה שאמורה להיות קצת המלמעלה הזה מפספסת המון ובגדול - ולפעמים התחושה היא שזה גם לא בטעות, אצל חלק נכבד מהם.

מותר לכעוס ולהיות מתוסכלים ולבקש כתף ואוזן כי זה באמת המון המון, זה החיים שלנו!
אני חושבת שזה שלב שאפילו אי אפשר באמת לפסוח עליו, שלב הכעס והתסכול, כשמקבלים מתנה כמו פיברו כשאין עדיין טיפול מוסדר וברור או עזרה מספקת מהמדינה. אנחנו לא בודהיסטים או ברסלבים ברובינו שנקבל הכל באהבה והבנה.

כן כדאי לדעתי להשאיר את התסכול והכעס בצד כמה שאפשר כי זה שואב כל כך הרבה אנרגיות, ואנחנו היחידים שסובלים מכך, כי יש לנו כל כך מעט אנרגיות.
קחי ערימה של כאלה:

Sigal H

New member

נערה מתבגרת מסוממת... אם כך, גם אני כזו. בגיל 21 זה עדיין נחשב, נכון?

אני מכירה את המקום הזה, את הצורך בכמה שעות של שקט, מנוחה. כנראה שלכל אחד יש את הקצה, את חבל ההצלה הכי בולט וחסר סיכוי כמעט. אני הייתי שומרת את האוקסיקוד לימים כאלה, לוקחת מנה מספיק גדולה ופורשת לישון יום שלם. כשגם זה לא עבד או היה בלתי אפשרי מכל מיני סיבות, הייתי מפנטזת שירדימו אותי. לזמן קצר, אני לא רוצה לוותר, רק קצת מנוחה כדי לשוב בכוחות מחודשים להתמודד.

כי זו הנקודה, אני חושבת, שבגללה אנחנו לא נערות מתבגרות מסוממות - אנחנו רוצות להתמודד, והקנביס, כמו האוקסיקוד וכמו כל תרופה - הוא אמצעי. זה כל כך מתסכל שהם עושים כזה סיפור סביב הקנביס, כאילו שזו פצצה מסווגת. תרופה זו תרופה, לא?...

על הסיום שלך.

למעלה