הודעת המנהלת

Gilliana

New member
לא שיר, מבחינתי אי ההבנה לא הוסדרה

מבחינתי גם לא היתה אי הבנה מלכתחילה, היתה פה התנהגות מרושעת מכוונת מצד חבר פורום שלא רק שעברה לסדר היום אלא גם קיבלה תמיכה (ואם תראי את הודעתו האחרונה - תביני שהוא גם ממשיך באותו קו) ולא משנה כרגע האם התמיכה שקיבל נבעה מתוך תמימות, חוסר הבנה, רצון לעקוץ או כל סיבה אחרת. אני לא מצפה ממאיר להתנצל, משום שאני לא מאמינה בהתנצלויות כפויות ובכאלו שלא באות מהלב, אין להן שום ערך ושום משמעות. אני רק מצפה ממנהלת הפורום שלי שתתן לי גיבוי בסיטואציה כזו ולא שאמצא את עצמי עוד ננזפת.

1Shir

New member
אז עכשיו הערת ותקבלי גיבוי. מה עוד?

כל מי שפגע עשה זאת בשוגג והתנצל. גם אני מתנצלת אם פגעתי ולא התכוונתי לפגוע, בסך הכול לנהל דיונים כמו שאנחנו תמיד עושים כאן.

Gilliana

New member
כשאני אקבל גיבוי - נמשיך את הדיון

בינתיים זה לא קרה, לצערי. ולך אין על מה להתנצל - לא עשית שום דבר רע לאף אחד.

אתם שמים אותי באמצע

וזה לא מוצא חן בעיני. אני מבינה אותך, אני מבינה שנפגעת ושקיווית לקבל גיבוי אבל את צריכה להבין גם את הצד שלי, אני לא יכולה לצפות תגובות של אנשים, מתי מישהו יעלב ומתי לא. על איזו קללות את מדברת? על האידיוט והטמבל שנרשמו פה. אולי לא ממך אבל הן נרשמו. במהלך כל הימים שבהם השרשור הזה התקיים לא פנית אליי ולו פעם אחת ואמרת משהו, ודיברנו במסנג'ר בזמן הזה. אני לא צריכה לנחש מה קורה ומה אתם מצפים, אני מצפה ממכם שתבואו ותגידו לי. קרה לא פעם שחבר פורום נעלב ממשהו כזה או אחר ותמיד ידעו לפנות אליי, אף אחד מכן לא ראה את זה לנכון לפנות אליי במסרים וכיוון שלא פעם מאיר או מישהו אחר נתן פה הערה עוקצנית והמשכנו הלאה לא ראיתי גם פה צורך להתערב ולהפסיק את הדיון. אין לי מושג מאיפה הבנת שאני תומכת במאיר ונוזפת בך. אמרתי שכל הצדדים היו לא בסדר (כולל אני) וכן, מה לעשות באמת כל הצדדים היו לא בסדר.

Gilliana

New member
לא שמים אותך באמצע

ואת יודעת מה? אפילו לא ביקשתי ממך להתערב ולהפסיק את הדיון. מה שהפריע לי יותר מכל דבר אחר (ואפילו יותר מההודעה של מאיר) היתה התגובה שלך אליו - וכמו שכבר כתבתי בהודעה אחרת כאן היום, לא משנה מתוך מה הגבת כפי שהגבת - מה שיצא בשורה התחתונה הוא שמאיר עושה צחוק מנושא רגיש וקשה ושאת עוד מעודדת אותו. ומה קורה לאחר מכן? את מוחקת את כל ההודעות, מפרסמת "הודעת מנהלת" מאד קשה שאמנם מחקת בסופו של דבר ושכתבת כך שהיא רוככה בהרבה, אבל עדיין הקונספט נשאר אותו קונספט של נזיפה בכולם. אז נכון, צודקת שהיו כאן הודעות שהכילו מילים לא ראויות אבל, וזה אבל גדול - ההודעות הללו לא הגיעו ממני. עם כל הכבוד - אני זוכרת היטב כל מילה שכתבתי. אז אולי לא התנסחת מספיק טוב, אבל בשורה התחתונה - אני מרגישה ש-"קיבלתי על הראש" פעמיים, גם ממאיר וגם ממך. אולי להבא צריך להגיד את הדברים ברור יותר ואולי צריך פשוט לחשוב פעמיים לפני שאומרים משהו בכלל. בכל מקרה - את צריכה להבין שנושא השואה הוא נושא טעון ורגיש ואת רואה בעצמך לאן הדברים יכולים להגיע - לא מובר פה על היעלבות אישית, מדובר בנושא מאד עקרוני ועל כן - שוב, מן הראוי היה שיידון כאן בפורום ולא בפניה פרטית אליך. עם הערות עוקצניות התמודדנו יפה מאד בעבר כפי שאת יודעת כך שהעניין איננו זה וחבל שאת לא מצליחה להבין את ההבדל בין הערות עוקצניות ועלבון אישי לבין נושא עקרוני וציבורי.

אבל

מצד אחד את אומרת לא מדובר בהעלבות אישית מצד שני את אומרת שאת קיבלת פעמיים על הראש. אני לא האשמתי אותך ספציפית ולא הפניתי אצבע מאשימה כלפי אף אחד מסויים אלא כלפי כולם, וכולם זה כולם ללא יוצא מהכלל. מצטערת אם זה מה שאני חושבת אבל באמת לדעתי כולם היו פה לא בסדר. התחלתם להעלב הרבה לפני שנושא השואה הועלה בכלל. כבר מזמן איבדתי את העקרון שבו כולם נפגעו בגללו. נעלבת מההודעה שלי ספיציפית? אז אני מתנצלת, לא היה מכוון . אני כבר באמת לא יודעת מה אתם או את אישית מצפים ממני? להתנצלות בראש חוצות? לא נראה לי שתהיה פה כי אני מאמינה שכולם היו לא בסדר ואין שום סיבה שאני אתנצל על משהו שנופח מעבר לכל גבול. כרגע נותר רק להחליט לשכוח ולסלוח.

Gilliana

New member
לא לא - שוב, ממש לא

אני לא מצפה ממך להתנצלות, בכלל לא - אני מצפה ממך להבנה. שוב אבהיר שלגבי אישית הקש ששבר את גב הגמל היה נושא השואה - לגבי עניין החתולים, הערתי למאיר מה שהערתי ומבחינתי בזה זה נגמר. לגבי ההעלבות האישית - לא נעלבתי או נפגעתי באופן אישי מדבריו של מאיר לגבי השואה, זו היתה מבחינתי פגיעה בעיקרון ולאו דווקא פגיעה אישית בי. לשכוח ולסלוח? לסלוח אין לי בעיה, לשכוח אני חושבת שיהיה בגדר טעות שכן על כולנו להפיק לקחים מהארוע הזה - כל אחד ולקחיו הוא כמובן, אבל לכולנו יש מה להפיק.

לא, לא פיספסתי כלום

מלבד דבר אחד. איך זה שבמשך שרשור שלם, במשך כמה ימים אף אחד מכם לא פנה אליי בבקשה למחוק, או להרגיע את הרוחות. השרשור הזה מבחוץ נראה בדיוק כמו כל שרשור אחר כשמאיר מחליט לתת איזו הערה עוקצנית. אני לא רוצה לשמש פה כגננת כי אני חשבתי שכולם פה בוגרים (גם הצעירים מביננו) אבל כנראה שלא. אז אני לא אתן לכם להתמודד עם הדברים בעצמכם וכן אתחיל למחוק, אולי זה מה שיגרום לאווירה טובה פה בפורום. אף אחד לא התחיל לספר פה בדיחות שואה ואף ואחד גם לא יספר. מאיר לעג לכם על הוצאת הדברים מפרופורציה. כל משפחתו של אבי נספתה בשואה והנושא הזה קרוב אליי גם. התגובה שהגבתי לו הייתה עקיצה כלפיו וכלפיכם. אולי היא לא הייתה במקום אבל מכאן ועד לומר שסיפרו בדיחות וצחקו על השואה המרחק הוא גדול מאוד. יש לי חתול כידוע לך, יש לי כלבה. שניהם אספתי מהרחוב. אני צמחונית 12 שנה, לא לובשת עור והכל מתוך אידיאולוגיה, ואיזה פלא, לא לקחתי את מאיר וההודעה ברצינות. אז למה אתם הפכתם את זה לדבר הכי נוראי שקרה פה? איך בדיוק את או כולכם מצפים שאני אעמיד את מאיר במקום? אעשה לו נו נו נו על היד? אומר לו שאפסיק? לבקש שיפסיק כל אחד מכם יכול אני לא שונה ממכם. אתם בחרתם לקלל ולצעוק נגדו. מעולם לא טענתי שהוא היה טלית שכולה תכלת, אבל אף אחד לא היה.

Gilliana

New member
שוב עינת...

בתור מנהלת הפורום את לא יכולה רק להתייחס לעצמך, יש לך תפקיד ציבורי - אז את לא לקחת את ההודעה שלו ברצינות (וזכותך כמובן) אבל אנשים אחרים כן לקחו ברצינות, ועליך כמנהלת פורום מוטלת החובה לדאוג לכך שאיש מחבריו לא יפגע. אני אגב לא יודעת על אילו קללות את מדברת, כי ממקלדתי בודאי ובודאי שלא יצאה אחת כזו ואת יודעת זאת היטב. ולגבי מאיר - למרות שהערנו לו כבר משהתחיל סיפור החתולים (ואני הגבתי ב-"לא מצחיק" עם אייקון פטיש כזכור לך), לא רק שהוא לא חדל אלא שאף עבר לנושא רגיש עוד יותר וגם אז לא מצאת לנכון להגיד לו: עד כאן. לא מקובלת עלי העובדה שאת שמה אותי בכפיפה אחת עם מאיר ואומרת ש-"אף אחד לא היה טלית שכולה תכלת" - זו בדיוק הבעיה, שתחת להעמיד את מי שלא בסדר במקומו, את נותנת "עונשים קולקטיביים".

עונש קולקטיבי?

הענשתי מישהו? ניסיתי להסדיר את מה שקרה כאן. אני לא זוכרת שאמרתי שאתם לא בסדר ומאיר כן, אני לא זוכרת שטענתי שאתם אשמים בהכל. אני כן זוכרת הודעה אחת דבילית של מאיר ואלף התקפות לכיוונו ואז פתאום ביקורת עליי ודרך הניהול שלי. מאכזב אותי שבתור אדם שמכיר אותי, יודע את מספר הטלפון שלי, את המסנג'ר והאי מייל לא מצאת דקה אחת לנכון לפנות אליי בפרטי ולומר לי משהו, העדפת להטיח ביקורת מעל גבי הפורום מבלי לנסות להסדיר את העניין. אני אדם פרטי ומנהלת פורום, כן עליי לדאוג שאף חבר פורום לא ייפגע, אבל תנחשי מה? אני לא קוראת מחשבות ויותר מזה קשה לא לפגוע ב 15 איש כשכל אדם הוא ממוצא שונה, עבר שונה, דעה שונה וכדומה. אין אדם בפורום שלא נפגע פה ושם ממישהו בפורום. לא זכור לי שקמה צעקה מצד מישהו על שלא גיביתי אותו או שלא הפסקתי את הדיון. להזכירך רק לפני שבועיים שלושה התרחש פה ויכוח קשה בינך לבין ג'וליה שהופסק רק אחרי שביקשתן את התערבותי. והיו צדדים שנפגעו אבל אני הנחתי (כבר לא עוד) שאנשים מסוגלים ליישב את הויכוח בדרכם ובשלום ללא צורך של התערבות מצד המנהלת. טעיתי, הבנתי שאתם לא מסוגלים לזה (ובאתם אני מתכוונת לכוווולכם כן, גם למאיר) אז מעכשיו הצורה של הניהול תשתנה.

Gilliana

New member
בואי נתחיל בזה ש...

לא מצאתי לנכון לפנות אליך באופן פרטי משום שזה עניין שמגע לכל הפורום, ולא רק לי אישית ולכן לא חשבתי לרגע שצריך להסדיר אותו בינינו, שאילו היה כן - בודאי שהייתי פונה אליך באופן פרטי והרי אנחנו ממילא מדברות כמעט על בסיס יומיומי כך שזה בכלל לא העניין. שנית - לא העברתי ביקורת על אופן הניהול שלך, התלוננתי רק על כך שגיבית את מאיר ומכיוון שזה נעשה מעל גבי הפורום - שוב, לדעתי מן הראוי שהדיון על כך יעשה אף הוא בפורום לעיני כל ולא באופו אישי בין שתינו. לא חשבתי לרגע שאת קוראת מחשבות, אבל אין צורך ביכולת שכזו כדי להבין מהתגובות שאנשים כתבו כאן כי ההתייחסות וההתנהגות של מאיר אינן במקומן ומפריעות להם. בכנות - דווקא ממך ציפיתי ליתר הבנה בעניין, אבל כנראה שהערכתי באופן שגוי. לעניות דעתי נושא כמו השואה הוא קונצנזוס שאין לו קשר לא למוצאו ולא לעברו של האדם. לגבי העניין עם איילה (ג'וליה) - על כך אני באמת מעדיפה לדבר איתך באופן אישי ולא במסגרת הפורום.

את צודקת

זה אכן נוגע לכלל הפורום. אבל ויש פה אבל גדול אין לי דרך להעריך את רמת הפגיעה אם ישנה אצל כל אדם. שוב אני אומר, לא רציתי להתערב כי לא רציתי לשמש כגננת, טעיתי בזה, צודקת מקבלת את הדין. אני לא מבינה איזה כוחות אתן מיחסים לי מה גורם לכם לחשוב שאם הייתי מבקשת ממאיר להפסיק הוא היה מפסיק, במה שונה הבקשה שלי משלכם? זה שאני מנהלת? כי אני בספק אם מישהו פה נותן לי כוח גדול יותר.

Gilliana

New member
עינתוש...

גם אם לא היית אומרת לו כלום - דיינו. שוב, מה שהפריע לי היה העובדה ששמת את שנינו באותה קטגוריה בסופו של דבר וכן - גם הפריעה לי התגובה שלך להתבדחות חסרת הטעם שלו. עכשיו תביני שכאשר שניהם באו יחד, התחושה שנתת - לי לפחות, היתה תחושה קשה של חוסר התחשבות וחוסר רגישות. אני לא חושבת שהבקשה שלך היתה שונה מבקשה של כל אחד מאיתנו, שכן מן הסתם מאיר היה מתייחס באותו אופן לכל בקשה אבל בכנות עינת, לא היית צריכה להמשיך לשפוך שמן על המדורה - בשורה התחתונה, מה שגרם את המהומה יותר מדבריו של מאיר, היתה התגובה שלך. אז אני יודעת שאת מבינה עכשיו שהתגובה הזו היתה שגויה ומקווה שתדעי גם להבא לא ליפול בפחים מהסוג הזה.הייתי רוצה לקווות מאיר הפיק לקחים מהארוע האומלל הזה אבל לצערי מהודעתו האחרונה עולה כי תקוותיי נתבדו. בכל אופן, אני לא אברח מהפורום בגלל מאיר, ואני גם לא אומרת שלהבא אני מבקשת למחוק תגובות מהסוג שהגיב - כל מה שאני מבקשת הוא שלא "תעזרי" להן להתפתח.

אוקיי הובן הופנם וייושם

אבל מראש אני מודיעה ושאף אחד לא ייפגע כאן כי לפעמים חוסר תשומת לב, אי הבנה של הנוכחים או כל דבר אחר גורמים להודעות פוגעות או מעליבות. לאף אחד אין ממה להעלב, הכל פה תמיד נעשה בתום לב ובהומור ואתם צריכים לדעת שבכל תלונה, בקשה, מענה, רצון או בעיה אפשר לפנות אליי. מי שרוצה מוזמן לשלוח לי מסר אני מוכנה גם לתת את המספר פלאפון שלי לכל דורש.

eve6

New member
GROUP HUG!!!!!! ../images/Emo24.gif

*משתפכת*
(גם למאיר ולשאר הבנים אבל בלי לגעת)

Gilliana

New member
יהיה, יהיה ../images/Emo13.gif

בתקווה שלא יהיה מזג אוויר כמו היום.

למעלה