הודעת הכרות

lableboy1986

New member
הודעת הכרות

אדבר ישר ולעניין, אך לא אקצר. ובכן, אני מקרה קצת מיוחד מאחר והנני בא כוחה של חברתי ואהובתי. ובכן עקב נסיבות כאלה ואחרות היא אינה יכולה לתקשר איתכן ישירות. אולי אתן קצת רקע על איך הגעתי לכאן. יום אחד בדרך לעבודה קראתי בעיתון אל עמותה של אמהות ללא אמהות והבנתי שזה משהו שיכול להיות מאוד טוב לחברתי. יצרתי קשר עם העמותה באמצעות הדוא"ל והנציגה של העמותה בין השאר הפנתה אותי לכאן, שוב כפי שפניתי לעמותה בתקווה לעזרה פונה גם אליכן. ובכן, חברתי איבדה את אה בגיל 17. אמה חלתה במחלת הסרטן כאשר היתה חברתי בת 16 ותוך שנה דעכה לעיניהם של שתי ילדיה (חברתי ואחיה). קשה לתאר את הטראומה שהם עברות ללא אדם שיתמוך בהם (האב היה ברקע, אך לו היתה באותה תקופה כבר משפחה חדשה, כך שלא היה בו תועלת ממש). השנה שלאחר מותה של אמה עברה מאוד קשה על חברתי, את אחיה נעזוב, הוא סיפור בפני עצמו. בכל מקרה לאחר שנה של דכאונות, דמעות, מצבי רוח, ומחשבות רעות למיניהן החליטה חברתי שהגיע זמן לשים לזה קץ - היא בכלל מתאפיינת באופי מאוד החלטי. ובכן כבר עכשיו אבהיר כי מדובר בחו"ל. חברתי החליטה לעזוב את עירה ולעבור אל דודתה בעיר הבירה. היא בחרה בשיטה של הסתגרות והנתקות מוחלטת מעברה ומכל הדברים והאנשים שהזכירו לה את כאבה. לא אגיד שלא הצליחה בכך - במקום החדש רכשה השכלה, חברים חדשים, חיים חדשים. הים היא כבר כמעט בת 25 ועד לא מזמן היתה מרוצה מחייה כמו שהם. ומה קרה לא מזמן אתן שואלות את עצמכן - לפני כמה זמן היא פגשה אותי. היחסים בינינו קיבלו צורה והתחזקו במהירות ואני במהירות הצלחתי לחדור למעמקי נפשה אליהם עוד איש לא הגיע, כנראה את הגברים האחרים לא כ"כ עניינה נשמתה... ככל שגיליתי פריטי מידע על חייה ועקבתי אחר התנהגותה, יכולתי יותר ויותר בבירור לחוש את הפצעים הפתוחים, שאפילו טרם נתאחו והפכו לצלקות, נותנים אותות בחייה. והכן התחלתי לעלות את מודעותה לנושא, לשבור אצלה את האשליה של "הכל בסדר בחיי", לנסות לקשר אותה שוב אל אביה ואחיה. טוב, אתן בטח שואלות מאיפה לי תובנות כאלה? ובכן, גם אני חויתי את האבדן שחויתן אתן - אמי נפטרה ממחלת הסרטן כשהיתי בן 16. טוב אני רוצה לסכם את עיקר הבעיות שאני רואה אצל חברה שלי. קןדם כל זה ניתוק. היא כמו עץ שהעבירו אותו מקום למקום. החברים החדשים שלה אחלה, אבל הם תחליף עלוב לאבא ואח. סירוב מוחלט להתמודד עם העבר - היא טוענת כי התגברה על הנושא, אך בכל פעם שהנושא עולה היא נהיית מאוד רגישה. מתעצבנת בשניהה ומגיעה למצב כמעט היסטרי. דבר שלישי זה הצורה שהדבר התבטא על חייה האישיים - ובכן יחסיה עם גברים תמיד היו רופפים ולא החזיקו מעמד לאורך זמן, לא פעם הציעו לה נישואין ובכל פעם היא סירבה כי לא אהבה. מהבחינה הזאת אני שינוי מרענן בחייה. כפי שאמרתי החברה שלי תהיה בקרוב בת 25, אני לא מזמן בן 19;) ודווקא בגלל היחודיות של היחסים בינינו וההבנה ברמות היותר עמוקות שבינינו, יחסינו מתחזקים והרגשות שבונינו גם. טוב, אז מה אני מחפש פה? עזרה, כל סוג של עזרה - אם זה בעצה, אם בחומרים נלווים בנושא (אשמח לקבל אם יש), אם סתם בדברי עידוד ואם בכל דרך ראויה אחרת שיש בידיכן להציע. אשאיר את כתובת הדוא"ל שלי feel free to call any time;) [email protected] או [email protected] מודה לכולכן מראש, ואשמח לשמוע מכן. ד"א - נעים מאוד, לאוניד

שלום לאוניד

אני רואה במעשה שלך עדות לאהבה שלך אל בת זוגך, רצון לעזור, איכפתיות ורגישות רבה. מדבריך אני מבינה שגם אתה חווית אובדן ואין כמו מי שעבר על בשרו את הדברים, להבין. אך, לצערי ולדעתי האישית כמובן, אינך יכול לעשות דבר אלא לדבר אל ליבה ולנסות לתת לה את נקודת המבט שלך בנושא הטיפול ועיבוד הדברים. הרצון לטפל בדברים לא יכול לבוא אלא ממנה, מתוכה ומתוך מקום אמיתי שלה. הדברים מבוססים על ניסיון אישי כמי ש"סחבה" אובדן אם (ואב) שנים רבות מאוד, וכמטפלת. בגילאים צעירים מאוד איבדתי את אבי ומאוחר יותר את אמי, וכמובן שבשנים שאחרי מדי פעם פניתי לטיפול מתוך מה שאנשים המליצו, יעצו, ביקשו, דחפו, או סתם שכנעו, והאמת? הדברים לא השתנו. את השינוי ועיבוד האובדן עשיתי רק כשהרגשתי מתוכי את הצורך לשנות, ופניתי לטפל בדברים מתוך רצון פנימי שלי . איני רוצה לייאש אותך ואני חושבת שאתה בא מתוך אהבה ומתוך רצון אמיתי וכן, חושבת שזה מעשה נפלא לעשות למען מי שאתה אוהב, אך אני חושבת שהמפתח נמצא אצלה. דבר נוסף שאני מאמינה בו הוא, שלכל דבר יש את הזמן שלו ואני מקווה שהיא תגיע לדברים מתוך הרצון שלה לשנות. אני מבינה מדבריך שלה - אין כל בעיה - לדבריה, ולכן יהיה קשה לשכנע אותה שיש לה בעיה. הצעד הראשון לטיפול הוא ההכרה שיש בעיה... ולקיחת אחריות. אתה מציין שהיא לא אוהבת לשמוע את הדברים. אולי טרם הגיע זמנה לעשות זאת ואולי היא עדיין לא הגיעה לבשלות המובילה לשנוי... הדברים צריכים להיעשות בדרך ובזמן שזה מתאים לה. זו כמובן רק דעתי האישית ואין היא מחייבת, יתכן ותהיינה לך עצות דעות או הכוונות אחרות. אך חשבתי שכדאי להראות גם זווית שונה וקצת אחרת לדברים. אני שמחה לשמוע שהיא מצאה אהבה כה גדולה ומיוחדת, ואולי דווקא אהבתך היא שתוביל אותה לריפוי העצמי ולרצון להירפא. מחזקת אותך באהבתך.

lableboy1986

New member
תודה רבה לכולכן.

תודה רבה על המילים החמות ועל העצות העניניות. רוצה להבהיר כי אמנם את הצעדים הראשונים עשיתי מיוזמתי ועל דעת עצמי, אך מיד שיתפתי את חברתי באשר עשיתי. בתחילה קיבלה את הרעיון בהיסוס, אך לבסוף, כאשר כבר יצרתי קשר עם העמותה, הסכימה לצודד בי ולעזור לי לעזור לה. בזמן הקרוב כנראה לא אכתוב הרבהת יתעסק בקריאת החומר העיוני טהעברה של קטעים נבחרים אליה, אך בהמשך מקווה לפרסם כאן משהו שנכתב על ידיה - לתת זווית יותר אישית על העניין. בכל מקרה, שוב מודה לכולכן ואשמח לשמוע עוד מכן. לאוניד

hartuvim

New member
ואוו. זה מאוד מרשים

כל מה שכתבת. קודם כל, באמת נעים מאוד וברוך הבא לפורום. אחרי ש"איחוד" כותבת לא נשארות הרבה מילים... היא בד"כ קולעת בדיוק לעניין. אז אני רק אוסיף שגם אני מעריכה את אהבתך ודאגתך. אני יכולה לומר שמניסיוני יש באהבה ובזוגיות כוח מרפא (אם הן טובות כמובן) ולכן לפעמים, לשלבים מסויימים זה מספיק. אולי לחברה שלך יש קושי לתת אמון ולהפתח מאחר ונשמע לי שהיה עליה לשרוד תקופה ארוכה בכוחות עצמה. עכשיו כשיש לה אותך (בת מזל...) זה יקח זמן. אולי בהמשך היא תרגיש איפה הכאב הלא מטופל עוצר אותה, ואולי לא. אני יכולה להציע לך להמשיך להשקיע בקשר ולהמשיך להשקיע, לטפח ולטפל בעצמך! אין כמו מראה עיניים ודוגמא אישית כדי להראות למישהו כמה טיפול יכול להיות טוב. וגם אז, יכול להיות שהיא לא תרצה. בכל אופן, אני מקווה שהיא מעריכה את האוצר שנפל לידיה ושהיא טובה ומנחמת ואוהבת אותך בחזרה. אשמח להמשיך לשמוע ממך. שירה.

שלום לך, ליאוניד.

גם אני התרגשתי מאוד לקרוא את הודעתך. קודם כל, מאוד מחמם את הלב לראות את האכפתיות הרבה שלך, ואת המאמצים לעשות למען אהובתך. שנית, באופן אישי, שמחתי שגם בן זוג נכנס לפורום. כשהקמתי את הפורום, בהחלט ראיתי בו מקום גם לבני זוג שרוצים להיוועץ בנוגע לזוגתם, ולאבות שרוצים להתיעץ בנוגע לביתם. כל שזה בהחלט המקום. בנוסף, מאוד ציער אותי לשמוע שגם אתה חווית אובדן אם, ועוד בגיל כה צעיר. אין לי ספק שזה "צבע" את חייך בצבע אחר. באשר לחברתך. לפי מה שאתה מספר [ורק לפי זה, יש לסייג], זה נשמע כאילו זוגתך הדחיקה את הכאב על מות אימה. לכאורה - הכל טוב ויפה: היא נקלטה בסביבה חדשה, ויש לה חברים לרוב, ואפילו חבר כה אוהב. אז למה זה נראה כמו הדחקה? אל"ף, כי סביר שלוקח זמן לעבד אסון כזה; שנית, כי כל פעם שהנושא עולה, היא מגיבה בצורה קיצונית - מה שמעיד שהנושא לא מטופל, אלא מודחק. שלישית, עצם הניתוק ואי היכולת להתחבר מחדש לאביה ולאחיה, ומכיוון אחר לבני זוג [עד אליך] יותר רושם שיש שם הרבה דברים לא פתורים. שוב אני רוצה לסייג ולומר שמדובר בהתרשמויות בלבד. אינני פסיכולוגית, וגם לו הייתי, בודאי שלא היתי מתיימרת לנתח מישהו ע"ס תיאור קצר. הדחקה, יש לה את התועלות שלה, בעיקר לטווח הקצר. לעתים האדם לא יכול להתמודד ברגע האובדן עם כאב כה גדול, ואז הוא מדחיק אותו לעת שבה יהיו לו יותר משאבים להתמודד. לעתים יש אסון גדול ומורכב, וקשה לאדם לעבד את הכל בו זמנית. יחד עם זאת, כשמדובר בהדחקה לפרקי זמן ארוכים, הדבר מתחיל להיות יותר בעייתי. כי בעצם, בהדחקה הזו, מושקעות המון המון אנרגיות. משהו צריך להיות כל הזמן ב"פיקוח", ולהזדעק כל פעם שמשהו מאיים, ו"לבטל" את קיומו. האנרגיות האלה יכלו להיות מושקעות במקומות אחרים, פרודוקטיביים יותר. עיבוד של האבל היה אולי יכול לפנות את האנרגיות האלה לטובת הכיוונים האחרים. יחד עם זאת, אני מסכימה עם מה שאנמר כאן לפני, כמובן שאינך יכול "להכריח" אותה ללכת לטיפול / ייעוץ. אבל אפשר לחשוף בפניה את הרעיון טיפין טיפין או אפילו בעקיפין, באמצעות ספר או מאמר. מה שמעביר אותי לבקשה שלך. ראה, באתר ניסיתי לרכז חומרים שונים שעשויים לסייע להתמודדות בנושא. ראשית, אתה מוזמן להציץ במדור המאמרים. תוכל למצוא שם מאמרים שונים, למשל כאלה הנוגעים להתמודדות עם סוגיות שונות [למשל, "מאפייני הבת ויכולתה להמשיך בחיים אחרים לאחר פטירת האם", או אלה שמתייחסים לטיפול - איזה סוגי טיפול קיימים, מתי מומלץ לפנות לטיפול, ועוד]. במדור ההוא תוכל גם למצוא סיכומי אירוח של נשות מקצוע שהתארחו בפורום [הופ אדלמן ותמר גרנות], שענו על שאלות שונות של נשים בנושא. באותו מדור, בקטיגוריה של עבודות ומחקרים, תוכל למצוא גם עבודה על תמיכה של נשים ברשת. הלאה. במדור הקישורים, תוכל למצוא קישורים לספרים. בעיקר מומלצים "בנות ללא אם" של הופ אדלמן, ו"בלעדיך" של תמר גרנות. תוכל למצוא תיאור קצר של הספרים, ולינק לאתר ספרים. כמובן שהיא מאוד מוזמנת גם לפורום שלנו. ואגב, בעמוד הראשי של הפורום, יש קישורים לפורומים אחרים בתפוז שעשויים להיות רלוונטיים לה. ואשר אליך, ליאוניד יקר. אתה מאוד מוזמן לשוב ולהיוועץ בנו בנושא. לא תמיד יש לנו את כל התשובות, אבל אני מאמינה שתמיד תמצא כאן נכונות להקשיב ולנסות לסייע. סה"כ אנחנו מכירות במידה כזו או אחרת את מה שהיא עברה ... אני מקווה שתצליחו ביחד להתמודד עם כל מה שעומד בדרככם. ועם נכונות ואכפתיות כמו שלך ... זה נראה בכיוון הנכון. בידידות, סקאלי

למעלה