הודעת דעה..

st dragon flame

New member
ו...?

זאת סיבה להכנס למסגד ולהתחיל לרסס? אם כן, את יכולה להבין הרבה מאנשי החמאס והג'יהד.

אשרת

New member
אני תוהה מה היתה התגובה שלך

אילולא פלסטיני היה נכנס למערכת המכפלה ומתחיל לרסס שם מתפללים יהודים... הצביעות שלכם פשוט דוחה

אשרת

New member
אין סיבות לרצח.

כמו שאין סיבות לאונס כמו שאין סיבות לפדופיליה. רצח זה רצח זה רצח ולא משנה מוצאו או דתו או גזעו של מי שביצע את זה.

למרות מה שעשה

אני אוהבת אותו, כי הייתה לו כוונה להגן עלינו. הוא לא כמו הערבים, בניגוד אליהם אין לו נפש רצחנית, הוא היה רופא שטיפל גם בהם. הם באו אליו, למרפאתו והוא טיפל בהם, את יודעת? לאחר כל האירועים הקשים שהוא היה עד להם מצד הפלסטינים, עשה את מה שעשה.

ולי קשה לקלוט עד כמה אתם שונאים את

בני עמכם! לדעתי כל הפעולות הרצויות שאנו לא עושים בתור מדינה כלפי הערבים יוצרות צלקות פנימיות בנפשותנו שלנו, בתור עם ואולי אף בתור יחידים. הממשלה לא פועלת בנחרצות כלפי האוייבים ואין מה לעשות, זה מעורר יחידים לפעול. לא משום שהם רוצים בזה.. אני מניחה שזה תהליך שהם עוברים.. כמו שקרה לברוך גולדשטיין. הערבים, מאידך אינם עוברים שום תהליך: הם מיד מתארגנים, מחליטים שהם הולכים לעשות פיגוע ויוצאים לאחר זמן קצר לבצעו. הם לאחר מכן, לא מצטערים או מתחרטים, הם ממשיכים למתאבד הבא.. ידוע לי, שקדמו אירועים הסטוריים קשים שהובילו את דר' גולדשטיין לעשות מה שעשה. הוא עשה זאת ממצוקה נפשית, אין ספק. לא אכנס לזה כאן ועכשיו, אבל אתם בטח יכולים לשער את הפרעות של הערבים, פרעות שנימשכות גם בימינו אנו. וכן, כניראה שיש אנשים שקשה להם להתמודד, אז או שהם נפגעים או שהם מחליטים לעשות מעשה (וגם ניפגעים). ומה אתה מכניס מילים לפי? אני בכלל התכוונתי לפעולות המחתרת היהודית של ירי על פלסטינים. לא על הניסיון לפוצץ בית ספר. לדעתי זה מיותר וטיפשי. בקשר לחיילים, כניראה לא הבנת אותי. התכוונתי בשירות בשטחים מההיבט החברתי-אישי. חייל שלא מרגיש רצון להגן על אחיו, שלא יעשה זאת. לא דיברתי על הצד החוקי של העניין. נעזוב את זה לרגע בצד. ותמשיך להיות ציני. זה "הכיוון". תמשיך לקרוא לימנים "היטלר". אתה מתקשה להבין שהרגש הזה לעם שלנו נובע מרגישות ומחמלה. תמשיך כך....

אשרת

New member
את מפספסת דבר אחד.

אחים , אישית, יש לי רק 2. לא מעבר לזה. המתנחלים לא האחים שלי, ולא החברים שלי , והדבר היחיד המשותף לי ולהם זה המוצא הדתי וזהו. אז בבקשה אל תדביקי לי ולאחרים פה אחים. עם אחים כאלו - אני מעדיפה להיות בת יחידה!

אז את כניראה

מנותקת מהלכי הרוח בעם. כולנו אחים, כולנו ערבים זה לזה, ולא יעזור כלום. אנחנו מחוברים בקשר דם, לא יעזור. כולנו צאצאים של שניים עשר השבטים, ראובן, שמעון, לוי, יששכר, זבולון, גד, בנימין, אפרים, מנשה, דן, אשר, נפתלי - בני ישראל (יעקב).

אשרת

New member
אני מנותקת ממה בדיוק?

אמרתי לך - קשרי הדם היחידים שיש לי , זה עם האחים שלי ועם הדודים שלי, שאנחנו חולקים גנים משותפים. המתנחלים , ואנשים כמוך אינם האחים שלי, גם לא במובן הרוחני של המילה. את והם בסך הכל - עוד מגזר בחברה הישראלית, וזה הכל. אני- איני ערבה לאנשים כמוך. וזה שתחזרי על "לא יעזור" - זה לא יהפוך את זה לנכון. אני הצאצא של ההורים שלי בלבד תודה. לא עשו אותי במהלך אורגיה לוהטת :)

אשרת

New member
אה!

אני התחנתי ברבנות האורתדוקסית ונאלצלי לסבול התערבות בוטה של גברת זרה בחיי האישות שלי עם בעלי ומתחת לחופה נראתי מאוד אומללה עקב אופי הטקס... אז מה נראה לך בדיוק שאני?! וכמו שאמרתי לך - אני מסתפקת בשני האחים שההורים שלי נתנו לי , זה הכל :) בין אחים יש קשר מיוחד, שמה לעשות, אני לא מרגישה שיש לי את זה איתך או עם החברים שלך המתחנלים. סורי.

קשר כלשהו

לעם ישראל יש לך? את רוצה להשתייך לעם היהודי? (חוץ מדברים מנהלתיים לחלוטין?)

אשרת

New member
אני נורא מצטערת .

אני יכולה להיות שייכת לעם היהודי ולמדינת ישראל (אני אגב את השרות הצבאי שלי עשיתי עם הצטיינות ואף בשטחים), מבלי להשתתף באחדות המזוייפת שהמתנחלים מנסים לכפות עלי. אני את האחים הרוחניים שלי בוחרת לבד ולרוב זה בדרך כלל אנשים שאני מזדהה איתם לפחות מינימלית, ועם המתנחלים איני מזדהה כלל וכלל. צר לי על הכאב שהם עוברים עם פינויים מגוש קטיף ומאחלת להם בהצלחה בהתאקלמות בניצינים ובכל מקום אחר. זהו. לא פחות מזה אבל גם לא מעבר לזה.

איך זה מסתדר?

איך הסתדר לך לשרת בשטחים, להגן על שנואי נפשך? למה אינך מזדהה עם המתנחלים? את סולדת מאהבת המולדת שלהם?

st dragon flame

New member
זה מסתדר מצויין

היא מבינה שהיא חיה במדינת חוק, ושלא כל אחד עושה מה שבא לו. אם ההוראות הן לשמור על התנחלויות-מבצעים אותן. לצערי אנשי הימין, ששנים מבקרים את כל האגף השמאלי בגלל שמעט מאד מהם מסרבים, לא קולטים את זה... למה אנחנו לא מזדהים עם המתנחלים? כמה תשובות: 1.אנחנו מאמינים במדינת ישראל, לא בא"י. אנחנו ציונים. 2.קצת קשה להזדהות עם גזענים (ולפני שאת קופצת-כן! לצעוק מוות לערבים, או גירוש לערבים זה גזעני!)

אשרת

New member
נורא פשוט.

אני אזרחית המדינה ושומרת חוק, שם הציבו אותי, ושם שרתתי על הצד הטוב ביותר. אם הייתי צריכה לחזור על זה, הייתי חוזרת. אבל לבקר בשטחים, להתיישב שם - אין מצב. למה איני מזדהה עם המתנחלים? כי אני לא חושבת שהשטחים הללו הם שלנו, אני לא חושבת שיש לנו צידוק מוסרי לשלוט על עם אחר, ולעשות להם, מה שאנחנו שונאים שעושים לנו, ענבלי. אני לא מקדשת את אדמת השטחים על פני החיים. אני לא אקריב את ילדי למען האידיאולוגיה. לי ולמתחנלים יש סדרי עולם וסולם ערכים שונים. זה הכל. וכל אחד צריך לדעת לכבד את דעתו של השני, ולא לקרוא לצד השמאלני בוגדים וכו'...

הגישה שלך פשוט לא נכונה

אם כך כל ארץ ישראל היא כבושה! ורק בשביל להזכיר לך קצת את ההסטוריה, אנחנו הוגלנו ממלכת יהודה ע"י נבוכדנצר מלך בבל, ובסופו של דבר העם היהודי חזר לארצו משום שכורש איפשר לנו לחזור (ליתר דיוק, הוא קיבל צו אלוהי שבו נאמר לו שעליו לאפשר לעם ישראל לבנות את בית המקדש). יש לי סייגים בקשר ל"לשלוט על עם אחר". אף אחד לא רוצה לשלוט על עם אחר. זה לא מתוך תאוות כוח. זה לשם התגוננות. את רוצה שלא יהיו מחסומים והטרוריסטים יכנסו לכאן חופשי? אני לא. את לא חושבת שצריך לעשות להם עוצרים וסגרים כדי לאתר מחבלים? או להעניש את האוכלוסיה שנותנת מחסה לרוצחים?

אשרת

New member
מה אני אגיד לך...

מזל שלא הגעת לבריאת העולם ומזל שאת לא דורשת שנחזור לחיות כמו שחיו העבריים הקדמונים
הקמת ההתחנליות לא מגנה על שום דבר, ולא נועדה לשם התגוננות. לצבא הגנה לישראל יש מפסיק כלים ותוכניות וטכנולוגיות מתקדמות על מנת להגן על מדינת ישראל מגבולות 67'. "או להעניש את האוכלוסייה שנונת מחסה לרוצחים?" -- רוצה להעניש את כל החברה הישראלית - כי כולנו נותנים מחסים לרוצחים?

st dragon flame

New member
התגובה שלך פשוט עצובה

את מגינה על רוצחים! ברוך גולשטיין הוא רוצח, את יכולה להפוך את זה איך שאת רוצה, לכל כיוון שלא יהיה-הוא רוצח,מחבל! הוא בדיוק אותו דבר כמו המחבל ממלון פארק, או כל מחבל אחר, החוצפה שלך להגן על רוצחים פשוט מחליאה אותי. מה ז"א "הממשלה לא פועלת בנחרצות כלפי האוייבים ואין מה לעשות, זה מעורר יחידים לפעול"?! ברוך גולשטיין קיבל הסמכה ממישהו לשחוט בני אדם? שלא נדבר על זה שהוא רצח חפים מפשע! מה בדיוק ההבדל (הרעיוני) בין ירי על פלסטינאים לבין פיצוץ בית ספר? שניהם פגיעה בחפים מפשע, שניהם פעולת טרור. האם מותר לירות על פלסטינאים?! אם את אומרת שמותר לירות על ערבים ולהרוג אותם, ובהודעה הקודמת אמרת שהם לא מתנהגים כמו בני אדם-אז את משתמשת באותו הגיון שהשתמש בו היטלר-בלי גרם של ציניות!

למעלה