הודעת א-אוף

ברומבית

New member
הודעת א-אוף

היה דיבור על א-מיניות בתכניות טלויזיה (די נידחת) על בריאות אין לי כח לפרט, אבל אמרו שאפשר לחיות בכיף ככה, אפשר ליצור זוגיות + הזכירו את AVEN ואת הגרף של קינסי + אפשרויות שונות ומשונות ל-מה גורם לא-מיניות דיברה ליאורה משהו

k500

Active member
מנהל
תני פרטים

באיזה ערוץ, מי את זוכרת כמנחה ועוד..אולי נצליח לדלות את המקור.

תודה שפרסמת!

זה ממש לא אוף, זה קשור לחלוטין לפורום
יואווו, הראיון הזה עצבן אותי ברמות היסטריות. פעם ראשונה שאני יושבת בבית ורואה "מומחית" מדברת עלינו בלי שום יכולת תגובה. זה מכעיס כל כך. מתוך הראיון: - "ההגדרה היא מאוד בעייתית, למי אתה קורא א-מיני." עם כל הכבוד, אנחנו לא מחפשים שאתם תקראו לנו ככה. זו הגדרה עצמית, ולא משהו שאחרים מגדירים עלייך. - "הא-מיני המוחלט הוא זה שאין לו יצרים מיניים." אז פה החלטת עבור קהילה שלמה - שרוב רובה כן חווה חשק מיני שמתבטא באוננות - שהיא איננה כפי שהיא מזדהה, כי אנחנו לא עונים על ההגדרות הרפואיות שהדבקתם לנו? תודה, באמת. היא מדברת על קהילתיות והיא לא מבינה בעצמה למה צריך צבע סגול בדגל, זה שמסמל קהילה, אבל כנראה שלנו זה רלוונטי. אז למה לא הבאתם אנשים מהקהילה כדי שיסבירו, הא?! רק אני מרגישה ככה? כאילו, כן - זו חשיפה שעדיפה לנו על לא-חשיפה, והמטפלת בהחלט נראתה עם כוונות טובות, אבל זה מרתיח אותי. עד היום לא חוויתי פתולוגיזציה לא-מיניות (באורח פלא), אז אולי זה רק היה צפוי... מרתיח.

snoopytush

New member
חחח

אני לא רואה בעיה בהגדרה. אמיני זה לא אומר אוטומטית ללא יצר מין רק ללא הצורך במין אז מה בעיה בהגדרה? אבל היא צודקת יש אמיני מוחלט ( מהשאלון asexsual goddess)... עדיף שאנשים מתוך הקהילה יסבירו. ממתי אמרנו שהצבע הלבן בדגל זה מיניים? זה לא שהיא הפכה את זה למחלה היא אמרה בפירוש שמי שטוב לו אין לו מה לשנות היא הציעה את העזרה שהיא יכולה לספק רק למי שמעוניין בשינוי וגם זה בערבון מוגבל בפן הפסיכולוגי בלבד..

Berethor

New member
נכון ../images/Emo45.gif

ואני חושב שהראשונים שהיא צריכה לעזור להם, זה א-מיניים שבזוגיות מינית, הבעיה העיקרית היא שם..

היו שם כמה דברים שקצת עיצבנו אותי

כמו העניין עם האוננות שהיא לא הסבירה כמו שצריך, וגם השאלה שלו על למה צריך ןקהילה. אבל בגדול, זה נראה יחסית לא שיפוטי ויותר התאפיין בהעלאת שאלות, ולא בביקורת לכן בתמונה הכללית זה נראה לי חיובי.

Berethor

New member
אבל

מה הבעיה עם האמירה הא-מיני המוחלט הוא זה שאין לו יצרים מיניים.". סך הכל זה נכון, ויצא לי לתקל במספר אנשים כאלה, אומנם זה לא רוב הא-מיניים כמובן. זה שמישהו לא א-מיני מוחלט לא אומר שהוא לא א-מיני, בדיוק כמו שלא כל המיניים הם מיניים מוחלטים, כל עוד אתה נוטה לצד הא-מיני של הסקילה אתה א-מיני, כל עוד למיני אתה מיני, ואם אתה באמצע פחות או יותר זה א-אפור. סך הכל היא אמרה דבר נכון, פשוט יש אנשים שעלולים להבין תמשמעות שלו לא נכון.

avi1283

New member
הכתבה

בסך הכל היתה חיובית מאוד לדעתי (אולי בגלל שציפיתי להרבה יותר גרוע אחרי התגובה של גאיה
), היו טעויות, בעיקר העניין עם האוננות והא-מיניות המוחלטת. אבל ראו שזה נובע מחוסר ידע ולא מתוך גישה לא טובה לנושא. נאמר שמי שמגיע לטיפול ואומר שהוא א-מיני וטוב לו אז אין מה לטפל בו, ונאמר שיכולים להיות זוגות א-מיניים ושיהיה להם טוב ושזה לגיטמי לגמרי. ואלו חלק מהדברים המרכזיים שאנחנו רוצים להעביר לחברה המינית, אז אם שני מומחים מדברים על כך בטלויזיה אני חושב שכבר יש התקדמות. חבל רק שלא הזמינו מישהו מהפורום שיתקן כשצריך, ואז באמת היתה יכולה להיות כתבה מעולה.

../images/Emo45.gif אני גם חושבת שהכתבה לא היתה רעה כ"כ

למרות אי הדיוקים ולמרות שלא הביאו משהו מאיתנו. זה היה בקטע של מומחה שמדבר על תופעה. כמו שלא הביעו פדופיל שיספר על מה הוא מרגיש ואיך זה טיפול בסירוס... [זה הנושא שהיה מיד אח"כ - סירוס כימי לפדופילים כטיפול, ומי שראה, המנחה אומר לו: אז בעצם אתם הופכים אותם לא-מיניים?
] אותי אישית מאוד שמח לראות שיש מנהלת של מרכז רפואי בבי"ח שמכירה בתופעה גם אם זה לא הכי מדוייק. אני חושבת שזו פריצה גדולה לעולם המטפלים, כי לא מדובר במטפלת בודדת, אלה שמישהי שיש תחתיה מטפלים נוספים ושמין הסתם הם מתחלפים, מה שמגדיל את מספר המטפלים שנחשפים למושג.

../images/Emo45.gif מסכימה.

זה סתם הרתיח אותי מעצם הפתולוגיזציה. אנחנו לא צריכים אנשים אחרים שידברו עלינו ויקבעו עבורנו את ההגדרות, תודה רבה. אבל כמו שאמרת - מה שנאמר לא נכון נאמר מחוסר ידע וכן מגישה טובה, וזו כבר פריצה מטורפת. למישהו יש כוח ליצור איתה קשר?
We could use someone like her

snoopytush

New member
אבל את לוקחת את זה קשה מידי

אם מכניסים את ההגדרה למושגים המדוברים או לטרמינולוגיה מקצועית יהיו הגדרות ותתי הגדרות למושג... תמיד הגדרה זה דבר בעייתי אבל אם לא יגדירו לא יכירו בנו את בעצמך אמרת.. וזה שיגדירו או לא לא מונע מהאדם להגדיר את עצמו לבד

Berethor

New member
ללא הגדרות

אי אפשר לשייך שום דבר, ואי אפשר לשפוט שום דבר. הגדרות זה כמו חוקים, בלעדיהם יש כאוס ואי וודאות.

אל תשכחי שא-מיניות זו כפי הנראה הפעם הראשונה

שקבוצה מגדירה את עצמה ולא הממסד מגדיר אותה. גם בסרט דברו על זה [הפסיכולוגית שדברה שם ממש לעניין] וגם בשיחות שהיו לי עם דר' דרבי לגבי המחקר וזה שהוא נתן לנו לכתוב את השאלון. להרגשתי, מה שעשתה אותה מטפלת, זה לנכס חזרה לממסד את המושג ולדבר עליו מהצד שלהם. לדעתי זו הסיבה שהיא גם הזכירה את קינסי [יענו, כבר היה 'איש מקצוע' שדבר על זה מ-ז-מ-ן. לא אתם המצאתם את זה...] וזה אולי קצת מעצבן שכאילו לוקחים לנו את ההגדרה מהידיים, אבל זה גם סימן טוב, כי זה אומר שזה חודר לממסד. חשבתי לפנות אליה. אני אנסה לעשות את זה בזמן הקרוב.

Berethor

New member
לא נורא

ברגע שהאמיניות תהיה מוכרת, יהיה לה כבר הגדרות רפאיות וכו, לא הגדרה אישית.

Berethor

New member
האמת אני חושב שהכל שם נכון

ואין מה לתקן. בהחלט קיים דבר מה שנקרא א-מיניים מוחלטים, כאלה שאפילו לא מספקים את עצמם, יש/היה לנו כמה כאלה בפורום. הם לא הציגו א-מיניות כדבר טוב או רע, אלא פשוט כמו שזה. ובהחלט יש גם אנשים שכאלה גם בגלל מחשבות שליליות, גם כאלה יש לנו בפורום, כמו אלו שחושבים שזה מגעיל, חייתי, פוגע(בכל מצב) וכו, אם יוציאו להם תדבר הזה מהראש לא בטוח שהם ישארו א-מיניים, האמת שגם אני הייתי קצת כזה בעבר, והיום אני יודע להבדיל בין מין ששני הצדדים מפיקים ממנו משהו חיובי(מין טוב), כמו הנאה, סיפוק, קרבה וכו לבין מין שרק צד אחד מפיק ממנו משהו(מין רע), ודחוק בצד האחר לעשות את זה, או שצד אחד "עושה טובה" וכו.

למעלה