ולא מצאת אפילו משפחה
חילונית אחת שהמצב בה נראה הרמוני? או שגרת בסביבה דתית, או שהעדפת לא לראות את זה. הדוגמה שאתה נותן כאן למשפחה חילונית מפוררת לא מעידה על כלל החברה החילונית - אני באה ממשפחה חילונית, כמעט כל החברים שלי באים ממשפחות חילוניות, ואף לא לאחד מאיתנו יש משפחה מפוררת או כזאת שתביא אותנו לידי מצב שלא נוכל להתמודד עם בעיות בחיים. אתה אומר שאתה לא מסוגל להתמודד עם הבעיות שלך ולכן בעצם אתה הולך לדת ששם יש מי שמתמודד בשבילך עם הבעיות, כי לכל דבר יש תשובה ויש סמכות מייעצת שיודעת יותר טוב ממך. אגב, יכול להיות שבאמת באת ממשפחה הרוסה שהביאה אותך למצב עד כדי כך קיצוני של יאוש וחוסר יכולת להתמודד, אבל ללכת לדת בגלל ששם לא צריך להתמודד עם הבעיות זו בריחה ולא מה שיביא אותך להיות מאושר, לדעתי. בכל חברה יש משפחות מפוררות, גם במגזר הדתי וגם במגזר החרדי, וכמובן שגם במגזר החילוני. יכול להיות שמגזר הדתי (החרדי) יותר מטאטאים את הלכלוך מתחת לשטיח - אני לא באה מהמגזר הדתי אז נא לא להתעצבן עם יש אי-דיוקים בדברים, ככה אני חושבת. אגב, משפחה שבה אין אהבה בין ההורים ומה שמאחד אותם זה השידוך ומשם הילדים היא לא משפחה מפוררת? אני לא בטוחה.. אני רואה את היחסים בין ההורים שלי וחושבת שזה משליך הרבה גם על האוירה המשפחתית. אגב, גם במגזר החילוני אתה יכול לפנות לגופים ומקורות שונים לסיוע בהתמודדות - כולל לפסיכולוג, זה גם יכול לעזור לפעמים. (אני לא אומרת את זה בציניות, יש אנשים שזה עוזר להם להתמודד). קו המחשבה שלי לא ממש רציף, מצטערת.