הודעות משוטטות

deboraa

New member
רום פילת

האם מישהו שמע על המכון הנ"ל. במסגרת הבדיקות שערכתי לגבי זכויותי בביטוח מושלפ נאמר לי על השתתפות המושלם במכון הנ"ל לאיבחון דידקטי מה מומלץ והיכן כדאי לאבחן את בני תודה דבי

sibi

New member
שאלה

מאיזה גיל אפשר לאבחן הפרעות קשב? מה ההליך?

Brendan

New member
ילדים נכים (מאתר הכנסת)

התקבלה בקריאה טרומית, בניגוד לעמדת הממשלה, הצעה פרטית לתיקון חוק חינוך מיוחד, של אילן גילאון (מרצ) להסדרת זכאותם לחינוך חינם על פי מכלול ליקויים ולא על פי ליקוי אחד, כפי שתקבע ועדת השמה. החוק עבר לוועדת חוקה חוק ומשפט. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

ביטוח משלים

האם ידוע לכם שממאי הביטוח המשלים קיצץ את השעות מחוץ לסל מ45 ל20?.... האם זה חוקי?............ למה אנחנו מקבלים את הכל כמובן מאיליו?..... האם לא עשינו הסכם כשחתמנו על הביטוח המשלים?..... האם לקופח אין חובה לספק לנו את מה שהיא נדרשה?......

נשדידן

New member
לקויה

האם יש בכלל למישהו שאין לו בגרות מלאה מה לחפש בארץ הזאת. או שכדאי שאנסה את מזלו בארה"ב למשל? זה לא יכול להיות שאפילו כדי להיות מדריך חברתי צריך תעודת בגרות מלאה. זה לא יכול להיות שבכל מקום רואים אותך לא כבנאדם עם רגשות וכשרונות אלא כבגרות מלאה או לא,כציונים טובים או כציונים גרועים. איכססס איזה מן חברה?!!! האם המצב פחות גרועה בחו"ל ואיפה? רק תגידו ואני אהיה בדרך לשם. לא יכול להיות שמי שאין לו בגרות מלאה בגלל קושי שלא באשמתו שדפק לו את החיים צריך להיות כשלון ולהתמודד אחרי בית ספר עוד יותר בקושי ועלבונות? ככה כל החיים אני אסבול? זה לא פייר! מה אפשר לעשות?

דליה.ד

New member
זהבה עזרה....../images/Emo5.gif

בתי נכשלה בלימודי ההיסטוריה במחצית הראשונה (50) וזה אחרי תלונות של כל הכיתה על המורה, שהם לא מבינים אותה וכו´, מדובר על כיתת מב"ר. בשיחת הורים הבטיחה הילדה להשתפר ולקחת עצמה בידיים והמורה הבטיחה לא להתחשב בציון זה בציון מגן. הילדה עמדה בדבריה והתחילה לחרוש בהיסטוריה וציוניה השתפרו באופן מדהים. במיני מתכונת ראשונה קיבלה 83 , במיני מתכונת שניה 94 ובמתכונת הקובעת 90 . היום הודיעה המורה לילדה שציון המגן שלה 83. אני מאוד כועסת, כי הילדה שלי למדה שלא משנה כמה תנסה להשתפר ולשנות תמיד יזכרו לך את כשלונך בעבר... והשיעור הזה לא מקובל עלי!!!!! אני רותחת. ובדעתי לזמן ישיבה דחופה עם המנהל, המחנכת, מרכזת המקצוע, המורה והילדה ולדרוש ציון גבוה יותר! מה את יודעת, זהבה, על נושא זה? מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לילדה שעכשיו בוכה ולא רוצה לגשת לבגרות בכלל?

דליה.ד

New member
adhd היא....

הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות. אם את/ה רוצה לדעת יותר...בשורה האפורה למעלה יש קישורים ומאמרים בנושא, תוכל/י לקרוא ולהעמיק. אם יש לך שאלה ספציפית נשמח לעזור!

דליה.ד

New member
עד כמה שידוע לי

הפרעת קשב וריכוז ניתן לאבחן מהגיל הרך, אפילו גיל 3... מכיון שזו תסמונת התנהגותית ניתן לראות במה שונה התנהגותו של ילד מסויים מהתנהגותם של ילדים אחרים, כמובן בהתאם לשלב ההתפתחותי בו הם נמצאים. בני אובחן בגיל 4 למרות שהסימנים ניצפו כבר בגיל שנתיים שלוש, פעילות יתר, תזזיתיות, פעילות יתר ווקאלית, אימפולסיביות וכו´. אצל בני הגדול יותר ניצפו הדברים כבר בגיל שנתיים אבל הוא אובחן רק בכיתה גימל לצערי הרב, כל הזמן חשבו שזה דברים אחרים. ברור שאצל השני כבר הייתי יותר חכמה! למרות שאובחן הadhd בני הקטן לא התחיל עדין ריטאלין, אבל נתנו לו ריטלין במשך חודש וחצי כדי לבסס את המינון האופטימלי עבורו ואחכ´ זה הופסק. בכיתה א´ (עוד חדשיים וחצי יא מנייק...
) נתחיל שוב!). וחוצמזה...יקרה...לאיפה נעלמת לנו?

זהבה נ

New member
ברנדן, תודה על העדכונים שלך, הם ../images/Emo24.gif

תמיד מענינים. תמשיך כך. זהבה נ זכויות הורים

דליה.ד

New member
בגרות חוזרת

אפשר לגשת לבגרות אקסטרנית ולהשלים מה שחסר. היום סטודנטים לקויי למידה מקבלים התאמות ללימודים וסיוע. כדי לקבל התאמה במבחני הבגרות עליך לעבור אבחון (למשל ב"ניצן") ולהגיש את הממצאים וההמלצות למשרד החינוך ואסז תהיה זכאי להתאמת הבחינה: הקראת שאלות, לענות בע"פ, הארכת זמן בחינה וכו´. עם כל כך הרבה כעס לא תגיע רחוק! ואני לא בטוחה שבחול אפשר להסתדר בלי תעודה המוכיחה השכלה מינימלית. ובאמת בלי תעודת בגרות, היום, כשיש כל כך הרבה דורשי עבודה, קשה ובלתי אפשרי כמעט להסתדר ולמצוא עבודה המתאימה לך ולכישורך. במקביל לאבחון כדאי אולי לפנות ליעוץ להכוונה מקצועית, אולי תקבל כיוון בנוגע לתעסוקה. ידוע לי על מכון "הדסה" שמבצע אבחונים להכוונה מקצועית. בהצלחה!

זהבה נ

New member
דליה, את פעלת נכון מהאינטואיציה

חשוב שתזמני ישיבה כזו ומהר מאוד, כי את הציון קובע בית הספר כידוע לך ומעניין מהם המשתנים שנלקחו בחשבון בעת קביעת הציון. כי הממוצע שלה עומד על 89 לפי החשבון הפשוט. היא עברה תהליך שיפרה את ההשגים והאם לא בשביל זה קיימת הכתה של מב"ר, אז בשביל מה???. אל תוותרי עד שתהיי משוכנעת במה שקרה בנושא. בהצלחה, זהבה נ זכויות הורים

nbh

New member
הבחינה בהסטוריה היא אוטוטוטוטו...

בחינת מתכונת בד"כ היא רק אחד הרכיבים בציון המגן וערכו היחסי כ 25% השאלה מהם הרכיבים הנוספים שמובאים בחשבון... למשל תםקוד לאורך השנה, הישגם לאורך השנה וכו´. אין סיבה לרתוח כשניתן לברר אי הבנות, הכעס לא ישנה את המצב. מה מרגישה בתך בענין? העובדה שהיא החליטה לשפר את הישיה מעידה על יכולתה וזו נקודה שובה להמשך הלמידה שלה. כדאי לברר את פשרו של ציון המגן, אין ספק שתתקלו באוזן קשובה. בהצלחה בבחינה

זהבה נ

New member
שלום לאמא של הפרחים, זה מאוד

מפתיע, מה שאת כותבת ואני אברר את הנושא לעומק דרך ארגון צב"י- צרכני בריאות ישראל, ואז אוכל להגיב במדויק. אני בטוחה שיהיה מה להגיב על הנושא. להת´ זהבה נ זכויות הורים

m_katzmann

New member
לא הרבה../images/Emo46.gif

כל כך מסכימה עם כל מילה, אך לצערי המערכת כל כך קשוחה שאין סיכוי גדול לפרוץ את החומה. ולמרות זאת, אני מאמינה שאם תקבלי את עצמך כך איך שאת עם כל הכשרונות והרגישויות שלך - בסופו של דבר תמצאי את הדרך. ויש עוד מקצועות בהם אינך זקוקה לבגרות - אומנויות למיניהן, מקצועות טיפוליים למיניהם. את לא כשלון. המערכת נכשלה כשהיא פולטת כל כך הרבה ילדים כמוך. ורק כשיבינו זאת ייטב לכולנו. מאיה

sibi

New member
לא נעלמתי - אני בהשתתפות פסיבית

כל הזמן... חוץ מזה אנחנו בהתבוננות על עצמנו וילדנו ומעכלים את האפשרויות. תודה על התגובה המהירה וההתעינות.

היה פה דיון ארוך

עם ד"ר וינקלר מנהל המכון, חפשי כמה דפים אחורה ותתרשמי מהדיון ומתגובות של אנשים שמכירים את המכון. תוכלי לשפוט בעצמך

Yev

New member
מקום מצויין

אני לא רוצה להרחיב בפרטים כי זה גובל על גבול הפרסום. אבל המקום מצויין ואני ממליץ.

למעלה