הודעות משוטות....

זהבה נ

New member
בנושא הזה יש מעט קושי מישום../images/Emo88.gif../images/Emo140.gif

שהחוק קובע בפרוש שכל חייל הוא רכוש צה"ל, לכן אסור לאיש מקצוע שהוא לא מוסמך ע"י צה"ל לטפל בחיילים וגם אם כן אז רק דרך הצבא. כך אומר החוק בפרוש. אם את בתור אמא שלה רוצה עזרה את רשאית לפנות לכל גורם מקצועי לקבל עזרה עבורך, דרכך היא תוכל ללמוד על דרכי התמודדות עם הקושי ולהיות יותר מאורגנת וכדו´. בהצלחה לכן. זהבה נ

ושוב אני איתכם.....התגעגעתי.

אז רותם על ריטלין כבר כמעט חודש. אכן יש שיפור מדהים בהתהנגות שלה. היא לוקחת אחריות על המון דברים של עצמה. עדיין קשה לי להקים אותה בבוקר ולהלביש לגן ולא חשובה השעה בה הלכה לישון. היא מסרבת להתלבש, לשים סנדלים, להסתרק, לצחצח שיניים. הדבר היחיד שהיא רוצה זה שוקו ולא ללכת לגן. בררנו טוב לה מאד בגן והם מתים עליה. ומצד שני בימים שהיא לא על ריטלין אני משתגעת ממנה - הנזקים זה פשוט לא להאמין מה שעובר בבית כמו סופת טייפון קטנה. מילא - עברתי את פרעה נעבור גם את זה. הלוואי שאקבל מרשם כבר לתרופה שיתנו לי לתת גם אחרי הצהריים. איריס והנסיכות.

פרג

New member
חוויות מסופשבוע../images/Emo99.gif

את ארוחת הערב של שישי עברנו בצורה כזו שהיה אפשר לאשפז את הקטנה. יום שבת היה משעמם לכולם וכולם היו עייפים. יום ראשון לא יכולתי יותר והחלטתי להתחפש לאם ל-2 קטנים ובשעה 1 אמרתי סתם כך (הולכים לים ואני לוקחת איתי רק את הקטנים ונעלמתי עד 6 בערב) ותוך 5 דקות כולנו היינו ברכב. הקטנה מצאה לה חברה בחוף והקטן נהנה מהחול והים והגדולים גם נהנו אבל בבית - סוף סוף לא צעקנו. עם הקטנה (כמעט בת 10) כמובן שהיא נודניקית משהו כמו: כל הדרך לים 45 דקות נסיעה היא רוצה ספרייט ויהיה מה היא לא שותה מים אבל בכביש ראשי אי אפשר לעצור תאמינו או לא כמעט תאונה מרוב שהיא הציקה לי. ובסוף בים מזה ("אני רוצה ללכת למסעדה לאכול לא לאכול בבית לא באלי וכו´..) האמת מי שסבל הרבה בחזרה היה הקטנצי´ק עד שבכה וכמה שניסינו להסביר ולהרגיע אותה יפה - בסוף קנינו לה גלידה שהיא בחרה והיא המשיכה "לא טעים לי אני רוצה לזרוק". דברים טובים
הקונצרט שלה היום 27.5 היא מנגנת סולו בכינור ובקבוצה של 25 נגנים אחותהבת 12 מנגנת בחליל צד יהיה מעניין היום. אתמול כשחזרנו הביתה התכוננה יפה לקונצרט ומאוד התרגשנו. ואח"כ היא לקחה עיתון של מעריב לילדים ועשתה קצת תשבצים והיה מאוד כייף איתה. להזכיר לכם שהילדה מיום שישי בשעה 4 אחה"צ עד יום ב´ בבוקר בדרך כלל בלי כדורים בהמלצת נוירולוגית דרך הטלפון שזה מיועד רק לזמן הלימודים. אני מחכה עדיין לתשובה לגבי איבחונים נוספים שהילדה צריכה לעשות וגם מה עושים בחו"ל מ10.6 עד 1.9 בלי כדורים עם כדורים ופעילות. (אין כאן קיטנות). אני שוקלת להביא אותה לארץ לקיטנה של החברה להגנת הטבע."קייטנעה-קיץ בדרכים. או טללים - ססירים צעירים ואז להכניס אותה עם אחותה בת 12 ., מה אתם אומרים ? ד"א בתפקיד שאני עובדת זה המון טירוף ולחץ ובמיוחד עמידה בזמנים.. אלו החוויות שלי למי שרוצה להשתתף
מניקוסיה קפריסין

איליין

New member
אתמול היה לי פגישה עם המורה של עדי

והמצב בלימודים ברוב המקצועות הוא טוב יותר משליש קודם אבל במורה אמרה שהילדה מרחפת המון בשיעורים יותר מהרגיל - מה עושים במצב הזה?

מיכל153

New member
תפקוד בלוטת התריס של אייל - בסדר!

היי דיברתי עם הרופא והנתונים הנורמלים של מבוגרים ו -TSH 10 לילד בגיל שנה זה בסדר גמור !!

מזל טוב../images/Emo65.gif

מיכל ,הרבה הרבה מזל טוב,מה אתם עושים לבת מצווה?שלי תהיה בספטמבר בת 12 ואנחנו נוסעות לחו"ל. דרך אגב אתמול הייתי בביה"ס ואריאל קיבל כאלה מחמאות על ההתקדמות שלו ואני התנפחתי מגאווה (גם הריטלין עוזר) אבל המורה אמרה שרואים שאני עובדת איתו קשה בבית...אז אני מרשה לעצמי גם לטפוח לי קצת על השכם והרבה הרבה לאריאל פשוט זה לא היה מצליח אם הוא לא היה מראה רצון לשיפור,אז זהו כולם מחייכים היום. לילה טוב

Diana M

New member
פורום בנושא חינוך מיוחד

ברצוני להודיע על פתיחתו של פורום חדש העוסק בנושאים שונים בתחום החינוך המיוחד. הפורום מיועד להורים, אנשי מקצוע העוסקים בתחום החינוך המיוחד וילדים בעלי צרכים מיוחדים. מטרתו לשמש במה לדיאלוג מקצועי תומך,מקום בו יהיה ניתן להעלות שאלות ,מחשבות ולקבל מענה לגבי נושאים שונים הקשורים בתחום זה. תודה לאפרת שנתנה הסכמתה לפירסום הודעה זו. וכמובן גם לזהבה ודליה. מקווה כי נוכל להיעזר בכן ובפורום הנהדר שאתן מנהלות כאן. (קישור אליכן הוכנס גם בפורום חינוך מיוחד)

זהבה נ

New member
אפרת נעדרת, רגע לפני שאני רושמת לה

נפקדות, בררתי, והסיבה להעדרותה מאוד מוצדקת. שוחחתי איתה והיא מסרה לי למסור לכם את אהבתה, ושהיא עוקבת ממקומה וממשיכה לחשוב עלינו ומיד כשתתפנה תגיע להיות עמנו. אז אפרתוש יקירה, ממתינים לך כאן באהבה רבה אני וכולם כאן אתי. זהבה נ זכויות הורים

droli

New member
אפרת,

אף אחד מסביבי לא מכיר את מכון רקנאטי. רק הנאורולוג שהפנה. צריך להתקשר אליו לבדוק למה התכוון המשורר. בכל מקרה למכבי כמובן אין תמיכה... לופ אחד גדולללל

Brendan

New member
אזהרה לילדים (מאתר הכנסת)

התקבלה בקריאה ראשונה הצעה פרטית לתיקון חוק הגנת הצרכן של סיעת חד"ש, אשר מסמיכה את שר התמ"ס להורות על סימון מוצרים שיש בהם סכנה לילדים בהתייחסות לקבוצות גיל שונות. החוק עבר לוועדה לקידום מעמד הילד. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל.

אהלן זהבה

היה כיף לפגוש אותך באקראי בועדה. אני שמחה מאד שאני אחריה כבר ואני לקראת הבאות ואני מאד שמחה על כל הפורומים למיניהם כולל שלך שעזרו לי מאד בדרך תודה ולהישמע

גילה ב

New member
עליה לכיתה א´ כן או לא

תודה לכל התגובות. ההחלטה עדין לא נלקחה ,אולם הכיוון להשאיר מתחזק,במקרה שלנו לא מדובר רק בהפרעות קשב אלא בחוסר בשלות רגשית ,גראפומוטורית ועוד. למזלי נשארים עוד 3 ילדים מאותה שכבת גיל שלו. כך שהוא לא נשאר לבד . חשוב לי להעביר לו מסר אמיתי למה הוא לא עולה בצורה הכי נכונה בלי לפגוע בו . שוב תודה לכולם על ההיענות. גילה

Diana M

New member
שלום לפורום adhd, לקויות וזכויות

תודה למנהלות הפורום על הברכות לפתיחת פורום חינוך מיוחד, אותו אני מנהלת. שמחה על השתתפותכן ותרומתכן לדיונים. אשמח לבקר כמשתתפת פעילה בפרום שלכן. אציג את עצמי, שמי דיאנה אני יועצת חינוכית במקצועי. התואר השני שלי עוסק בלקויות למידה ועיקר תחום ההתמחות שלי הוא לקויות קריאה. כמו כן אני מאבחנת דידקטית. עובדת על פי השיטה הדינמית אשר פותחה ע"י פרופ´ פויירשטיין. במהלך עשר שנים עסקתי ביעוץ חינוכי בבית ספר רגיל. ובחמש השנים האחרונות אני מנהלת מרכז תמיכה ישובי. מרכז המעניק שרותי תמיכה , ליווי וסיוע לבתי ספר וגנים רגילים ומיוחדים. אשמח להיעזר בכם ואתם מוזמנים לבקר בפורום חינוך מיוחד ולהיעזר בכל תחום. דיאנה

Brendan

New member
אין קיזוז (מאתר הכנסת)

התקבלה בקריאה טרומית הצעה פרטית לתיקון חוק הביטוח הלאומי, של איתן כבל (עבודה) לפיה תהיה הפרדה מוחלטת בין תשלום קצבת הילדים להסדר החוב של אביהם למוסד, ולא ניתן לקזז את דמי הקצבה מהחוב. התיקון עבר ברוב של 29:13 בניגוד לעמדת הממשלה, לוועדה שתקבע ועדת הכנסת. © כל הזכויות שמורות, 2001, מדינת ישראל

דליה.ד

New member
דיאנה שלום רב וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

לפורומינו הקטן (והמצוין...
...) יש לי שאלה: מדוע האבחונים על פי השיטה של פוירשטיין אינןם קבילים במערכת החינוך. למדתי על ההוראה האינסטרומנטלית והתרשמתי. ובכל זאת עדין נותרה הבעייתיות של האבחונים. בנוסף אולי יש לך קישור מעניין על השיטה. בברכה!

למעלה