הודעות בשבת

• פותח הנושא eviv
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
הודעות בשבת

אחרי הרבה הערות שהצטברו בקשר של כתיבה הודעות בפורום בשבת החלטתי להגיב על גבי הפורום ולא על גבי מסרים אישיים נקודה אחת שהוטחה בי זה שכבר העירו לי. נכון אמרו לי אבל לא הסבירו כרגע אני מכחה לתשובה מחבר לפורום ומהדסה שהיא אחת ממנהלי הפורום. אני אדם שמכבד אנשים אחרים אבל אם אין סיבה אז... נקודה שניה "הפורום פתוח לכולם, הן לקהילה הדתית והן לקהילה החילונית."(דבר המנהל) אני חושב שאני לא מזלזל באמונתכם בכך שאני לא מאמין בה והולך לפיה אני חושב שאתם צריכים לכבד אותי ולתת לי את חופש הדת או החופש מדת שמגיע לי. תסבירו לי בבקשה למה הפורום עצמו שומר שבת? אם אתם יכולים פשוט לא לכתוב בשבת? אני כותב בשבת מהסיבה הפשוטה שביום הזה יש לי בדרך כלל יותר זמן ולכן אני כותב בפורום שלכם. אני לא עושה זאת בכוונה בגלל שאני יודע שזה מעצבן אותכם. וכל טענה כזאת היא חסרת ביסוסים

מוצארט

New member
ידידי

נכון שהעירו לך כמה פעמים, אבל כנראה שאתה לא קולט... יש חוקים לכל אחד מהפורומים של תפוז. אחד החוקים כאן הוא שלא לכתוב בשבת, ואם לא תקבל חוק זה, הודעותיך ימחקו, או שתחסם כליל. תלוי במנהלינו.

אליגטור

New member
שמע

לא צריך להתפלסף על זה. אנשים ביקשו ממך משהו, אתה יכול לכבד אותם. מה זה משנה אם אתה מסכים או לא, מתוך כיבוד האחר עשה זאת.

איך אומר חברי:אל תרתח אדון עזריאל..

בס"ד שלום חבר! קודם כל רק שתדע שאנו ממש שמחים שאתה חבר בפורום שלנו! הודעותיך עניניות ומושכות קהל רב לדיונים רציניים! שנית, אינך צריך להפגע מבקשתינו לכבד את השבת או חג. אנו דורשים שלא יכתבו בפורום שלנו בשבת או בחג ועל המשתתפים לכבד בקשה זו. זה ממש כמו אדם שמתארח אצל משפחה דתיה! הוא לא ידליק טלוויזיה או אור בשבת או חג כי הוא מכבד את בעל הבית. כנ"ל גם כאן... בקשתינו לא קשורה לזה אם זה לעצבן או לא! אנו דורשים שבפורום דתי כמו בני עקיבא לא ייכתבו הודעות בשבתות וחגים! אשמח אם תבין זאת, ותבין שאף אחד לא מנסה לפגוע בך או ברגשותיך... שבת שלום,

eviv

New member
אין לי שום בעיה לא לכתוב בשבת אבל

אין לך סיבה לכך? רו חוץ מלומר תכבד אותי לא אמרת כלום? אני עדיין לא הבנתי איך אני לא מכבד אותך בכך שאני רושם הודעות בשבת? אין לך תשובה? זה לא נראה לך מוזר שאתה לא מנמק החלטות? יש הבדל גדול בין לגרום למשפחה לחלל את השבת ובין זה שאני עצמי וזהו מחלל את השבת שלי לפי הדת שלך מה העניין אני מוריד מכבודך בכך שאתה יודע שאני מחלל שבת? אני יכול לומר לך עכשיו וכעת שאני מחלל שבת לפי הראיה שלך. אם אתם תנועה דתית שהולכת על פי הדת, הודה לך אם תביא לי פסק הלכה בנושא זה. אני רוצה להדגיש לא מפריע לי לא לכתוב בשבת בפורם הזה. ואני גם מוכן לכבד אנשים שזה פוגע בהם אבל עד עכשיו לא הבנתי את הסיבה שזה פוגע. חוץ מלחזור על תקנה מסויימת לא נאמר שום דבר

eviv

רובו (אם לא כולו) של אנשי הפורום הם אנשים דתיים שומרי שבת ולכן מנהלי הפורום ואנחנו חברי הפורום מבקשים שתכבד אותנו ולא תכתוב בשבת. ובעצם מה שאנחנו מבקשים ממך זה שתכבד אותנו ואת אמונתנו. ואם הזמן היחיד שיש לך זה רק שבת ואתה כל כך רוצה להגיב או לפתוח הודעה בנושא מעניין את יכול לנסות למצוא לך זמן פנוי באמצע השבוע או במוצ"ש.. אבל לא בשבת! בתקווה להבנה.....

ashkeloni

New member
טוב...

תקשיב... גם אני לא בדיוק שומר שבת (טוב בסדר, אני לא שומר שבת) אבל אני לא כותב הודעות בשבת... אם אתה רוצה לשלוח הודעה ואתה חושש שתשכח פשוט תפתח את החלון של שליחת הודעות תכתוב את ההודעה ואז תשאיר את החלון פתוח עד למוצאי שבת ואז תשלח את ההודעה... או שפשוט תכתוב על דף ואז במוצאי שבת תכתוב בפורום אבל את האמת, אני לא חושב שצריכים להתעצבן עליו (זה מופנה לחברי הפורום) פשוט... כמו שהוא אמר, הפורום הזה מיועד לדתיים וחילוניים... כך שלא צריכה להיות דיקטטורה (השתמשתי במילה מסובכת
) של הדתיים וכל המנהגים שלהם... אבל אם מבקשים ממך (והרוב אני מניח שמבקש את זה) לא לכתוב הודעות בשבת תכבד את זה וזהו... אני לא חושב שיהיה איזשהו נזק אם תחכה עד למוצאי שבת, אני לא צודק???

eviv

New member
קיבלתי תשובה

התאכזבתי שאנשי הפורום לא ידעו להסביר לי למה זה פוגע בכבודם ורק מנהלת הפורום ידעה להסביר לי למה זה פוגע ברגשות שלכם אני יחזור על הסיבה למען שתדעו אותה הסיבה היא: אחת המצות/התקנות/הפרשנויות אומרת שאסור לגרום ליהודי לחלל שבת. בזה שאני עונה לכם או כותב כדי שתענו לי אתם בעצם גורמים לי לחלל שבת. זו הסיבה ואת הסיבה הזאת אני מכבד בקשה אחת לי לכם אנא פרסמו את מועד כניסת השבת והיציאה שלה לכם זה אולי מידע זמין אבל לי לא

Sorry, פשוט לא ראיתי את ההודעה שלך.

כניסת שבת בשבתות הקרובות באזור השעה 19:00 ויציאתה בערך ב 20:00. +- כמה דקות כל שבת...

eviv

New member
בקשר לחתימה שלך...

חשוב לציין שרבין צדק כי אף קטיושה לא נורתה מעזה ומ"השטחים" לישראל ובכלל. הקאסם שהפלסטינים שולחים עלינו זה מאין צינור ביוב... ובטח שלא קטיושה.

LadyTitania

New member
../images/Emo127.gifקיבלתי

ורשמתי. כניסת ויציאת השבת יוספו לעידכון השבועי.

eviv

New member
ההסבר מוצרך

אתה אומר את זה כאילו זה דבר מקובל ... אולי בשבילך אבל בשבילי ממש לא... תחשוב על מצב שאומרים לך שאתה כותב הודעות תכתוב אותן בזמן שאחת האצבעות שלך על האף ברור שלא הייתי עושה את זה ושואל את הסיבה המדוייקת... אותו דבר אני... **ההשוואה לא מדוייקת אבל באה להדגיש את העניין שדבר שאתה רואה כמקובל וכסביר צד אחר לא רואה את זה כך

אליגטור

New member
אני אומר דבר פשוט. אתה מגיע

ומסבך אותו. אני מסביר לך בפשטות שלא צריך הסבר כדי לכבד רצון או בקשה של מישהו. אפשר לפעמים לעשות את זה מתוך כבוד.

eviv

New member
ולכן אני כיבדתי

יום שבת אחד כתבתי פה העירו לי ולא כתבתי ביום שבת עוד פעם אפילו שאנשים עוד לו הסבירו לי לאחר מכן כתבתי בטעות ב"יום טוב" שהסתבר לי שדינו כמו יום שבת חוץ מעניין העברת האש ושוב זו היתה טעות כי לא ידעתי חוץ מזה לא כתבתי ולא חיכיתי להסבר כדי לא לרשום אבל שוב אם לא היה הסבר סביר להניח שהייתי פועל למען שינוי התקנון אבל אין צורך לומר "מה הייתי עושה אם..." עובדה שהיה הסבר והכתיבה שלי נעשתה מתום לב בלא כוונה לפגוע באף אחד

אליגטור

New member
כן ועובדה שיש עוד הודעות נוספות

מלאות בנושא הזה שמשום מה הועלו. ללא על כל פסיק צריך לפתוח שרשור שלם ולא כל פעם שאתה שוגה בתום לב צריך להתווכח שעות.

eviv

New member
כאמור פתחתי שירשור "שלם"

בגלל שכמות האנשים שפנו אלי היתה גדולה אם זה במסרים ואם זה באמת כמו שאמרת בנושאים אחרים... הוויכוח לא היה אמור לקחת שעות אני חיכיתי לתשובה אחת מסקנה שלקח לכם בבתור פורום כמעט שבוע לענות לי עליה.. אל תאשים אותי שלא עניתם לי וכל אותו זמן ניסיתי להשיג את המידע הזה

אליגטור

New member
השרשור הזה ארוך שלא לצורך

התשובה שלי לכל מה שאתה אומר נמצאת בהודעה הראשונה שלי.

למעלה