הודעה

הטקס אמור להיות מרכזי וחשוב.

אין לטקס זה שום קשר ליום שואה וליום הזכרון... אני חושבת שמי שמגזים זה אתה. טקס זה נקבע כיום זכרון לאומי, שמצויין גם בבתי הספר ובכל מוסד אחר. כמו גם טקס יום הזכרון ויום השואה. זה הכל!!! מעבר לזה שהם מתקיימים בדרך כלל באותו אולם ספורט של בית ספרך, זה לא אומר שמשווים את הטקסים. כל טקס מקבל את כבודו שלו. אין השוואה.

תמיר1991

New member
אין פרופורציות,

טקסי "שבוע העצמאות" אמורים להיות הרבה הרבה יותר חשובים, גדולים ומאסיביים מטקס רבין, וזה לא תמיד ככה - המשמעות של זה לדעתי היא לא פחות מזילות השואה. תמיר.

תמיר1991

New member
אנחנו לא חייבים לראות את אותם

הדברים... קיום טקס רבין הוא דבר טוב וחיובי. ניפוח העניין למימדים לא-פרופורציונאליים כאלה זו זילות השואה. תמיר.

אשרת

New member
מה הקשר בין הטקס לבין השואה?

כנראה שרק אתה רואה את הקשר בין הטקס של רבין לבין זה של השואה.

תמיר1991

New member
הקשר הוא שהשוואת חשיבות שני הטקסים

כפי שנעשית בחלק מהמקומות, היא זילות השואה. אדם אחד מול שישה מיליון, זוכים ליום אחד, לחשיבות דומה ולחשיפה דומה באמצעי התקשורת. אם זה נראה לך הגיוני, שיבושם לך. לי ממש לא. תמיר.

אשרת

New member
תראה...

לי גם באופן אישי לא ממש נראה הגיוני שרוצחים ראש ממשלה, שלא מכבדים את החלטת העם. אם לך זה נראה הגיוני - שיבושם לך.

תמיר1991

New member
זה ממש לא נראה לי הגיוני,

אבל לשים את זה במעמד שווה לפשע הנורא ביותר נגד האנושות בכל הזמנים, נראה לך הגיוני? תמיר.

אשרת

New member
זאת הנקודה, תמיר.

שחוץ ממך, כנראה שאף אחד אחר לא טוען שההדברים שווי ערך.

תמיר1991

New member
המדינה מייחסת אותה חשיבות לשני

הימים - אותו אורך יום, אותם טקסים ממשלתיים, אותם טקסים בבית הספר, אותו יום שידורים בטלוויזיה. זה לא אמור להיות שווה ערך, אבל יוצא שזה כן. איפה ההיגיון? תמיר.

ערב רב

New member
אין ספק שיש משהו בדבריך

בלי קשר לזילות השואה (באותה המידה אפשר לומר שזה זילות השואה להשוות טבח סיסטמטי ב-5.7 מיליון אזרחים להרג של 23,000 חיילים). מערכת החינוך מנחילה ערכים, וב-"יום הזיכרון לרבין" מונחלים בד"כ ערכים פוליטיים שמאלניים בעד מורשתו הפוליטית של רבין ובמיוחד הסכמי אוסלו ובגנות "הימין הקיצוני". אפשר לחשוב שאין מקום בדמוקרטיה לחד-צדדיות פוליטית שכזו של מערכת החינוך, שעליה לשמור על 'איזון' ו-'ממלכתיות' כלשהי, וזה באמת לא קורה בעשור האחרון, לא רק בטקסי רבין אלא גם בלימוד האזרחות וההיסטוריה, למשל. אבל, מה אני אגיד, אם רוב נציגי הציבור בכנסת חושבים שהחוק להנצחת מורשת רבין צריך להשאר על כנו ואילו חוק דומה ביחס לבן-גוריון לא צריך להיות, אז הציבור מקבל מה שהוא רוצה, כנראה.

תמיר1991

New member
ברור לך כי איני מסכים עם כל תוכן

הודעתך, בוודאי מתוקף העובדה שאנחנו באותם הפורומים כבר בערך שנה וחצי - אך יש צדק בדבריך. בכל מקרה, יום הזיכרון לחללי צה"ל ויום השואה חשובים באותה מידה כיוון שחללי צה"ל, לפחות בחלקם הגדול, הקריבו עצמם על מנת להצילנו ולכן גם אם היו מאה היום הזה היה צריך לקבל במה חגיגית, כיוון שתרומת חללי צה"ל [ובכלל, צה"ל], למדינה, לא תסולא בפז, ועלינו להנציחם לנצח. תמיר.

חופש ביטוי|???????????????

לא נסחפת קצת עם חופש הביטוי שלך??? אם אתה כזה ליברל , קבל בהבנה שאנשים מתייחדים עם זכרו של מנהיג שעשה רבות למדינתינו. ואל תקרא לזה "פסטירבין".

תמיר1991

New member
זכותי להביע דעה נגדית,

תוך כדי כיבוד זכר רבין כל עוד לא מדובר בפולחן אישיות של 24 שעות כמו בחלק מהמקומות כרגע, לצערי. תמיר.

אני העלבתי???

תמיר , אין לכם מושג כמה מלחמות וכמה שעות של בכי, קיטורים, זמן וכסף הוצאתי בכדי שלכם תהיה פעילות. עדכנתי אתכם בכל השלבים. מאז ה- 11/10 אני רואה כאן השמצות , הערות ציניות על כמה התנועה הזו דפוקה.... כמה מזלזלים בכם... קראו לי כאן שקרנית ואיימו עליי.... ולקינוח- על טקס שבניתי במשך חדשים עבור יום הזכרון אני מקבלת הערה : "פסטירבין". איך לא אעלב ??? איך לא אפגע????, שים עצמך במקומי ונסה להבין ועוד לא ציינתי את הערכתי האינסופית לרבין ז"ל.

תמיר1991

New member
אני מבין אותך, אבל שימי את עצמך

במקומי ותביני ששלילת חופש הביטוי שלי, וה"כניסה" שלך ושל שני בדעות שלי היום, לא פחות חמורות. ירדנו לפסים שליליים מדי, וצר לי על כך. תמיר.

למעלה