הודעה

אליגטור

New member
הודעה

אני לא אוהב לפתוח הודעה סתמית, אך הבנתי שכמה מכם לפחות חשבו שנעלמתי או משהו. טוב, אני כאן בריא ושלם, אמנם היתה לי תקופה קצרה בה הייתי חולה אבל אני כאן, לא יצא לי להגיב בפורום כי יש לי תקופות של יובש, זה לא נגרם בגלל שום דבר ולא בגלל אף אחד ותודה לכולם על הברכות הלבביות ליום ההולדת, זה באמת מרגש. אז זו בערך הודעה להרגיע כמה אנשים, ולהודות למי שפנה אלי בדרכים אחרות בבקשה לכתוב משהו. ואם כבר אני פותח שרשור אז נכתוב גם משהו רציני יותר. איזה נושא לדיון שאולי עלה כאן כבר. בכל מקרה, לחלק מאיתנו היתה בגרות בחיבור לא מזמן והיינו צריכים לבחור נושא ולכתוב עליו חיבור באורך של שניים שלושה עמודי פוליו. אני בחרתי בנושא הצורך בבחינות הבגרות וביעילותן והייתי רוצה לשמוע את דעתכם על הנושא. במיוחד כיוון שרבים מאיתנו עכשיו נמצאים בתקופה של בגרויות האם אתם חושבים שהבגרויות הן דבר חיוני ויעיל או שהן מיותרות וישנן אלטרנטיבות טובות יותר? את דעתי שלי אותיר לזמן מאוחר יותר.

mayakol

New member
בגרויות? ברוווווווור שזה חשוב!!!! :

כן, ברור, חשוב מאוד. מאוווווד יעזור לי בחיים. ממש. אמא שלי באמת משתמשת עד היום בלוגריתמים כדי לחשב כמה מנות בשר להכין לסעודת שבת.
טוב, סליחה על רוח השטות של תחילת ההודעה. אבל אני בהחלט חושבת שהבגרויות הן כלי לא חיוני ולא יעיל כלל לבדיקת ידיעותיו של תלמיד. נתחיל מזה, שזה כבר ברור לכולנו, שמי שחורש לבגרות- מצליח.
זה הרבה פחות פונקציה של חוכמה ואינטיליגנציה. הרבה יותר עניין של מידת ההשקעה, חרישה.
הבגרויות בעצם מלמדות אותנו להיות אנשים לא חושבים. להיות אנשים שלומדים איך עונים על שאלות מסוימות מאוד, אבל בלי באמת להבין. המחנכת שלי קוראת לזה "תרבות החפיפניקיות". מלמדים אותך איך לעבור את הבגרות, לא יותר מזה. עניין נוסף הוא- האם באמת אנחנו לוקחים איתנו משהו מהחומר שלמדנו לאותן בגרויות לעתיד? אני רוצה לקוות שהתשובה פה היא שכן, אבל אם להיות ריאלית, אני לא באמת מאמינה בכך. אולי חוץ מהבגרות בלשון שכן נותנת משהו, אם לוקחים את כל העניין ברצינות. הרי משיטה של שינון החומר לבגרות, אתה לא באמת מבין, וכך שומדבר לא נשאר לך בראש ליותר מידי זמן. תוך שנה שוכחים הכול. בכלל, אני לא ממש מעורה בעניין ולא זוכרת כמה אחוזים מהציון הסופי מהווה הבגרות (נראה לי שחמישים אחוז, לא?) אבל אני ממש לא חושבת שמבחן אחד סופי צריך להוות אחוז גבוה כ"כ מהציון. זה שהוא כולל בתוכו את כל החומר לא אומר שהוא צריך להיות שווה-ערך לשנה שלמה של לימודים והשקעה. אלטרנטיבה לבגרויות? אני לא יודעת. אבל כמו שציינתי לעיל, אם יתחילו לייחס להן פחות משקל, זו תהיה התחלה טובה.

מיכלוש7

New member
תן לצאת קודם מההלם...../images/Emo2.gif

(חכה... עדיין לא יצאתי...) (אל תחשבו שאני ילדה מטומטמת... פשוט עבר עלי יום ממש ממש קשה...
) (אבל בגלל שאמרתם לא לפתוח שרשור על סתם יום שעבר עליך-לא פתחתי!)

lali37

New member
../images/Emo68.gif

לדעתי הבגרויות לא תורמות ממש ולמה אני חושבת ככה? בגלל שבתכלס ממה שעושים היום זה לגרום לאנשים לעבור(!!!!!) את הבגרויות מקלים וכל מיני כאלה ויש כל מיני תוכניות חדשות בשביל שאנשים יעברו(!!!!) לא בשביל שאנשים ידעו!!!!!!!

איילת כ

New member
את האמת

תלמידים היו לומדים אם לא היו להם מבחנים? אני בטוחה שעדיין הרוב לא היו לומדים. אני לא חושבת שבגרויות זה דבר טוב אבל כל עוד שאין אלטרנטיבות אחרות אז זה ימשיך באותה מתכונת.

דעתי...

בס"ד בקצרה, בחינות הבגרות לא משקפות את הידע של התלמיד ואת השכלתו. אין בחינת הבגרות באמת מראה על בגרות. ניתן ללמוד לפני הבחינה בסיגנון של קלוט ופלוט וזה הכל... צריך לחשוב על דרכים יותר טובות בכדי לבחון את התלמידים. ולא הזכרתי את זה שבחינות בגרות משניאות את המקצוע על התלמידים...

Fruch

New member
לא מובן לי

אם כולם מסכימים שהבגרויות זה דבר מטופש, למה כולם עדיין עושים אותן ? אני אישית לא ניגשתי לאף בגרות, אפילו לא לאחת. לפני דעתי זה מה שכולם צריכים לעשות כדי להוביל מהפכה ואנשים רוצים ללמוד בשביל לדעות ולא בשביל בגרות החיים הם אלה שיבחנו אותנו

mayakol

New member
תראה, אם כל דבר בחיים שהוא

בעיני מטופש אני פשוט אמנע ממנו, יודע כמה דברים בחיים שלי אני פשוט לא אעשה?! ויש לי עוד שאלה ויהיה נחמד אם תענה- איך בדיוק אתה מסתדר עכשיו בלי כל הבגרויות שלא עשית? לא חושב שזה יפריע לך להסתדר בחיים? (חשוב לציין שאנחנו מצויים בעידן שבו אפילו תואר ראשון בקושי נחשב...)

מיה יקירתי,

להגיד לך דוגרי? את יודעת כמה פעמים מסוף השמינית- אפילו לא סגרתי שנה- שאלו אותי אם יש לי בכלל בגרות וכשעניתי שכן שאלו אם יש לי מלאה? זה טירוף אבל מסתבר שיש יותר מדי אנשים בלי תעודת בגרות, לפעמים גם בלי 12-10 שנות לימוד, מצב כזה כן קיים, זה נכון שמי שכבר רוצה ושואף לעבוד בעבודה שאינה מייגעת היינו- לא בעבודה שחורה למשך שארית חייו צריך את התואר הראשון הזה כמו אוויר, אבל יש גם אנשים שהאספקט שלהם על החיים הוא שונה. לכן דווקא כן יש מצב להסתדר בלי בגרות, אבל מי אמר שזה רצוי? אהבתי את תגובתך בקשר לעניין של להימנע מדברים מטופשים, הרי בסופו של עניין מי קובע מה זה מטופש? ברור שיש דרכים אחרות שיכולות להחליף את הבגרויות, ואם ממש צריכים לשנות צריכים להתחיל מהיסוד, והיסוד הוא להחליף את כל הפוליטיקאים שלנו באנשים ישרים ומעשיים שכל ישיבתם בכנסת ובממשלה נובעת מהעובדה שהם רוצים לשפר ולתקן, וככה יווצר מצב שלא יהיו שחיתויות במשרד החינוך לצורך העניין, וכן יוכלו לשנות ולקדם את התלמידים במקום לריב על מקום בכנסת, ועל האם יבחרו אותי בקדנציה הבאה אם אני אפעל ככה וככה. אין אפס, כל אדם ישר שנכנס לכנסת-אם עוד יש כאלה- או שייצא מושחת או שיעיפו אותו. אנשים טובים לא ממש שורדים שם.

Fruch

New member
ת'אמת

תראי מיה אני עדיין בצבא אז אני לא יכול להגיד מה יצא ממני בסוף אבל מה שהתכוונתי שכולם לא חושבים ששיטת הבגרויות מטופשת אלה שהיא שגויה וצריך להחליף אותה אני חושב שבשביל שאנשים ישימו לב לזה צריך מהפכה והיא יכולה רק אם אנשים יסרבו לעשות את הבגרויות, רוב האנשים אומרים לעצם למה להילחם בתחנות רוח בוא נעשה את הבגרויות ואז נשנה את השיטה, אבל דיי מהר הם שוכחים מזה או שסתם אין להם כוח לדברים האלה הרעיון שלי הוא להילחם לשינוי השיטה ואת זה אפשר לעשות רק אם כל מי שזה חשוב לו יתן יד. אני לא מתכוון לשכוח או לוותר.

אחי...

בס"ד גם משרד החינוך בעצמם יודעים ששיטת הבגרויות כמו שהיא עכשיו היא שגויה. אבל אין להם פיתרונות כרגע. אבל הם עובדים על זה... בזה אני בטוח...

למעלה