הודעה שפורסמה ב-YNET

sharonng

New member
הודעה שפורסמה ב-YNET

אדם נקבר תחת ערימת חול בקדימה; מצבו קל אדם נפצע באורח קל לאחר שנקבר תחת ערימת חול ברחוב בן צבי בקדימה. למקום הוזעקו צוותי כיבוי אש מתחנת נתניה וצוותים רפואיים. עובדים ואזרחים חילצו את הפצוע והוא פונה לבית החולים מאיר בכפר סבא. (רענן בן-צור)

sharonng

New member
מישהו יכול לתת מעט יותר נתונים

מה מצבו של הפצוע? מה עושות הרשויות על מנת למנוע הישנות מקרים דומים, הרי זה מקרה שני בקדימה בשנה וחצי האחרונות, ובפעם הקודמת זה הסתיים באסון! מה מונע מאירוע דומה להתרחש בצורן באזור שבונים בתחילת רחוב ההדרים שלא מגודר כפי שאתר בנייה צריך להיות?

Master Stav

New member
קצת נתונים טכנים - חוק וכאלו ....

ממשרד התמ"ת נמסר כי: "תקנות הבטיחות בעבודה (עבודות בניה) אינן דנות בחובת התקנת גידור כזה או אחר. יחד עם זאת, על פי דרישות תקנות התכנון והבנייה קיימת דרישה לבניית גדר סביב האתר. היות ותקנות אלה הינן באחריות משרד הפנים, תוכל לקבל את תגובתם לעניין הסקת מסקנות בנוגע לגידור אתרי בניה בתוך ערים". דוברת משרד הפנים סבין חדד מסרה בתגובה כי: "במשרד הפנים לא קיימות תקנות בנושא זה כיום. נושא עבודות באתרי בניה מטופל בתמ"ת ע"י מפקח עבודה ראשי וייתכן שקיימות אצלם הנחיות בנושא".
אם זה לא היה עצוב זה היה פשוט מצחיק
חוק הבתכנון והבנייה תשכ"ה:http://www.moit.gov.il/NR/exeres/D129ACB3-7445-4F76-8225-FC2D9BFAEB34.htm מחוק זה עולה כי חוק התכנון והבנייה מטיל על העיריות, בפועל מח' פיקוח, את החובה לבחון את הצורך בהקמת גדר ובמידת הצורך להורות על הקמת גדר.

sharonng

New member
הגדרות החוק לגבי אחריות

להלן שאלה דומה שהועלתה למוסד לבטיחות ולגיהות בנושא שילוט וגידור של אתרי בניה. http://osh.org.il/uploadfiles/tshuva01053.html מהתשובה ניתן לראות שהחובה להנחות בנושא הגידור היא על הועדה המקומית. עם זאת נושא השילוט הוא מוחלט. האם מישהו ראה איזה שלט לגבי מי מבצע את הבניה, מי הקבלן/מנהל העבודה/היזם וכד' שמחוייבים להציג על פי חוק. לשם השוואה לעיר גדולה ומתוקנת יותר (תל אביב), רצ"ב הנחיות עירוניות לקראת ביצוע בנייה ושם מוגדר בפירוש מה יש לגדר ובאיזה אופן וללא מתן אפשרות לפרשנויות שונות. www.tel-aviv.gov.il/Hebrew/_MultimediaServer/Documents/12516250.pdf

Master Stav

New member
לאחר שקיבלתי טלפון הבוקר

על ילדים ששיחקו במקום אני מעלה לפה תמונות שצילמתי ממש עכשיו על האתר הוא אינו מגודר ערמות החול מהוות סכנה ברורה ומיידית לילדים שמשחקים שם להלן מכתב שנשלח אל מנכ"ל המועצה נכבדי, בתחילת רחוב ההדרים בשכונת צורן ניבנים בימים אלו מספר קוט'גים, לצערי בתמונה המצורפת שצולמה הבוקר,אתה יכול לראות שהאתר אינו מגודר, אין שילוט המזהיר על היתו אתר בנייה כל שכן ערמות החול שהוצאו בכדי להכניס את היסודות מהוות סכנה ברורה ומיידית לילדים המשחקים שם מידי צהריים וערב אבקשך בכל לשון של בקשה לפעול בכדי למנוע את האסון המתרגש על פיתחינו לפני כיומיים נפגע אדם באתר בנייה עת קרסה עליו ערימת חול , לפני מספר שנים נהרג ילד באירוע דומה אני מבקש שתנקוט בכל האמצעים העומדים לרשות המועצה בכדי לפעול לגידור המקום שילוט מתאים וכמובן הסרה של המיכשולים בכדי שילדינו לא יפגעו . בתודה מראש סתיו אדם העתק לישכת ראש המועצה פורום צורן קדימה בתפוז בתפוז http://forums.tapuz.co.il/zoran-kadima

א ר י י ה

New member
סתיו, הילד שנהרג, נהרג לפני שנה וחודש

שמו היה עומרי גילור. מי שהיה בהלוויתו ובכל העליות לקיברו יודע איזה אסון נפל עלינו....... לצערי פרנסי הישוב שלנו לא לומדים מניסיון........לא לומדים מאסון........לא לומדים כלל!!

Master Stav

New member
אז על אחת כמה וכמה ...

תודה על התיקון ...משום מה היתי בטוח שמדובר באירוע מלפני 3 שנים סמיכותו המדאיגה לארוע האחרון גורמת לי ללא מעט פחד.....מהאסון הבא.

sharonng

New member
נוהל תקין בעת היתר לתחילת בנייה

אם היתה התנהלות נכונה, כפי שקיימת בהרבה מאוד עיריות ומועצות היה על הקבלן ראשית לגדר את השטח המתוכנן לבנייה ואז לפנות למהנדס המועצה לקבלת אישור תחילת עבודה. במועצתינו הקטנה לא הפנימו, ככל הנראה, את המשמעות הבטיחותית של תהליך זה שכל מטרתו הינה הגנה על חיי העוברים ושבים ליד אתר הבניה. ואני לא מדבר כלל על החוק שמחייב שבכל אתר בנייה יהיה שלט ברור שמכיל מספר נתונים וטלפונים על האנשים האחראים לאתר וכן מנהל עבודה שהוסמך על ידי משרד התמ"ת ומכיר את הוראות החוק בנושא שמירה על הבטיחות. לעניינו - המלצתי לראש המועצה ולמהנדס המועצה, כשלוחו בנושא, לאמץ את הנוהל הקיים בעיריות רבות לגבי היתר תחילת עבודה. הדבר עשוי למנוע אירועים בטיחותיים רבים שלצערינו כבר חווינו ביישוב כדוגמתם. האימוץ מהיר ופשוט ולא מחייב השקעת עלויות או משאבים ויעלה את רמת הבטיחות ביישוב בכמה דרגות.

Master Stav

New member
עידכון

פניתי לראש המועצה דרך אוסנת טל מזכירתו תוך 24 שעות נאמר לי יואצ מכתב ממהנדס המועצה על פי הנחיתו של ראש המועצה לגידור האתר בצורה שלא תסכן את ילדינו .... אני אמשיך לעקוב ולדווח על ההתקדמות . תודה לאוסנת על הטיפול בבעיה.

למעלה