הודעה שמחה / עצובה

א מ א1

New member
הודעה שמחה / עצובה

זוכרים אותי? אמא של הנסיכה הטוראטית שלי. היינו מאוד עסוקים בהכנות למסיבת בת המצווה שלה, כולם שמחים ועסוקים. יומיים לפני הערב השמח הטיקים חזרו ובגדול! מיצמוצים, קולות, רעידות בכתפיים, אוף!!! וזה אחרי רגיעה כמעט מוחלטת לתקופה ארוכה יחסית. כנראה שההתרגשות והלחץ עשו את שלהם. בערב המסיבה, היא לא הפסיקה למצמצץ (את הקולות כמובן לא שמעו), ואח"כ כשצפינו בקלטת הוידאו, היא פתאום פרצה בבכי ואמרה שזו הפעם הראשונה שהיא רואה איך היא נראית באמת עם הטיקים. טענה שקשה לה נורא, שעכשיו היא יודעת שזה הרס לה את כל המסיבה ושבכלל היא שונאת את הכל ואת כולם בגלל התסמונת המקוללת הזו. בכיתי איתה בלב, ובלילה בכיתי עם עצמי. ואחרי הכל, כששאלתי אותה אם היא רוצה שנבטל את הקרנת הקלטת בפני כל המשפחה היא ענתה כך: "לא! זו אני וזה מה שיש. כולם כבר יודעים על זה. נכון, זה לא נעים לי אבל אני חייבת להמשיך, אז נקרין את הקלטת!" אני מעריצה את הנסיכה שלי! טלי

א מ א1

New member
תוספת.................

זו הנסיכה וזה מה שכתבתי לה למסיבה: בכורתי כבר בת 12, חוגגת היום מצוות וכמובן שיש לי מה לומר (במקום להזיל דמעות). נתחיל ביום שנולדת תינוקת ארוכה ויפה כמעט ללא בכי, וגם כמעט ללא שינה . . . האחיות בטיפת-חלב נדהמו כשלא בכית בחיסונים מזל שהן לא ידעו שאני, כבר עשיתי בתחתונים . . . אהבת לראות טלוויזיה, ידעת בעל-פה קלטות היינו ערות יחד בשעות מאוד מוזרות. למדת ללכת ועוד לפני כן לדבר ובגיל שנה כבר היה לך חבר איש אחד מקסים, עם עיניים חומות ושפם שאת קוראת לו סבא ובשבילו את כל העולם. בדרך לגן אהובה היינו קוטפות לה פרח סגול בצהריים היית חוזרת נקייה, בלי טיפה של חול. מגיל 4 בגן מוסיקלי, עברת שנים יפות עם צוות נפלא, טיולים נהדרים ומסיבות מושקעות. למדת לקרוא לבדך כי הבנת מהר מאוד שחלק נכבד מזמנך תעבירי בין השורות. גדלת, יפית, החכמת וכל פעם מחדש אבא ואני נדהמים מול הידע שרכשת; המיתולוגיה היוונית, השפה הספרדית ושמות נדירים של חיות כל מידע שאת קולטת – מאוחסן אצלך במגירות. וכמובן לא נשכח את חוש ההומור המפותח, ואת העובדה שאת בין הבודדים שמצחיקים את אבא שלך. את ציורייך הנפלאים, כישרון הכתיבה, צחות הדיבור והרגישות הגבוהה. על כל אלה, אלונה, ועל עוד רבים וטובים אני אוהבת אותך ורוצה שתדעי שגם בשעת כעס וגם כשאת לא רואה אני אוהבת אותך המון – עד הירח ובחזרה . . . אמא

יו איזו בובה../images/Emo2.gifאת יודעת משהו אמא?

יש איזה מישהו חכם שאמר לי פעם שכל האנשים עם טוראט יש להם לפחות משהו אחד יפה. ולכן אעלה כאן תמונה שלי. בשביל שתכירו אותי גם כן . הילדה שלך היא מקסימה יפה מוכשרת מתוקה עם אושר וחיוך ענקי שכובש כל אחד בטוחני בכך. תסבירי לה שאין לה מה להלחץ מהקלטת שזה מה שיש והטיקים שלה מייפים אותה ויש לה משהו שאין להרבה אחרים. שזה הדבר היחודי שלה שזה מה שעושה אותה לא משעממת זה מדליק כזה זה מושך תסבירי לה את זה בצורה כזאת שתתן לה לחשוב טיפה אחרת ולא תרצה למחוק את הקלטת. היא מקסימה כל כך יפה ומתוקה. שתראה רק ימים של אושר, ואגב, ,, בקשר לטיקים שפתאום חזרו בבת המצווה שלה זה רק בגלל הלחץ זה קורה לי גם כן לפני אירועים. ואצלינו במשפחה המרוקאית יש המון אירועים פעם הייתי משתדלת "להחביא" את הטיקים שלי מהמצלמות וידאו באירועים, אבל היום? ממש לא אכפת לי . גם ככה יש המון אנשים אז אותי מזהים לפי הטיקים זה חד למצלמה זה יותר טוב לא??? הנה משהו חיובי בטיקים שלנו. אם נרצה או לא נירצה יראו אותנו.

א מ א1

New member
סוללת יקירה,

תודה על תגובתך (את יפהפיה אמיתית!). לא חשבתי בצורה הזו, שבעזרת הטיקים מזהים אתכם. את צודקת. התגובות שלכם פה מחממות לי את הלב כל פעם מחדש. אתן גם לאלונה לקרוא אח"כ (היא גם כותבת פה לפעמים). ושוב: תודה מכל הלב!

../images/Emo24.gifגם את מקסימה

היי אלין, מה שלומך בעוד יומיים בע"ה ניפגש?! וכמה את נהדרת שככה את מעודדת, תאמיני לי שלקרוא את תגובותייך פשוט מרתק. המשיכי כך - ומי יתן שהחיים יאירו את דרכם עבורך כמו שאת מאירה את הדרך של כולנו.

../images/Emo51.gifתיקי../images/Emo8.gifאני לא יודעת נשמה..

אם אני בטוח אגיע למפגש מאחר ואני לא יודעת איך להסתדר באוטובוסים זה דיי קשה. יש איזה טמרפ מראשל"צ או מהאיזור כאן אולי לכוון רעננה? וחוץ מזה זה לא בעוד יומיים זה ביום שישי בבוקר לא??? או שמא חלו שינוים, ואני בכלל לא מעודכנת?? אשמח אם יהיה לי טרמפ ואם תגידו לי בדיוק מתי ובאיזו שעה המפגש. אגב אבדה לי הכתובת אותה אני אשיג אין לי בעיה. אבל תעשו משהו אחד כדי שאגיע רק למעני בבקשה!!!!!!!!!!!!!!!! ת'חננת

סליחה טעות!../images/Emo24.gif

אלין המפגש יהיה ביום ו' 2/1/2004 משעה 9:30 עד 13:00 מקווה שרק לא יהיה סוער מדי. הכתובת היא: רעננה רח' כנרת 4. לא ידוע לי על אף אחד שמגיע מהאזור אני מוכנה לשאול את בת שבע אם יש חברים מהאזור ואז לבקש מהם טובה. אבל בכל מצב את צריכה לקחת אוטובוס שמגיע לצומת רעננה, ומשם קו פנימי לרעננה אשר מגיע לכתובת הזו.

שביק

New member
תגובה לאמא 1../images/Emo140.gif

ראשית מזל-טוב עם הגיע בתך היקרה למצוות ובגרות. ואכן הוכיחה את בגרותה בעצם תגובתה הבוגרת. יש במי להתגאות! אני מאמינה שמכאן ומעכשיו יהיה לה יותר קל להתמודד עם הזולת ע"י קבלתה את עצמה. זוהי אכן דרך טובה "לעמוד מול המראה" ולראות "איך אני באמת". וכאן עבור בתך: נערה יקרה! כל הכבוד! את אמיצה.חזקה ואין לי ספק שאת בדרך הנכונה להצלחה בחייך. לאף אחד לא קל בחיים. והדרך להצלחה טמונה בהחלטתנו: להיות "מסכן" או חזק או מצליח. את בחרת בדרך הנכונה. חזקי ואמצי נערה יקרה. את מקור גאוה ל ך ן ל מ ש פ ח ת ך. מאחלת לך ולכל משפחתך רק צחוקים, אושר, שמחה. שביק.

שביק

New member
עוד תגובה לאמא ולבת 1../images/Emo24.gif

טוראט הרי ידועה "כתסמונת לא משעממת". לכן כאשר אנו בלחץ ברור שה"טיקים" מתעוררים לחיים. האמינו לי זה מוסיף חן וייחודיות. תוסיפו לכך את היופי והמתיקות של הילדה המוכשרת עם חוש הומור ואינטליגנציה כמו שלה והרי שיש לכן מישהי הכי הכי. אמא יקירתי! את מוזמנת "לבית פתוח" של העמותה ביום ששי הקרוב. לפרטים נוספים בטלפון:09-7408478 ברעננה. להתראות שביק

שביק

New member
../images/Emo96.gifמפגש בית פתוח

מקום המפגש: רח כינרת 4 רעננה (סוף רחוב בורוכוב מול תיכון מטרו-ווסט) החל משעה 9.30 בבוקר. ניתן להירשם ולהצטרף באותו יום לעמותה תמורת דמי-חבר שנתיים בסך 180 שקלים ולרכוש חומר הסברתי נירחב. התאריך 2.1.04 להתראות שביק.

א מ א1

New member
תודה שביק,

כל כך מחזק אותי כל מה שאת כותבת (אני קוראת הכל) ואני חושבת שבאמת לאנשי הטוראט יש איכויות שהרבה אנשים היו רוצים, זה מה שאני מנסה להעביר לאלונה כל הזמן, אבל לפעמים זה קשה וכל מה שהיא צריכה זה חיבוק חזק ומקום להשעין את הראש. בסה"כ רב הזמן היא "בסדר". ועכשיו, שבוע לאחר החגיגה הטיקים פחתו קצת. שוב תודה ואתם אנשים חמים ומקסימים!

מרגש במיוחד../images/Emo24.gif

היי, טלי סיפורך ממש הצליח להעלות דמעות בעיניי,דמעות של כאב ושל אושר גם יחד. כאב- כי אני כואבת את ההרגשה שהבת שלך מרגישה, ואת הדרך שזה טפח לה על הפנים. אושר - על כך שהילדה "קיבלה" את עצמה כפי שהיא ואני ממש מעריצה אותה אני ממש שמחה שהיא משלימה עם מה שהיא,וההחלטה שלה להקרין את הסרט למרות שהיא "הופתעה" מעצמה ולמרות האכזבה מאיך שנראתה בבת מצווה אין לי מילים פשוט היא גדולה מהחיים. אני מאד רוצה לחבק אותה ואפילו כאן
שתמשיך כך ובהחלט יש לך במה להתגאות בתך - נהדרת! ומקסימה! ואגב אם טרם בירתי אז
מכולנו

לאמא 1../images/Emo24.gif

היי שבוע טוב חיכינו לך ביום שישי חשבנו שתגיעי, רציתי שתדעי שמאד ריגשת בדברייך את רוב משתתפי המפגש, דיברנו גם על סיפורך שסופר בפורום וכאילו היית איתנו. מקווה לראותך במפגש הבא.

למעלה