הודעה של "מן ההרים"

הודעה של "מן ההרים"

שחיפש כליזמרים שינגנו בחתונה שלהם. ההודעה הלכה אחורה בזמן (לא, לא מדע בדיוני. פשוט זזה אחורה
), הנה אני מחיה אותה. ההצעה הכי טובה שלי כרגע היא לפנות לאבי דוידוב באימייל. הוא מומחה עולמי לכליזמר, ויודע מה שקורה בכל מקום. באתר שלו תוכל למצוא מידע על כליזמרים בישראל. לדעתי כדאי גם לבדוק אצל אנשים שמכירים את הקהילה הרוסית בארץ. יש שם להקות שאינן מוכרות רק להם, והם מוכשרים מאוד ומקצועיים מאוד. אני מייעץ לכם לבקש מהלהקות שתדברו איתן, לתת לכם דוגמאות והקלטות. זה מאוד חשוב כדי לקבוע את הסגנון שלהם. כפי שכתבת, אתה מעונין "להרקיד את האנשים שלא מכירים את הצלילים האלה".... אגב, זאת בעיה שעומדת גם בפני! אני אמנם לא הולך להתחתן, אך ברור לי שכאשר זה יקרה אעמוד בפני אותה בעיה. לנגן כליזמרים (לא אוותר על זה
) בפני חברים שאינם מכירים כל כך את המוסיקה הזאת. אולי ספרו לנו קצת למה אתם רוצים כליזמרים בחתונה? אני יודע שזאת שאלה מאוד מוזרה.. אבל בכל זאת.

תודה רבה שוב, נועם!!../images/Emo51.gif

תודה רבה על האתר. כבר נכנסתי אליו, וגם כתבתי אי-מייל לאחת הלהקות שגם ענו לי. רעיון טוב הוא לכתוב לו. אני אעשה זאת מייד בסיום הודעה זו. דרך אגב - הינני "את" ולא "אתה", ושמי בישראל קרן. למה כליזמרים בחתונה? בפורום תומך ומבין זה אני יכולה לציין שאין מוסיקה שיותר מקפיצה את הלב והנשמה למחוזות גבוהים יותר מהמוסיקה הזו. יחד איתה אפשר למנות, כמובן, את המוסיקה הצוענית, הבלקאנית, האירית (וזאת הייתה אחת האפשרויות שבן זוגי העלה למוסיקה בחתונה), אבל כמובן - כל המוסיקות הללו הן לא שלנו!
המוסיקה הזו היא מוסיקת נשמה אמיתית - מרפאת ומשמחת. מה לעשות שמוסיקת ה"בום-בום" הרווחת כיום עושה לי בעיקר חשק להסתלק מהמקום, אם לא לוותר על כל כוחות החיים שבי.... כמו כן, אני בת למשפחה בעלת שורשים בארגנטינה, ושם כל השמחות לוו במוסיקת כלייזמרים והורה, כך שיש לי תמיכה גדולה לנגן מוסיקה כזו בחתונה לפחות מהצד שלי. כמו כן, לאחרונה כתבתי עבודה במסגרת קורס של מוסיקה עממית במכללת דוד ילין על "ניאו-כלייזמרים", וניגשתי אל הפונוטקה באוניברסיטה העברית (מקור בלתי נדלה למוסיקת כלייזמרים), וביקשתי להאזין למעט הקלטות. כשהורדתי את האוזניות מהאוזניים אחרי כמה שעות לא יכולתי להאמין שישבתי שם כל כך הרבה זמן, והרגשתי שבמקום להתעייף רק התמלאתי כח ועזוז
, כך שזה רק טבעי שביום שבו אני רוצה להרגיש הכי שמחה שבעולם - המוסיקה הזו תלווה אותי. דרך אגב - למישהו מחברי הפורום יש קשרים עם הקהילה הרוסית, במקרה? אשמח לשמוע עוד הצעות ללהקות. שיהיה יום טוב עד כמה שניתן קרן, מן ההרים הירושלמיים

איזה יופי!

שירבו כמותכם! אוי ארגנטינה. אברהם ליכטנבוים, ארגנטינאי, יו"ר ייווא, פרופ' חשוב לספרות יידיש, מוכר מאוד בארגנטינה. חבר טוב שלי. הוא לדעתי גם יכול למצוא כליזמר בארץ, למרות שהוא מתעסק יותר בלהקות מחו"ל. מבירור קצר שערכתי הרגע, נודע לי על שתי להקות רוסיות: "למה לא" ו"תפוח בדבש". אין לי שום פרטים נוספים אבל שווה לך לברר עליהם. אני מבלה הרבה שעות בפונוטיקה הזאת ועוזר להם רבות בענייני יידיש ומוסיקה ביידיש. גם שם תוכלי לקבל עזרה מד"ר גילה פלאם, מנהל מחלקת מוסיקה. יש שם גם בחור נפלא בשם מיכאל לוקין ("רוסי") שיכול לעזור מאוד. אשמח מאוד לראות את העבודה שלך על ה"ניאו-כליזמרים", זה נושא מרתק עבורי. גם אני כתבתי בזמנו עבודה על הכליזמרים. הוא נמצא בין הקישורים באתר הזה. אמנם היום, אחרי שעברו 3 שנים מאז כתיבת אותה עבודה, אני חושב שהיא לוקה בחסר ובמיוחד בעריכה, אך בכל זאת את מוזמנת להציץ בה. לעונג הוא לשמח אותך בחתונה!

שיהיה ב../images/Emo49.gif ובהצלחה!

את מוזמנת להכנס לקישורי הפורום ולהנות מהניגונים הרבים שאספנו בעזרת החברים במשך הזמן

למעלה