הודעה רצינית לפורום אביב גפן:

Roy1232

New member
הודעה רצינית לפורום אביב גפן:

לפני כשבועיים שמעתי בתחנת הרדיו גלגל"צ את הסינגל החדש של אביב גפן "מחר". כחובב ומעריץ של הלהקה הבריטית Coldplay קיבלתי הלם כששמעתי את הריף פסנתר בשיר - מועתק, בהעלאת שתי אוקטבות בערך, מהשיר Clocks! השיר המדובר יצא בשנת 2002 מתוך האלבום השני של קולדפליי. ללא כל בושה, החליט אביב גפן להעתיק אותו. עכשיו, אובייקטיבית - גם אתם חושבים כמוני? אין כאן הפרת זכויות יוצרים? מה זה אומר על אביב גפן, שמתיימר להיות אומן גדול? ובאמת - אני לא רוצה לקבל תגובות של "תחזור לפורום שלך" וכו', אני רוצה תגובות רציניות.. אולי מישהו מכאן בקשר עם גפן (אולי אחד מהאדומים או משהו) ויוכל להסביר את המקור להעתקה? תודה ויום טוב

תגובה שלי...דעתי

תשמע אני לא מכיר את השיר הזה אבל אם זה נכון שאביב העתיק אותו זה לא בגלל לבטח ממשהו רע אלא פשוט זה כניראה מאוד אופנתי שם בלונדון ואביב מעריץ גדול של המוזיקה של הבירה הבריטית והוא רצה להביא לנו טעימה ממה שהוא אוהב כמו שאתה היית רוצה לשתף אחרים בתחביבים שלך כמוני כמוך.... אבל אם זה ממש מועתק אז זה באמת קצת חבל לי לשמוע כי אביב יצר הרבה שירים עם לחנים משלו קצת באמת חבל לשמוע כמעריץ ותיק של אביב

One Echoe

New member
ניסיון לתגובה עניינית.

ראשית, השיר הועתק על אותו סולם
שנית, זו לא פעם ראשונה שאביב גפן מעתיק שירים, והוא גם לא היחיד שעושה את זה בארץ. אני לא אומר שזה הופך את זה ללגיטימי, אבל אין צורך להיבהל. זה טבעם של האמנים הישראלים...רובינו פשוט לא מקוריים

feel so low

New member
וזה שיש לו 2 שירים דומים לשיר אחר

זה אומר שהוא לא מקורי? מה עם כל שאר האלבומים והשירים שלו? לא מקוריים?

One Echoe

New member
תגובה.

כל הרעיון מאחורי אביב גפן הוא לא ממש מקורי. ע"ע פינק פלויד ו\או בוב דילן ו\או the cure. אני לא חושב שיש אומן ישראלי אחד שאפשר להגיד עליו שהוא ממש מקורי, אולי חוץ מרמי פורטיס ועוד כמה... לאביב גפן יש הרבה יותר משיר אחד *דומה*(מועתק). אני לא אומר שאין לו כישרון לכתיבה מקורית, דווקא יש לו, אבל הוא גם מעתיק די הרבה.

feel so low

New member
זה נקרא השפעות ולא העתקה.

מה רמי פורטיס לא מושפע מאף אחד? מה אתה יודע מה רמי פורטיס שומע? אתה מכיר את כל הלהקות בעולם שאתה יודע שאין שום להקה שהוא מזכיר.. המוזיקה שלו מקורית אבל מוזיקה שהוא שומע ואוהב לנגן חודרת לו ישר למח וזה לא שהוא יכול לשלוט על זה כל כך.. בכל מקרה כולם מושפעים מכולם הכל בא מאיפהשהוא..

מטופש

New member
כבר כתבתי פה תגובה להאשמות העתקות

תקרא בבקשה את התגובה שלי תחת השרשור "אביב העתיק את "זה רק הלב שכואב לך"" וONE ECHOE... אני לא חושב שזה עניין של חוסר מקוריות... זה עניין של השפעה והלוואי ויגיע היום ואנשים "ילוו" מלודיות שחומר שלי, אני יראה בזה מחמאה ענקית... בתור כנראה אחד הבודדים שאי פעם כתבו פה ששומע אביב גפן ומוזיקה בסגנון PUNK אז אני יכול להגיד לך שבז'אנרים אחרים זה הרבה יותר נפוץ... ככל שהמוזיקה פשוטה יותר (ורוק קלאסי זאת מוזיקה פשוטה) יש יותר "העתקות" למשל במוזיקה קלאסית זה הרבה הרבה הרבה יותר נדיר "להשאיל מלודיות"... ומעריצי אביב השונים תלסלחו לי שאני מזיין ת'שכל כל כך הרבה פה בפורום שלכם בחצי שעה, פשוט דברים כאלה נורא מפריעים ואני חושב שהם מסרסים ובולמים הרבה מאד יוצרים צעירים שמרגישים שהם לא מספיק "FRASH" ומפחדים אפילו להציע את עצמם לקהל...

One Echoe

New member
תגובה.

אני כן חושב שזה עניין של חוסר מקוריות. יש הבדל בין השפעה לבין העתקה של תו בתו.

sabag12

New member
../images/Emo54.gifהקטע שלך עם הברית

ממש אידיוט במילים יפות. רק עכשיו ראיתי את זה בחתימה שלך לא מבין אתה מנסה להביע בזה. בוכה על זה שחתכו לך ?

One Echoe

New member
ברית המילה.

לא בכדי שמתי קישור לאתר שנותן מידע על ברית המילה. אתה מוזמן להיכנס ולקרוא(לשם שינוי...), ולהבין מה ה "קטע" שלי, כהגדרתך, עם ברית המילה.

זה לא נראה לך מוצדק?

לי דווקא כן... בוא נגיד ככה...רוב הסיכוים שאף להקה שתקום בארץ לא תחדש לעולם המוזיקה...ובטח תהיה דומה ללהקה בחו"ל אבל אם קמה להקה חדשה והמוזיקה שלה נשמעת בדיוק כמו כל להקה אחרת בארץ,מה שהגיוני שיקרה,זה לא יפריע לך? החוסר מקוריות? נראלי בצדק לפחד שאתה לא מספיק פרש בשביל להציע את עצמך..

מטופש

New member
יש הבדל

אם כל החומר וכל הקו וכל הסגנון נשמעים אותו דבר והכל זהה וכו'... אז וואלה- זה גם יהיה די בוטה וגם אין שום טעם בלהקה כזאת והיא לא תתרומם. אם אתה כבר נשמע כמו מישהו מפורסם- אז כנראה יעדיפו את המפורסם עליך... אם אתה קצת חדש אז יש לך מקום... אפילו רוני סופר סטאר שאני לא ממש אוהב ובכלל נגד תרבות "כוכבים בן לילה" היא הראשונה שעושה את מה שהיא עושה בעברית וברמה כזאת ולא יעזור כלום, אולי אני לא מתחבר לזה אבל יש המון אחרים שכן... נ.ב. הכלל הזה לא תקף בPUNK ובראפ/היפ-הופ כי אלה סגנונות שמבוססים יותר על תוכן מאשר על מלודיה/מוזיקה/סאונד

Rockamora

New member
אני לא חושב שזאת העתקה..

מוזיקת רוק היא דבר נורא פשוט.. אין בוא הרבה "גוונים".. זה לא כמו ג'אז.. בלוז.. קלאסי כל החרא הזה.. זאת מוזיקה שתכנית היא פשוטה לחלוטין! ככה שזה אולי נשמע דומה וכמו שאמרת הוא עלה בשתי אוקטאבות.. זה לא מעיד על העתקה אלה על פשוט צפיפות במוזיקה.. יש כל כך הרבה שירי רוק\פאנק דומים.. רוצה דוגמה? כשגרין דיי הוציא את wake me up when september end שהוא מדבר על מלחמה.. חודש אחר כך בערך הלהקה מיי כימיקאל רומנס הוציאו שיר מאוד דומה שגם מדבר על מלחמה.. זה מן סוג של צפיפות במוזיקה.. לדעתי כמובן אף פעם לא נדע או הוא באמת העתיק אלא אם כן הוא יחליט לספר את זה

partom

New member
קולדפליי על הזין שלי מה תעשה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

יאללה כאילו מישהו פה בארץ לא מעתיק 2 שירים פעם בעשור. אין ספק עדיין שאביב גפן הוא האמן הכי מוכשר היום במדינה !

mayan d11

New member
תגובה על כמה דברים ../images/Emo140.gif

feel so low ומטופש אתם צודקים במה שאתם אומרים עכשיו חשבתי על זה... אביב באלבום הזה מביא הרבה ביקורת על הקהל שלו ואולי זה משהו נסתר מאוחרי כל השירים לקחת באמת כמה השפעות מבחוץ ולראות לכם כמה אתם מתעסקים בשטויות "אמרת שאת רוצה לברוח כדי לשכוח את העיר הזאת אבל את לא הולכת את מכורה כבר לבעיות" לדעתי זה יכול לסמן איפשהו "העיר" את האופנה הזאת של אביב אבל בסוף כולנו נשארים נאמנים איכשהו ומכורים לשירים ולבעיות בקיצור שכל אחד יחשוב מה שבא לו אבל למה לזיין יותר מידי את השכל? שכל אחד ישאיר את זה לעצמו גם ככה לאביב לא אכפת מה אתם חושבים על השירים שלו והוא לא רושם את השירים שלו בשביל הקהל. "אני בסך הכל בן אדם שכאב לו..." זה מה שהוא אמר פעם עוד מעט תבקשו לכל שיר הקדשה דיי כבר לזיין את השכל אם זה דומה או לא דומה אתם מתעסקים בטפל... הגדרה של העתקה זה להעתיק אחד לאחד אם כבר אתם יכולים להשתמש במילה "מזכיר" או "מושפע" אבל לא מעותק

למעלה