הודעה ראשונה שלי

ofer24

New member
הודעה ראשונה שלי

שלום לכולם זאת פעם ראשונה שלי כאן אבל אני מתאר לעצמי שלכולם פה יש בעיות דומות לשלי ולכן רציתי לחלוק איתכם את העובדה שקשה להתרכז לאורך זמן וכמו כן יש לי בעיות במוטוריקה עדינה שמתבטאות בכתב היד שליאז אם יש לכם או לכן מה להגיד בנושא אתם\ן מוזמנים\נות

דרדרית

New member
תשובה ראשונה שתקבל ../images/Emo8.gif

היי עופר ברוך הבא. גם אני עדיין דיי חדשה בפורום הזה. רציתי להתייחס דווקא לכתב היד כי זה הנושא הכי פחות "בעייתי" מבחינתי. על פי הידוע לי בבעיות מוטוריות עדיף לטפל בגיל צעיר, כי אז השרירים עדיין לא מעוצבים (למרות שתשמע כאן דעות מגוונות ואף סותרות לשלי). השאלה היא עד כמה זה מפריע לך??? כתב היד שלי דומה יותר לכתב הירוגליפי קדום מאשר לעברית.. אבל... משימות ועבודות במשך כל תקופות לימודיי- אני מקלידה !!! וכך גם ההמלצות שאני נותנת להורים ולילדים מגיל מסויים. דווקא היום בעידן זה, רובנו עוברים למחשב. מרבית פעולות הכתיבה נעשות דרכו. ואגב- הדרישות במרבית מוסדות הלימוד הן להגשת עבודות מודפסות.. לגבי ריכוז- היו כאן מספר גישות מאד מעניינות בפורום, דפדף ןאם עדיין לא תקבל מענה- תוכל לשאול שוב. בהמון הצלחה והמשך שהייה נעים דרדרית אגב האם עופר 24 זה גילך?? ואם כן... איך התמודדת עד כה? מוכן להרחיב?? דרדרית

ofer24

New member
תשובה לדרדרית

אז הנה התשובה דרדרית 24 זה הגיל שלי רשמית ממחר (יש לי יום הולדת) וההתמודדות עם הבעיות הייתה קשה והכריחה אותי להשלים פעמיים את הבגרויות אבל הצלחתי לעשות את זה. לגביי השאלה על ההקלדה יש לי גם בעיה עם קורדינציה מה שמעט אותי אבל זאת הייתה הדרך רוב שנות הלימודים שלי הגשתי עבודות מודפסות מה שעזר מאוד למורים שלי זהו לבינתים אשמח לקבל תגובות נוספות בענין

דרדרית

New member
עופר- מזל טוב ../images/Emo16.gif

היי עופר קודם כל - מזל טוב . שאלה נוספת... האם אובחנת אי פעם? כי יש הקלות לקשיים השונים. אגב גם כיום בגילך אפשר להיבחן ויש אפשרות לעבור איבחונים וההקלות שלהם "תופסות" גם באוניברסיטה. אם תרצה פרטים - אשלח לך באי מייל שלי (הקלק על שמי וקבל אותו). היום גם באוניברסיטת חיפה וגם בתל חי יש אפשרות להתקבל ללימודים גם לליקויי למידה. אינני יודעת מה לגביך כי רק איבחון קובע אם.. שיהיה לך בהצלחה ומקווה שעזרתי דרדרית

ofer24

New member
היי דרדרית

אכן אובחנתי וקיבלתי את ההקלות המתאימות בבגרויות .בקרוב אני עומד ללמוד לבחינה הפסיכומטרית בבית ספר רום פרט בת"א (אם את מכירה והם מטפלים בהקלות המיוחודות לבחינה וללימודים באוניברסיטה . אגב גם במכללת הנגב שבה אני מעונין ללמוד יש התיחסות לליקוי למידה . אני מתכוון ללמוד כלכלה ומדעי ההתנהגות אבל אני מאמין שאני מסוגל למרות כל הקשיים לעשות את זה . אבל אני מאוד אשמח לשמוע עוד תגובות

m_katzmann

New member
ועוד על ריכוז

לעופר שלום, לאנשים עם בעיות ריכוז,מומלץ מאוד לעשות תרגילי הרפייה: לנשום ולנשוף דרך האף כמה פעמים עד שאתה מרגיש ממש שהנשימות שלך נעימות. עצום עיניים וחשוב איפה היית רוצה להיות בעתיד - מקום אליו אתה שואף להגיע. נסה לשתף כמה שיותר חושיןם לראות את המקום, מה יש בו, מי נמצא איתך, מה אתם עושים, מה אתם לובשים, נסה לשמוע את הקולות,להריח את הריחות וכו´. לפני שאתה פוקח עיניים נשום 2 נשימות עמוקות ונסה לשמר את ההרגשה הנעימה הזאת כמה שיותר זמן בגופך. לאחר ההרפייה עשה כמה תרגילי הצלבה: יד ימין אל רגל שמאל ויד שמאל אל רגל ימין לחילופין קדימה ואחורה. תרגילי שמיניות מאוד עוזרות למיקוד גם כן. לך על הריצפה ועשה צורה של השמונה האינסופי, אחרי שאתה מיומן בזה כבר התמקד בחפץ שנמצא באמצע השמונה בקו העייניים - הסתכל על החפץ ולך על האינסופי מבלי להסיר את עיניך מהחפץ. הרבה אנשים מתקשים למצוא את הנתיב הנכון. בטח בעצמך. לך עד שתמצא את הדרך בה תוכל להסתכל על החפץ מבלי להסיר את עיניך. המשך כך דקה או שתיים. תרגיל זה הוא ממש מעולה לבעיות של ריכוז. בנוסף לכך אתה יכול לעבוד על המודעות שלך ולאמר לעצמך: עכשיו אני אהיה מרוכז. זה היה ככה על קצה המזלג. כמה תרגילים לשיפור הזכרון. בתקווה שעזרתי לך במעט, ומזל טוב וכל טוב ליום הולדתך. מאיה

דרדרית

New member
היי מאיה ../images/Emo24.gif

ראית?? השארתי לך לענות על הריכוז.. שיהיה לך יום טוב דרדרית

m_katzmann

New member
תודה, דרדרית

ofer24

New member
תגובה למאיה

תודה רבה על הברכות ליום ההולדת שלי . אני מאוד מודה לך על כל העצות . יש לי ספר שמתמקד בריכוז ובהכנה מנטלית בספורט והוא מאוד עוזר אבל עדין יש לי נפילות מתח וריכוז באמצע המשחק או באמצע התרגול בבחינה כך שהעצות שלך היו בהחלט במקום

m_katzmann

New member
התמקד בסיבה לחוסר הריכוז

לעופר שוב שלום, אתה צריך לדעתי להתמקד בסיבה לחוסר הריכוז שלך. אתה כרגע ממוקד בבעיה שונה לגמרי שמפריעה לך לתפקד, אתה צריך לנסות ולפתוח מקומות כואבים ולהתמקד בגורם הראשוני שגורם לך לחוסר ההתמקדות. הרבה פעמים אנו מענישים את עצמנו ומונעים מאתנו הרבה מהנאות החיים. ובכל זאת עופר, אם תאמין בעצמך ובכח שלך להתגבר על חוסר הריכוז - תצליח עם כל הקשיים. מאיה

ofer24

New member
עוד תגובה למאיה

אחת הבעיות שמפריעות לי ביותר היא העובדה שבגלל כל הקשיים אני דורש מעצמי לא 100% אל 110% ואני תמיד מודד את עצמי כמה שיותר יותר טוב אבל את צודקת בנוגע למקומות הכואבים ואחד מהם הוא העובדה שמעולם לא היו לי יחסים עם בחורה כלשהי בגלל החשש מפני התגובה שלהן

m_katzmann

New member
תפסיק לייצג את אלוהים עלי אדמות

עופר, נראה שבגיל 24 מותר לך כבר להפסיק לייצג את אלוהים עלי אדמות. תו לאחרים לעשות זאת. תרשה לעצמך לטעות (כמו כל בני האדם) וללמוד מהטעויות. ותאמין לי יש חיים גם אחרי הטעות, גם אחרי טעות מאוד לא נעימה וגם אחרי טעות שגרמה לך או לאחרים למפח נפש. קח ראי הסתכל לעצמך בעיניים ספר לעצמך על איזה טעות שעשית בשבוע שעבר ושרדת למרות הכל. בחר לעצמך משפט חיובי כמו: נכון עשיתי טעות, אבל למדתי ממנה, הטעות הזאת תוביל אותי קדימה - או כל משפט חיובי אחר שנובע מהטעות ואמץ לך אותו למשך שבוע - אמור אותו בכל הזדמנות (כאשר אתה לבד) שיר אותו, צעק אותו (אפשר גם לצעוק במחשבה בלבד), רקוד אותו וכו´ עופר, אני מאמינה גם שיש עוד אי אלו דברים מהם אתה חושש מלבד התגובה של בחורה זו או אחרת (והחשש הזה הוא לא שלך בלבד), נסה לארגן לך רשימה ממה אתה חושש או חלילה פוחד נסה להגיע לפחד הכי ראשוני שלך - נסה להבין את הסיבה לפחד - מי היה שם נגד מי ולמה חששת והאם החשש הצדיק את עצמו וכו. הסיבה לפחד נעוצה הרבה פעמים הרחק הרחק בילדותנו ולא תמיד אנחנו ראינו את מה שבאמת היה, ראינו רק את מה שחשבנו שראינו, לא ראינו את התמונה במלואה אולי היום תוכל לראות את התמונה ממבט אחר ותבין שהפחד נועד רק להגן עליך אך שימוש מופרז בפחד חוסם אותך בפני הזדמנויות רבות. מאחלת לך שבקרוב מאוד יפתחו בפניך כל אותן הזדמנויות נהדרות,
שליווה עד עכשיו את חייך ייעלם ובמקומו תראה
גדול. מאיה

ofer24

New member
מאיה תודה

תודה רבה מאיה אבל כנראה שזה הרבה יותר קשה ממה שזה נראה כי זה מודחק כל כך עמוק שממש קשה לי לצאת מתחושת האשם. והתחושה שכולם מסתכלים עליך בזכוכית מגדלת שלא מאפשרת לך לך לטעות וזה לידי ביטוי בעיקר כשאני משחק כדורגל בתפקיד השוער שבו אסור לטעות כי כל טעות היא עולה בשער ולכן זה משפיע על שאר התחומים מה שמעלה אצלי את הלחץ וגורם למין גלגל שחוזר על עצמו בלי סוף למרות שאני מנסה לצאת מזה

דרדרית

New member
עופר- תמיד אפשר להעזר בגורמים

מקצועיים ולא לטפל לבד ושנית- לפעמים הגורמים לחוסר ריכוז הם פיזיולוגיים, אז עם כל הכבוד לצד הרגשי שמתלווה באופן אוטומטי לכל דבר בחיינו- הדרך צריכה להיות גם אחרת. לא כן???? חוצמזה- איך הפחד מ..... מתקשר לכתב היד שלך??? ולבעיות המוטוריות?? אגב מצא לי אדם נטול פחדים. השאלה היא אם אנחנו מחפשים את הפחד כתרוץ לאי עשייה ולאי יכולת להתמודד או מבינים שהוא קיים ועם הפחד הולכים הלאה. הכל עניין של גישה בנושא הפחד אתה יכול לפנות גם לפורום של מודעות, ולקבל תגובות. שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחר, רק שלא תהפוך את הפחד שלך והחסימות כגורם לאי עשייה!! (כי קל מאד ליפול לזה) דרדרית אגב- מי אמר שאסור לטעות??? טועה מי שלא עושה כלום!!! לא?? (שוב עניין של גישה)

ofer24

New member
תגובה לדרדרית ../images/Emo45.gif

דרדרית רציתי להגיד לך שאת צודקת. בעבר הייתי מטופל במסגרת הבית ספר על ידי גורמים מוסמכים . אבל מכייון שאני כבר לא ילד אני מנסה למצוא לעצמי קבוצת תמיכה דרך הקיבוץ ואפילו הלכתי לקבוצה אחת כדי לראות מה זה אבל מסתבר שזה לא היה מוצלח. בגלל זה בעקבות המלצה של גורמים בקיבוץ נכנסתי לפורום הזה . ואגב הפחד שיש לי נוצר כתוצאה מכשלונות מצטברים בקשרים עם בחורות ולא מניסיון בודד אז אם יש לך עוד עצות לתת לי אני אשמח לשמוע

דרדרית

New member
לעופר-

היי עופר שמחה שהגעת לפורום כדי לעזור לעצמך אבל מבחינת הידע שיש לי על פחדים והנושא התגלגל תוך כדי.. לתחום זה- כאן אני יכולה רק להפנות אותך לאתר של מודעות פנימית או לרפואה האלטרנטיבית או כל פורום אחר שיכול לעזור לך להתמודד עם פחדים.. אם תרצה לטפל בבעיות הקשב בדרך הקונבנציונאלית- אבחון וכ´ו- כאן אני יכולה לעזור לך. בהמון הצלחה דרדרית

m_katzmann

New member
עופר, את מחצית הדרך כבר עשית

עופר, אתה מודע לבעיה שלך - הדחקה של כל מה שבאמת כואב. יש אנשים שכל כך מדחיקים את הבעיה שלהם שהם אפילו לא מודעים לכך שיש להם בעיה, ולכן מאחר שאתה מודע לבעיה שלך - עשית כבר כברת דרך ארוכה. הרצון שלך לפתור את הבעיה - זה המזל שלך, הרצון הזה - אם רק תשמור עליו הוא זה שידריך אותך איך לצאת מכדור השלג אליו הגעת. ולא במקרה אתה כאן, כי אתה רוצה לשנות ובסוף אני בטוחה שאדם שכל כך רוצה - יעשה זאת. אני מאוד מציעה לך לעשות איזו שהיא סדנה למודעות עצמית, דמיון מודרך,חלומות,מדיטציה, יוגה, או כל מה שאתה מתחבר אליו - כדי לפרוץ את החומה אותה בנית לעצמך (כדי להגן עליך) והפחד מגן עלינו הוא לא מרשה לנו לפעול ספונטנית, אך הוא גם חוסם אותנו. אתה בהחלט צריך להתמודד עם הפחד הזה - להגיע לפחד הראשוני - לתת המודע - לנקות את כל המתח השלילי שהיה לך שם, לגלות שמה שקרה שם הוא לא באשמתך וכשתגיע לארוע זה ותוכל לשחזר את הארוע שוב ושוב תגלה לפתע שכל שאר הפחדים נעלמים, כי הם רק חומה אחת גדולה שנועדה לשמור עליך אך בדרך חוסמת אותך מכל כך הרבה דברים שכל כך רצית לעשות. מאיה

jnorbach

New member
תשובה להודעה ראשונה ../images/Emo39.gif

אני בודקת בימים אלו שיטה ששמעתי עליה בנושא הריכוז וכתב היד. מה שבטוח שבכל מקרה אין ספק שההקלדה למחשב יכולה לתרום לך רבות.

ofer24

New member
תגובה לתשובה

את צודקת בהקשר להקלדה אבל יש לי בעיה של מוטריקה שמקשה עלי את ההקלדה במהירות וזה מעכב אותי אבל זו כנראה הדרך היחידה שבה יהיה להבין את מה שאני כותב

דרדרית

New member
מעניין לשמוע... ../images/Emo24.gif

שלום לך האם תוכלי למסור יותר פרטים בקשר לשיטה??? מוכנה שתשלחי לאי מייל שלי (הקלקה על השם והוא מופיע) בתודה מראש דרדרית

למעלה