הודעה על עזיבה

yoave23

New member
הודעה על עזיבה

אני נמצא בתהליכים מתקדמים לשתי משרות אך עדיין לא חתום סופית. לפי החוזה שלי במקום הנוכחי אני צריך להודיע חודש לפני העזיבה אך יש לי קצת ייסוריי מצפון לגבי זה, בעיקר בגלל שהחברה היא קטנה ואני נחשב בה לבורג מרכזי ובגלל שהחגים מתקרבים, מה שיפגע עוד יותר בזמן שיישאר לחפיפה. האם יהיה נכון להודיע עכשיו או שבכל זאת כדאי לחכות?

user32

Well-known member
מנהל
האופטימלי יהיה לחתום על תאריך תחילה מאוחר יותר

בקש מהמקום החדש להתחיל בעוד חודש וחצי וככה תוכל להשאיר מספיק זמן חפיפה. רוב המקומות יסכימו לזה אם תתעקש.

liron50

New member
אפשרות נוספת

אם כ"כ חשוב לך נושא החפיפהת, בחודש האחרון תשקיע קצת יותר.
תתעד במסמכים את הידע שלך ואת התהליכים שהתעסקת איתם, תיזום ישיבות עם המחליפים שלך לחפיפה,
אם צריך , תעבוד שעה אחת יותר מהרגיל בכל יום.
&nbsp
מעבר לזה, אני די בטוח שאם החברה היתה רוצה להיפרד ממך, אם לא יחשבו בצורה של
"רגע, ייקח לו זמן למצוא עבודה חדשה בחגים, אז אולי נתן לו התראה ארוכה יותר מחודש..."
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
דווקא לא מסכים

חברות שמתכננות קיצוצים דוחות את השימועים והזימונים לאחרי החגים. אם זה בשביל לא להצטייר חסרי לב בתקשורת או מתוך התחשבות בעובדים אבל מקובל שלא מפטרים לפני חודש חגים למרות שכלכלית זה וודאי יותר משתלם.
למשל כשאינטל העולמית פיטרה, אז בישראל דחו את תחילת התהליך עד לאחר החגים.

yoave23

New member
תודה לכולכם

ברגע זה ביקשו ממני להגיע לאחד המקומות לחתום
כך שאני אודיע להם מיד לאחר החתימה.
מלחיץ לעזוב מקום לאחר 8 שנים...

דייהטסו

New member
אל תודיע עכשיו!

כבר ראיתי אנשים שהודיעו מראש כדי להיות הוגנים ויצאו קרחים מכאן ומכאן. תודיע על התפטרות רק ברגע שאתה חתום על חוזה חדש. אבל בהחלט אפשר לבקש לדחות את המעבר לחברה החדשה בחודש או חודשיים. עוד אופציה שעשיתי כבר בשני מקומות, אני מסכם עם החברה שאני עוזב שהם נותנים לי כמה ימי חופש לפידיון, ובתמורה אני מגיע מדי פעם לחפיפה או עזרה.

למעלה