הודעה מתפרצת

djyosi

New member
הודעה מתפרצת

שלום חברים אולי השאלה לא מתאימה לפורום הזה, אבל שווה לנסות.... אני מפתח אפליקצית INTRANET אשר בין היתר אמור לשלוח הודעות מתפרצות למשתמש. הרעיון הוא שהמשתמש עובד עם המערכת וברקע מישהו שולח לו הודעה, אני רוצה שברגע שמשתמש קיבל הודעה היא תוצג. ההודעה נשלחת ע"פ כתובת ה IP של המשתמש (כנראה דרך ה PORT של HTTP). למישהו יש רעיון איך ליישם ? תודה רבה.

זה לא ממש קשור, אבל

יש לך מספר דרכים ליישם זאת. מכולן, אני הייתי ממליץ לשלב קריאה בראש כל דף, אשר בודקת אם קיימות הודעות ממתינות. במידה וכן, היא פותחת חלון חדש עם ההודעה.

roee

New member
הייתי ממליץ לעבוד עם

XNLHTTP. כבר עשיתי משהו דומה לזה. אתה יכול ליצור קשר.

TheReferant

New member
הודעות מתפרצות

אם אתה עובד על פלטפורמת WINDOWS אזי ישנם פקודות DOS המטפלות בהודעות (כגון: net send). אם אתם משתמשים ב-Exchange Server אזי אתם יכולים להתקין את ה-Messanger של Microsoft. אתה יכול לכתוב אפליקציה קטנה ב-VB שרצה אצל המשתמשים ואפליקציה שניה שהיא השרת המנהלת את מעבר ההודעות.

roee

New member
אבל בשביל זה אתה צריך להתקין את

המסנג´ר אצל כולם וזה כבר בג באבטחה.

Deployment

המושג מתייחס לשלב הפריסה. פריסת החומרה, התוכנה והתקשורת. במקרה זה מדובר על התקנת התוכנה אצל המשתמשים.

roee

New member
אהה

דווקא זה פשוט. עם המסנגר. הבעייה היא בגירסאות האחרונות שמאפשרות שליטה על מחשבים אחרים ברשת. זה בא שעדיין לא יצא לו פאטצ. דווקרא התיכנות למסנגר הוא דבר ממש קל וחביב.

זה דווקא לא כל כך פשוט

שתי נקודות לדוגמא - 1) שלל חומרות, מערכות הפעלה ותוכנות יכול לגרום לכאב ראש רציני בהתקנת התוכנה אצל המשתמשים. 2) מעבר לשורות הקוד, שאנו יודעים להפיק, צריך להסתכל על היעד והוא המשתמש - בסופו של היום צריך לדאוג להדרכות של המשתמשים.

roee

New member
בכללי אתה צודק

בספיציפי אתה לא [כי המסנגר בא עם מערכת ההפעלה..]

אני לא משוכנע בכך

המסנג´ר מגיע אם כבר רק עם XP (וגם זה אופציונלי). ברוב הארגונים במשק, XP הוא די נדיר כרגע וניתן למצוא שם חיות שונות כמו 95, 98, NT למיניו ועוד. אל תשכח שגם את ההפעלה של התוכנה צריך לעשות בכל מחשב בנפרד (הרישום וכו´), שלא לדבר על ההדרכה. לא חיים קלים. מניסיון.

למעלה