הודעה משמחת

הודעה משמחת

כל מי ששאל את עצמו שאלות מהסוג "איפה זה כתוב, הסיפור ההוא על חוני המעגל?" או למשל "ברור שהרמב"ם התייחס לעניין נשים עגונות, אבל אין לי מושג איפה למצוא את זה" או שמא "אני זוכרת שרש"י כתב איפהשהוא על כוכב ושמו רע, איפה זה יכול להיות" ועוד כהנה וכהנה, פרוייקט השו"ת של בר אילן עלה לאינטרנט, כך שכל מי שחשקה נפשו בתורה- יכול למצוא כל דבר בקלות, ובחינם!

מוגג

New member
נהדר.

אני מקווה שגם אפשר יהיה לחפש בו, כי בינתיים הוא די זוחל. תודה!

לכל השמחים והמתפעמים

המאגר היה פתוח לצפיה בתשלום גם בעבר, אלא שהשתלום היה יותר נמוך. עכשיו הוסיפן PREVIEW של כמה שניות בתוצאות, בתקווה שמספר הרוכשים ( שהוא כיום קטן מאד) יגדל. אני תמה איך תלמיד תיכון , סטודנט, תלמיד ישיבה או סתם מי שמתעניין ביהדות יוציא סכומי עתק כאלה

אלי ו.

New member
היתרון הוא בחיפוש

גם לי יש ביקורת אבל האפשרות לחפש במאגרים מאוד נחמדה. אם יש לך מראה מקום, לא קשה להכנס לאתר מכון ממרא או לאתרים אחרים ולמצוא את הטקסט חינם. הביקורת שלי היא גם על מנוע החיפוש שאינו מורפולוגי. אם אחפש "עגונה" הוא לא ידע למצוא "ועגונה","העגונה","עגונות" וכד'. הם מרשים לעשות חיפוס בסגנון "*עגונה" או "*עגונ*" שיכול לשפר את החיפוש אבל זה עדיין לא חיפוש מורפולוגי להמונים. מנוע חיפוש כמו מורפיקס (www.morfix.co.il) היה יכול להיות פתרון קלאסי למאגר ספרים כזה.

אלי ו.

New member
יש עוד אתרים בהם חלק מהטקסטים

מופיעים והחיפוש באתר השו"ת. את התנ"ך, תלמוד בבלי, ירושלמי, תוספתא ומשנה תורה תמצא באתר של מכון ממרא. עליהם אפשר אמנם לגגל אבל אולי החיפוש של בר אילן, למרות הטרוניות שלי, עדיף. יש אתרים עם סריקות של ספרי קודש רבים ואינם מאפשרים חיפוש כלל. חיפוש בפרויקט השו"ת יתן מראה מקום ואתו אפשר לפנות לספר הסרוק או אפילו, אם כלו הקיצין לספר האמיתי.

יחבא

New member
תודה רבה

הופץ כבר לכל מורי היהדות, העברית, הספרות בבית ספרי.

יחבא

New member
לא רק היהדות

אבל, אולי, בגלל שכתבתי שהארגון אליו אני שייך הוא שם ביה"ס, יתכן והם יציעו לאורט לשלם עבור כל המורים או משהו, ואז נצא "מרווחים". אני חושב שבעבר מי שקנה את הקונקורדנציה לתנ"ך, היה צריך הרבה כסף, כך גם מי שקנה את האינציקלופדיה העברית ו/או מי שירכוש בעתיד את הלקסיקון שמתכנן להוציא לאור פרופ' שוורץ על סופרי ישראל. אינני רואה שום דבר פסול במכירת הזכות להשתמש בעבודת מיפוי, העלאת טקסטים ופיתוח אלגוריתם מתאים לחיפוש בהם.

ה"אלגוריתם" המהולל הזה

פותח לפני למעלה מעשרים שנה, והוא פרימיטיבי בצורה קיצונית. כל מנוע חיפוש כולל "אלגוריתם" משוכלל בהרבה. זהו "אלגוריתם" ראשוני בצורה מעוררת חמלה. לכל בסיס נתונים קיים אלגוריתם חיפודש מובנה משוכלל אין ערוך. בעולם בו קיימים ויקיטקסט, ויקיפדיה, פרויקט גוטנברג ופרויקט בן יהודה, נראים המחירים המטורפים אותם גובה בר אילו יוצאי דופן והדוגמה שלך ממש טובה - מה שבר אילן עושה משול למכירת חיפוש פרימיטיבי בקונקורדנציה לתנ"ך- ארכאי, מיותר , ולא מוצדק. המחיר הוא למעלה מ1000 קל לשנה - על חיפוש בטקסטים חסרי זכויות יוצרים. אני חושב שלא תמצא מקבילה לזה - לא בספרות הנוצרית, המוסלמית, הלטינית או בכל סוג אחר של טקסטי מקור

יחבא

New member
אף אחד לא מכריח אותך, אתה יודע

תמשיך לצבור ערימות ספרי קודש אצלך בבית, תחפש לבד בלי אלגוריתם בן 20 שנה, פרימיטיבי. על מה בדיוק אתה מלין? על זכות של האוניברסיטה לגבות כמה כסף שהיא רוצה ? כאילו......, הלו........, בבחינת "של נעליך.. וגו'"

nutmeg

New member
ראיתי שזה לזמן מוגבל

אבל כל עוד זה חינמי - באמת שווה!

זמן מוגבל?????? מוגבל???

10 שניות!!!! לאחר צפיה של 10 שניות במסמך המערכת מודיעה לך שזמן הצפיה הסתיים, ושאם ברצונך להמשיך לראות את הדף עליך לרכוש אותו, במחיר מופרז מאד, בחנות המקוונת. בעידן שבו כל התוכן מסוג זה ( טקסטים עתיקים) מועלה חינם לאינטרנט (ראה למשל הספרות היהודית בויקיטקסט) זוהי התנהגות חזירית וחמדנית בצורה יוצאת דופן

nutmeg

New member
10 שניות?

רק מראה לך שלא ניסיתי - רק קראתי שצריך להירשם כי בסופו של דבר יגבו על הדבר הזה כסף. לא עלה בדעתי להשאיר פרטים.

אם אתה נרשם

נותנים לך לצפות בתוכן שמצאת במשך 10 שניות תמימות!! ואז החלון נסגר ורוצים ממך כסף, הרבה מאד כסף

למעלה