הודעה משמחת

הודעה משמחת

יוזמה חדשה - הקמת תחנת כח ישראלית - פלסטינית שתספק חשמל לשתי המדינות. היוזמה בחסות אירופאית, ובברכתו ופועלו של שר התשתיות פריצקי, פריצקי אמר "אם אנשים חולקים פרויקטים משותפים, הם יחיו בשלום" בתקווה שזאת הסנונית הראשונה.

מטרניך

New member
אתה לפחות חש קצת שמחה, סוציו, לא

כמו חברך ישגבול החדור שנאה תהומית לכל מה שקשור למדינה הזאת. מה שמראה שאיתך אולי יש עוד תקווה שתהיה 'א מענטש'.

אוי אברוך

מטרניך, אני לא אחפש בארכיון, אבל אתה כתבת לישגבול לא פעם ולא פעמיים כי שהוא מתעסק בנושאי פנים, אתה מוצא את דבריו ראויים ביותר. אז אל תגיד שהוא חדור שנאה, כי הוא מלא באהבה למדינה הזאת, והוא רוצה אותה בצורה שונה מכפי שאתה רוצה אותה, הוא רוצה אותה בגבולות 67, בחיים בשלום ובשקט עם הערבים, ואתה למרות הכל, לא מסוגל לוותר על החשש הטיבעי שלך כלפיהם, מה שלפעמים מוציא ממך קצת "לאומיות יתרה", אז בגלל זה אתה לא מסכים איתי, ומאד לא מסכים עם ישגבול.

מטרניך

New member
אכן היצעתי לישגבול פעם או פעמיים

להתעסק בנושאי פנים, וזה היה באותם המיקרים שהוא העלה הצעות חיוביות (נדמה לי שהיה מדובר בתקציב החינוך שגם אני נגד קיצוצו בצורה שנעשה). הבעייה עם ישגבול שהפן ההרסני בפעילותו כ"כ דומיננטי שכל הייתר הולך לאיבוד. למה הדבר דומה? לאדם המנסה בכל כוחו לקעקע את הספינה שבה הוא מפליג עם אחרים ובה בעת מגיש סיוע רפואי לחולים במחלת הים. גם תמר גוז'נסקי הציעה כל מיני הצעות חיוביות בכנסת (למשל בענייני זכויות נשים וילדים), ולו היתה עוסקת רק בזה אפשר היה לשבח אותה. אבל הצד ההרסני בפעילותה הקומוניסטית מכריע את הכף, וכך זה גם עם ישגבול.

למעלה