הודעה משמחת מעמיר...

mk42

New member
בקשר לשיר החדש "סתם" תעזרו לי....

בס"ד בפזמון קצת לא ברור "העולם הזה.....העולם הבא?" מה אחרי העולם הזה?

נסטיכה

New member
"העולם הזה פרוזדור לפני העולם הבא" ?

זה מה שהשתמע לי..

mk42

New member
כן אני בטוח שזה זה....

בס"ד זה ממסכת אבות והוא אומר אמרו חז"ל: ואז הם אומרים את זה.....תודה רבה!

פרקי אבות ד' פס' כא

"רבי יעקב אומר העולם הזה דומה לפרוזדור בפני העולם הבא ,התקן עצמך בפרוזדור כדי שתכנס לתרקלין." מכאן שהעולם הבא הוא הטרקלין והוא העיקר והעולם הזה הוא "הדרך אל" העולם הבא וצריך ל"היתיפף" עד מאוד בעולם הזה כדי שנזכה להיכנס לעולם הבא ולא המדרש הוא העיקר אלא המעשה ובעולם של עשיה צריך לעשות. שנזכה שנחייה ונזכה.

mk42

New member
אשרייך!

בס"ד אנחנו בעולמנו צריכים "להתקין" את עצמנו לעולם הבא אנחנו במסדרון לעולם הבא "הטרקלין" אנחנו צריכים ת'צייידה את המזון שיתנו את הכוחות להכנס "לטרקלין" שבא על ידי מצוות וללכת בדרכי בורא עולם בשביל שנכנס לעולם הבא

gman3

New member
גאון....

שמעתי עכשיו את השיר החדש.אני כרגע בניו-יורק הרחוקה(רק טיול...) והשיר פשוט ריגש אותי כמו שלא התרגשתי המון זמן משיר.עמיר שוב מוכיח שזה מגיע לכתיבת מילים הוא פשוט ברמה הגבוהה ביותר.מאיר אריאל ז"ל כותב המילים הגדול ביותר של המוסיקה העיברית(שאותו עמיר מעריץ) היה קרוב מאד לדת ולשפה היהודית מה שהעניק לו את היכולת לכתוב שירים פנומנליים ואני שמח לראות שהחזרה בתשובה של עמיר גם כן נותנת לו את אותם כלים ליצור גאונות.השיר ברוח קהלת שאמר שהכל "הבל הבלים" ומבטל את כל הדברים היומיומיים שאנו רודפים אחריהם כשעמיר אומר שהם פשוט "סתם" ועל האדם לזכור שהכל פה זה "רק פרוזדור לעולם הבא" בו יזכה היהודי לנחלה האמיתית ולשם הוא צריך לכוון עצמו.החריזה והזרימה החלקה והנעימה של המילים זה סודו של השיר שהוא המשך ל"הכל עד לכאן"(את "הירהורים" בחטאי עוד לא רכשתי) הדיסק בו עמיר התעלה לרמת הליריקה הגבוהה ביותר שלו.המנגינה היא חסידית,וזה די מעניין אני אישית לא זוכר שיר של עמיר בניחוח חסידי(עוד השפעה של החזרה בתשובה) כאשר ישנה זמרי רקע החוזרים על משפט אחד כנהוג בשירים חסידיים בנוסף בסוף השיר עמיר ממש משחרר צעקה חסידית שאפילו אברהם פריד לא היה מתבייש בה(כמובן שמיד אחרי זה בא איזה מאוואל ערבי קטן כי איך אפשר בלי :) ).בשורה התחתונה שיר חמוד ונהדר עם מילים ומסר יוצאים מן הכלל.שתהיה לכולנו שנה נפלאה לפחות כמו השיר :).

קוב001

New member
'קשת' העלתה קישור לראש האתר שלהם

שיר יפיהפה..במיוחד המקהלה ברקע.. עמיר תודה

למעלה