## הודעה מרעישה ##

## הודעה מרעישה ##

היום שיגעו לי את השכל לגביי כל העתיד הצבאי שלי. וגם אחריי שהעלתי בפניי עצמי את השאלה : "למה בכלל מפקד ירצה חייל מתנדב?" - מתנדבים לא עושים שירות מלא. - מתנדבים יכולים לקחת חופשת מחלה מתי שהם רוצים. - יכולים להיות למתנדבים הרבה מגלבות שיקשו על המפקד. אז היום הבנתי את התשובה. ### מתנדב תופס חצי תקן ### בעוד שחייל רגיל תופס תקן מלא. כך אפשר להביא שני אנשים, או אם יש תקן ל-1 וקבל 1 וחצי. זהו...רק שתדעו, שאנחנו נחשבים חצי בנאדם. קצת מעליב...מה לעשות.

לא מדוייק.

כעקרון, מתנדב יכול להיות מוגדר כעל תקני, כלומר - לא זקוק בכלל לתקן. עם זאת, ישנם מקומות בהם מתנדב יושב על תקן מלא. זה תלוי ביחידות ובאופי התפקיד.

כן מדוייק!

היום קיבלתי את המידע הזה ממקור מוסמך. המקרים היוצאי דופן זה שמתנדב הוא בעל תקן מלא.

אין מושג שלישותי בשם "חצי תקן".

קיימות שתי אפשרויות: על תקני תקן חירום/תקן כפול תקן רגיל שיא לצורך העניין, מתנדב יכול להיות על תקני ביחידות (מוגדר כעובד כללי בד"כ). זה משתנה מיחידה ליחידה. ישנם מקרים בהם גם חייל רגיל יכול להיות על תקני, אך אלו מקרים מאוד חריגים.

Dizen

New member
../images/Emo12.gif

היי...?
איכס, כבר עבר שבוע?

TRANSFER

New member
נכון +הסופה קטנה

כל מתנדב שלא עבר קורס נחשב כ"על תקן". מתנדב שעבר קורס נכלל בתקן כמו כל חייל אחר. דורון מה שלומך? טוב לראות אותך...

יש ליחידה מלאי תקני "עובד כללי".

מתנדב שלא עבר קורס ושלא ניתן ע"י עתכ"א סדיר ליחידה בתור על-תקני, הוא תקני ומאייש תקן "עובד כללי" שכזה... אחרי הקורס הוא מאייש תקן בהתאם להכשרתו.

המרחפת

New member
אני עברתי קורס

כשהגעתי ליחידה הסתבר שאני לא תופסת תקן ויכלו להביא מש"קית נוספת.

newKiticat

New member
אנחנו תופסים

תקן של "פקיד" או "עובד כללי". בדרך כלל- אין זה לומר שזה לא תמיד ככה. בדובר צה"ל- זה תמיד ככה. בגלל זה שנאתי כל כך את המפקד שלי על מה שהוא אמר...

סיונתו

New member
תשמעו עכשיו כולכם.... ../images/Emo13.gif

מזה נמאס לי מהיחס הזה של הצבא הבעיה שלהם זה שאנחנו יודעים על ההתנדבות יותר ממה שצה"ל יודע בעצמו.... כאילו...מפקדים דוחים מתנדבים כי הם לא יודעים בדיוק מה התקן ומה הזכויות ומה החובות וכל הבלה בלה בלה.... וצריך לעשות עם זה משהו
אולי פשוט...נחשוב כולנו...מה עושים ואיך עושים ונוציא את זה מעבר לפורום אחד בכל האינטרנט

ny22

New member
מנהל
סיון, כל הכבוד

לפי מה שקראתי בפורום, זה אכן המצב, אנו יודעים יותר על ההתנדבות מאשר הצבא. ולפי דעתי, זה באמת נורא שזה ככה, באמת צריך לעשות משהו בנידון. אז הנה רעיון אחד: נאסוף מידע אל ההתנדבות לצה"ל מכל מיני גורמים בו. נוצאי חוברת בשיתוף צה"ל שתינתן לכל חייל או חיילת שמתנדבים (משהו רשמי מטעם צה"ל) ביום גיוסם ובחוברת יהיו כל הזכויות והחובות של המתנדבים. ככה שאם קורה מצב שבו מפקד דוחה מתנדב כי הוא לא יודע מה התקן או מה הזכויות (כמו שסיון כתבה בהודעה למעלה), החייל מיד יוכל להוציא את החוברת ולהראות אותה למפקד ומה שיקבע זה ע"פ מה שכתוב בחוברת (וגם אם אין לחייל, אז צריכה להמצא חוברת כזאת בבסיס, או לחייל אחר). מקווה שהרעיון מובן.

Dizen

New member
אמממם

כבר קיים דף מידע למתנדבים... מה שסיון קיבלה ו"שפצרנו" אותו בשביל המאמר. אולי פשוט כדאי שיהיו בו יותר פרטים.
אתה מוזמן להוסיף את זה לשרשור ההצעות

ny22

New member
מנהל
אז למה שלא נעבוד עליו?

נבקש שצה"ל ישתף אותנו בהכנתו...

Dizen

New member
איזה פרטים נוספים היית רוצה

שיופיעו בדף
טוזיג!

למעלה