הודעה מעניינת

PunkAngel

New member
הודעה מעניינת

ההודעה ושירשור המלא נמצאים בפורם של חיל האוויר. ההודעה נכתבה ע"י אדם שסיים את הטכני שנה שעברה ועכשיו הוא סובל בצהל... DarkAngel צודק Metaloman 10/09/06 05:43 אני למדתי עם DarkAngel באותה הכיתה ואני מאמת את כל מה שהוא אמר. קד"צניקים באמת מקבלים תנאים הרבה יותר טובים מאתנו. דמי כיס של 1200 שקל לחודש במהלך הקורסים והקורסים גם נכנסים לפז"מ. אנחנו לא מקבלים לא כסף ולא פז"מ. עם כל זיבולי השכל שסבלנו במשך הזמן שלמדנו בטכני היה נחמד אם לפחות דבר אחד שאמרו לנו היה אמת. שלא נדבר על התנאים בבית הספר - חורים בקירות\רצפה\תקרה, כיתות-קרוואן מזעריות, מזגנים שלעולם לא עבדו כמו שצריך (בכיתות שרר חום זוועתי בקיץ וקור כלבים בחורף), כמעט כל מדריך שרק קיבל את השרוך שלו תופס מעצמו (אתם מצנזרים פורום!? תתביישו לכם!) כאילו הוא הרמטכ"ל ועוד רמת הידע של רובם נמוכה בהרבה משל נעל, הרבה פעמים לא היה אוכל בשקם, למדנו מחשבים עם מחשבים שבקושי זזו והיו לא מעט מקרים שדרשו מאתנו דברים מפגרים שאין כמוהם. במשך 3 השנים שלמדתי בטכני שמעתי מספיק הבטחות (הבטחות שווא, כפי שעכשיו אני יודע) ומספיק פעמים ההבטחות לא קוימו, אז ל-"ראש מדור איתור כח-אדם" שהגיב כאן קודם, הרשה לי לומר לך מה הוא המצב בטכני ולא באגדות שמהן כל מה שאמרת לקוח: 1. מבחר של 6 קורסים שרק לאחד מהם אני מעוניין להגיע. אף אחד לא משתדל להענות לבקשתנו. המצטיין השכבתי של השכבה שסיימה בשנה שלפנינו, שהיה אלקטרונאי ולא היה לו אף ציון מתחת ל-90, נשלח לעבוד כמכונאי. 2. א. לשבת 6-10 שעות ביום בבגדים לא נוחים, מכוערים, שמכילים יותר עמילן מתפוח אדמה נא ועשויים מדקרון - הבד הסטנדרטי למפרשים של סירות (ז"א בקיץ זה כמו לשבת בחליפת זיעה אתלטית, מנייר כסף) זה לא יתרון, זו סאונה של גועל ובעיות עור. נראה לך שאנשים לא צריכים בגדים לאחרי הבית-ספר? שאנשים ילכו לבר\הופעה או מה שלא יהיה על מדים? זה לא חסך לנו כלום העובדה שאנחנו היינו חייבים להגיע עם מדים לבית הספר, רק גרם לנו לעוד סבל. ב. אני גר בב"ש, אבל לקח לי בערך אותו זמן להגיע לבית הספר או חזרה הביתה שהיה לוקח ל-DarkAngel, שגר בכלל בעיר אחרת. בדוק. הייתי מעדיף ללכת ברגל לבית ספר שנמצא קרוב אלי ולא לסבול את התחבורה ה-"ציבורית" שעתיים ביום. ולא נשכח שהנסיעות עם התעודה זה רק על מדים (באי נוחות מטורפת). ג. 5000 שקל שאנחנו היינו צריכים לשלם בשביל לנסוע זה באמת לא נקרא השתתפות מצדכם; איזה דמי כיס? אגורה לא קיבלנו; החונכות ברובן יודעות עוד פחות מהמדריכים, שכמו שכבר שאמרתי רובם יודעים פחות מהנעל שלי. אם היו מדריכים טובים לא היה צורך בחונכות; ועוד!? מה עוד!? שיעורים מיותרים (בטיחות בדרכים, תקשורת ח"א וכדומה. העיקר לא לשחרר אותנו הביתה)!? חוקים ונהלים מפגרים (אסור לצאת מה-ש.ג. אפילו אם ההסעה של בית הספר תגיע בעוד שעתיים; אוטובוס הסעה אחד, לא ממוזג, עם נהג אידיוט לכ-300 תלמידים שמשתחררים באותה שעה)!? ד. ולמה זה טוב י"ג-י"ד? לשרוף שנתיים מהחיים? התואר הזה לא מתקבל אפילו במכללות וצריך להתחיל מהתחלה כדי להגיע לתואר ראשון. השוחרים עוברים את העינוי הזה על בסיס יום-יומי במשך כל משך לימודיהם בטכני ולא מקבלים אגורה שחוקה על זאת. אנחנו מקבלים תנאים יותר גרועים בקורסים, תנאים יותר גרועים בצבא מאשר עובדי מטבח אפילו (טכנאים יוצאים הביתה פעם בשבועיים), שלא נתחיל להשוות את תנאי הלימוד שלנו לבתי ספר נורמליים ובמיוחד לא את הטיולים השנתיים וחס וחלילה נזניח את העובדה שלימודים בטכני עלו 1400 שקל בשנה לא כולל טיולים לעומת כ-600 בבית ספר רגיל כולל טיולים. אני ללא ספק רואה את העובדה שלא עזבתי את הטכני ביום הראשון ללימודי שם כהחלטה הגרועה שעשיתי בחיי.

murzik3591

New member
הוא באמת סובל

מעודף וואקום בראש אולי... למה אתה מפרסם את זה פה
הוא זקוק לרחמים
יש כפ"ס בצבא בדיוק לאנשים כאלה, שצריכים שילטפו אותם ויחברו אותם למציאות. עכשיו תצאו מהסרט שאני משת"פ פה או מורעל טכני, נשבר לי הזרנוק לקרא את הבכיינות של השוחרים שאיבדו את חייהם בטכני. כל פעם זה נשמע ומנוסח כמו ווידוי של אונס ע"י קבוצה של ניגרים. גם אני הייתי שוחר, אולי לא בטכני אבל לי היה את החרא שלי. יש יתרונות יש חסרונות אבל אני לא בוכה על ילדות עכורה בצל המדים, באמת מכל הלב אני מציע לו לפנות לכפ"ס זה לא בריא לו וגם לצבא להחזיק חייל כל כך ממורמר.

../images/Emo127.gif צודק לגמריי

כל אחד מאיתנו ידע טוב מאד לאן הוא נכנס. אני חושבת שלמצבים האלה מגיעים בסוף לרוב אלה שנרשמו לבית ספר רק בגלל החברים ומתרכזים רק במה לא טוב. ציינו פה פעם את המעלות של בתי הספר?

Pikachuu

New member
לא ידעתי למה אני נכנס...

למה את מכלילה באופן כזה מטופש , בגיל 13 ממש לא הבנתי למה אני מכניס את עצמי. במיוחד כששיקרו לי...

דבר ראשון תרגיע את עצמך

דבר שני אף אחד לא הכריח אותך להירשם לכיתה י' באותו בצפר אם כלכך סבלת.

Pikachuu

New member
מעייני

אני אדם ממש רגוע... את צריכה להבין משהו... לא סבלתי בבית ספר בכלל... נהנתי אפילו... במיוחד בכיתה ט שזה תת רמה... מה שמפריע לי בבית ספר הזה הוא מה שלא היה לי , ולכל אדם אחר בבית ספר רגיל כן היה... אחריי 6 שנים בבית ספר צבאי אני חושב שהתבגרתי מוקדם מדיי... אין לי את כל החוויות שהייתי רוצה שיהיו לי , והיו לי אילו הייתי בבית ספר רגיל. עזבי את זה , נניח שזה טוב להתבגר מוקדם , למה לעזעזל אני שווה בין שווים בצבא , השוחרות לא נותנת לך כלום... אז איפה היתרונות? תביאי לי יתרון אחד בבית ספר הזה , ואני מדבר פרט לתלמידים בעייתיים שמקבלים כמעט בטוח בגרות רק כי הם באים לבית ספר שכזה..., אני לא כזה.

טוב.. זה הולך להיות חפירה...

אוקיי, הקע של הבעיתיים זה נושא אחר. שאני החלטתי להירשם לבצפר לא ידעתי איך אני ארגיש שם, ואני מודה שבהתחלה זה היה חרא כי חיפשתי את הדברים שלא נתנו לי ועכשיו אני מבינה שזה היה לטובה. ואחריי חצי שנה בבצפר,הזה אני יכולה להגיד שמביחנת הישגים עליתי בצורה משמעותית ויש לי מורים מעולים לפחות רובם (חוץ מהמורה להיסטוריה), מורים שנורא איכפת להם, מחנכת מדהימה שדואגת לנו מק"ס שלא נשאר אדיש למה שעובר עלינו ובטח שלא מתנשא מעליינו. אז מבחינת המסגרת אין שום דבר שמציק לי וכשאמרתי שאותו אחד שכתב את ההודעה בכה על מה שהוא ידע שיהיה התכוונתי למדים למשמעת ולמזגנים בכיתות. המסגרת הזאת באמת קצת קשה ולא מתאימה לכל אחד ואנחנו איכשהו באמת "מאבדים" את השנים היפות שלנו בנסיעות הארוכות והמייגעות ובקריעת תחת כדי להצליח במתכונות בגרויות וכו' אבל בבצפר רגיל אולי לא היית צריך לנסוע אבל אין שם משמעת כמו פה ואם אין לך משמעת עצמית סביר להניח שהיית נשאר בכיתה י' או בפוקס עולה לי"א והסיכויים שלך להוציא תעודת בגרות מלאה שונים מאשר בבצפר שלנו. אני לא יודעת למה באתי לבצפר צבאי פשוט לא ראיתי את עצמי במגמת צילום או במגמת ביולוגיה או ביו רפואה,גם מכונות לא ממש היה הכיוון שלי אבל עכשיו אחריי חצי שנה אני יכולה להגיד שאני מאד מרוצה מהמגמה ומהמורים שמלמדים בה, מהיחס שאני מקבלת, מזה שלא מתעלמים מהבעיות שלי ומהקטע שלא מורידים לי את המוטיבציה אלא גורמים לשאוף יותר ויותר למעלה. הכי קל זה להסתכל על החסרונות... אבל אל תשכח שבכל רע יש גם טיפת טוב ועוד כמה שנים אתה תסתכל גם על מה שעברת בתיכון וגם על מה שעברת בצבא ואני בטוחה שבחיוך. ובהקשר לזה שכתבת שהשוחרות לא נותנת כלום.. אז דעתי היא שלפי סיפורים של אחרים אתה לא יכול לשפוט אם היא נותנת או לא נותנת ברגע שתעמוד מול זה אתה תדע באמת אם לך היא נתנה או לא נתנה. אני לא יודעת אם היית בפגישה עם המב"ס אבל אני הייתי, והוא אמר שאחת הסיבות שהוא הגיע כלכך למעלה התחילה מכך שהוא היה שוחר ואותו דבר אמר לנו המטאט"א של בסיס חצרין שלמד בבצפר שלנו,ואני בטוחה שיש עוד דוגמאות לכך, אתה פשוט עד עכשיו ראית רק צד אחד של זה.

Pikachuu

New member
מעיין לא הבנת...

כרגע הצדקת את מה שאני אומר... אמרתי שאנשים שיכולים להשיג תעודת בגרות בקלות , לא צריכים להיות בבית ספר צבאי... אני אישית הייתי מצטיין לפני השוחרות , וכל מה שהבית ספר נתן לי , זה הורדה בציונים של כל בגרות ובגרות שעשיתי. לא היה לי ולו מגן אחד שבאמת העלה לי את הציון. שלא נדבר על המגן הנפלא של מר לויה. ואני לא מדבר רק על עצמי , יש הרבה תלמידים כאלה... ללמוד הייתי לומד גם בבית ספר רגיל , אני אומר , שאם אין לך בעיית לימודים אתה לא באמת צריך את המסגרת הזאת... מה גם ש3 שעות ביום באוטובוס שהיה לי , רק עכשיו אני מבין את כל הדברים שהפסדתי... כשאני באותו מקום עם אנשים שלמדו בבתי ספר רגילים. להרחיב על הדברים שהפסדתי , אני לא ארחיב פה... לא נראה לי המקום המתאים.

המסגרת הזאת

מנסה ליישר אנשים עם בעיות לימודיות ולפי דעתי זה לא מצליח. יש אנשים שבאו לבצפר עם רצון לעסוק בתחום של התעופה וכל מה שדומה לזה ויש כאלה שבאו בשביל לנסות לשנות את ההתנהגות שלהם ויש כאלה, שהם הרוב שבאו כדי להיות עם חברים שלהם וכל היום מתרכזים בחברים שלהם ורק כשמאיימים להעיף אותם הם מתחילים ללמוד ואז ההישגים שלהם לא הכי טובים שיכולים להיות ואז קל להם להאשים את המורים. אני לא מדברת עלייך אבל יש מספיק כאלה.. וזאת הסיבה שהמגן לא מעלה להם את הציון. ו..אל תקח אישית, לויה מניאק לכולם.

לא..

אני אומרת שלכל מסגרת יש חסרונות אבל גם ייתרונות. כרגע.. אין לך מה לעשות.. אתה נמצא בתוך זה ואם לא תתלונן יהיה לך הרבה יותר קל.. תנסה להסתכל על הדברים החיוביים.

Pikachuu

New member
אני אחריי זה...

אני אומר את הדברים השליליים והחיוביים שקיבלתי שם.

למעלה