הודעה מנצ"מ דן שלום, ר' "מצילה"

איזבלה34

New member
אלימות ברחוב מתחילה בתכני הלימוד ..

שלום שושה, מיצטערת! אין מה להשוות בין האלימות במיגזר הדתי חרדי לבין החילוני. ואני אומרת לך את זה כאחת שהייתה נשואה לחרדי אלים, וכאחת שגדלה במגזר החילוני ומכירה גם אותו. ויש לי טענות קשות מאלה. המיממסד עצמו אלים כלפי האזרח, היתחיל בדי. די. טי. זוכרת ? וממשיך היום... ואולי עדיף שאספר לך מה קרה לי בשנים האחרונות כשמצאתי עצמי נשואה לחולה נפש שהואשם בתיכנון ושידול לרצח... אבל היסתובב, מיסתובב ויסתובב חופשי. גם כשהייתי בסכנת חיים ממנו+הפניה למיקלט לנשים מוכות+יידעתי את הפסיכיאטר שטיפל בו ושיחרר אותו מהאישפוז הכפוי ע" צו בית מישפט על ההיתדרדרות במצבושררה אדישות מצמררת מכוון מי שאמור היה למנוע את הרצח הבא. עכ"פ הסיפור היתפתח בצורה מוזרה. האקס לאחר ויכוח/מריבה איתי, ולאחר שהבין שאם לא ישלוט בעצמו הפעם יסתבך באמת. פשוט עזב את הבית והלך להרגע במישטרה כשהוא מגיש עלי תלונה שניסיתי לרוצחו ואפילו נתן, תאור שרצתי למיטבח להביא סכין. כמובן שוגש כתב אישום נגדי וכו, עכ"פ אני מימי לא יכולתי לרוץ, אני נכת פוליו וזקוקה לכסא גלגלים, [לא רתוקה] ובכ"ז הוכרחתי להגיע מירושלים לבית שמש לבית המישפט, כשכאמור אין לי כסא גלגלים, אני מתגוררת בדירה לא נגישה. אולם הדיונים בבית המישפט לא נגיש. ולי אין רכב ולא קצבת ניידות מביטוח לאומי למרות פס"ד שהם חייבים לשלם לי. למרות שלשום צורך אחר אינני יוצאת מהבית כלל!!!. במקרה זה לא הרשתי לעצמי בתחילת הדיונים לא להופיע, אני הרי הנאשמת...!!! עד שבאחת הפעמים כשחזרתי מאחד הדיונים נפלתי על הכביש כמה פסיעות אחרי שיצאתי מהמונית, לא יכולתי לקום לבד ולא היה אף אחד שיעזור לי לקום. גררתי את עצמי עם שתי בירכיים מרוטשות לרכב חונה ובניסי ניסים היצלחתי להיתרומם ואיך שהוא עברתי את השביל וטיפסתי קומה והיגעתי הביתה. בהמשך למרות אין סוף הפצרות ותחנונים לפני השופט, הוציא הנ"ל צו מעצר נגדי כיוון שאני מסרבת להגיע לבית המישפט. לא עזרו פניות+מיסמכים רפואים לנשיא בית המישפט העיליון לשר המישפטים לנשיא המדינה וכניראה לעוד גורמים, מכולם קיבלתי תשובה אחידה, שאינם מיתערבים בהחלטת שופט! לבסוף בוקר אחד בשבע וחצי, כמובן בהפתעה מוחלטת היגיעה ניידת לעצור אותי, באותו דיון בוטל האישום נגדי, ופה אני רוצה להודות לאותם שוטרים בעלי לב שעצרו אותי, למרות שכאשר הגיעו דפקו על הדלת בפראות מבהילה, בהמשך הסיעו אותי מבית שמש לבית החולים הדסה עין כרם למרות הניידת המקרטעת והכביש ההררי המפותל במסירות נפש ממש כי סיפרתי להם שהנכד שלי מאושפז שם, לצערי או לשימחתי [התינוק עבר סבל נוראי]כשעתיים אחרי שהיגעתי הוא ניפטר. סיפרתי את הסיפור שלי כדי להראות איך מטפלים פה באלימות. ניטפלים לחלש, זה הכי קל, וכדי לעשות את מה שקשה יותר. לחשוב ראש גדול, מעדיפה ההנהגה לשחק אותה ראש סיכה במיחד לגבי מה שקשור לביעור האלימות ולכל תחום בעייתי אחר. כאן זה מדינת הכסת"ח, העיקר שהתנועה תיזרום, ונימצא מספיק בקבוקים לכל השדים ומיקדשים לכל הפרות הקדושות. וכעצם מה שאני אומרת שהאלימות היתחילה מזמן [מימי הדי.די.טי.] מצד הממסד כלפי האזרח, והיום רואים את התוצאות על הנוער שהוא כבר דור שלישי בד"כ מאז שעלתה משפחתו לארץ וירדה משמירת מצוות, זה לא שאי אפשר להיות חילוני ובן אדם, כחילונית לשעבר שכל משפחתה המורחבת חילונית ומלח הארץ אני יודעת את זה מצויין, אך בכ"ז, כשאדם מודע שיש דין ויש דיין [ואין כוונתי לבתי דין של מטה] כל היתנהלותו שונה, הוא לא יגיע למצב של כעס באותה קלות שחילוני יגיע אליה כי הוא מודע לזה שזאת עבירה לכעוס ומיצווה לוותר. זה לא שמי שהוא דתי אוטומטית הוא מלאך, אבל לפחות הוא במסלול שדורש ממנו להיתעלות מעל יצריו ותאוותיו ולעבוד על מידותיו.וכשהראש מתוכנת אחרת לעולם היד לא תשלוף סכין ותירצח, אלה אם כן זו הגנה עצמית.ובמצב של אלימות מחרידה כל כך, דקה לפני שנהפוך למישיגן, לא עדיף לפחות להציל את מי שאפשר, וזה אומר לתת לילדים חינוך עם המון יהדות שתמציתה "ואהבת לדעך כמוך" להמשיך בחינוך החילוני כמו שהוא כיום, זה האסון העתידי של מדינת ישראל. כשהילדים הולכים לבלות עם סכין בכיס להגנה עצמית, מישתכרים, ניצחים במיקומות הבילוי או נהרגים בתאונה מחרידה בדרך הביתה כי נהגו שיכורים,לא עדיף שבמקום זה יגיעו בליל שבת לבית הכנסת אח"כ יחזרו הביתה לסעודת שבת כשכל המישפחה נפגשת סביב השולחן למעין חגיגונת [עונג שבת] ובהמשך גם כשקמים מהשולחן הדאגות היחידות הן מי יפנה את השולחן וירחוץ כלים כי כשהבטן מלאה, והילדים לא מיסתובבים במקומות מעוררי דאגה, פשוט אפשר לישון בשקט. זה לא שאין אלימות ביכלל אצל החרדים ונכון שהם גם מטטאים לא מעט מתחת לשטיח, אך עדיין לגמרי אין מה להשוות בין ההיתדרדרות המוסרית הכללית אצל הציבור החילוני שמובילות רק לכיוון אחד שכל מי שעיניו בראש יכול לראות, לעומת הציבור הדתי שחי ע"פ כללים שהיתווה בורא העולם שברא גם אותנו [הוראות יצרן] וכנוסעים בדרך הסלולה ולא על אבנים וסלעים, לא מיתפנצרים הגלגלים. ושוב אני חוזרת אדם הוא רק בשר ודם, וכיפה על הראש היא לא תעןדת יושר

אתינקה1

New member
מילים יפות אך מה עם מעשים

אני מניחה שמי שנכנס לפורום הזה הוא מלכתחילה בעל דעה המתנגדת לאלימות. כל המליטנטים למינהם והטיפוסים האגרסיביים עסוקים בפעילות פיזית או מתכננים כזו. לפחות כך זה נראה בזמן האחרון. כשקראתי את הכתבה הראשונה בסדרת הכתבות הנוגעות לאלימות בתקופה האחרונה - הזדעזעתי עד עמקי נשמתי מהקלות בה מניפים סכין וקוטלים חיים. לא הסתפקתי להתאושש מהמקרה וכבר נחתו עלינו בזו אחר זו ובקצב מהיר כתבות נוספות שכותרתם זועקת "רצח רצח רצח". מקרים אלו החלו לחלחל בי ואני בטוחה שגם ברבים אחרים תחושת של חרדה והתפתחות מקרי רצח מזן חדש בארץ ובסגנון "התפוז המכני" או "בנדי". לדעתי מקרים אלו אמורים לגרום לאנשים הבכירים במערכת הבטחון במדינה לחשוב אולי העונשים הם לא מספיק מרתיעים. אני יודעת ששנים התנגדה מדינת ישראל לגזר דין מוות. אולם כיום המצב הוא שונה מלפני שנים בהם מקרה רצח אחד היה מזעזע מדינה שלמה למשך תקופה ארוכה מקרי הרצח אז לא היו נשכחים בקלות כמו היום. בהם קשה לעקוב אחרי המספר. הנוער של היום מחקה בהתנהגותו את הנוער באמריקה וגדל להיות כמוהו. מהם טובים ומהם פחות טובים אך בתוכם גדל גם זן של אלה שהופכים להיות רוצחים סדרתיים המטילים אימה בקרב האולוסיה למשך זמן ארוך עד שהם נתפסים. לפיכך טוב יהיה אם ינהיגו גזר דין מוות על רוצחים. כי ממש נמאס נמאס מהרציחות קלות הדעת האלו. מ פ ח י ד.

שילה1

New member
סליחה-יש לנו נוער נפלא.אלא שחלק קטן

מבני הנוער,הם אלו האלימים.וכן-אלימים באופן קשה וחריג.זו עובדה.

הנוער שלנו......?

הנוער שלנו בסכנה מתמדת גדולה של היתדרדות מוסרית, הנוער שלנו נופל בין כסאות המורים המחנכים, בין כסאות כל מערכת אכיפת החוק, בין הכסאות של המערכת המשפטית, וכמובן בין כסאות הפוליטקאים ה"דגולים" שלנו שמנהלים את המדינה המזופתת הזו. הנוער של היום דוחה אותי לחלוטין, מעטים הם בני נוער טובים ואיכותיים, אך השוליים כמו הקיצונים המטורפים כבר לא שוליים אלה תופעה חברתית קשה ומזעזעת את כל המדינה . אני חושב שלא יקח הרבה זמן ואנשים יגנו על עצמם, ויקחו את החוק לידיים בכל דרך שהיא. אני חושב שבעיקר מערכת החוק והמשפט בארץ לוקה בחסר בצורה משוועת ודוחה. מערכת המשפט מאוד רכה עם עבריינים, כן, צריך באמת להתייעץ עם ראש העיר ג'וליאני ולנסות להבין את השטיה שלו למיגור הפשיעה . אם הנושא הזה לא יטופל בהקדם הדאגות של ביטחון חוץ שלנו, יהיה יותר מדי שאנחנו כבר שוכחים מה הולך כאן במדינה. נמאס לשמוע את כל הדיכאון והבלאגן הזה! המדינה הזאת פשוט מעוררת בי דחייה וסלידה, וחוסר רצונות לחיות פה, אני מעדיף שיציירו לי קרסי נאצים ויקראו לי יהודי מלוכלך מאשר לחיות בפחד מתמיד. לאף אחד לא אכפת מאיתנו , וגם לא יהיה אכפת! שום תוכנית נהדרת תיאורטית תעזור לשקם משהו שכבר הרוס מהיסוד ומהשורש שלו בגלל הזנחה של שנים . הנוער שלנו מת, וגם כל הדור הזה ! זה רק עניין של זמן , מתי יתעוררו הגורמים הנכונים, כשאולי חלילה יחטפו או יעשו איזה מעשה אלים מאוד כלפי אחד מילידיי אנשים הכנסת ? עד מתי האלימות הזו תמשיך ? אין לנו נוער שאפשר לסמוך עליו כאל נוער השואף לאינטלקט ולמידע, הנוער מתנוון ובהחלט דורש להילחם בחוכמתו בהתאם למידת כוחו מאשר למידת יכולת הלימוד וספגית מידע חיוני וחשוב.

שילה1

New member
צר לי כי אלה מחשבותיך.הנוער שלנו,

ברובו,נוער מעולה. לומדים,עובדים,שואפים וגם משיגים. ולא רק:לא נשכח את חלקם הרב בשמירה על ה"יש":חיילי צה"ל,באשר הם. ומדבריך מסיקה כי באמת לא לרוחך לחיות כאן.ובדמוקרטיה כמו בדמוקרטיה-זכותך להחליט ולבצע.

למעלה