הודעה מוקדמת

chocko120

New member
הודעה מוקדמת

שלום,
אני חתום בחוזה על מתן הודעה מוקדמת של 60 יום מראש, האם אני יכול להתפטר רק חודש מראש (כיוון שזה חוק מגן)?
אף מעסיק לא ימתין לי חודשיים...

תודה.

chocko120

New member
אולי חשוב לציין שגם המעסיק מחויב להודיע לי 60 יום מראש

ועדיין, האם ניתן להתעלם מסעיף זה כי הוא לא מאפשר לי חופש התפטרות אמיתי?

הודעה מוקדמת

ככל שהתחייבת בהסכם העבודה למתן 60 יום הודעה מוקדמת דרושה הסכמה של שני הצדדים לקיצור התקופה.

תשומת לבך כי אין "חופש התפטרות" וכי למעסיק עומדת הזכות (בהתפטרות ובפיטורים) לדרוש כי תעבוד את מלוא ימי ההודעה המוקדמת.

אני ממליץ שתנסה להידבר עם המעסיק.

chocko120

New member
ראשית תודה על התשובה

ובכל זאת, משיטוט ברשת מצאתי שרוב רובן של הפסיקות עומד לצד העובד במקרה שהעובד נתן הודעה מוקדמת כקבוע בחוק, מעצם היותו חוק מגן.
&nbsp
ציטוט לדוגמא:
"כאן המקום לציין שהחוק כיתר חוקי העבודה קובע הוראות מינימום לגבי העובד. ואינו בא למעט מכל זכות הנתונה לעובד לפי חוק, הסכם קיבוצי או חוזה עבודה (ס' 12 לחוק). במילים אחרות מקום בו בהסכם קיבוצי-מפעלי או בחוזה אישי נקבעה תקופת הודעה מוקדמת העולה על זו שנקבעה בחוק, תחייב הוראה זו אך ורק את המעביד, בעוד העובד יצא ידי חובתו, חרף האמור בהסכם הקיבוצי החל עליו או בחוזה העבודה האישי שנעשה איתו, במתן הודעה מוקדמת בפרק הזמן (הקצר יותר) הנקוב בחוק".
&nbsp
האם תוכל בבקשה להסביר את טענתך ומדוע היא לא עולה בקנה אחד עם שאר הטענות?

הודעה מוקדמת ארוכה מהחוק הינה התחייבות חוזית

כאשר חתמת על הסכם העבודה לקחת על עצמך התחייבות חוזית (כפי שהמעסיק לקח על עצמו כלפייך).

במידה והפרת ההסכם תגרום נזק למעסיק הרי שהוא יוכל לבקש להיפרע ממך בגין כך.

chocko120

New member
כמו גם שאר המקרים שקראתי עליהם וציינתי אותם

זו התחייבות חוזית שמרעה את תנאי העובד (יחסית ללשון החוק), ועל כן ביהמש נוטה לפסול סעיף זה מעצם היותו חוק קוגנטי.
&nbsp
מדוע אינך מתייחס למקרה שציינתי בתשובתי מעלה?

chocko120

New member
כמו גם שאר המקרים שקראתי עליהם וציינתי אותם

זו התחייבות חוזית שמרעה את תנאי העובד יחסית ללשון החוק, ועל כן ביהמש נוטה לפסול סעיף זה מעצם היותו חוק קוגנטי. מדוע אינך מתייחס למקרה שציינתי בתשובתי מעלה?

היכולת להתנות על חוקי המגן

אכן צדקת ומדובר באחד מחוקי המגן שלא ניתן להתנות עליהם לרעה.

לגישתי, הודעה מוקדמת ארוכה מטיבה (או מרעה) עם שני הצדדים באופן שווה.
אני בטוח שאילו היו מפטרים אותך בהודעה של 30 יום בלבד היית מלין על גזל זכותך להודעה מוקדמת (ומכאן לתשלום) של חודש נוסף וכך גם זכותו של המעסיק להודעה מוקדמת ארוכה יותר.

לעניין פסק-הדין שהפנית אליו (לוי יניב ואח' נ' כפיר בטחון ומיגון אלקטרוני בע"מ) הרי שמדובר בשאלה של זכות הקיזוז של הימים בהם לא עבד העובד (שהשלים שם, אגב, רק חצי שנת עבודה) בהיתן הוראה של הודעה מודקמת של 30 יום.

המקרים בהם לא יאכפו הוראה חוזית מסוג זה הינם החריג ויש לבדוק את העובדות לגופן שאינן כמקרה אותו אתה מתאר (שפשוט לא נוח לך לקיים את ההוראה ההסכמית).

בכל מקרה זו דעתי ויש לך על מה להסתמך גם לכיוון השני הגם שאישית אני סבור שהסכמים צריך לקיים (גם אם חוקית ניתן להפר את ההתחייבות שנתת).

למעלה