הודעה מאסף ב.

tapr

New member
הודעה מאסף ב.

שלום, לפני כמה זמן נבחרתי יחד אם ידידי הטוב תמיר סגן יו"ר תא ת"א לתפקיד האחראי על ההסטוריה של נוער שינוי או משהו כזה, אך יש לי כמה שאלות והן במיוחד לכם וליוראי: מה תפקידנו? על איזה חלק בהיסטוריה אני ממונה? מתי להתחיל? מתי לסיים? מה אמור להיות הפרוייקט הזה? ואני מקווה ואשמח לקבל שיתוף פעולה מצד כל הגורמים בשינוי בעבר בהווה ובעתיד.

Fleddermaus

New member
שאלה: ../images/Emo119.gif

האם בחתימתך אתה מתכוון ברצינות להשוואה בין שרון למוסוליני?

tapr

New member
בהחלט

ידוע גם שמוסוליני השתמש בסיסמה "אוונטי!", "קדימה" באיטלקית. ישנם עוד הרבה סממנים פשיסטיים במפלגת שרון, ובהתייחסות הבוחרים אליה. אחת התשובות הנפוצות שתקבל לשאלה "מדוע תצביע לקדימה?" היא "כי שרון חזק".

Fleddermaus

New member
מוסוליני לא השתמש ב"אוונטי" ../images/Emo119.gif

עוד הוכחה לחוסר האינטיליגנציה של טומי לפיד. זו מעולם לא היתה ססמה של מוסוליני, אל שם העיתון שבו כתב בשנות ה-20, עיתון "אוונטי", עיתון המפלגה הסוציאליסטית שיוצא לאור גם היום. המפלגה לא דוגלת בפאשיזם וגם שרון לא. הססמאות מגלומניות והציבור מטומטם, אבל בין זה לבין פאשיזם כשל מוסוליני יש הרבה מאוד.

tapr

New member
בטח שכן

סליחה, הוא היה עורך של העיתון, ולא כתב. יש כאן התנהלות מסביב לרצונו הלא ידוע של איש אחד, תחת סמלים וסממנים של כוח. אין כאן אמנם פשיזם כאידאולוגיה פרקטית מעל לפני השטח, אבל הסממנים וההתנהלות דומים בצורה מחליאה.

Fleddermaus

New member
ונשאלת השאלה: ../images/Emo119.gif

מי מהווה האלטרנטיבה לראשות הממשלה?

אף אחד...

אני אישית לא רואה אף אחד פרט לאריאל שרון מוביל את מדינת ישראל. איני טוען זאת בשמחה רבה, מפני שהאיש הביא שחיתות לצמרת השלטון, שחיתות שמאיימת על יסודות המשטר בישראל. למרות שיש לי הערכה כלפי האיש מפני שיזם וביצע תכנית היסטורית חשובה- תכנית ההנתקות מרצועת עזה וצפון השומרון, אני סבור שדמות מנהיגי העבר מוכיחה כי ישנן דמויות טובות יותר למנהיג. רוב הציבור בישראל מעוניין במנהיג חזק שימשיך את התהליך המדיני לעבר הסכם קבע עם הפלסטינאים, ורק שרון נתפש כמי שיכול לעשות כן. בראש הליכוד עומד אדם שהשקפתו המדינית ניצית וגורסת להרחבת ההתנחלות מבלי להקים מדינה פלסטינאית (ידיעות אחרונות, 29 בדצמבר), ובראש העבודה עומד איש שהשקפתו הכלכלית-חברתית היא שמאל קיצונית. בין ראשי מפלגות אלו שרון מתבלט כאדם שפוי שעומד במרכז-שמאלה. איש שיכול וכנראה גם רוצה למצוא פתרון לסכסוך הישראלי פלסטינאי. חבל שרק אדם אחד נתפש בציבור כמי שבאמת יכול להוביל את המדינה. דמות ציבורית שלדעתי יכולה בעתיד להוביל את המדינה באופן טוב מאוד היא ציפי לבני, שמגלה נכונות לפשרות ברמה המדינית ורגישות חברתית ברמה הכלכלית.

tapr

New member
מסכים חלקית

בקשר לעמדתו של ביבי - היא מתונה בהרבה. הגבול הסופי אליו יגיע יהיה דומה לזה של שרון, הדרך היא זו ששונה. אבל אנחנו רוצים "שלום עכשיו", וזה יכול לפגום בכוח המו"מ שלנו. כל המפלגות שמאל מישראל ביתנו (וכולל) תומכות בחלוקת הארץ. רעיון א"י השלמה מת, ואין טעם להטיח אותו על הימין המתון בשביל רווח פוליטי. זה שקול לסיסמאות ביבי "X יחלק את ירושלים". אני חושב ששרון הוא רע, ואפילו רע מאוד. אבל, משאר המועמדים הריאליים הוא ה-Lesser Evil. כפי שאני רואה את זה, המשמעות היא שצריך שהוא יהיה בראש, אבל לפזר את הכוח למפלגות קטנות וטובות יותר, כשינוי, ישראל ביתנו, ליכוד ואפילו מרצ.

תמיר1991

New member
אני חושב שאתה טועה.

שרון, למרות מעלותיו הטובות וההישג ההיסטורי שערך, הוא אדם חסר מושחת ומסואב, אשר מאחוריו 70 שנות פאשיזם, העומד בראש מפלגה דיקטטורית, אוסף עלוב של פליטי המערכת הפוליטית הישראלית - שלצערי צפויה לעלות לשלטון. לאור הנסיבות הללו, אני מעדיף את ביבי, הרחוק ממני שנות אור מדינית-בטחונית, או את פרץ, הרחוק ממני שנות אור חברתית-כלכלית. זה המצב, לפחות מבחינתי. שני אנשים אני רואה כמתאימים לראשות הממשלה בעתיד: ציפי לבני, נקודת האור הבודדת בקדימה, שאני האחרון שיודע מה האוצר האנושי הזה עושה במפלגת הביבים הזו, ועוד מאחורי אולמרט חסר הדעה, אשר ידרוך על כולם בדרך לתהילה; ומודי זנדברג, הבנאדם שלדעתי צריך לרשת את לפיד, אולי אפילו לאחר הבחירות הקרובות. אני צופה בעשור-שניים הקרובים מאבק ביניהם. תמיר. תמיר.

tapr

New member
תגובה מאסף ב.

יוראי אתה בתוריו יו"ר נוער שינוי אומר שאריק שרון יותר ראוי להנהיג את המדינה מטומי אז תרשה לי להגיד שאני בתור חבר פשוט בנוער שינוי חושב שיותר ראוי שאחמד טיבי ינהיג את המדינה מטומי לפיד.

תמיר1991

New member
לצערנו, כרגע אף אחד../images/Emo26.gif

שילוב של פרץ וביבי, עד כמה שזה נשמע מוזר, היה המנהיג האידיאלי שהיה מביא אותנו להישגים בלתי נלאים, אבל כרגע - אין אלטרנטיבה, ולצערי שרון הוא אפילו לא הרע במיעוטו - יהיה טוב יותר אם יבחרו פרץ או ביבי. תמיר.

פנו אלי- ונתחיל לטפל בזה ../images/Emo13.gif

בשל הקדמת הבחירות הכלליות הנושא הנחמד של היסטוריית נוער שינוי נדחק קצת ברשימת סדר העדיפויות. אשמח אם תפנו אליי בתחילת שבוע הבא ונתחיל לעבוד על הפרויקט הזה. שיהיה לכולנו שבוע נפלא, יוראי

תמיר1991

New member
האמת שלדעתי יש עלינו לדחות את

הפרוייקט עד לאחר הבחירות הכלליות
יש דברים חשובים יותר. תמיר.

Sashka7

New member
לא , למה?

נראה לי שאפשר לעשות את 2 הדברים בו זמנית. זה לא שכל הנוער עובד 24 שעות ביממה על הפרוייקט - זה 2 אנשים סה"כ.אתם יכולים להתחיל בינתיים ללקט את החומרים, להתחיל להרים טלפונים לכל מיני אנשים מהעבר וכאלה... אני לא חושבת שזה יפגע בתעמולה של שינוי.

תמיר1991

New member
אולי קל להגיד - אבל קשה לבצע../images/Emo26.gif

לצערי בגלל האו"פ והלחץ בבית הספר [ט' מחוננים זה לא טיול], ויש לי גם חיים8-| יש לי פחות ופחות זמן לתנועה - ואני לא מתכוון "לשפוך" חלק גדול ממנו על הפרוייקט הזה כשהבחירות בפתח, והתנועה במתח. תמיר.

למעלה