הודעה מאד חשובה

גן חיות

New member
הודעה מאד חשובה

ההודעה מועתקת מפורום חיות מחמד בוואינט. הסיפור מזעזע. אם זה נכון, זה שערורייה. נושא : איך הכלב שלי מת וחזר מן העולם הבא תאריך : 07/10/06 09:58 מחבר/ת : מושמושון אני מזהיר מראש: הסיפור של הכלב שלי הוא קשה ועצוב, לא לאנשים רגישים. מושמוש הוא הכלב שלנו אספנו אותו בהיותו גור לאחר ששוטט בחולות ראשון. גידלנו אותו באהבה 8 שנים. הוא היה כלב מיוחד וכל השכונה הכירה אותו כולם אהבו אותו. יום אחד אני מלטף אותו ונראה שהתנפחו לו בליטות מוזרות בכמה מקומות וגם היה לו פצע ברגל שלא נרפא והוא כל הזמן היה מלקק אותו. לקחנו אותו לוטרינר והוא הפנה אותנו לבית חולים וטרינרי בחשד לסרטן. עשו לו בדיקות וגילו שהוא חולה לימפומה. הציעו לנו טיפול כמותרפיה אבל זה היה יקר מיכולתנו וגם אמרו לנו שגם עם טיפול הוא לא יחיה הרבה זמן. בלב כבד החלטנו להרדים אותו. כשנפרדנו ממנו הילדים שלי בכו ולכולנו היה קשה מאד. השארנו אותו בבית החולים והוטרינר לקח אותו לחדר טיפולים לבצע את ההמתה. הלכנו לביתנו אבלים וכואבים. 5 חודשים לאחר מכן, בשבת אחת מגיע השכן שלנו כולו נסער . עופר יש לי משהו חשוב לספר לך לא תאמין מה גיליתי. מה קרה? התברר שהוא יצא עם בחורה שעובדת בבית החיות באוניברסיטה בירושלים. למי שלא יודע שם מחזיקים חיות לניסויים רפואיים. היא סיפרה לו על כלב בן 8 שנמצא שם וכמה שהוא מיוחד ושבה את ליבה. מפה לשם הוא שאל איך הכלב נראה והיא אמרה יש לו כתם חום ליד עין שמאל והשכן אמר לה וואלה היה לנו כלב כזה בבניין והוא מת בדיוק מתי שאתם קיבלתם אותו. אמרתי לו חיימקה, נראה לי שזה סתם צירוף מקרים. אבל השכן התעקש וביקש ממני תמונה של מושמוש. לאחר יומיים הוא מתקשר אליי עופר אתה לא תאמין הראיתי לה את התמונה וזה באמת הכלב שלך אמרתי לו מה אתה מדבר שטויות והוא הציע שאני אבוא לראות במו עיני את הכלב. לא היה אישור להכנס לשם אז התגנבנו בשעה מאוחרת בערב יחד עם הבחורה והיא הכניסה אותנו. ראיתי אותו סגור בכלוב, רק נכנסתי הוא ישר הריח אותי קישקש בזנב קפץ על הסורגים ניסה לצאת. היא שיחררה אותו והוא רץ אליי בשמחה. לא היה לי ספק , זה מושמוש שלי. אחר כך היה סיפור ארוך עם הנהלת האוניברסיטה לשחרר אותו משם. בסוף החזרנו אותו הביתה והוא חי איתנו עוד כמה חודשים. אז עכשיו אתם יודעים לאן מגיעים הכלבים שמוסרים אותם להרדמה, לפעמים הם הולכים לניסויים רפואים אז תלמדו לקח מהסיפור שלנו ומאחל המון בריאות לכלבים שלכם.

ממש לא נכון

ביליתי שנים משמעותיות מחיי בבית החולים הוטרינרי של האוניברסיטה. הדבר פשוט לא קיים. לבתי חולים הומניים (של אנשים) יש בתי חיות לניסויים (אני יודע לפחות על הדסה ורמב"ם). אין לי כוונה לפתוח דיון על ניסויים בבעלי חיים, אבל גם כשעושים אותם - לא זו הדרך. חד וחלק. ועכשיו חשבי רגע - האם יש קושי אמיתי להשיג כלב, אם רוצים לעשות ניסוי ? צריך להתאמץ בשביל למצוא כלב ? הרי בארץ ממיתים עשרות אלפי כלבים כל שנה כי אין להם בית (ולכן אנחנו ממליצים על עיקור, נכון ?). אם מישהו רוצה כלב לניסוי, אני מבטיח לך שהוא לא צריך להוליך שולל בעלים אומללים של כלב. מוזר לי בכל התיאור שלא בדקו שבב לכלב. הרי בשנים האחרונות חובה לשבב כלבים, ואז אין כל בעיה לזהות אותם. האם בעלים שכל כך רוצה את כלבו לא בדק שבב ? לא אמין בעיני. בקיצור - אני לא קונה את זה.

noam5353

New member
ד"ר ירום

אתה מכיר במקרה או אולי שמעת,את השם אבי חג'ג' או בכינויו אבי ביגל? הוטרינר ש.....וואלה מצא בית גידול לניסויים במתחם בית החולים הוטרינרי ודאג לכלבים במשך שנתיים ארוכות,דאג לבסוף לסגור אותו ומצא בתים מאמצים ל-19 ביגלים.שמעת עליו? אם לא,מוטב שתפשפש הנבכי בית החולים הוטרינרי וחס וחלילה אולי יימצא עוד בית גידול לניסויים.אל תאמר"ממש לא נכון" בדוק את הנושא שנית.

תשובה קצרה

ואני מקווה שנסגור את העניין. 1. מעודי לא עסקתי בניסויים בבעלי חיים, אם מישהו חלילה הבין אחרת. 2. אני יודע שבמכון הוטרינרי יש/היו ביגלים לצורך ניסויים. אינני מכיר את הנפשות הפועלות, אבל נדמה לי שארז ענה למטה. 3. לשאלתה של ענת - אני לא יודע מאיפה משיגים כלבים לניסוי. אני מניח שהביגלים הללו גודלו לשם כך. בתור אחת שמתעסקת בתחום, את יודעת היטב כמוני, שאם מישהו ירצה "ללקט" כלבים למטרה זו (או כל מטרה אחרת), הוא יצליח בלי לקחת כלב מבעלים, דרך בית חולים. אני לא תומך בזה, אלא רק מציין מציאות. 4. לגבי ההערה על הטיפול הכימותרפי בבית החולים (וגם אני לא דובר). ראשית, אני מניח שהאונקולוגית שם מבינה יותר מכל אחד אחר בארץ בתחום. שנית, כמו בכל בית חולים, התיאור שלך יכול להיות (זה קורה בבתי חולים לאנשים יום יום). שוב, אני לא מצדיק סיטואציה, אבל זו הדרך היחידה לשפר את הידע. לי כקלינאי קל לשבת במרפאה, לקרוא מאמרים ולהמליץ על טיפולים, אבל מישהו היה צריך לבדוק את הטיפול. אין ספק שהדברים צריכים להיות מובהרים בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים לבעלים. 5. לגבי המקרה שהתחיל את הדיון - אני חושב שהאדם שתיאר את התיאור חייב להתלונן במשטרה. אם הדבר אכן נעשה - זו עבירה חמורה מאוד. כפי שאמרתי למעלה, אני לא מאמין שזה נעשה. 6. צודקת גן חיות, שזה לא חייב להיות בית החולים בבית דגן, ואולי כולנו טועים ומטעים.

תודה על תשובתך

בינתיים, למרות שביקשתי מהבחור שסיפר את סיפור הכלב שהועבר למעבדה ליצור איתי קשר, הוא טרם עשה זאת. אני רוצה להאמין שזה לא באמת קרה.

זאב לבן1

New member
לא הבנתי מה כל כך מוזר

שלא בדקו שבב.. הרי הכלב במקום להיות מורדם הועבר מבית החולים לחדר הניסויים. למה שיבדקו שבב? בנוסף, לא תמיד מאתרים את השבב למרות שהכלב משובב. וגרוע מזה, היו לא מעט סיפורים על כלבים שנאספו מהרחוב, מצאו עליהם שבב, ובכל זאת לא פנו לבעליהם- חלקם הומתו.

דעתי בנושא

ראיתי את ההודעה המקורית ב YNET בבוקר, וחבל לי שהיא מתנוססת גם כאן כרגע. לי נראה (ואני מקוה מאד שזה המצב) שמישהו מנסה להשמיץ את בית החולים מסיבה כלשהי, והסיפור המסופר כאן הוא כל כך חמור שלא נראה לי שמישהו שפוי היה עובר עליו לסדר היום בלי איזה תביעה משפטית מטורפת. זה מאד קל לכתוב בצורה אנונימית בפורומים וההד שזה עושה הוא לפעמים חזק מאד, ומה עומד מאחורי זה - מי יודע? אמת, חצי אמת? אני יכול רק להעיד ככה - במשך 5 שנים בית החולים היה חלק משמעותי מחיי, כולל עבודה אינטנסיבית כוטרינר במחלקת חרום שם. חוץ מעבודות רטרוספקטיביות (שזה אומר לקחת נתונים מתיקים של מטופלים כדי לעשות סטטיסטיקה אחורה) לא נתקלתי שם בשום קטע דומה אפילו למה שמתואר כאן. את אבי אני מכיר (ומוקיר) היטב, ואפילו עבדתי איתו תקופה מסויימת בכלביה שם וניסיתי לסייע לו במאבק ובנסיון למצוא בתים לכלבים. אין שום קשר בין זה ובין הסיפור המסופר כאן. למען הסר ספק - אני לא דובר של בית החולים ואין לי שום אינטרס בעניין, אבל אני מרגיש שנעשה כאן עוול ועל זה אני רוצה להגיב. אני מקוה שמישהו מטעמם גם יגיע להגיב בנושא, ואולי גם מי שפרסם את העניין מלכתחילה (ולא בטלפון שבור)

גן חיות

New member
ערב טוב ד"ר ארז. מעתיקה מסר ששלחתי

יותר מוקדם לד"ר אסף. קשה לי לכתוב ולנסח שוב מחדש. קודם כל, ערב טוב, שבוע טוב, ומועדים לשמחה. דבר שני, ראיתי שקצת התנפלו עליך בפורום בעקבות תגובתך אלי. גם לפני שראיתי, החלטתי שאני אענה לך במסר אישי, כי זה קצת ארוך . אני לא יודעת אם הסיפור שהעברתי אמיתי או לא. לא מכירה את כותב ההודעה. אין לי איך לבדוק אם זה אמיתי או לא. אבל זה הקפיץ אותי. הזכיר לי סיפור שהיה בפורום חתולים בתפוז לפני בערך שנה, אם אני לא טועה בזמנים. והסיפור היה כזה: חתול עיוור, שהגיע לבית החולים בבית-דגן כגור פחתול וניצל ממוות, גדל שם בתוך כלוב. כל חודש או כל חודשיים הרדימו אותו ולקחו ממנו מנת דם. בשלב מסויים, החליטו שעוד הרדמות והתרמות יביאו למותו. לכן, הקציבו שבוע או שבועיים בהם חיפשו לו בית(למזלו גם מצאו). בהודעות אז היה כתוב שאם לא ייצמא בית בזמן הקצוב, החתול יומת. הסיפור הזה נשאר איתי כי זה צימרר אותי באופן מוחלט. מישהו מצא והביא חתלתול עיוור למקום שחשב שיעזרו לו. ניצלו את החתול הזה במשך מספר שנים על-מנת להציל חתולים אחרים, וכך תרצו לעצמם שזה בסדר שהוא חי בכלוב ומורדם כל פעם. וכאשר הוא לא היה יעיל להם יותר, רצו להרדים אותו. לי זה הוכיח, שהאנשים שם, או חלק מהם לפחות, שפעם אולי היו טובים, הפכו ציניים ובלתי-רגישיים ומעניין אותם רק תוצאות. לכן הסיפור הנוכחי לא צלצל לי כשקר גס(לצערי). בנוסף, יש לי חברה שהיתה לה כלבה שמתה מלימפומה ממאירה. בשלב האבחנה היא הופנתה לבית החולים הווטרינרי . התברר לה שמדובר ב"ניסוי". הטיפול הכימותרפי בארץ משום מה משפיע פחות טוב על הכלבים מאשר בארה"ב ובאירופה. הרופאה ניסתה לשכנע אותה שיש אפילו זריקה שמרפאה את הסרטן וממגרת אותו, דבר שהתברר כשקר מוחלט. אותה רופאה מאד לחצה שהכלבה תגיע אליה, ולא לאף אחד אחר. היא גם לחצה על החברה שהכלבה חייבת להגיע במיידי לטיפול אצלה - לא להסס, לא לחשוב, לא להתמהמה. הרי מדובר בריפוי. והרי אתה, כמו כל שאר הווטרינרים בארץ, יודע שאין היום ריפוי ללימפומה ממאירה. יש רמיסיה לתקופה מסויימת ואחר-כך המחלה מתפרצת שוב ביתר שאת. אבל אותה רופאה לא יכלה להגיד לחברתי מה שאמרו ווטרינרים אחרים. המומחית ההיא לא יכלה להגיד את האמת ולהפסיד עוד כלב לסטטיסטיקה שלה. שוב, המדע, יותר חשוב מרגישות ומהאמת. יש גם מדי פעם סיפורים נוספים שמתפרסמים ברשת לגבי התנהגות לא הולמת בבית החולים בבית דגן. לכן, התגובה שלי לסיפור הזה היה שצריך לפרסם אותו. הייתי הרבה יותר שמחה אם תגובת הבטן הראשונית שלי היתה "לא יכול להיות דבר כזה במקום הזה!" אין לי כל כוונה לשכנע אותך באמיתות הסיפור, כי , שוב, אין לי איך לוודא שזה אמת. אבל לי אין את הבטחון שלך שהסיפור לא נכון. ודרך אגב - שבב לא היה עוזר כאן. הם לא חיפשו את הכלב שלהם. הם הרי חשבו שהוא הומת המתת חסד. אם אגלה שהסיפור לא אמיתי - מבטיחה לפרסם גם את ההודעה על כך. אבל אם יהיו המשכים ואגלה שהסיפור אמיתי, אצטרף לכל ארגון או עמותה שמוכנה להילחם במוסד הזה ולמגר את התופעה הזאת ודומיה. חיה

זאב לבן1

New member
תודה שכתבת גם כאן

מצמרר ועצוב לשמוע את הסיפורים שקורים שם. הכלבה שלי מטופלת שם כשנתיים אצל ד"ר ליסי שרון, בשיקום. ופגשתי שם עוד כמה אנשים נפלאים. ובגדול אני סומכת עליהם, בעיקר על ליסי. למרות שאת ניתוח החלפת המפרק שלה לא הייתי עושה שם אלא במרפאה של הוט' האישי שלי, כשד"ר יונתן שני מנתח. וכל סיפור כזה על דברים כאלה שקורים שם מקשה עלי. קשה לי לחבר את המקום עם דברים כל כך מזעזעים. גם לי אין מושג אם הסיפור נכון או לא, ואני מקווה שתהיה דרך לברר. אם יצא נכון, חייבים למגר את התופעה הזו, ובהחלט להלחם בבית דגן שדברים מסוג זה לא יקרו יותר. אם זה היה קורה לי, העניין הזה לא היה נשמר בסוד, ולא חשוב איזה הסכם היה. בהחלט הייתי נלחמת בהם, בכל כוחי. לאף כלב שלי לאף חיה שלי לא יעשו דבר כזה ואני אשתוק.

גן חיות

New member
תגובה

האמת, התכוונתי לשלוח מסר לד"ר ארז, וכנראה לא שמתי לב ובמקום זה שלחתי תגובה. בכל מקרה, בית החולים בבית דגן ידוע כמוסד מאד מקצועי ויש המון סיפורים כמה הם נפלאים וכמה המומחים שלהם טובים ועוזרים. למשל, אותה חברה שסיפרתי עליה קודם - טיפלה בכלב אחר שלה במחלקה אחרת בבית החולים בבית דגן - ואין לה אלא דברי שבח והלל לגבי הצוות הרפואי המקצועי. ייתכן, שכמו בעוד מקומות - המקום מקום טוב ומדי פעם יש כמה שמנצלים לרעה את המעמד או שוכחים מה אמור להיות תפקידם. אם כך, מגיע לאותם אלו שיענשו ויועפו מהמקום כדי שבאמת, מי שצריך טיפול יוכל להגיע לשם ללא חשש. שוב ,לגבי הסיפור הנוכחי, אני יודעת שבחלק מהפורומים היו בקשות מהכותב המקורי שיפנה לתל"ל או למשטרה או לגורמים נוספים. אני מניחה שאם יפנה ואם הסיפור יתברר כנכון, נשמע על זה עוד. כמו כן, אני מניחה שאם לא יפנה, ניתן להניח שזו המצאה מרושעת. נצטרך לחכות ולראות .

גן חיות

New member
למתעניינים

בפורום כלבים ובפורום חתולים יש תגובות , כולל אנשים שמספרים סיפורים אישיים שלהם עם בית החולים בבית דגן. ברצוני גם לציין שהאדם שכתב את הסיפור לא כתב איזה בית חולים ווטרינרי זה. כולנו ישר קפצנו ומניחים שהוא מתכוון לבית דגן

למעלה