הודעה מאבזריון

הודעה מאבזריון

שלום לחברי הפורום !! קראתי תגובות שונות של חברים בפורום לגבי המוצר הראשון שהועלה למכירה קבוצתית קסדת AGV מדגם 1 GP ההנחה שניתנה לחברי הפורום במקרה זה הנה 20% לידיעתכם כי חנויות ומוסכים בענף הרוכשים באופן ישיר מאבזריון על בסיס קבוע ( ובזה פרנסתם ) מקבלים הנחות של 25% ועד 30% . לצערי לעיתים בעלי עסקים הנקלעים לקשיים בענף מעניקים הנחות גבוהות אשר אינן מותירות להם רווח סביר,ולא פעם נקשר שמם לדברים אשר אינם מעניקים כבוד לענף ולשרות אותו הייתי רוצה כי כל אחד מכם יקבל אצל עסקים בענף. אני מקוה כי נוכל להעלות לכם במשותף עם אתר תפוז מגוון מוצרים נוספים שונים למכירות קבוצתיות אשר יענו על דרישותיכם ורצונותיכם ויהיו כידאיים במחירם עבורכם . אתם מוזמנים להגיב ולציין במה הייתם מעוניינים כי נמשיך את המבצעים ומה לדעתכם מחירי היעד למוצר זה או אחר . בברכה שמוליק מאבזריון

שמוליק קודם כל - כל הכבוד על

המבצע הלוואי ויהיו עוד כאלה. אבל,אם הם מוכרים יותר בזול למה שבתור צרכן זה יענין אותי אם עסקים אינם מביאים כבוד לענף ולא משאירים לעצמם רווח סביר? כל הקטע במכירה קבוצתית הוא שאני אוכל לקבל מחיר יותר טוב.אם בתור בודד אני יכול למצוא מחיר יותר טוב,למה שאני אקנה אצלכם?

ransnow

New member
../images/Emo45.gif יוזמה מבורכת

ולמי שלא מתאים, שלא יקנה.

tygger

New member
כי אתה לא רואה לטווח ארוך.

בצורה הפשוטה של העניין, בתי עסק שמוכרים את הסחורה שלהם במחירים נמוכים מאוד, גורמים לאחרים לא למכור כלום, ואז הם לא מזמינים שום דבר. זה יוצר מה שנדמה לך כתחרות מבורכת. אבל (וזה אבל גדול מאוד!) החנויות האחרות לא מזמינות יותר את הציוד. היבואן לא מזמין יותר את הסחורה היות ולא קונים אותה בכמות ששווה ליבא לארץ, ואז אתה ניגש יום אחד לחנות ומגלה שבעצם בחנות יש רק שני סוגים של מעילים, או שאין קסדות מדגם YYY. נכון שאולי בתור צרכן אתה רוצה לשלם פחות, אבל כמה שווה לך רמת שירות? יש עסקים שמוכרים יותר בזול אבל אחר כך אם קורה משהו אז אתה יכול ללכת לחפש את החברים שלך. בצורה פשוטה, כל ההנחות האלה גורמות לתחרות ולמצב ה"שחיטה" בענף. נחמד שקנית אופנוע בסכום תחת המחירון. כמה אתה חושב למכור אותו? מחירון? מי מסתכל על המחירון היום בכלל... (מוכר?)

לא הבנתי את הקשר למחירון.

אבל. בוא נראה-ייבואן מייבא 50 פריטים מה זה משנה אם יימכרו אותו 5 חנויות או 3 חנויות? ורמת שירות היא לא חלק מהמחיר לדעתי.זה משהו שכל מקום אמור לתת בלי שום קשר לכמה כסף הוא לוקח.

tygger

New member
ספר את זה ל......

לא נפרט פה שמות אבל אני בטוח שחלק מחברי הפורום יכולים חופשי לומר דברים בקשר למקומות וחברות מסויימות. שוב, אתה רואה את הטווח הקצר, ולכן מבסס את טענתי. אתה חושב על יבואן שהביא 50 פריטים. אוקי, אז בוא נניח כי אותו יבואן ימכור למספר חנויות מצומצם. הם לא יקנו את כל הסחורה הרי, ואז אותו יבואן לא יביא יותר סחורה מסוג זה או אחר במשלוחים הבאים. אולי לא בחודש הקרוב, אולי לא בעוד חודשיים, אבל הסחורה לא תיובא יותר בעוד שלושה חודשים. ואז מה? ואז אין. אז קונים מה שיש. למה אין מגפי רכיבה נורמאלים בארץ? למה הכל זה לדוגמא במחיר של אלפי שקלים? כי חנויות לא קנו אז לא מביאים יותר. אתה מתחיל להבין?

לא קנו מגפיים כי זה לא חובה...

אנחנו מדברים על קסדה. ואני לא חושב על 50 פריטים על אלא X פריטים. ומה זאת אומרת הם לא ייקנו את כל הסחורה? יש ביקוש מסוים שעליו יענו פחות חנויות. יש פה עוד הרבה חלקים למשוואה הזו. ולא-אני לא חושב שאני או אתה או כל כח הקניה של הפורום הזה יזיו משהו. לכן אני בדעה של הכי זול-הכי טוב,לפחות בשבילי.

tygger

New member
אני לא כוח קניה של לקוח...

אבל זה לא קשור. אני לדוגמא לא מזמין סוג מסויים של קסדות (לצורך הוויכוח) אם אני יודע שבחנות לידי מוכרים אותה במחירים הנמוכים ממחיר היבואן לצרכן בדרך קבע. אני גם לא מוכן להזמין מספקים שמוכרים ציוד בדרך קבע (צמיגים לדוגמא...) במחירים הדומים למחירים שמקבלות החנויות. מבצעים מסוג זה אכן מבורכים. שלא תבין אותי לא נכון. אני בעד לתת לאנשים הזדמנות להחליף לציוד חדש וטוב יותר.

עכשיו לא הבנתי אותך.

דיברת על עצמך כלקוח? כלומר-אתה לא קונה קסדות או צמיגים שנמכרות לך יותר בזול?

ועוד שירשור מעניין בנשוא מאד קרוב.

מי שלא יודע,בפורום אופנועי שטח התארגנה קבוצה לקניה מרוכזת של צמיגים. לאחרונה מארגן הקניה(קולרגול-ישר כח על הרעיון,חבל שאתה לא הולך לממש אותו)התחרט מהסיבות שמפורטות בשירשור הזה.

tygger

New member
לא. אני בתור אדם בחנות

לא הייתי עובד (ולא עובד) עם יבואנים שמוכרים בהנחה ללקוח כפי שהם מוכרים לחנויות. עכשיו הבנת?

רבילה

אופיר הסביר זאת נהדר .. מאוד משנה ליבואן כמונו כמה פריטים ימכרו מאחר וככל שכמות הייבוא גדולה ממוצר אנו יכולים לדרוש מחיר טוב יותר מן הייצרן ,וכאשר השוק "שוחט" מוצר אנו נאלצים לעיתים להפסיק ולייבאו .לדוגמא כך קרה עם מצברים באבזריון וכיום אין אנו מייבאים מצברים כלל ובשוק מתחרות רק שתי חברות אשר העלו את המחיר שוב ושוב כי המרווחים שלהם נשחקו ,ומידי פעם צץ יבואן מצברי אופנועים מזדמן מציף את השוק והחנויות ונעלם ולקוחות רבים (בינהם גם בעלי עסקים שנפגעו )מחפשים אל מי לפנות כשהתברר שהמצבר חרא ולא מחזיק מעמד אפילו לא זמן קצר ... זו השרשרת ... שמוליק

אני חושב שאני לא מובן או שאני לא

מבין... החנויות מוכרות X פריטים. זה משנה לך (בתור ייבואן) אם 5 חנויות מכרו X פריטים. או 3 חנויות מכרו את אותם X פריטים?

Pumi

New member
משנה לך בהחלט../images/Emo70.gif

תחשוב על זה ככה. נניח ורק שניים ימכרו את אותם X פריטים. נגיד א' ימכור קסדות מסוג A,B וגם ב' ימכור קסדות מסוג A ו B. ויהיו אלו הקסדות הטובות יותר בשוק. עכשיו אם לא תקנה אצל אחד, תקנה אצל השני, נכון? אז נגיד שהם מתאמים מחיר במקום לעשות מלחמה ביניהם על אותם הקסדות, ואז הם ימכרו לך במחיר גבוה בשתי החנויות. מדי פעם תקבל הנחה אצל זה או השני, אבל הבסיס במחיר,יהיה גבוה. עכשיו במקום רק שניים, נגיד יהיו עשרה שימכרו את קסדות A ו B. עכשיו לא קנית אצל אחד, יש עוד 9 כמוהו. מי צריך אותו. כן? אז הוא ידע את זה, וינס לשמור על מחיר נמוך כדי שכן יקנו. ככל שיש פחות מוכרים על מוצר מסויים, שווא למוכרים לשמור על עלותו גבוהה כי הם יודעים שאין להם אלטרנטיבה למוצר, ובזאת ירוויחו יותר. ככל שיש יותר מוכרים, יש יותר אלטרנטיבות, וכך אין מי שישלוט בשוק, ותהיה תחרות על הקונים, וזאת נעשה ע"י מחיר נמוך יותר.

tygger

New member
תודה רבה פומי.

ללא תחרות המחירים יכולים רק לעלות. חבל שאנשים לא מבינים את זה. גם ככה בתי העסק מספרם מועט (לפחות בחיפה). אז חלק עוד מנסים לגרום לאחרים לקנות אצלהם על ידי כל מיני דרכים כאלה ואחרות. הייתי שמח לגלות לו היתה אופציה לפתח את הנושא יותר אבל הפורום הזה לא ממש המקום לפתח את הנושא יותר מדי. אם אתה רוצה (רב הפורום) אז אתה מוזמן לשלוח לי מייל ואני אשתדל להסביר הכל. אם אתה מאיזור חיפה אז אני גם אומר לך בשימחה באיזה חנות אני עובד ותוכל להגיע ולהתרשם בעצמך. וכמובן תודה גדולה לשמוליק על המבצע.

אבל בפועל מה שקורה הוא שכל

החנויות שומרות על מחירים גבוהים וכולם עובדים עם כולם. ואם אני לא אלך ואוריד מחירים אצל אחד מהם אז הם כולם ישמרו על מחיר גבוה. מה שאתה אומר אולי עובד על שוק מאד גדול לא עובד שיש כל כך מעט עסקים שמשתתפים בעסק וכולם מכירים את כולם(בטח נתקלת במשפט של "נגמרה לי המידה הזו אבל לך כאן לרחוב על יד לחנות X ויש לו את זה...)אתה חושב שהם סתם נחמדים?לא נראה לי...

ממש אבל ממש לא מבין מה כולם רוצים

מהרבי (חוץ מכמה קמיעות במבצע ואיזה ברכת הדרך לדרך...
)??? הבנאדם רוצה להשיג הכי הרבה בהכי קצת כסף - לגיטימי,לוגי והכי אנושי שיש. שמוליק עושה אחלה מבצע והרעיו כשלעצמו מבורך ביותר,אבל אם אני רואה קסדה ב-X ש"ח אצל שמוליק ואת אותה קסדה ב-X מינוס 5 ש"ח אצל חנניה הסנדלר למה בעצם שאני אקנה אצל שמוליק? ומספיק עם ההתייפיפות של שוק חלש,יריה ברגל ועוד בבל"ת - ב-90 אחוז מהחנויות תקבל את אותו השירות פחות או יותר כאשר בעשר אחוז הנותרים באמת מדובר בקקיונרים חאפרים או סתם כאלו שמבצעים מכירת חיסול לפני סגירה/פשיטת רגל. עסק שרוצה את הטבין ותקילין שלי (במיוחד לאור המצב הכלכלי העגום) צריך להתאמץ ולהוריד במחיר כמה שיותר. נ.ב לא רוצה לפתוח תיבות פנדורה אבל גם עם 40 אחוז הנחה על קסדות עדיין הסוחרים מרוויחים.

למעלה