הודעה לdbug

enigo

New member
ומנצל"ש - אור אחורי באזור השרון

בחור עם סופרמוטו מקורי של קטמ בצבעי אדום שחור ומעיל כהה שנסע אתמול בהרצליה, כביש המשתלות (ואחרי זה על האיילון) בחייאת דינק - שים איזה פנס מהבהב של אופניים על התיק או משהו. מחמישים מטר לא רואים אותך!

LY 192

New member
מה עושים עם מנורת אור אחורי שנשרפת

כל יומיים? מישהו אמר לי שיש בשוק נורות עמידות לרעידות-מי מכיר מי שמע ?

אפשר לייצר תאורת LED

או להזמין מ-mottacycle (גולש בפורום שטח). אני רוכב כמעט שנה עם יחידת הלדים שלו (הוא מייצר לפי הזמנה) והעסק מתפקד ללא דופי, כולל מכות דחלות ונוגרות. לא יקר. ממליץ.

mishmishoid

New member
חבר מהעבודה בנה כזה בעצמו -

ממש לא הרבה עבודה, הולכים לחנויות אלקטרוניקה שליד התחנה המרכזית וקונים כמה לדים כאלו, ופלטה של פסי-נחושת (לוח מודפס). שם גם יסבירו כיצד לחבר אותם (צריך נגד של אחד קילו לפני כל לד)

XRאודי

New member
תן שרטוט.

כמה לדים לאור אחורי וכמה לאור ברקס? נגד הספק או סתם נגד?

mishmishoid

New member
זה מה שהוא סירטט לי

כל נגד הוא 1K כמה לדים אתה שואל... יש כמה עוצמות אור של הלדים האלו אני אחזור אליך לגבי זה ברגע שהבחור יצוץ כאן :)

לבקשתך, ידידי...

חיבור כזה מחליף נורת 12V. תתייחס לכל החמישיה כיחידה אחת. אגב נוסף (בקשר למסר), כשמסדרים אותם צפוף אחד ליד השני, 5 לדים תופסים כ-2.5 ס"מ.... בסך הכל...

אגב...

אם אתה קונה אותם ב"בודדת"
אז... הרגל הקצרה היא הקתודה, כלומר ה"מינוס", כלומר סימן הקו בסרטוט, לא המשולש, שכן הוא מצויין ע"י הרגל הארוכה יותר.

לא חייבים נגד.

הנגד נועד להגביל זרם שכם ה-LED יודע לקחת על עצמו מתח מסויים וללא הגבלת זרם הוא יישרף. פתרון אפשרי וקל הוא לעשות חשבון... LED ידלק כבר ב-1.5 וולט (ויכול לספוג גם 3 וולט בקלות. זו אחת התכונות שלו שמעניקות לו "חסינות", התכונההשניה והבולטת יותר היא שאין לו חוט להט
) אם מחברים בטור 6 לדים ומחברים להם 12 וולט, ללא נגד, הרי שפתרתם את הבעיה. לא צריך נגד. גם אם מתח הטעינה יעבור את ה-14 וולט בקצת לא יקרה כלום. החסרון : אם נשרף לד אחד - לא תעבוד התאורה (כאילו נשרפה נורה) בהתחשב בכך שמדובר באייטם עמיד למדי, אין מקום לחשש גדול מדי. היתרון : צריכת הספק נמוכה יותר מאשר בחיבור עם נגדים כמתואר בשרטוט שבשרשור. לגבי כמות : אני ממליץ על 12 לדים (6 בטור מחוברים במקביל לעוד שישיה בטור) לאור רגיל ועוד 18 לדים (3 חיבורים טוריים מחוברים יחד במקביל) לאור בלם. לא זול, אבל יעיל, נהיר ועמיד. אצלי באופנוע כרגע זה עובד כך.

enigo

New member
אצל יוני אופנועים יש נורת לד

"סדרתית" שמתאימה לתושבת נורה רגילה, לא זוכר מחיר. מניח שבעוד חנויות יש את זה. רק לחפש.

45degrees

New member
צריך להיות גם באופנועית וגם בחנויות

לרכב בת"א - זה מוצר סדרתי לחיבור ביונט במתח 12V - גם בחנויות של מכוניות תוכל למצוא את זה. שם זה בטח יהיה יותר זול.

Le Duke

New member
קניתי בעבר ב-www.tricktape.com

מתאימה לבית נורה סטנדרטי ,הוכיחה עמידות בזעזועים (יותר מהאזעקה ,על כל מקרה). יש גם ב-ebay (להביא סטוק ולמכור בארץ?)

bike55

New member
../images/Emo62.gifניסיתי ונהנתי.תודה לדוקס.

החיסרון הוא עוצמת אור חלשה מהמקור.

למעלה