הודעה לשבתאי בנסיגה

תומר___

New member
הודעה לשבתאי בנסיגה

שבי, האם נולדת ב 1. 2 ליוני 2. 9 ליוני זה כל מה שאני צריך לדעת ביי ... תודה.

תאריך הלידה שלי הוא...

לא כל כך מהר ;-) אני אגלה לך אם תגיד לי איך בדיוק הגעת למסקנה שנולדתי ב-2 או ה- 9 לחודש יוני... ולמה בדיוק אתה צריך לדעת את זה?? ל``ג בעומר שמח.. :) שבי

אשמח לתת לך את תאריך הלידה... אפילו

שעה! אבל קודם תסביר לי איך בדיוק הגעת דווקא לשני התאריכים האלה??? ומה בדיוק הסקת עליי? שבי ;-)

תומר___

New member
שלום יא שבי.

ובכן, יש לי את הנתונים הבאים: (הכל לפי מה שאתה אמרת) 1. שמש בתאומים 2. צמידות מארס שבתאי בעקרב בבית שמונה 3. יופיטר בצמידות ל - MC 4. נולדת בשבת. ובהנחה שאתה משתמש בשיטת הבתים השווים (גם כי כשהסברת למישהי שהמרווח בין הבתים הוא 30 מעלות, וגם בגלל שאתה חסיד של ``אסטרולוגיה וההורסקופ שלך`` של טלילה השרלילה ..) - אז כך הסקתי. דברים שהסקתי עליך בנתיים - יש לי חבר עם יופיטר בצמידות ל-MC, אז הסיפור די מוכר לי - הרבה מזל והרבה התעסקות עם פילוסופיה - שאיפה להרחיב אופקים למקום גבוהה יותר, אתה אוהב אתגרים, לבחון את עצמך עד קצה גבול היכולת, לשאוף למעלה .. אופק טלה .. פעיל, רץ לעניין - ונשאר במאמץ בהתמדה ובשקדנות. אתה בטח נורא פופולרי, נורא זקוק לאהבה בסביבתך הקרובה, לפעמים אתה קצת מטורף, החברים שלך בטח לא יודעים מאיפה זה בא לך.. ;-) כמו שאמרת, פורמלי אך מורד (או משהו כזה). ואני מת לדעת אם שני האפשרויות שהסקתי לגבי תאריך המפה שלך יכולות להיות נכונות. ועוד משהו אחרון! - נולדנו באותה שנה, ושבתאי אצלי הוא הכוכב הכי חשוב(בלי נסיגה). ביייי ... תומר .

יפה יפה B-)

איך שאתה שם לב לדברים הקטנים... מה, עשית עליי מחקר?! אז מה שכתבת עליי מאוד מעניין... אבל לא לגמרי נכון! שמתי לב שרשמת שטעית בכמה דברים... אני אראה לך במה: 1. אכן השמש בתאומים והאופק והירח בטלה - אבל אל תשכח ששליט האופק עקרב! אז לפני שתסיק מסקנות כמו: ``רץ לעניין``... אל תשכח את העקרב, ואת אותו שבתאי שעומד לידו ועושה נו נו נו כל פעם שהוא רק חושב לעשות צעד באימפולסיביות. אז נכון שבגלל הירח יש לי לעיתים תגובות עצבניות... אני ``מת`` להתווכח (יאיר יעיד), ואני בהחלט פעיל יוזם וכולי... אולי גם חסר סבלנות (בין החסרונות היותר גדולים)... אבל בגדול -- יש לי הרבה יותר סבלנות ממה שנראה... אני הרבה יותר עקבי, ולא מוותר כל כך בקלות! האופק בטלה עם השליט בעקרב בהחלט מראים על מישהו שיוזם ופועל וכל אלה... אבל אופק טלה רגיל יתייאש מהר - לא כמוני, עם עקרב ושבתאי (בנסיגה). יופיטר ב- MC אכן מביא הרבה מזל, הרבה התפלספויות... וגם זיקה חזקה לדת. לבחון את עצמי עד קצה גבול היכולת?? אני לא חושב! כבר סיפרתי לך על שבתאי אצלי? השאר אכן נכון!! ויש לי קצת חוש הרפתקנות - אבל זה רק צורך פנימי... לא משהו שאני ``יכול להרשות לעצמי`` לבטא אותו חיצונית פיסית. עם כל ההודעות שכתבתי - דווקא שנה לא נראה לי שהזכרתי... בכל אופן, נולדתי בתאריך 27/5 (נראה שלא רק טעית ביום.. אלא גם בחודש ;-)) את השנה אתה בטח כבר יודע.. שעה 3:15... נולדתי בכפר סבא (ואם זה עוזר לך - אז היה שעון קיץ). ובקשר לטלילה השרלילה - אני לא ממש חסיד שלה.. אם זאת, שיטת הבתים השווים לפי דעתי היא הטובה ביותר... אם לפי שיטת הבתים של קוך מאדים בבית 9, ולפי פלסידיוס בבית 10... איך אני אדע? אני אשתמש בבתים השווים! בכל אופן אני משתמש בתוכנת מחשב שאוטומטית מציבה את הבתים של קוך - לא ממש נעזר בבתים השווים. פורמלי אך מרדן :) שבי

תומר___

New member
תשובה.

שלום שבי, ובכן, הפרטים הקטנים אצלי זה ממזל בתולה .. ובגלל זה לא רציתי להתחיל לתקן טעויות - כי אני פשוט לא יגמור עם זה אם אני יתחיל . אני התחשבתי בשעון הקיץ כשבדקתי את התאריכים אז, ופסלתי את האפשרות של 27 לא זוכר למה, נראה לי כי זה פשוט לא היסתדר מבחינת הנתונים. הפרטים שנתת לי פשוט לא הגיוניים, אני מציב את המפה ויוצא אופק בסוף מזל שור, השמש וונוס קרובות לאופק, יופיטר הוא לא בMC, מארס ושבתאי הם בבית 6 (ואל תגיד שאני לא מתחשב בשעון קיץ כי אני כן). ולא הבנתי בדיוק מה הגישה שלך לבתים, אתה מעדיף את השווים אבל אתה בכל זאת משתמש בקוך ? למה ? תומר.

תומר___

New member
תשובה..

שלום שבי, ובכן, הפרטים הקטנים אצלי זה ממזל בתולה .. ובגלל זה לא רציתי להתחיל לתקן טעויות - כי אני פשוט לא יגמור עם זה אם אני יתחיל . אני התחשבתי בשעון הקיץ כשבדקתי את התאריכים אז, ופסלתי את האפשרות של 27 לא זוכר למה, נראה לי כי זה פשוט לא היסתדר מבחינת הנתונים. הפרטים שנתת לי פשוט לא הגיוניים, אני מציב את המפה ויוצא אופק בסוף מזל שור, השמש וונוס קרובות לאופק, יופיטר הוא לא בMC, מארס ושבתאי הם בבית 6 (ואל תגיד שאני לא מתחשב בשעון קיץ כי אני כן). ולא הבנתי בדיוק מה הגישה שלך לבתים, אתה מעדיף את השווים אבל אתה בכל זאת משתמש בקוך ? למה ? תומר.

הכפילות הבלתי נסבלת של התאומים...

זה למה אני מעדיף את הבתים השווים ומשתמש בקוך.. זה פשוט הדו פרופיות שבי..! למען האמת, כשיוצא לי לבנות מפות ידנית, אז אני משתמש בבתים השווים. אבל בד``כ אני בונה מפות במחשב.. שאוטומטית משתמש בקוך! אני פשוט לא טורח לשנות את זה (אני לא רואה בכך שום צורך)...זה התאומים שבי.. לכן הפסקתי להסביר את עצמי.. כי אם אני אתחיל - אני לא אגמור! אנשים ממשיכים להתעקש שאני סותר את עצמי (אבל אני לא מבין למה??) בכל אופן.. זה צפוי שייראה לך שהפרטים שנתתי לא הגיוניים, זה הדו פרצופיות שלנו התאומים, שמביאה לחוסר הגיון - והרי אין להבין את התאומים!זה בערך כמו לנסות להבין את יאיר (בדיחה, יאיר תירגע :))... תראה, את המפה שלי בניתי לבד.. והגעתי לתוצאות מסויימות. בניתי אותה בתוכנת מחשב - והגעתי לאותן תוצאות... ואז בעוד שתי תוכנות - ולתדהמתי... התוצאות עדיין זהות (כולל בניית מפות באתרים באינטרנט). כנראה שהבעיה אצלך... כשחושבים על זה.. כנראה שטעית, השאלה במה! ובכן הנתון היחיד שלא נתתי לך הוא השנה... אתה בטוח שאתה יודע באיזו שנה נולדתי? כל טוב, שבי

תומר___

New member
מפות ידניות?!

לפי מה שהבנתי זה 1984. אבל מפות ידניות !?, למה לך לעשות דבר כזה ?, אולי תסביר לי מה כיף בלשרטט ידנית מפות ?. אני אישית משתמש בפלסידוס, ככה המליצה לי אסטרולוגית עם המון נסיון, והיא אומרת שהיא השתמשה בקוך הרבה שנים והגיע למסקנה בסופו של דבר שפלסידוס יותר טובה ..אז אני סומך בנתיים על דעתה. תמיד אומרים ``כל אחד והשיטה שמתאימה לו``, אני שונא שאומרים את זה, מזה מתאימה לו?!, אי אפשר לעשות מחקר מקיף שיקבע שיטה אחת שעובדת הכי טוב ? תומר. ד``א - באיזה תוכנה אתה משתמש ?

תמיד עבודות יד יותר טובות ;-)

לא התבלבלתי בפורום, אני יודע שזה לא פורום ``סוטים`` (למי שקיבל הרושם מהכותרת..). אני פשוט חושב שאין שום סיבה למה לא להכין מפות ידנית? זה נורא קל לתת למחשב לעשות את העבודה... ולנתח בצורה מאוד טכנית. אבל אני רציתי לדעת מעבר לזה איך בונים מפת לידה, כדי לדעת מה היא אומרת... ןסתם מסקרנות (כלומר, מה בדיוק המחשב מחשב כשמכניסים לו נתונים - ואיך הוא מגיע לתוצר המוגמר)... אני מניח שזה בגלל שאני תמיד רוצה לדעת הכל.. ככה אני! זה בטח עונה לך בקשר למפות ידניות... אני משתמש בתוכנה שנקראת ASTROSCAN ומספר כלשהו (16.5 או משהו)... שמעת עליה?! אם אתה מעדיף את פלסידוס.. יופי לך - אולי גם אני אתחיל להשתמש בה - בינתיים לא נתקלתי בשום קושי עם קוך... :) ובקשר לשנה.. אכן נולדתי ב-84`, כמוך - מסתבר... אז אני ממש לא מבין מה הבעיה ואיך הגעת למפה שהגעת... (שגם באופיה ממילא לא מתאימה לי!) SWEET 16 שבי :cool:

תומר___

New member
תשובה..

שלום שבי, דווקאAstroscan ???, לדעתי זאת אחת מהתוכנות הלא נוחות, מראה מגעיל וממשק מסורבל, בכלל תוכנה מעצבנת - עצם זה שהיא רצה על דוס ... ובקשר לטעות שלי לגבי המפה שלך - הייתה לי טעות של חישוב השעון קיץ, גרעתי שעה במקום להוסיף... ביי, תומר. ד``א - אם תרצה איזה תוכנה נורמלית אני ישמח להמליץ לך.

ירח על ה- ASC....

אני מניח שהירח גורם לי לאהוב את התוכנה הזו - הרי דוס מעורר בי רגשות נוסטלגיה :) אני אשמח אם תמליץ לי על איזו תוכנה נורמלית.. אם זאת. וד``א... מה דעתך שלתשובה הבאה שלך לא תיתן כותרת ``תשובה``? אוקיי?! אה...! מה עם המפה שלי? איך היא? מה יש לך להגיד עליי? נכון שאני מיוחד במינו.. :cool: שבי (בנסיגה) ;-)

תומר___

New member
תגיד,

תמיד עניין אותי באיזה צורה פועלת צמידות כזאת בין שמש לראש או זנב הדרקון, האם זה מעניק חשיבות לעבודה בשביל ה``יעוד`` הקארמתי שלך?, האם אספקטים לשמש שלך משפיעים בצורה יותר קריטית מאשר אחרים ??. בקשר לאסטרוסקאן - אם יותר נוח לך ככה בדוס והכל אז סבבה, ראיתי שלתוכנה יש כל מני אפשרויות נחמדות ואם משתמשים הרבה ומתרגלים אליה זה אפילו יכול להפוך להיות נוח. אני משתמש בעיקר ב אסטרולוג 5.40, שלדעתי ולטעמי היא החינמית הטובה ביותר ברשת, בשביל למצוא מיקומי אורך ורוחב יש לי מקורות רבים אחרים. יש לי גם תוכנה מקצועית כזאת Solar Fire 4.19 בגירסא מלאה, אבל אני לא משתמש בה, אני פשוט לא אוהב את איך שהיא מציגה מפות. .. ביי ביי .. תומר.

ozmiri

New member
שיטת הבתים השווים

מאוד מעניין היה לקרוא את התכתובת בינכם ..אבל לא הבנתי למה אתם מתכוונים לשיטת הבתים השווים..אפשר לקבל הסבר קטן בבקשה.??...ואולי גם מה הוא השיטה של קוך אני מכירה את השיטה של הבתים על פי פלסדיום

פשוט וקל..

שיטת הבתים השווים מחלקת את הבתים ל- 12 פלחים שווים, כלומר אם האופק ב- 12 מעלות טלה, נגיד, אז הבית השני יהיה ב-12 שור, הבית השלישי ב- 12 תאומים, הרביעי ב- 12 סרטן .. וכו`... השיטה של קוך היא שיטה שמחלקת את השמיים בצורה לא שיוויונית... יש ספרים מיוחדים שמראים לך בדיוק איפה ``נופל`` כל בית בכל יום... אני לא ממש מכיר את הרעיון שמאחורי החלוקה שלו... רוב האסטרולוגים האמריקאים משתמשים פלסידיוס, האירופאים מעדיפים את קוך... וטלילה מעדיפה את השווים... ;-) הבנת? שבי

תומר___

New member
גם אסתי ואביהה

מעדיפות משום מה את שיטת הבתים השווים, הם ממליצות אותה כי כך המליצו להן באיפה שהן למדו אסטרולוגיה בלונדון.

למעלה