הודעה לפמיניסטיות!

netnet

New member
הודעה לפמיניסטיות!

מה קרה לפמיניסטיות שלנו? אנחנו המין היפה והחכם, ואנחנו מנסות להשתוות לגברים, ולעבוד כמוהם... מה שלבנים יש זה כוח. אני לא אומרת שאין בנים חכמים, אני אומרת שאנחנו יותר =) אז למה שאנחנו נפסיק לגלח רגליים כי אנחנו פמיניסטיות? להיפך, פמיניזם זה שהבנים ינסו להיות קצת יותר כמו הבנות, שהם יגלחו רגליים...

אני חוששת שהתדמית שלך על מה זה

פמיניסטיות אינה מדויקת. למה שלא תגידי לנו מה זה לדעתך פמיניזם? מנסיוני, לרבים מאלה שמגיעים לכאן יש מטען של הנחות שגויות/סטראוטיפיות על מה זה פמיניזם. כך זה היה גם אצלי, ולמדתי הרבה מהפורום. הפמיניסטיות בפורום הזה (או לפחות רובן) אינן מנסות להשתוות לגברים מבחינת התנהגות, אלא מבחינת זכויות. אנחנו משתדלות גם לא להניח הנחות על נשים או גברים בתור קבוצה. לא זכור לי שמישהי כאן אמרה שנשים צריכות לחדול לגלח רגליים. מה שכן, לפחות לדעתי, זו צריכה להיות החלטה אישית של כל אשה. מעבר לזה, למרות שכולנו מכנות את עצמנו פמיניסטיות, יש לנו רעיונות שונים על מה זה אומר. ובונוס אחרון, יש לנו גם גברים פמיניסטים בפורום. תהני.

aaa123

Member
הגישה שלך היא שוביניזם נשי ולא

פמיניזם. אנחנו יותר = זה שוביניזם ולא חשוב מצד איזה מין זה נאמר. אני דוגל בגישה ששני המינים לא חייבים לגלח רגליים. הגישה שגם נשים וגם גברים צריכים לגלח רגליים היא גישה כופה שאני מתנגד לה.

אהלן aaa123 , אהבתי את דבריך,

הגישה שהוצגה למעלה, היא שוביניזם-זכרי במהותה. או כפי שאני בוחרת לומר: "זכרנות". אין בנמצא שוביניזם-נשי. אף פעם ומעולם לא המציאו נשים תקן על פיו כפו על הגברים לחיות. כל כפייה סקסיסטית בעולםשלנו, התרחשה ומתרחשת על פי קודים חברתיים זכרניים. גם אם אגיד "למה שאני יבשל? שהוא יבשל" , אני נוהגת לפי קוד סקסיסטי זכרני. ז"א אין אפשרות אחרת מחוץ ל: או הוא או אני.

דווקא ראיתי בוואלה! סקר

שהלך בערך ככה: שערות על הגב 1. פשע נגד האנושות 2. לא בבית ספרי 3. האהבה מנצחת הכל 4. סקסי גם זה שוביניסטי זכרי? בכל אופן, אני לא מאמינה שכל סוג של שוביניזם הוא בהכרח גברי ושאין דבר כזה שוביניסטי נשי. אני חושבת שאת עושה לעצמך חיים קלים כשאת אומרת דבר כזה. החלוקה להוא או אני לא חייבת להיות מתויגת למין. את מנכסת את צורת החשיבה הסובלנית והאלטרנטיבית למין הנשי, ואני לא חושבת שהיא שייכת לאף אחד מהמינים.

ענין השערות נראה לי הומור, לא?

שוביניזם-זכרי, או כמו שמתאים לי לומר: זכרנות, רואה את העולם בדרך מסויימת. יש שם הפרדה ברורה בין החזק=טוב לבין החלש=רע. מכאן מתחילה ההתפצלות לתת-נושאים כגון: חזק=גבר חלש=אשה וכל השאר, שאין כאן מקום לפרט. אם אשה, לוקחת את אותו רעיון בסיסי בדיוק כפי שהוא: חזק=טוב חלש=רע, ומחילה אותו על העולם אלא שהמושגים המתפצלים התהפכו לה, אין זה כלל שוביניזם-נשי. זו בדיוק אותה הגברת בשינוי אדרת = זכרנות. לראות את העולם במנקודת ראות זכרנית אומר, שגם גבר, בנסיבות מסוימות מופיע כחלש, ואז הוא "לא גבר". ואת זה אומרים שני המינים. האם יש שוביניזם נשי? לא ידוע לי, לא מכירה השקפת עולם ודרך חיים שהנשים בנו וחיות לפיה ושעולם שלם חי לפיהן.

netnet

New member
תראו....

אני שמחה מאוד שהגבתם לי, ואני גם בעד שיוויון, בין המינים ולא שמין אחד יהיה נחשב יותר... כנראה שכשכתבתי את זה הייתי מעט כעוסה על משיהו שובינסטי שאני מכירה אז אני מצטערת... רק רציתי להעלות דילמה-אם לדוגמא הבנים צריכים לרוץ שלושה קילומטר, והבנות שניים. אז אנחנו צריכות לרוץ שלושה או הם שניים?

.inbal

New member
כל אחד צריך לרוץ

ריצה שמהווה אתגר עבורו. אבל הדילמה שאת מעלה נכונה בעיקר כשבמסגרות כלשהן הדרישות מהנשים נמוכות יותר (למשל בבתי ספר ובצבא). אני הייתי מהנודניקיות שתמיד ניסו לעשות "דווקא". בהתחלה כולם חושבים שאת משוגעת, אבל עם הזמן המסר מחלחל. זה קשה לפרוץ את המסגרת לבד, אז אם הבעיה שלך היא לא רק תיאורטית אלא מעשית, אני מציעה לך לנסות למצוא חברה - אם תהיינה שתיים יהיה הרבה יותר קשה להתמודד מולכן.

netnet

New member
פעם

למדנו כדוריד בבית ספר, ותמיד לבנות נתנו לשחק פחות זמן אז החלטנו שכשהמשחק של הבנות יתחיל (שמההתחלה לא הבנתי למה יש הפרדה בין בנים ובנות) כולנו נתיישבה על המשחק ואז לא יתנהל משחק.... זה עזר קצת, אבל אז המורה עזב והגיע מורה חדש ונורמלי..

למעלה