הודעה לעיתונות

הודעה לעיתונות

הודעה לעיתונות מטעם "שוברים שתיקה" בעקבות חשיפת עיתון "מעריב" אתמול, 11.7.04, על מקרה ההתעללות במחסום חווארה בשכם, תנועת "שוברים שתיקה" רואה לנכון לקרוא שוב בקול חזק וברור: זהו איננו מקרה חריג! מקרה ההתעללות בחווארה מעיד על תופעה ולא על יחידים! שוב אנו שומעים על חקירת מצ"ח, ושוב זה ייגמר בעוד חייל שיזרק לכלא. אבל האם הבעיה תיפתר? לא. דובר צה"ל מוסר: "בצה"ל מודעים למורכבות ולקשיים שבפיקוד על נקודות הביקורת שביהודה ושומרון". אבל האם דבר מה ישתנה? האם בעזרת "הקורס החדש למפקדי מחסומים" יצליחו חיילינו להתמודד בצורה אנושית יותר עם 3000 הפלשתינים שעוברים במחסום חווארה ביום? התשובה הברורה היא לא. אנו שוב קוראים לחברה הישראלית – תפקחו את עיניכם. השתיקה נשברת לאיטה. "מקרה חריג" אחרי "מקרה חריג"… הגיע הזמן להכיר במחיר האיום שאנו משלמים יום יום. הצטרפו אלינו- www.shovrimshtika.org

EastGirl83

New member
בטח...

בטח שנשבור את השתיקה... לאחר מה שקרה בצרפת... שהתעללו בנערה בגלל שחשבו שהיא יהודיה וזרקו את התינוק שלה לרצפה... אני בעד לשבור את השתיקה!!! השאלה היא איזו שתיקה... ובעד מי.... נא לחשוב בהגיון ולא לשכוח את העבר....

all

New member
מה הקשר בין צרפת לחווארה?

ובכל מקרה, בהתעללות אין שום תועלת! לא לשלום ואף לא למילחמה. אם יש צורך לחקור חשודים, חוקרים אותם, אם יש צורך לחסל מחבלים, מחסלים אותם. אבל איזו תועלת ניתן להפיק מהיתעללות??? להפיג את השיעמום של החיילים? אז מה רע בשש-בש?

EastGirl83

New member
הקשר הוא..

הקשר הוא לאיזה צד אתה משקיע את האנרגיה שלך!

all

New member
מאז ומעולם "בני בגין" זעם על

ההתעללויות. איזו סיבה לעזזל יכולה להיות לך להצדיק פגיעה באדם לשם הפגת שיעמום??? ולכל צד שתבחר להשקיע את האנרגיה שלך, מניעת ההיתעללות חייבת להיות חלק ממנה.

מה זה אומר איזה צד?

ממתי זה היהודים כנגד העולם? ואיך התעללות היהודיה על ידי צרפתים מצדיקה התעללות בפלסטינאי? אני משקיעה את מאמצי בצד היוצא כנגד התעללות. ואני מצידי לא רואה הבדל בין עם זה שעבר התעללות היה יהודי או ערבי או צרפתי או מטיבט. אין כאן מצד של "או זה או זה" בכל אופן, ככה שאת בקלות יכולה לצאת כנגד שניהם. יעל.

ושוב מתברר שלבנות תאוריות על סמך

מקרים ספציפיים, קשים ככל שיהיו, זו בניה על כרעי תרנגולת. הנה מבשרים לנו שיתכן מאוד שכל סיפור ההתעללות באשה ברכבת בצרפת, לא היה ולא נברא... אז איזו שתיקה שוברים עכשיו? לכל טענה אפשר להביא דומגא. לכן השימוש בדוגמאות ספיצפיות, הוא שימוש על אחריותו של המשתמש בלבד... השאלה היא לא אם יש לך דוגמא אלא אם הטענה שלך מבוססת על השקפת עולם, שיש לה אחיזה במציאות...

למעלה