הודעה למתכנתים

dardir

New member
הודעה למתכנתים

שלום, אני בחור כמעט בן 20 שמכיר את המחשב והאינטרנט כבר לא מעט זמן , עקבתי אחרי הגלישה בישראל ואפילו ערכתי סקרים באינטרנט ושאלתי חברים ויצא לי להכיר את הסביבה.. עלה לי רעיון בזמן האחרון שאותו בדקתי מכמה בחינות והגעתי למסקנה שרעיון זה יכול לפעול בצורה טובה , בחנתי את הנושא, בדקתי השלכות ואני באמת חושב שהרעיון שלי לבניית אתר בנושא מסויים (שאותו כמובן, אני נמנע מהלהגיד) יכול להצליח ולהפוך להיות אתר פעיל , אקטיבי וסוחף אחריו הרבה אנשים , אמנם הרעיון הוא פשוט אבל אין עדיין רעיון כזה ברשת ואני חושב שאפשר לבנות משהו יפה שיכניס גם לא מעט רווחים – אם יתבצע בצורה הנכונה. אני מבחינתי יודע לבנות אתרים אבל לא ברמה שבה אני צריך בשביל הפרוייקט שלי- כאן אתם נכנסים לתמונה , אני מחפש אנשים שידעו לבנות אתרים בצורה איכותית ביותר ולמצוא פתרונות טובים , כמו כן – אותו פרויקט שעליו אני מדבר צריך להתבצע בתקופת זמן קצרה יחסית בגלל העובדה שאני מעוניין לתפוס בתוך הפרויקט גם בני נוער שנמצאים בחופשה מבי"ס, ולכן ארצה להריץ את העניין בתקופה קצרה יחסית. אני יודע שהעניין נראה מעורפל ולכן אנסה להרחיב כמה שיותר, העניין הוא שאינני רוצה לחשוף פרטים רבים על הפרויקט – מסיבות שאני בטוח שתוכלו להבין.. בכל מקרה , בגדול – אני מחפש שותפ/ים לביצוע פרוייקט שעליו חשבתי. אני מבחינתי מתחייב לכל השאר הדברים – פרסום ושיווק (יודע את העניין בצורה יסודית כולל ניסיון , וכמו כן יש לי הרבה כלים להעברת מסרים לעולם הנט) , ניהול שוטף של האתר , רעיונות חדשים ומקוריים לאתר ועוד.. הרווחים העיקריים של אתר מסוג כזה הם בפרסום אבל כמובן שאפשר לחשוב על עוד דרכים לפתרונות תשלומים למיניהם... הדברים שדרושים לי מבונה ומתכנת האתר – - ידע בתכנות , בניית מסדי נתונים , אפשרויות חיפוש, מועדוני חברים , הרשמה, פורומים וכו'.. - חובה- ידע בבניית צ'ט (לא הורדה, אלא בנייה) ברמה גבוהה שכוללים הגדרות ובקשות מיוחדות.. - בניית אפשרויות ניהול אתר בצורה פשוטה. - עיצוב בסיסי. אלו הדברים שאני חייב את הידע שלכם כדי שיהיה אפשר להצליח , אני מאמין שפרויקט מסוג זה יכול להצליח , אשמח לשתף אתכם בעוד פרטים, אני שולח את המייל הזה כמה וכמה חברות ואנשים פרטיים לכן אשמח אם רק אנשים שיכולים לעמוד בתנאים ורציניים באמת לעניין יפנו אלי לעוד פרטים.. האימייל לבקשת פרטים נוספים צריך להופיע בתור אימייל שבו אתם מודיעים לי שיש לכם את הידע שצריך עבור בנייה של דבר כזה, שאתם כעיקרון מעוניינים בנושא, וכמו כן – צריך שיהיה כתוב בו שהנכם מתחייבים שלא תפעילו את הפרוייקט בלעדי , או ללא אישור מפורש ממני , אם שורה זו לא תהיה כתובה, אאלץ לא להתייחס למייל או לכל היותר ללא לתת פרטים על הנושא.. אשמח אם באותו מייל תוכלו גם לכתוב פרטים עליכם, דברים שעשיתם וכו' על מנת שנוכל לקצר תהליכים.. כל המייל שנכתב פה נועד על מנת למצוא שיתוף פעולה נכון ואיכותי , אשמח לעבוד בשיתוף פעולה ובעבודת צוות , אשמח להתחיל עם העבודה בהקדם האפשרי.. תודה על הקדשת הזמן ואשמח להיות בקשר.. אם הנכם מעוניינים , אנא שלחו את המייל ל- [email protected] תודה.

DNile

New member
אני מוכרח להגיד,

כבר מהרגע שאמרת "אני בחור כמעט בן 20", ראיתי שמה שאתה הולך להציע פשוט לא שווה את זה.

vinney

Well-known member
אל תזלזל

הרבה סטארטאפים הוקמו אל ידי חבר'ה מאוד צעירים, ודי הצליחו להרוויח את החלק שלהם... אבל מה, התקופה עכשיו לא ממש מתאימה להימורים באינטרנט, מה שלא יהיה הרעיון שלו, סביר להניח שיכשל.

לא כלכלי

קיימים לא מעט רעיונות טובים יותר וטובים פחות לאתרי אינטרנט לפני חודשיים בערך בדקתי את הנושא מול אנשי מקצוע (בעלי אתרי תוכן, דואר ופורטלים). מהבדיקה הזאת הגעתי למסקנה שעל אף שהרעיון שחשבתי עליו מלכתכילה נחוץ ונדרש, ועל אף שככל הניראה תהיה בו תעבורת רשת גבוהה - יקח הבה מאוד זמן עד שאוכל להגיע לאיזון תקציבי עכשיו, בהתייחס להודעה של הבחור: יכול להיות שהרעיון שלך מבריק, אבל לפתח אתר בזמן כ"כ קצר זה נשמע לא מקצועי ומתכון די בטוח לכשלון (באגים=לקוחות לא מרוצים=תעבורת רשת נמוכה). כדי להקים אתר שעומד אלגוריתם חדשני מאחוריו (כלומר משהו שנכון להיום לא קיים) תצטרך לשקוד על הנושא במקרה הורוד ביותר מספר חודשים. גם אם תמצא שיתוף פעולה בדמות מתכנת שיסכים לכתוב את הקוד ללא תמורה, עדיין תאלצו להתקיים במשך החודשים הללו (וקיום במדינת ישראל של ימינו אינו זול), תאלצו לשכור שרתים, תאלצו לשכור שירותיהם של בודקי תוכנה (אותם תמידים בחופש שדיברת עליהם) בקיצור - העסק לא זול. דרושה השקעה. והיה ותמצא משקיע (משימה קשה בתחום האינטרנט בימים אלו) - יקח לך לפחות שנה להגיע להגיע לאיזון. על רווח אין בכלל מה לחשוב בפרק הזמן הזה... רק כדי לסבר את האוזן... קיימים היום מספר אתרים גדולים (עשרות אלפי כניסות ביום) שנימצאים בקשיים כלכליים כבדים. זה אומר חוסר יכולת לשלם משכורות, חדלי פירעון וכ"ו. אז תחשוב היטב לפני שאתה עושה את הצעד בהצלחה

neko

New member
אני לא מסכים בהכרח.

אתרים כמו "תפוז" "וואלה" "YNET" וכד' עוסקים בהמון דברים - הם מנהלים מסדי נתונים ענקיים שיושבים על סרברים יקרים המקושרים במהירויות גבוהות, ומחזיקים עובדים שמעדכנים את התכנים ובודקים את הקישורים ברמה היומיומית. לעומת זאת, יתכן שהרעיון של אותו בחור הוא רעיון שניתן ליישום ללא שום הוצאות תקציביות התחלתיות (או הוצאות מינימליות של סרבר בייתי שאפשר להרים גם באלף ש"ח ושיהיה מחובר לרשת שגם ככה מותקנת בבית). יתכן גם שהמערכת שהוא מעוניין פשוטה תכנותית וניתנת ליישום בימים\שבועות בודדים. בקיצור, אני לא ממהר כ"כ לפסול. אכן הרעיונות הגדולים הגיעו מצעירים. הבעיה העיקרית היא באמת חוסר היכולת לקבל רווח ממשי מאתר אינטרנט - אבל היו כאלו שהצליחו, ועם הרעיון הנכון... מי יודע.

אתר אינטרנט מהבית

במדינת ישראל פשוט לא ניתן לממש סרבר בייתי למה? קצב ה-upload מוגבל אצל כל הספקים, לדעתי במכוון גם אם תרכוש את החבילה היקרה ביותר לא תגיע אפילו ל-0.5M upload ועם קצב כזה תוך כמה כניסות בו זמנית המחשב שלך קורס, שלא לדבר על הלקוחות שלך שמקרה הטוב יסבלו מאתר איטי מאוד

neko

New member
בשביל זסה עובדים עם ISDN

או קישור אחר שלא מוגבל בUPLOAD כמו ADSL וכבלים. בכל מקרה, זאת התחלה. אם האתר שלך צובר מספיק עומס כדי לסתום לך את השירות, כנראה שכבר יכול להשתלם להשקיע באחסון מקצועי בקצבים מהירים (או בT1 הביתה, מה שאני בוודאי הייתי שמח לעשות
)

DNile

New member
לא זלזלתי בחברה הצעירים

בכלל לא זלזלתי.. אולי בין השאר כי גם אני "כמעט בן 20". ההערה שלי התייחסה אך ורק לניסוח של: "אני כמעט בן 20". לא "אני בן 19", לא "אני בן 20", לא "אני חייל / סטודנט / בחור צעיר". אלא "אני כמעט בן 20".

DNile

New member
כי כשמישהו מעגל את הגיל שלו,

זה בד"כ נעשה מתוך מניע. במקרה שלנו, לגרום לנו להאמין שהבחור בוגר ואחראי, ויכול להתמודד עם ניהול פרויקט שכזה. בן 20 - בן 19. הקידומת משנה הכל... זה כמו לקנות משהו ב19.99 או ב20.00

חחח למה

למה אחרי שהוא מגיע לגיל 20 משהוא קורה פתאום למוח שלו והוא מתפתח ? אני כבר מחכה להגיע לגיל הזה.. אני בטח גם אוכל להחזיק פרוייקטי ענק

selalerer

New member
אני מבין מה הוא אומר.

שמישהו מנסה חזק מידיי, או הולך ככה בדרכים עקלקלות במקום לדבר ישירות, זה נשמע כמו איש מכירות חלקלק וחשוד. לא יודע אם זה המצב פה, אבל אני בהחלט מבין מה דניאל לא אוהב אצלו.

vinney

Well-known member
נו הוא לא מסתיר שזה ככה ../images/Emo13.gif

הוא אומר שיש לו רעיון ויכולת שיווק, אין לו ידע ליישם את הרעיון, אז ברור שהוא איש שיווק נטו
מספיק להסתכל על הניסוח השבלוני כדי להבין שמשהו מסריח, ואגב, כמעט בן 20 יכול להיות גם בן 25, אף אחד לא אמר מאיזה צד הכמעט

למעלה