הודעה לכותבים בפורום

s h o o s h a

New member
סגנון תגובה ותרבות דיון

אל הפורום מגיעים מגוון רחב של פונים לשם קבלת עצה וישנם מגוון רחב של 'נותני עצות'. כל אחד מאיתנו בא עם מטען משל עצמו, עם תובנות שרחש בחייו, עם זוויות ראיה שעשויות להיות שונות משל האחר. התרומה הגדולה של הפורום היא בזה שהוא מסוגל להכיל את כולנו, על שלל דעותינו, בין אם הן מלטפות ומפרגנות ובין אם הן מנערות ומטלטלות. תגובותינו אינן עומדות למשפט או למבחן כלשהו והפונה, לדעתי, נבון מספיק לבחור את זו שמתאימה לו ביותר. ויכוח על מי מגיב טוב יותר או נכון יותר אינו במקומו שכן אין דבר כזה 'תגובה טובה/ נכונה'. והרי היא יכולה להיות נכונה לאחד וחסרת שחר ומנותקת מהמציאות לאחר. כמו כן, תגובות המכוונות לפגוע במכוון במי מהכותבים לא תמצא את מקומה בפורום שכן מטרתינו היא ליצור קירוב בין בני האדם שנושאים את הניקים ולא מלחמות. ולכן, מפנה קריאה להתמקד במתן העצות והבעת דעות, כל אחד ואחת על פי הבנתו תוך המנעות מוחלטת מפגיעה בגופו של כותב אלא רק התייחסות לכתובים וכמובן שתוך המנעות מוחלטת מהתכתשות בין מגיבים לגבי מי עושה זאת טוב יותר.

s h o o s h a

New member
הודעה לכותבים בפורום

הריני פונה בזאת אל משתתפי הפורום אשר לוקחים חלק פעיל, מי יותר ומי פחות הבמה אשר ניתנת לנו כאן היא כדי להתדיין על נושאים שמרגישים חשובים לכל אחד מאיתנו. כבר כתבתי וציינתי כי אין מקום לפגוע איש ברעהו, גם אם הדעות חלוקות ואין הסכמה. שימוש בביטויים פוגעים, מקומה אינו בפורום זה. אינני נוהגת למחוק הודעות אולם אין הדבר מעיד על כי איני רואה וקוראת ויודעת את המתרחש בפורום. העליתי הודעה ברוח הדברים ואני עושה זאת שנית. אני מבקשת בכל לשון של בקשה כי הכותבים ינהגו איש ברעהו ברמה מכובדת! אני לא גננת ואנחנו כבר לא ילדים קטנים, אז הבה ננהג בהתאם. הדרך הטובה ביותר 'לטפל' בהודעות אשר אינן עולות בקנה אחד עם דעתנו היא אחת משתיים:
להתעלם
להגיב, אולם בשפה נקיה וכאמור, מבלי לפגוע בגופו של כותב אלא להתייחס באופן עניני לגופם של דברים. הפורום הזה הנו מראה של החברה שכן מתקבצים ובאים אליו אנשים מכל השכבות והגילאים וכל רצוני הוא להעלות על סדר היום את נושא האלימות הגואה ואת הדרכים שניתן להתמודד עמה. לאלימות אלפי פנים, צורות וגוונים. הבה לא נהיה אנו אלו אשר נדגים את פני האלימות אלא את ההפך. כולי תקווה כי דבריי אינם נופלים על אזניים ערלות וכי מעתה ואילך נקפיד על תרבות הדיון. בברכת שבת שלום

atidih1

New member
הבחנתי שוב במקרה

דברים יפים אבל כפי שכתבתי פעם, זה מזכיר לי את האנגלים בזמן המנדט: הללו עשו "סדר" כאשר פנו לכולם (היהודים והערבים), בין אם היו ראויים לגנאי או התראה ובין אם לאו - "תתנהגו בסדר" הם פנו לשני הצדדים וכך שמעו הפורעים הערבים ואנשי ההגנה לאחר פעולת תגמול על רציחת יהודי. עתידי המנחם

למעלה