הודעה לכולם

Marinette

New member
הודעה לכולם ../images/Emo124.gif

כמו שאתם רואים, על ההיסטר חזר להשתתף כאן. בגרויות החורף של ינואר קרבות. בשבועיים-שלושה הראשונים של ינואר, + - , מתכונת הפורום תשתנה קצת: על ההיסטר יתחיל להיכנס לכאן כל יום, ויעזור בשאלות לבגרות. אחרי בגרויות החורף (הבגרות האחרונה תהיה ב-19.1), הפורום יחזור למתכונתו הנוכחית. אני וסרטוריוס נישאר מנהלי הפורום במשך כל הזמן, ועל ההיסטר יהיה מומחה אורח. פרט לעל ההיסטר, המשתתפים האחרים אינם מחוייבים כמובן לענות על שאלות תלמידים (אם כי הם מוזמנים לעשות זאת, כמובן
) בנוסף לבגרויות ובלי קשר אליהן, הפורום יישאר כל הזמן מקום לכל חובב היסטוריה לדבר בו על היסטוריה.

זאת אומרת

שהפורום עכשיו יהיה מוצף בשטיות של תלמידים תעזרו לי דבר שימשך עד החופש הגדול .......

במילא

יש כל יום שני הודעות כאלו (לפחות), עכשיו פשוט צריך להתאפק לא להיות מגעיל אליהם, חבל דווקא התחלתי להנות מזה. בפורום של בית הספר שלי, אני עונה בדיוק על שאלות כאלו (לכך נועד הפורום) ולא יכול להתרגז על שטויות, ופה אפשר זה היה ממש כיף... (הייתי מציע קישור לפורום, אבל הוא חסום בסיסמא)

כן, אבל אנחנו **רוצים** שאנשים

יבואו לפורום של ערוץ ההיסטוריה, ולא לזה של eteacher. רוב ימות השנה, אנחנו מפנים לשם. אבל בתקופת הבגרויות, הילדודס לא רק רשאים אלא מוזמנים להיכנס.

Marinette

New member
לא, לא ממש.

1. המתכונת של שאלות לבגרות תימשך רק כשלושה שבועות, בינואר, ואז הפורום יחזור למתכונתו הקודמת (=לא פורום לימודים) עד שיתחילו בגרויות הקיץ. כלומר מסוף ינואר ועד מאי הפורום לא יהיה פורום בגרויות. 2. בואו לא נעשה עניין: בינואר, תלמידים ישאלו שאלות לבגרות וזאת תהיה זכותם המלאה, אבל אף אחד חוץ מעל ההיסטר לא מחוייב לענות. מה שכן, בשלושה שבועות האלה מן הסתם לא יהיה לי זמן לחנך כל אחד שייכנס פעם בשעה להקפיץ את השאלה שלו ולצעוק: "נו?! למה אתם לא עונים לי כבר?!" 3. ועכשיו, אחרי שנרגעתי מעט מהקריזה שחטפתי לפנות בוקר, אני יכולה להסביר שזה הדבר שנמאס עלי באמת (פרט לקללות כמובן, שאני לא יכולה לסבול). אנשים פותחים פתילים, לפעמים יש לאחרים מה לומר ומתפתח דיון, ולפעמים, מה לעשות, לא. חנה גונן שמה למטה הודעה על המותרות שחיו בהם קיסרי סין, ואנשים לא הגיבו לה (עד היום, שאייל הקורא הקפיץ את השאלה שלה
)- והיא קיבלה את זה שמה אפשר לעשות, כנראה שהפעם אין להם מה להגיד על זה. אפשר כמובן להקפיץ הודעה, בתור תזכורת, כמו שאייל הקורא עשה עם ההודעה של חנה, זה לגיטימי לגמרי. מה שאני לא מבינה זה את הדרישה הזאת של הרבה ילדים - "כולם חייבים לענות לכל מה שאני שואל ומיד!" כאילו הפורום הוא צ´ט.

Marinette

New member
אבל לא משנה,

בינואר זה יהיה אחרת, אתם מכירים את המתכונת שלפני הבגרויות שיש פתילי "לימודים" ויש פתילי "לא לימודים". ושוב - זה לא צריך להטריד אתכם וזה לא צריך להטריד את התלמידים, כי יהיה לנו מורה שתפקידו יהיה להשיב על השאלות.

השאלה של חנה התיחסה לקיסרים הסינים?

סורי לא הבנתי, חשבתי, משום מה שהיא התיחסה לקיסרים הרומיים (אנסה לענות אח"כ). זה בסדר מתכונות בגרויות, כך היה כשהגעתי לפה לפני שנה בערך, אני אפילו מתחייב לנסות לעזור, זה ניסוי מעניין לראות אם יהיו תלמידים שיבאו לקראת הבגרויות וישארו אח"כ...

Marinette

New member
לא... אולי אני טעיתי

אולי היא כן התכוונה לקיסרים הרומיים. היו תוכניות על חייהם הפרטיים השבוע כך שכנראה שאתה צודק (אני וסרטוריוס היינו מנותקים כמה ימים)

yossi halachmi

New member
זאת חנה בעיקרון השאלה שלי התיחסה ל.

לקיסרי רומא אבל אני אשמח לאינפורמציה גם על קיסרי סין. שלך חנה גונן

Marinette

New member
אוקיי, אז אני רואה את זה ככה:

אני רגילה לראות את הרומאים כעם שדווקא נקודת המוצא הפוריטנית שלו היא שגרמה להוללות שלו לקבל אופי ´גס´ במיוחד. המנגנון הפסיכולוגי שאני רואה הוא שכשהתרבות שלך פוריטנית, כלומר דוחה בעיקרון סוגים בסיסיים של יצרים והנאות חושים ורואה אותם כדבר שלילי מיסודו (ואני נורא מכלילה כאן), אז יקרו שני דברים: א. מיותר לציין שלא תצליח לשמור לעד על הפוריטניות שלך. בעיקר אם אתה מייעד לעצמך עתיד של אימפריה מתפשטת ושלטון על עמים זרים, ולא עתיד של הסתגרות. ב. כשתתנסה בהוללות, לא יהיה לך מושג איך לעדן אותה, לשלוט בה או לשים אותה במסגרת שתתעל אותה. וכך, ההוללות שלך - הפוריטן לשעבר - תהיה גסה ושלוחת רסן במיוחד. נשמע לך שיש בזה משהו?

שאלה מחייבת

האם החברה הכלל הזה תקף כלפי החברה האמריקאית שהיא ביסוד הדברים חברה פורטנית

Marinette

New member
האמת היא שלפעמים, כשאני מדברת

על אוגוסטוס, אני מכנה אותו "האמריקאי הראשון"

למעלה