הודעה לחברי הפורום

giloni

New member
הודעה לחברי הפורום

לכל מי שתוהה מי זה הטיפוס החדש. זה אני. בזמן האחרון קצת התרחקתי מהפורום הזה כי לא מצאתי נושאים שיכולתי לתרום להם. חזרתי עם שם חדש לא כטרול, אורי ואריק ידידי, אלא כי שידרגתי את המחשב ושכחתי (הגיל, מה לעשות) את הסיסמא. בקיצור, זה אני ואשתדל לקפוץ לעוד כמה ביקורים. יקי

אחלה ../images/Emo13.gif

אתה מוזמן להשאר, להסתובב, להשאיר רשמים, להעשיר ולחלוק, ולהסביר מה פשר הכינוי החדש

מרבה מחשבים מרבה דאגה

שמת לב שכאן אני כותב שמי הרשמי. זה המחשב בעבודה, שם לא עשיתי Reset. הUser החדש, מהבית, נובע משם היישוב בו אני מתגורר המשקיף על מפרץ חיפה מכיוון צפון מזרח, גילון. יקי

the band member

New member
נהדר לראות אותך פה שוב, יקי ../images/Emo13.gif

יש לי שאלה אליך, האם האלבום הפולקי STORMWATCH של JT שווה קנייה? לפי מה שהבנתי אתה מחזיק את כל האלבומים של הלהקה, אז אני מקווה שתוכל לענות לי על כך, ואם תוכל, תן פירוט.

giloni

New member
Stormwatsh

האלבום הזה הוא למעשה השלישי ב"טרילוגיית" הפולק-רוק של הלהקה. אני אוהב אותו פחות מHeavy Horses והרבה פחות מSongs from the Wood, מכיוון שיש בו מיחזור של רעיונות. השירים קצת יותר רוקיים והעיבודים פחות מבריקים משני האלבומים הקודמים. חסרה בו גם האווירה הפולקית של השניים שקדמו לו, והפולק בא בעיקר במקצבים ובתמלילים. העדרותו של ג´ון אבן הקלידן, מורגשת כאן, וקשה לי להצביע על קטע אחד באלבום ששווה באיכויותיו למה שהם עשו בSongs. עם זאת, האלבומים הבאים מהווים נפילה לעולם הNew wave של שנות השמונים. פרט לאלבום A שיש בו כמה רגעי קסם, בעיקר בזכות אדי ג´ובסון על הכינור (כלי שאף פעם לא שימש את ג´ת´רו ומעניין לשמוע את השילוב שלו במוסיקה שלהם). לפיכך, אם יש לך אפשרות לרכוש אותו במחיר נמוך, קנה אותו. אם אתה צריך להשקיע סכום של Full Price, מה שבדרך כלל קורה עם Jethro, ואין לך את SOngs ו/או את Heavy, עדיף שתלך עליהם. מקווה שעזרתי יקי

orbiti

New member
כינור אצל ג´תרו טאל

ג´תרו טאל השתמשו בכינור כבר בת´יק אז א בריק, והמשיכו להשתמש בו גם בפשן פליי ומינסטרל אין דה גלרי (שם נדמה לי שרביעיית מיתרים אחרת מנגנת את קטעי הכינור בbaker street muse.

giloni

New member
יש לעשות אבחנה

בין כינור ככלי מוביל (סולו) לבין רביעיית מיתרים. עד כמה שאני יודע, זה ההבדל Minstrel ו Thick לA. יקי

the band member

New member
songs from the wood

האלבום הזה הוא אלבום מקסים, והוא ממש מחמם את הלב בחורף. האלבום, אשר הפולק האנגלי חוגג בו, הוא אלבום עשיר הרמונית ומלודית. VELVET GREEN הוא לטעמי השיר החזק ביותר באלבום, שיר אהבה מדהים עם נגינת הקלידים המרגשת של אבן, החליל המרקיד והגיטרה האקוסטית של אנדרסון, התופים של בארימור ונעימות הגיטרה של באר הופכות את האלבום לכמעט מושלם, וע"פ ציטוט של יקי בעבר: "אני שומע צלילים ודקויות שרק GG מסוגלים להם..." אני בהחלט מסכים איתו, אני באמת רוצה להמליץ בחום על האלבום, וביחוד למי שקר לו בחורף, האלבום הזה יעשה את עבודת החימום, אצלי זה פשוט לא חוכמה, אני גר באילת...

giloni

New member
כל הכבוד על הזכרון

זה כנראה הגיל. אם אתה זוכר שכתבתי דבר כזה, אתה בטח צודק מכיוון שאכן כך הם פני הדברים. וגם אם לא כתבתי וזו אבחנה שלך, אני מאושר באותה מידה, ובעצם אפילו יותר מכך שאתה אוהב את האלבום הזה, כי צריך רק לאהוב אותו. יקי

giloni

New member
זה בסדר

מכיוון שאינני נרקיסיסט, נהניתי לקרוא את כל הת´רד, כולל הת´רד שעסק בגילאים של משתתפי הפורום. וכדי לשלב את שני הת´רדים ולצאת במסר מעודד מהסיפור הזה נאמר: You´ll never be old to rock&roll (מהבית האחרון בשיר האלמותי של ג´ת´רו טאל מהאלבום הלא מוערךToo old to Rock%Roll too Young to die). יקי

למעלה