הודעה לחברי הפורום.

longshut1

New member
הודעה לחברי הפורום.

מעתה שאלות שעוסקות בהודעות אוף טופיק כמו: סוגי פריסות השגות על פריסת מחשב טקסים שמות של מיסטיקניות בקשות לפריסות אישיות תשורשרנה לשרשור שאלות אוף טופיק,ואך ורק אליו.קישור תמצאו בגוף ההודעה הנוכחית,בשוליה,ובכותרת שרצה משמאל לימין שם למעלה.יש לשים לב כי רק הנושאים שצוינו משוייכים לקטיגוריה זו.כך,הודעות שעוסקות בסוגי חבילות זוכות לקרדיט אצלי,ואינן משויכות ל"שאלות צדדיות" אלא לנושאים המרכזיים שאני רוצה שיידונו כאן בפורום.דוגמא נוספת,היא פריסת קלף יחיד,שמקומה בעמוד הראשון ולא בשאלות צדדיות,משום שהיא מהווה בסיס סקסי להתפתחות דיון לא צפוי,ורלוונטי. אבקש לשרשר כפי שביקשתי,ולו על מנת לחסוך לי עבודת פרך במחנה השרשורים,אוקיי חבר´ה?

chany

New member
אלינקה. לא הבנתי בידיוק. איפא לשרשר

את הקלף היומי שלי????

longshut1

New member
אני מצרף קישור בהודעה חמודה

כל כמה ימים אני אצור שרשור קלפים יומיים חדש,כשהישן יתפוס מימדים רציניים. השרשור הנוכחי הוא....זה:)

uri_raz

New member
למה סוגי פריסות הן Off Topic ?

גם השגות על פריסות מחשב הן, לדעתי, On Topic, אבל אולי כדאי לסגור את הדיונים החוזרים ונשנים על הנושא בעזרת איזה סיכום מסודר.

longshut1

New member
אורי,תראה,לא יכול להיות מצב

בפורום,שאותן שאלות חוזרות על עצמן,שוב ושוב ושוב באותם נושאים שכבר נחרשו מכל הכיוונים.נכון,פריסות מחשב וסוגי פריסות הם און טופיק,אבל רק עד שממצים עד זרא את הדיון בהם. למשל,רק השבוע 5 הודעות עסקו בנושאים שכבר דיברנו עליהם כל כך הרבה- האם פריסות מחשב יכולות להוות תחליף לפריסות ידניות? מה קורה כשיוצא קלף הכוהנת בתחילת פריסה? איזו פריסה מתאימה למצב רומנטי? איזו פריסה מתאימה למצב אישי? האם הקלטית מתאימה ל"האם איקס אוהב אותי? כל החמש נדונו בעבר בפירוט רב מאוד,ואין טעם לכתוב את אותם דברים שוב ושוב.אז מה בעצם קורה?אני אמור להפנות את כותב ההודעה לדיון הרלוונטי,מפני שאין טעם בלפתח את אותו דיון שוב.אך אליה וקוץ בה-נוצרים בדרך זו 5-6 שרשורים בעלי 2 הודעות,אחת של כותב ההודעה ואחת שלי,שצ´יק צ´ק דוחקות את הדיונים הכבדים והמעניינים לעמוד השני,ובעצם גוזרות את דינם של אותם דיונים.בעצם,ממש כאשר דיון מתחיל לתפוס תאוצה,הוא נדחק לעמוד שבו אין איש רואה,ואין איש עונה,על ידי הודעות שכולם ראו,כולם ענו,חוץ מהחדשים בפורום. אני מכיר בחשיבות השאלות הללו,אבל בכל זאת,חוד החנית של הפורום הוא לא השאלות הללו,אלא דיונים פילוסופיים בטארוט ובאסטרולוגיה.זאב יכול לדור עם כבש,אך כאשר הכבש דוחק את רגלי הזאב תוך חצי יום מהעמוד הראשי,אין ברירה אלא ליצור שרשור אוף טופיק,שבו אני מפנה כל אחד ששואל שאלה בנושאים הללו,שנחרשו בעבר,לדיון הרלוונטי.כך,במקום 5-6 שרשורים שתופסים מקום בעמוד הראשי,יהיה לנו שרשור אחד ענק,שבו יש את כל ההפניות שצריך. נכון,יש חסרון וסרבול בשמירת שרשור אחד ענק,וכאן אני מגיע לנקודה הבאה. בנוגע לסיכום המסודר-מקבל,אבל יש כמה דברים חשובים לעשות לפני,כמו המאמרים שאני עובד עליהם כרגע,על מנת לפתח את הדיונים שמצויים בעמוד הנוכחי,שלא מוצו כלל.לכשאסיים זאת,אתפנה לעריכת מקבצי הודעות מתוך השרשור הענק של שאלות האוף,והעלתם לרשימת המאמרים-אבל עד אז,על מנת שנוכל להתמקד בדיונים המרכזיים כאן,שהם משאת נפשי,ייטב אם נפנה את ההודעות שמוצו לשרשור האוף טופיק. בהחלט ייתכנו מקרים יוצאי דופן,כאשר למשל מישהו ימציא פריסה חדשה,וירצה לשמוע את דעתנו עליה,ואז ברור שלא אשרשר אותה לשאלות צדדיות.או כאשר גישה חדשה בפריסות מחשב תומצא,גם אז היא לא תמצא דרכה לשאלות הצדדיות. זה הקו שאני מוביל,ושתמציתו היא היפוך היוצרות-החלק הדומיננטי של ההודעות כאן יהיה דיונים שנושאים שלא פותחו,האמצעי יהיה פריסות,והקטן יותר יהיה השאלות הצדדיות.קיים כבר פורום שעוסק בהרחבה בשאלות צדדיות אלו,ואין טעם לשכפלו. אגב,אורי,תבדוק את תיבת המסרים..

uri_raz

New member
המשך דיון ...

אני מסכים ששאלות רבות בפורום נחרשו עד זרא. הפתרון הוא: א. להעלות לאיזור המאמרים של הפורום מאמרים שעונים על השאלות. ב. לכוון אנשים אל המאמרים הללו, לדוגמא על-ידי מחיקת ההודעה עם השאלה מהפורום והפניית השואל דרך מערכת המסרים למאמר הרלוונטי. במערכות פורומים מסויימות מקובל לכפות על גולשים לעבור דרך ה FAQ של הפורום במהלך שליחת ההודעה הראשונה לפורום כדי שייראו על איזה שאלות ענו לפני שהם חוזרים על השאלות הללו בפורום. שלושת השאלות הבאות: "איזו פריסה מתאימה למצב רומנטי? איזו פריסה מתאימה למצב אישי? האם הקלטית מתאימה ל´האם איקס אוהב אותי´?" מתחננות לכך שייכתב מאמר שמסביר איך לבחור פריסה ולאיזה סוגי שאלות מתאימה כל פריסה. אני מתנדב לכתוב את המאמר. כתבת: "כל החמש נדונו בעבר בפירוט רב מאוד,ואין טעם לכתוב את אותם דברים שוב ושוב. אז מה בעצם קורה? אני אמור להפנות את כותב ההודעה לדיון הרלוונטי, מפני שאין טעם בלפתח את אותו דיון שוב." מסכים. כתבת: "אך אליה וקוץ בה-נוצרים בדרך זו 5-6 שרשורים בעלי 2 הודעות, אחת של כותב ההודעה ואחת שלי, שצ´יק צ´ק דוחקות את הדיונים הכבדים והמעניינים לעמוד השני, ובעצם גוזרות את דינם של אותם דיונים." לא - אתה צריך למחוק את ההודעה, ולהפנות את השואל למאמר או הדיון הרלוונטי באמצעות מערכת המסרים של תפוז. מי שלא משאיר דרך ליצור איתו קשר, יצטרך להשאר ללא תשובה. כתבת: "בהחלט ייתכנו מקרים יוצאי דופן,כאשר למשל מישהו ימציא פריסה חדשה,וירצה לשמוע את דעתנו עליה,ואז ברור שלא אשרשר אותה לשאלות צדדיות.או כאשר גישה חדשה בפריסות מחשב תומצא,גם אז היא לא תמצא דרכה לשאלות הצדדיות." שזה בדיוק מה שהתכוונתי - יש שאלות ודיונים יותר מעמיקים ורציניים על פריסות, ואני חושב שהם כן On Topic. ובדקתי את תיבת המסרים - ייקח לי קצת זמן להגיב ...

longshut1

New member
המשך דיון...../images/Emo163.gif

אורי,אורי,אתה נוגע בדיוק בנקודה הכואבת של מנהלי פורומים,שאני בטוח שגם אתה,כמנהל פורום הטארוט בוואלה לשעבר,נתקלת בה.אנשים שמים אתה יודע מה על מאמרים שנכתבו על נושא שחשקה נפשם לשאול,כנראה משום שהם בטוחים שאם הם ישאלו רק עוד פעם אחת,יכול להיות שהתשובה תשתנה.לאנשים אין כוח להתחיל לקרוא מאמרים,הם רוצים הודעה בראש העמוד,תשובה בראש העמוד בלי יותר מדי מאמצים.אני פגשתי בתופעה הזו בימיי הראשונים כמנהל הפורום הזה,כשהפניתי אנשים לאתר שלך כדי לקרוא בפירוט מדוייק ויעיל על כל אותם נושאים צדדיים.אתה יודע מה קורה הרי-אנשים נכנסים לאתר שלך,רואים כמה גדול המסמך,קוראים איזה הסבר או שניים על הקלטית,לא מתעמקים יותר מדי,ומייד רצים לפורום לשאול שאלות שתשובה מפורשת עליהן ניתנת בדך הפריסות שלך,ואם לא בו-אז בפורום שלנו,במליון הזדמנויות שונות. בפורום מאגיה וכישוף טעמו מהתופעה המעצבנת הזאת,וניסו להילחם בה ללא הועיל.פורום המאגיה וכישוף מאורגן מאין כמוהו,דף קהילה מפורט,שבו נוצצים לך שני מילימטר מהעיניים כל התשובות לשאלות מתחילים,ועדיין אתה רואה כל יום אנשים שואלים מזה כישוף,איך עושים כישוף,ושאר ירקות. בנוגע למחיקת הודעה-אני רוצה,אז מה?יש הרבה דברים שהייתי רוצה לראות בפורום הזה,אבל אני פשוט לא יכול לעשות אותם.תתאר לך את תגובת הנהלת הפורומים,כשהיא תגלה שהודעות של גולשים "תמימים" נמחקות כאן באופן סיטוני..כנראה תיובא לכאן אחת מהקוראות-מנהלות יחסי ציבור-בקלפים שתשמח להזדמנות לקדם את עסקיה,שתכתיב ותעודד כאן קו שטוח ורדוד,ומפעלינו כולו יירד לטימיון,וזה חבל.תפוז,מה לעשות,היא חברה מסחרית,שלא אוהבת לראות מנהלים שלא מתייחסים ל70% מההודעות.לכן,אני משיג את 70 ה% על ידי הפניות להודעות,ובכך נוטל את העוקץ מטענות אפשריות של גולשים.אתה יודע מה זועק כאן,נכון?פורום במימון פרטי,נטול שיקולים מסחריים. אני מאוד אודה לך אם תכתוב מאמר מסכם על נושא הפריסות,אבל חושש מאוד שעבודתך(מלבד כמה אנשים שבאמת יקראו,יפנימו,ולא יחזרו על שאלותיהם בפורום)תהיה לבטלה,וזה סתם חבל ופוגע.. בנושא הפריסות המקוריות ששווה לערוך עליהן דיונים,וכמו כן דיון כמו "על בסיסן התאורטי של פריסות",אנחנו מסכימים,אז אין מה ליתפלסף סתם

uri_raz

New member
המשך דיון

כתבת: "אנשים שמים אתה יודע מה על מאמרים שנכתבו על נושא שחשקה נפשם לשאול, כנראה משום שהם בטוחים שאם הם ישאלו רק עוד פעם אחת, יכול להיות שהתשובה תשתנה. לאנשים אין כוח להתחיל לקרוא מאמרים, הם רוצים הודעה בראש העמוד, תשובה בראש העמוד בלי יותר מדי מאמצים." והגישה שלי היא שאנשים כאלה לא ראויים למאמץ הכרוך בכתיבת תשובה בפורום. מי ששואל כדי לקבל תשובה, יקבל אותה במאמר. מי שעצלן מבכדי לקרוא מאמר או שמחפש תשומת לב בראש הפורום יכול ללכת, מבחינתי, לחפש את החברים שלו אתה יודע איפה. כתבת: "בנוגע למחיקת הודעה-אני רוצה, אז מה? יש הרבה דברים שהייתי רוצה לראות בפורום הזה, אבל אני פשוט לא יכול לעשות אותם. תתאר לך את תגובת הנהלת הפורומים, כשהיא תגלה שהודעות של גולשים "תמימים" נמחקות כאן באופן סיטוני. כנראה תיובא לכאן אחת מהקוראות-מנהלות יחסי ציבור-בקלפים שתשמח להזדמנות לקדם את עסקיה, שתכתיב ותעודד כאן קו שטוח ורדוד, ומפעלינו כולו יירד לטימיון, וזה חבל." התשובה מאוד פשוטה - תפוז רוצים פורום רדוד, תפוז יקבלו פורום רדוד. אני אשמח לפתוח פורום אצלי באתר לכל הפליטים שירצו דיונים יותר מעמיקים, במימון פרטי, נטול שיקולים מסחריים.

longshut1

New member
המשך דיון../images/Emo163.gif

אתה יודע,אורי,אחת המתקפות על האידיאליזם הייתה בדיוק הבעיה שצצה כאן מבין השורות:שאיפות מול כר לא אידיאלי להגשימן,רצוי מול מצוי,וכן הלאה.אתה נוגע כאן בעצם במניע שלי בכל זאת לנהל את הפורום כאן,למרות העכבות הטבעיות הכרוכות בפורום במימון מסחרי.מנהלים אחרים היו מתחלקים לשתי קבוצות-האחת,שמלאה בנצלני חשיפה ציבורית למיניהם,היו משתמשים בפורום לקידום עסקיהם הפרטיים(קריאה בקלפים,מפות אסטרולוגיות).השניה,הייתה מורכבת מאידיאליסטים בחסד,שכל רצונם,משאת נפשם היא להתדיין עם אנשים רציניים,בנושאים הדורשים פיתוח,תוך כדי סיעור מוחות.אותם אידיאליסטים,שכנראה לא היו מתפשרים בדיוק באותם נושאים שעסקינן בשרשור הנוכחי,היו מוצאים את הצבע הכחול מוסר משמם עד מהרה,ובכך היו מאבדים את ההזדמנות להגשים את שאיפתם. אני נמנה על הקבוצה השלישית,שאומרים-נכון,אני מעשן בשרשרת חצי שעה,כאשר אני משרשר את עצמי לדעת,אבל מרוויח אפשרות להתדיין עם אנשים איכותיים.תפקידו של המנהל לעיתים מופשט מחשיבותו-המנהל הוא זה שמתווה את הקו לפורום;הוא זה שבוחר מה לשרשר למה;הוא בדרך כלל יוזם את הדיונים,ובכך דוחף את האג´נדה שמעניינת אותו,ולא אחרות;המנהל,לטוב ולרע,קובע את אופיו של הפורום,ולכן גם את פסיפס החברים בו.לכן,המנהל בעצם מזמן אליו את סוגי הידע איתם הוא רוצה להתדיין,ובכך מגשים שאיפתו. בוא ניקח דוגמא ממשית-נניח שבפורום טארוט בכוכב זרובבל,היתה מנהלת ושמה זרובבלה,שחווה קצת קשיים כלכליים.ברור שזרובבלה שלנו תרשה שכל בקשה לפריסה תתפוס מקום של הודעה אחת בפורום.עם הזמן,וראה פורום אסטרולוגיה בתפוז,כל יום היו מועלות 20 בקשות לפריסות.כידוע,20 שרשורים הם המקסימום שעמוד אחד יכול להכיל.ברור שזרובבלה הייתה עונה לכל אחד,ודי טוב.בוא נהיה סקפטיים,ונגיד שמתוך 50 אנשים,לפחות 1 היה מגיע אליה לייעוץ פרטי,ואופס,בלי ששמנו לב,זרובבלה קונה מיקרוגל חדש.בין לבין,אורי ואלי שמתדיינים על אמינות הטארוט,היו נדחקים תוך יום אחד(!!)לעמוד השני,וממשיכים לדבר אל עצמם.נניח שיואב בן דוב משועמם ועושה סיור פורומים.הוא מגיע לפורום בכוכב זרובבל,ורואה לתדהמתו מנהלת יחסי ציבור מייעצת ל20 אנשים בעמוד הראשון.כעת,יואב בן דוב הוא בן אדם עסוק,וסביר להניח שלא יטרח לבקר בעמוד השני,מה גם שקישור מהטאגליין לא יהיה קיים,כי זרובבלה לא תרצה שאורי ואלי ימשכו קהל של אנשים איכותיים,הרי כך היא לא תוכל לקנות וילה,נכון?ידידינו יואב בן דוב מתייאש אחרי כמה ביקורים,והנה הלך לו חלום הדיונים הפילוסופיים. אז בפורום הזה אין זרובבלה,רק אלי,ואורי,בתיה,אפילה מוארת,מטאור,וכל מי שרוצה ויכול לתרום,מקבלים במה בעמוד הראשון של הפורום.מי יודע,אולי יואב בן דוב יבקר יום אחד,ויישאר.. לכן,כל עוד אין פורום מהסוג שדיברת עליו,אני חושב שאני,כמה שורי מבחינתי,שומר כאן חלקת גן עדן,וגם אם זה עולה לי בסרטן פוטנציאלי(יחי הטירוף שלי),כולנו מרוויחים מקום איכותי. שבת שלום

למעלה