הודעה לדוניקשו10

איצקו199

New member
הודעה לדוניקשו10

בהקשר לשאלותך
שם אימי היה דבורה רייזמוביץ באנגלית האיות REZMOWICZ DWORA .
שם ההורים של אימי: שרה+שלמה או וגם אנשל.
מקום מגורים: TRESEVA.
לגבי אחייה:
השמות ההרוגים שהיא דיווחה בדפי העד תחת הכותרת שם המדווח דבורה איצקוביץ (לאחר הנישואין שלה) ביד ושם הם: מנדל,חיים,חנצ'ה,רבקה. לגבי שאר 8 האחים שלה אין לי כל מידע עליהם אפילו את שמם אני לא יודע.
כל עזרה תתקבל בברכה.
תודה רבה.

כמה רעיונות

אני מחפשת כל הזמן.עם להניח שאמא שלך לא כתבה את דפי עד עבור עוד 8 אחים , כנירא היא ידע שהם בתים/לא נוספו בשואה.
יכול להיות שהיא חיפשה את האחיה דרך חיפוש קרובים.כדי לבדוק ב ITS?
אני חושבת שיש נציגות בירושלים.

ועוד מה שהו.באוקראינה יצאה ספר זיכרון.יותר נכון ספר שזה שישה ספרים.ספר מס' 6 על אזור שאתה מחפש.שמות משפחה rezmivich מופיע שם הרבה( ראיתי בגוגל ).

http://books.google.co.il/books?hl=iw&output=html_text&id=heQLAQAAMAAJ&focus=searchwithinvolume&q=резмович

אני מנסה להסיג את הספר.כתבתי מכתב ל אגודה יהודית באוקראינה..ביקשתי לצלם לי .
בדקתי באתר של יד ושם .בספרי יש רק 5 ספרים.יכול להיות שזה לא מעודכן?

איצקו שלום,

נשמח לתשובותיך:
1. מהיכן אתה יודע שהיו 12-13-14 אחים לאמך?
2. האם אמך לא סיפרה כל השנים מה קרה לכל אחיה\אחיותיה?
3. האם אמך לא כתבה זכרונות או שמרה מכתבים או חומר משפחתי כלשהוא? (אולי יש תמונות ישנות ובגבם כיתוב?)
4. ניכר מיד ושם שהמשפחה היתה מאוד גדולה. מה עם צאצאי דודי הוריך, האם לא נותר אף אחד לפליטה כדי לברר אצלם?
5. האם גזה ריזמוביץ (בן קריינדל) הוא בן דוד של אמך? האם יש\היו לו קרובים בארץ? אולי דרכם יימצא מידע נוסף על משפחת אמך. אם לא ידוע לך על קרובים מצד גזה, אולי כדאי לפנות למשרד הבטחון לבקש מידע על קרובי החלל גזה ריזמוביץ.
6. באחד השרשורים בתפוז לפני עשר שנים כנראה כתבת שדבורה ריזמוביץ היא לבית פרקש. זה לא מסתדר עם הנתונים הנ"ל של איצקוביץ לבית ריזמוביץ (וגם לא עם מה שמופיע בדפי העד). ושמא התכוונת שם שהסבתא היא לבית פרקש?
7. יש ביד ושם דף עד על חיה ריזמוביץ (לבית לנדאו) מ Teresova. לפי הגיל היא דור לפני אמך אבל אולי היא דודה וכדומה. שם בעלה הוא מיכאל ריזמוביץ. כדאי לפנות אל מוסרי דף העד הראשון והשני, ולברר על כל הריזמוביצים מ Teresova, אולי להם יש עוד חומרים היסטוריים.
8. יש ביד ושם עוד חיה ריזמוביץ אבל כתוב שהיא מ Ternovo (ולא טרסובה) ולא ברור אם זה באמת שם המקום או שמדובר בטעות בפענוח מדף העד. אינני קורא את השפה אז לא ברור שאר הפרטים המשפחתיים, אולי לובה או אחרים יוכלו לפענח כאן. ניכר שהיתה רווקה וילידת 1932. בכל מקרה, כתוב בקטן שם פרטי של אחותה מכפר חב"ד אז כדאי לנסות לבדוק גם בכיוון הזה.
9. כיצד קשור אליהו אדלר למשפחה? האם הוא היה בעלה השני של סבתך שרה ריזמוביץ? אולי זה פתח לעוד בני משפחת אדלר שאצלם יהיה אפשר לברר על הריזמוביצים מטרסובה. בהקשר של אדלר יש לבדוק גם את גצל ובבה.
10. על פניו, כדאי לבדוק את הארכיון המקומי או המחוזי של טרסובה, אם יימצאו רישומי לידה אזי זה המקור הכי מהימן עבורך לדעת כמה אחים ואחיות נולדו לאמך. אולי החברים כאן מכירים חבל ארץ זה ויידעו לעזור בהפניה לארכיון הרלוונטי.
11. לבדוק בספרי יזכור על אזור זה (אם יש..). אולי אמך השאירה שם רמזים כלשהם.

למעלה